tiistai 22. marraskuuta 2016

Lukutoukat

Meillä ollaan kunnon lukutoukkia. Ihan koko perhe ja kovasti näyttää siltä, että lapset ovat vielä meitä vanhempia enemmän nenät kiinni kirjassa. Jokaisena päivänä lukuhetkiä tulee ainakin kaksi, joten kirjoille on tosiaan kysyntää! Tällä hetkellä lapset ei ole mukana edes missään kirjakerhossa, joten otettiin enemmän kuin mielellään vastaan Sandviksin tarjous lähettää meidän lapsille tutkittavaksi ja arvioitavaksi Vau-kirjojen ja Disneyn kirjapaketit. Ja millaisia kirja-aarteita sieltä tämän kampanjan myötä löytyikään!

Lapset olivat mun mukana, kun noudettiin iso kirjapaketti postista. Tärkeänä he jo kassalla ilmoittivat tädille, että meilläpä tulee monta uutta kirjaa. Innoissaan avattiin paketti ja tsekkailtiin kirjat pikasilmäyksin läpi. Ihan ykkössuosikeiksi nousi Päiväkoti-luukkukirja sekä Krokotiilikirja. Krokotiilikirja päätyi jopa ekana iltana jäähylle, sen verran voimakkaita tunteita se kummassakin jätkässä aiheutti!


Mä ihastuin ensi näkemältä tuohon mustekalakirjaan, jonka lopusta löytyi ihan konkreettista infotietoakin, mikä oli kiva paketti värikkään sadun lopuksi. Varsinkin Kasper oli ihmeissään, että miten sillä mustekalalla nyt muka niin monta kättä on? Ja sydäntä ja aivoa. Ja noin monta vauvaakin. Tää kirja on noussut yhdeksi iltasatusuosikiksi jo.

Disney-kirjoissa päästiin kurkistamaan ikivihreisiin Disney-klassikoihin, mitkä osa ovatkin pojille jo tuttuja perjantai-illan leffailloista. Erityisesti Nemoa etsimässä ilahdutti ja sitä ollaankin luettu nyt jo moneen otteeseen iltaisin! Mulle itselleni disneykirjat ovat tuttuja jo lapsuudesta, oltiin silloin Disneyn kirjakerhossa ja uusi kirja tuli aina kuukausittain. Tätä perinnettä olisi kiva jatkaa myös pojille, sillä onhan lukeminen kuitenkin tosi tärkeää lapsen puheenkehityksen ja -ilmaisun kannalta!  On aina yhtä uskomatonta huomata, kuinka lapset imevät itseensä luettua tarinaa ja selittävät sitä sitten omin sanoin!
Tämän kampanjan myötä myös teillä lukijoilla on mahdollisuus päästä tutustumaan Sandviksin kirjakerhoihin ihan täysin ilmaiseksi! Monillehan Vau-kirjakerho on jo tuttu, mutta tällä kertaa Sandviks tarjoaa ilmaiseksi myös ne postimaksut, jotka normaalisti joutuisi maksamaan. Vau-kirjakerhoon pääsee tutustumaan täältä, ja täältä saat tilattua sen ilmaisen tutustumispakettisi!  Paketin tilaamallahan ei sitoudu mihinkään, vaan paketin saatuaan voi rauhassa miettiä, haluaako kerhossa jatkaa. Paketteja on helppo perua tai vaihtaa palvelun nettisivuilla. Jos joku paketti ei ole mieleinen sen voi jättää välistä. Sivuilla voi myös valita, kuinka pitkä väli kirjapaketeilla aina on!

Vau-kirjakerhon lisäksi löytyy myös tuo Disney-kerho, jolle ainakin itse annan suositukseni! Paketista paljastuu ihania Disney-kirjoja ja tulipa sieltä pikkuiset lelufiguuritkin! Disney-kerhon lisäksi on vielä tytöille suunnattu Twinsy-kerho, jonka paketeista löytyy kaikkea kivaa ja söpöä tytöille!  Vaikka Vau-kirjakerho kuulostaa vauvoille suunnatulta, on siellä luettavaa juuri lapsen iän mukaan. Ihan varmasti löytyy jokaiselle jotain.

Luetaanko teillä paljon? Millaiset kirjat ovat teillä lasten ykkössuosikkeja?


Yhteistyössä: Sandviks

7 kommenttia:

 1. Itse harvemmin ostan kirjoja uutena. Kirpputorilta löytyy melko usein hyväkuntoisia kirjoja edullisesti. Koska kirjat ovat edullisia, olen antanut lasten lukea niitä vapaasti. Kirjastossa käydään todella harvoin. Kirjastonkirjoja en uskalla antaa lapsille, vaikka nätisti käsittelevät kirjoja. Suosikkikirjailijat lapsilla taitaa olla Richard Scarry ja Mauri Kunnas. Lisäksi prinsessakirjat ovat aika suosittuja meillä. Joululahjaksi pitää aina tulla muutama kirja. Muutama kuukausi sitten löysin kirppikseltä Astrid Lindgrenin Rakkaimmat sadut 1 ja 2 yht. 7€. Vähän aikaa pitää vielä odottaa ennen kuin pääsee lapsille lukemaan mm. Peppi Pitkätossua ja Melukylän lapsia. Meiltä löytyy todella paljon satukirjoja, on sitten vaihtelua iltasatuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä totta! Kirpparilta löytyy tosi hyvään hintaan kirjoja, meilläkin iso osa on hankittu sieltä. JOitain sitten ihan uutukaisina, mutta niinhän se vaan menee, ettei ne kirjat kauheasti lukemalla kulu, joten oikein hyviä yksilöitä löytyy kirppareiltakin!

   Täällä tykätään samoista kirjailijoista myös! Innolla jo odottelen, että pojat ovat niin isoja, että heille voisi lukea Pottereita! Ne oli ihan ehdottomia omia suosikkeja!Myös nuo pepit oli ihan huippuja! Pitäisikin hankkia myös tuo satukirja!

   Poista
 2. Kuin kehtaat viedä toisen poikas hoitoon ja kehuskella netissä kuin kivaa on toisen kanssa rauhassa olla kotona? Kai pojat menee hoitoon kun vauva syntyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas harvinaisen tökerö kommentti. Toivon, että jatkossa mietit vähän tarkemmin, ennen kuin kommenttia lähdet kirjoittamaan. En edes tiedä miksi viitsin vaivautua vastaamaan sinulle, asiahan kun ei oikeastaan lainkaan edes kuulu sinulle.

   Mutta. Kehtaan, koska lapsi on terve. Koska hän itse aamulla ilmoitti haluavansa mennä. Ja koska itselläni on töitä tehtävänä, vaikka lapsi sairastaakin. Koska maksan hoidosta kuukausimaksun oli se lapsi siellä tai ei. Ihan vaan siksi koska, meillä on vapaus ja oikeus valita, meneekö hän vai ei.

   Jos instakuvaan viittaat, kerroin kuinka RASMUS nauttii, kun saa leikkiä yksin. Itselleni olisi ollut huomattavasti helpompi, jos molemmat olisi olleet kotona ja leikkineet keskenään. Mutta edelleen, koska toinen lapsi valitsi mennä hoitoon, leikitin minä sitten rasmusta.

   Ja pojat ei mene hoitoon kun vauva syntyy.

   Toivottavasti vastaus oli edes jotenkin sinnepäin, mitä haitkin.

   Poista
  2. Huh. Hienoa että poika haluaa hoitoon,vaikkakin mielestäni 3-v on aika pieni vielä itse päättämään. Päättääkö teillä lapset paljonkin minne mennään ja milloin? Ja onhan nyt oikeus viedä toinen hoitoon jos itse niin parhaaksi katsoo. Toivottavasti poikasi nautti päiväkoti päivästä.

   Poista
  3. Olet toki oikeutettu mielipiteeseesi. Meillä kuitenkin jokainen perheessä pääsee vaikuttamaan ja kertomaan mielipiteensä, erityisesti itseensä liittyvissä asioissa.

   Kyllä, hänellä oli oikein mukavaa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!