torstai 24. marraskuuta 2016

Yli kaksikymmentäviikkoa raskaana


Mun raskausviikot vaihtuu sopivasti aina maanantaisi. Kun alkaa uusi viikko, alkaa myös aina uusi raskausviikko. Tää on kätevää, sillä ei ainakaan pääse unohtumaan viikon vaihtumiset. Tai niinhän sitä luulisi. Tällä hetkellä kylläkin tuntuu, että viikot vaan huitelee eteenpäin ja mä vaan aina havahdun siihen, että jälleen vaihtui uusi raskausviikko ja vauvan syntymä on taas yhden viikon lähempänä! Tää on jotenkin tosi ihmeellistä, sillä poikien raskaudessa olin AINA ihan tasan tietoinen tarkoista raskausviikoista päivän tarkkuudella. Nyt joudun tsekkaamaan viikot raskausappsista, joka onkin kyllä mun pelastus. 

Mulla oli suunnitelmissa kirjoittaa isompi raskauspostaus puolenvälin kunniaksi, mutta niin vaan maanantaina havahduin puhelimen piipatessa siihen, että nyt alkoi jo 23.raskausviikko! Puolivälistä on siis jo kaksi viikkoa aikaa, eikä mitään isoa raskauspostausta kyllä ole näkynyt! 😏

Mun olo on edelleen aika sama kuin viimeksikin raskaudesta kirjoittaessa. Pahoinvoinnit on luojan kiitos pysyneet poissa ja mä voin tosi hyvin. Joka paikka on kylläkin kipeä ja mun tekisi mieli vaan valittaa koko ajan, mutta mitäpä se auttaisi, joten hyvällä fiiliksellä täällä mennään! Liitoskivut on välillä ihan kaameat ja ne kyllä kaataa sohvanpohjalle. Silti yritän liikkua normaalisti, hitaammin vaan. Mutta veikkaampa, että lasten nostelut alkaa nyt kyllä loppua mun osalta, sen verran kipakoita vihlaisuja se aiheuttaa. Ja mä lyllerrän. Siis voi luoja kun mä lyllerrän! Oon kuin pieni (suuri) vaappuva ankka..

Supistelujakin on alkanut nyt tulla, ei toki mitään kovin kipeitä, mutta epämiellyttäviä harkkasuppareita sitäkin enemmän. Vauva on ihan valtavan vauhdikas tapaus, liikkeet näkyy ja tuntuu jo helposti mahan päältä, eikä tää pikkumies meinaa mun antaa nukkua ollenkaan. En nimittäin muista, että olisin poikien raskaudessa kärsinyt lainkaan niin paljon huonosta unenlaadusta kuin nyt. Tää kaveri tuntuu pitävän niitä isoimpia bileitä keskellä yötä ja tykittävän erityisesti rakon suuntaan sellaisella voimalla, että saan ravata vessassa ihan koko ajan. Ihan pian aion laittaa tilaukseen kunnollisen imetystyynyn, sen ison Doomoon, jos se vaikka auttaisi vähän uneen ja hyvän nukkumisasennon löytämiseen. Varmaan se olisi hyödyllinen sitten myös imettäessä!


Raskaussovelluksen mukaan, raskautta on jäljellä enää 125 päivää, eikä mun äitiyslomaankaan ole kuin reilu kaksi ja puoli kuukautta. Onko teillä muilla odottavilla koskaan fiilis, että raskaus loppuu kesken? Olen aika varma, että tää fiilis kestä loputtomiin, ja vielä odotan tän raskauden päättymistä. Nyt kuitenkin tuntuu aika kiitävän, ja mulla on tunne, etten ehdi tehdä mitään! Kela-neuvolakin on ihan kohta, eikä olla taidettu edes lyödä lukkoon tilataanko äitiyspakkaus vai ei. 

Vauvakin alkaa olla jo iso, tämän viikon lopulla jo yli puolikiloinen ja lähes 30 senttinen! Eihän se siis ihme, että potkut on jo napakoita. Ensi viikolla vauva on jo niin "suuri" että jos se syntyisi yllättäin, olisi hänellä jo mahdollisuus selvitä. Tai ainakin lääkärit tekisivät kaikkensa, jotta pieni selviäisi. Luonnollisestikaan sitä ei toivota, vaan vauva saa kyllä ihan rauhassa kasvaa mahassa aina sinne laskettuun aikaan saakka. Mutta tuohan tuo tieto turvaa. Vauva on jo vauva. Lapsi, pikkuinen poika, joka ihan pian saapuu tänne ilahduttamaan meitä! 

Kahden viikon päästä on seuraava neuvola, joten palaillaan niihin raskauskuulumisiin viimeistään silloin! Vaikka luulempa, että jotain vauvahöpöhöpöä tulee kyllä ennen sitäkin!

19 kommenttia:

 1. Söpö masu <3 Mullakin alkaa uusi raskausviikko aina maanantaisin, se on kyllä kätevää niin ei unohdu niin helposti :D Lisää raskausjuttuja odotellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo! Pojista alkoi aina torstaisin, ja se oli jotenkin tosi epäloogista! :D kiitos <3

   Poista
 2. Ihana masu.♥
  Niitä vauvan potkuja on niin ikävä, samoin kuin tuota masua ja oikeastaan koko odotusaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa oli ihan unohtunut miltä ne potkut tuntuu! Ja nyt tuntuu vielä jotenkin erilaiselta, kun vauvoja yksi. Tiedän aina kuka potkii!
   Vielähän sitä voisit yhden... ;)

   Poista
 3. Se iso doomoo on kyllä ihan paras nukkuessa mutta imetystyynyksi liian iso ja kömpelö.. Ainakin mun kokemuksella. Mutta jo pelkkään nukkumiseen kyllä hintansa arvoinen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Pojillakaan en imetystyynyä osannut käyttää, ajattelin vaan et se johtui siitä et se oli taa sliian pieni.. hmmm. Mut pakko tuo on silti varmaan hankkia!

   Poista
 4. Vauhdilla menee aika tosiaan, vastahan tulin raskaaksi ja nyt pieni herra monottaa mahassa menemään, meilläkin yöaikaan on bileet ;) Itse sain juuri kelaa varten todistuksen. Pakkausta ei oteta, kun pakkauksen lempparit on vielä esikoiselta tallessa, mutta pikkuvaatetta on vähän kyllä hankittava. Ihmettelen että olen selvinnyt tänne asti ilman hankintoja!!
  Kipuja on ilmaantunut ikävä kyllä jo nyt. Kumartelut tuntuu ja kävely on hidastunut, esikoisen turhia nosteluita yritän välttää myös. Muutamia kipeämpiä supistuksia on ollut, mutta onneksi pääasiassa vaan vatsan kovettumisia. Ja kyllä sen illalla huomaa jos ollut paljon liikkeessä ja lepäilyt jäänyt väliin, silloin kolottaa joka paikkaa. Onneksi olo on kuitenkin kaikkine vaivoineen oikein hyvä, kun muistaa vähän kuulostella missä mennään :)

  Nyyti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Ehkä se johtuu noista isommista lapsista, ettei ehdi paljon raskautta miettiä! Vaikka luulen että se totaalikyllästyminenkin vielä tulee!
   Mulla on vähän samat tuntemukset, vatsan kovettumisia on alkanut nyt viime aikoina olal ihan hirveästi!

   Mukavaa odotusaikaa sinne!

   Poista
 5. Mulla raskausviikot esikoista odottaessa alkoi maanantaisin ja meni käsi kädessä kalenteriviikkojen kanssa. Vähänkö oli kätevää!:D (eli kalenteriviikko 20 oli 20+ myös raskaudessa)

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis masu! <3

  Minustakin tuntuu, että tämä poika on hurjan paljon aktiivisempi kuin A. Potkuja satelee ja ne vaikuttavat jo minunkin uniin, kun vauva monottaa kylkiin. :D En kuitenkaan halua valittaa, koska potkuista tiedän, että pieni voi hyvn. <3 Minusta taas tuntuu, että odottavan aika on tässä viimeisellä kolmanneksella hurjan pitkä ja viimeiset viikot matelee! :D Kaikkea hyvää raskauteen ja lisää raskauspostauksia odottelen. :) Olisi kiva tietää esim. mitä pojat ja miehesi ajattelevat raskaudesta. :)


  PS.Minunkin raskausviikot alkoi A:sta torstaisin ja tästä vauvasta maanantaisin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina! Se on kylä totta, että potkuista tietää kaiken olevan hyvin! Mulla tulee aina se olo, että jos vauva ei ole hetkeen liikkunut, et onkohan kaikki nyt hyvin.. Että monottelu on oikein tervetullutta! :D
   Voi olla, että mullakin tää tunne on vaan ohimenevää, mutta nyt en oikein ehdi edes tajuta että raskausviikko aian vaihtuu!

   OI, mepäs ollaan sitten menty samaan rytmiin! :D

   Poista
 7. Hassua, itselläni menossa rv 30 ja tuntuu että tää raskaus vaan kestää ja kestää. Tietysti toivottavasti kestääkin vielä vähintään sen 8 viikkoa,mutta aika on ollut pitkä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa vaiheessa se varmaan tuntuukin! Taidan nyt vaan nauttia tästä olosta, sillä veikkaan että se malttamattomuuskin vielä tulee! :D

   Poista
 8. Mulla oli vuosi sitten tänään laskettu aika. Mulla on kauhea vauvakuume taas. Käsittämätöntä että mun vauva täyttää muutaman päivän päästä jo vuoden. :o

  Tuo on kyllä tuttu tunne että raskausviikoissa ei pysy perässä ja ekassa raskaudessa olisi tiennyt vaikka ois keskellä yötä herätetty ja kysytty. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun vaan sitten! ;) Lapset kasvaa kyllä ihan kauhean äkkiä!
   Se on, ja se tuntuu tosi monella menevän niin!

   Poista
 9. Jääkö pojat kotihoitoon kun vauva syntyy vai jatkavatko päiväkodissa osapäiväisesti esim.2pv/viikossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä näkymin jäävät kotiin ja aloittavat sitten syksyllä kerhossa parina päivänä viikossa. :)

   Poista
  2. Kuullostaa erittäin hyvältä ratkaisulta :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!