tiistai 19. tammikuuta 2016

Iltapalan hetki

Yksi malttamaton herkuttelija siellä jo odotteleekin pöytään pääsyä! :D


 
Mun lapsuuden kodissa kokoonnuttiin usein iltapalalle teen ja isän paistamien sämpylöiden merkeissä. Tuo on yksi niistä tavallistakin tavallisemmista arjen traditioista, jonka olen kuitenkin ehdottomasti halunnut siirtää myös omien lasteni arkeen ja muistoihin. 

Yhteinen iltapala kasaa kivasti päivän, lapset saavat kertoa vielä päivän päätteeksi viimeiset kuulumiset ja itsekin tulee syötyä kunnon iltapala. Meillä se muuten helposti menee siihen iltamyöhäiseen naposteluun sohvalla! 

Meidän perheen tavallisin iltapala on sämpylät ja smoothie. Varsinkin tuoreet sämpylät ovat koko perheen herkkua ja niitä tulee tehtyä ainakin kerran viikkoon. Välillä useamminkin. Kasper erityisesti on kovin innoissaan leipomisesta, eikä pojalta montaa kertaa tarvitse kysellä, että leivottaisiinko. K on viivana keittiöjakkaran päällä seisomassa desin mitta kädessä!

Smoothie taas on hyväksi havaittu aamun, illan ja välipalan vitamiinipommi, jolla saa helposti huijattua marjat ja hedelmät myös meidän hedelmänirsolle Rasmukselle, joka muuten vetelisi vain omenaa ja banaania. Smoothieresepteissä vain taivas on rajana, mutta tän hetken suosikkeja on varsinkin kookosmaitoon tehdyt smoothiet. Olen nyt tämän vuoden vältellyt maitotuotteita, joten kookosmaito on smoothiessakin uusi tuttavuus! Mutta tulee varmasti jäämään meidän smoothielistoille jatkossakin!



Millaisia iltapalasuosikkeja teiltä löytyy?

16 kommenttia:

  1. Hedelmäsalaatti ja letut. :) Muuten ihan perus puuro marjoilla.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin suositaan smoothieta, osa iltapalaksi ja osa kiireiseen aamuun aamupalaksi.
    Smoothie sisältää meillä yleensä banaania, pakastemarjoja ja vettä. Maitoa ei käytetä, mutta toi kookosmaito olis kyllä kokeilemisen arvoinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Kookosmaitoa kannattaa kokeilla! Toimi mun mielestä tosi kivasti!

      Poista
  3. Samat..lisäksi toisinaan vielä puurot (perus kauran lisäksi mannapuuro ja joskus, harvemmin, riisipuur, kiisseli, hedelmäsalaatti ja uusimpana banaaniletut <3 Niin herkkua, suht terveellistä, edullista ja nopsaakin. Jopa vauvojen suokkareita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuro on tosiaan aina hyvä iltapala! Ja oi mannapuuro, se on kyllä niin herkkua! <3 Ja banaaniletut joo myös <3

      Poista
  4. Kiitos vinkistä.
    Meilä lähes aina tylsää puuroa lapselle ja aikuisille leipää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin puuro on hyvin yleinen vieras aamupala ja iltapala pöydissä! :)

      Poista
  5. Ihana iltapala teillä! Meillä syödään vieläkin tylsästi kaurapuuroa ja maitoa joskus harvoin neiti pyytää leipää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kyllä sellasia leipähiiriä, et jos itse saisivat päättää niin molemmat ottaisi vaan leipää! :D Tai jugua. Onneksi puurokin useimmiten kelpaa, kunhan ei oo joka ilta tarjolla! :D

      Poista
  6. Etkö enään vastaa kommentteihin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan, tosin laajaa vastailut kovasti jäljessä, isot pahoittelut siitä! :) MUlla on tällä hetkellä blogille aikataulutettua aikaa kahdelle päivälle parin tunnin ajan, joten vastauksissa saattaa vähän kestää. :)

      Poista
  7. Meillä peruskattaus sisältää jotain leipätuotetta (mukaan lukien piirakat ja rieskat), hedelmiä/juureksia/marjoja. Kerran viikossa on pannaria ja pari kertaa viikossa myös smoothien tyyppinen juttu (maustamaton jogurtti, banaani ja marjat blenderiin). Välillä keitellään kananmunia ja joskus jotain muuta ekstraa, mutta arkena aika perussetillä mennään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam pannaria! Piirakat on kyllä hyviä, ja meilläkin välillä niitä tarjolla. Teidän perussetit kuulostaa hyviltä! :)

      Poista
  8. Meillä kanssa lapsuudenkodissa aina syötiin yhdessä iltapalaa - ja syödään vieläkin silloin kun siellä satun olemaan käymässä. Se oli ihan ehdottomasti mun lemppariateria päivässä. Ei meillä mitään sen ihmeempää iltapalaa ollut, pikkuveli söi aina suklaapuuroa (siis mannapuuroa jossa on pari lusikallista kaakaojauheta :D), mä söin karjalanpiirakoita tai paahdettua leipää ja join kaakaota. Semmosia ihan perusjuttuja, mutta meidän äiti aina laittaa iltapalan niin nätisti, talvisin varsinkin kynttilät palamaan pöytään ym. Siitä tulee niin kotoisa olo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että <3 Kuulostaapa ihanalta! Hihih, suklaapuuro kuulostaa kans kyllä tosi hyvälle! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!