torstai 10. marraskuuta 2016

Aamiaisherkkuja ilman gluteenia

Tuleeko teidän käytettyä gluteenittomia tuotteita? Meillä käytetään usein gluteenittomia leipiä, vaikkei perheestämme yhtään gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa löydykään. Innoissani lähdin mukaan kampanjaan, jossa päästiin yhteistyössä Schärin kanssa kokeilemaan heidän uutuusleipiään. Kauppoihin on nyt ilmestynyt noita pehmoisia, tuoreita ja täysin gluteenittomia leipiä kolmessa herkullisessa maussa. Meidän perhettä ajatellen, oli myös loistojuttu, että leivät ovat laktoosittomia.


Isänpäivään kuuluu meillä aina aamiainen isille. Se toteutetaan monesti brunssityyliin, täyttävämpänä kuin ihan arkiaamiainen. Usein isi toivoo erityisenä päivänä saavansa italialaisia leikkeleitä, tuoreita hedelmiä ja pehmeää leipää. Erikoisleikkeleitä löytyy kivasti kauppojen hyllyistä, eikä ne lopulta ole yhtään liian voimakkaan makuisia lastenkaan suuhun. Mua itseäni hieman harmitti, että omalta osaltu nuo ilmakuivatut ja kylmäsavustetut leikkeet jäivät nyt raskauden vuoksi välistä, mutta isi niillä herkutteli sitten myös minun edestä! 

Gluteeniton leipä mielletään usein kuivaksi ja kovaksi, mutta nämä Schärin uutuudet oli kaikkea muuta. Erilaiset siemenet toivat myös kivan lisän leiville, vaikka löytyi sieltä ihan perusvaaleakin leipä, joka toimisi tosi kivasti vaikka tonnikalalämppäreissä tai kinkkutoasteissa! Täytyykin kokeilla niitä seuraavaksi.


Meillä ei perheessä kukaan tarvitse gluteenitonta ruokavaliota, mutta itse tykkään silti korvata ainakin itse syömäni leivät gluteenittomilla. Vehnä tuntuu lisäävän turvotusta ja ähkyä oloa, tämän voinnin vältän nauttimalla leivät gluteenittomina. Harmittavan usein vaan gluteenittomat leivät ovat pakasteita tai vakuumiin pakattuja, jolloin niiden tuoreus ja maku kärsii. Näissä Schärin uutuuksissa ei ole sitä ongelmaa.

Yhteistyössä: Schär


4 kommenttia:

 1. Keliakiaa ei ole, mutta kuin myös tavallinen leipä tuppaa turvottamaan ja pöhöttämään. Lemppareita on Friggsin maissi-chiansiemenkakut ja Hannun 100% kaurasämpylät, joita ei uskoisi gluteenittomiksi!! Hinta kirpaisee kyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita pitääkin kokeilla! Hinta on kyllä harmituksen aihe itsellekin gluteenittomissa tuotteissa!

   Poista
 2. Mulla ihan sama juttu leivän kanssa, eli valitsen gluteenittoman koska sopii vatsalle paremmin. Tosi hyvä postaus ja ihanan raikkaat kuvat <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!