sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Kerrospukeutumista pakkaspäivään

Täällä on nautittu koko loppuviikon upeista talvikeleistä. Aurinko paistaa, lunta on juuri sopivasti ja pakkanen paukkuu! Pakkasta on vähän liikaa mun makuuni, oon varsinainen vilukissa, enkä oikein viihdy kovilla pakkasilla ulkona oli keli miten kaunis vaan.

Aamulla mittarin laskiessa -20 asteeseen päätettiin kaikesta huolimatta suunnata ulkoilemaan. Lapset hyppisi muuten ihan koko päivän seinille, jos happea ei haukattaisi lainkaan. Pakko se oli kaivaa ne omatkin villahousut kaapista, vaikka kuinka olisi tehnyt mieli kaivautua sohvalle peiton alle katselemaan leffoja.Kerrospukeutuminen on pakkaskelien a ja o. Ja erityisesti materiaalit auttaa pysymään lämpimänä vaikkei vaatetta määrällisesti olisikaan ihan hirveästi. Meillä lapset ovat aika lämminverisiä, ja pysyvätkin sormia ja poskia lukuunottamatta hyvin lämpöisinä. Paitsi lämminverisyys, m uskon että myös ne vaatevalinnat ovat tässä isossa osassa.

Villa on materiaalina ihan huippuhyvä ihoa vasten. Se siirtää kosteuden pois iholta ja pitää näin ihon lämpimänä. Erityisesti merinovilla iholla on hyvä, sillä se ei kutita yhtään samallalailla kuin normaali villa. Tai ainakaan mun iho ei kestä normivillaa yhtään!
Villavaatteet meillä on tällä hetkellä Name Itiltä ja Pierre Robertilta. Sukkahousut ovat itseasissa kokoa 74/80! Niitä käytetään nyt kolmatta kautta, mutta viimeisiä viedään! Myös paidat taitavat jäädä pieneksi jo tänä talvena. Nekin on ostettu vuosi sitten joulun aleista ja ovat kokoa 98cm. Paitojen laatu on ollut todella hyvä, sillä useista pesuista huolimatta, kangas ei ole noussut nukalle kuten sukkiksien kohdalla on käynyt. 
Itsepukemisessa, on kehitytty meillä ihan valtavasti päikyn aloituksen jälkeen. Riisuminen sujuu hanskoja lukuunottamatta lähes poikkeuksetta, mutta pukeutuminen jaksaa sitten kiinnostaa vaan joka toinen kerta. Pojat usein villitsevät toisiaan, ja sitten se pukeutuminen ei suju kummaltakaan. Niinkuin nyt, lapasesta karannut lanka kiinnosti molempia paljon enemmän kuin pukeminen..

Kun ihoa vasten on lämmittävä merinovillakerros, riittää haalarin alla lämmikkeenä niiden lisäksi vain microfleece. Noita JOnathanin haalareita meidän lapsilla on ollut aina sieltä 62cm koosta saakka, noissa vaan on ihan parhain hinta-laatusuhde!

Jalkaan vedettiin vielä sukkahousujen päälle nuo Crocsilta saadut pitkät merinovillasukat, jotka on olleet ihan loistavat! Ne yltävät ylipolven ja tuovat näin jaloille vielä yhden lämmittävän lisäkerroksen! 

Lapsina meillä on POlarn o pyretin magicmittensit, jotka kyllä muuten ovat oikein hyvät, mutteivat lämmitä 50% villapitoisuutensa vuoksi kuitenkaan tarpeeksi lasten sormia.

Haalareina lapsilla on tälle talvelle Molo Kidsin tuplavetoketjulliset Pyxis haalarit koossa 98cm. Nuo haalarit tilasin vuosi sitten näihin aikoihin Boozin alesta ja niiden kokovalinta sattuikin juuri nappiin! Laadultaan haalarit eivät ihan vedä vertoja viimetalvisille Ticketin puvuille, tosin onhan haalarit nyt paljon isommalla käytölläkin..

Haalareiden kaverina on Polarn oPyretin windfleecevuorelliset pipot, joista olen kyllä tykännyt hirveästi! Pipot vaikuttavat tosi lämpimiltä ja lapset saavat ne helposti puettua itse. Rukkasina meillä on viimevuotiset JOnathanit, jotka kyllä pian joutavat jo roskiin. 

Kenkinä käytössä on kovilla pakkasilla Kuomat ja vähän leudommalla Crocsin Iridescent Crocband Gust bootit.

Juomatölkit saatu verkkokauppa Miniones.fi :sta


Tällä vaatemäärällä selvittiin hyvin lämpöisinä kun ulkoiltiin tänään parin tunnin ajan Vesijärven jäällä. Mukaan otettiin evääksi kaakaota, mikä varsinkin Rasmukselle maistui! Nyt on muuten pakko kertoa teille, ettei meidän reissu ihan noin rauhallinen ja rento ollut, kuin kuvista näyttäisi. Tällä hetkellä lapsilla on menossa kunnon uhmiskiukkakänkkäränkkä vaihe, joten tuntuu että jatkuvasti toinen kiukkuaa. Tälläkin reissulla K raivosi milloin siitä ettei saanut istua SEN OIKEAN stigan kyydissa, ei saanut narua otettua käteen OIKEALLA TAVALLA tai ei saanut SITÄ OIKEAA juomatölkki käsiinsä. Hanska oli huonosti, kenkä oli huonosti tai hattu oli huonosti. Tai sitten lunta oli liikaa tai jää tuli esiin lumen alta liian äkkiä. Kaikki tuntui tuolla reissulla olevan huonosti meidän nuorella herralla. Mutta nää on näitä, ensi kerralla luultavasti homma on toisinpäin ja pipo kiristääkin Rasmuksella. :D

Uhma ah. Näittekö muuten sen maikkarin uutisin, jossa äiti oli listannut päivän ajalta kolmivuotiaansa kaikki harminaiheet? Mä kirjoittelin tuolla reissulla päässäni tuollaista samanlaista tekstiä.. Helpottavaa on kuitenkin huomata, että taitaa meno olla samanlaista vähän joka taaperoperheessä!

12 kommenttia:

 1. Villaiset alusvaatteet haalarin ja fleecepuvun alla lämmittää kyllä tosi hyvin. Ompelin juuri lapsille kätevät tuubihuivit merinoneuloksesta, semmonen on kätevä nostaa kovalla viimalla vaikkapa kasvojenkin suojaksi (jos siis on aivan pakko viimalla mennä ulos vaikkapa autoon siirtymistä varten).

  VastaaPoista
 2. Meillä vasta 4kk ikäinen tyttönen, mutta tuo pukeminen on kyllä jo nyt alkanut ottaa kaaliin. Itse olen ihan hirveä vilukissa myös, niin vaikeaa soveltaa pukemista pienelle. Tuntuu, että puenkin aika usein hieman liikaakin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se on kyllä välillä niin vaikeaa! Varsinkin ihan pienelle!

   Poista
 3. Miten teidän pojat puhuu? tuleeko kaikki kirjaimet ja puhuvatko jo ihan täysiä lauseita? Käyttävätkö he vaippoja?
  Oletko kokenut kaksivetskarilliset haalarit tuon ikäisillä hyväksi vai huonoksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon! Välillä vähän liikaakin :D Kaikki kirjaimia ei vielä tule, r, s ja l ovat vielä vähän hakusessa, eikä f:kään tule ihan oikein. Lauseita tulee vaihtelevasti 2-4 sanaisia useimmiten.

   Vaipat on käytössä pitkillä ulkoiluilla ja öisin, muuten ovat molemmat kuivia. Yövaippakin taitaa olla enempi tapa kuin tarve. :)

   Kaksi vetoketjullkiset on kyllä olleet mun mieleen! Olisin ottanut kevään vk:tkin, mutta poikien koossa ei enää ollut :/

   Poista
 4. Voisitkin tehdä semmoisen samanlaisen listan, se vois olla hauska! :D Mäkin aina päässäni kehittelen näitä listoja, kun 21 lapsisessa ryhmässä on töissä niin niitä aiheita tulee myös aika paljon eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Laitankin korvan taakse! :D

   Apua, voin vaan kuvitella mitä se pahimpina päivinä voi olla! :D

   Poista
 5. Hah, kiitos tuosta loppukommentista jossa kerrot retken todellisen puolen :D Meillä kohta 4v tuplat ja tuo realistinen kertomus kuulostaa paljon tutummalle kuin kuvien kertoma tarina! Itse kirjoittelen usein uhmakiukkujen aikana mielessäni blogipostauksia meidän aina ah niin ihanasta ja täydellisestä elämästämme ja tuudittaudun siihen tietoon että kaikkien täydellisten blogiperheiden arki on kuitenkin lopulta todennäköisesti ihan yhtä ihanaa ja kamalaa kuin omammekin.

  Että älä huoli, taapero tai leikki-ikäinen, uhmakiukut jatkuvat ja ovat osa elämää! Ja etenkin koska uhmaajia on kaksi, uhmatonta päivää tuskin hetkeen vielä ilmaantuu. Siihen saakka on vain katseltava täydellisiä kuvia ja keskityttävä niihin positiivisiin juttuihin sen kaiken kiukun takana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, ole hyvä! Sitä se tosiaan välillä (useimmiten) on! :D
   Joo voisin väittää että ihan joka kodissa on näitä ja se joka väittää ettei ole, valehtelee! ;D ja eikös uhma ammattilaisten mukaan ole hyvä, pitäisi enempi huolestua jos sitä ei olisi ;)

   Tuota mä vähän pelkäsinkin! ;)

   Poista
 6. Villaiset alusvaatteet on loistavia! Niitä mekin käytetään näillä kauheilla pakkasilla. Juuri tein alkuvuodesta tilauksen seuraavassa koossa. Kaksi paitaa, kahdet pitkikset ja parit pitkävartiset ohuet villasukat. Vaikka aleja hyödynsinkin, niin satanen meni ostoksiin, hups vaan. Sitä monikkolasten vanhempien riemua! :P mutta kun sanoit, että posket ja sormet on teillä alttiimpia kylmettymään, niin pakko suositella. Rukkasista Hestrat on ainoat, jotka meillä pitää lasten kädet lämpöisinä. Kovimmillakin pakkasilla! Lisäksi suojaan kasvon merinovillaisella tuubihuivilla ja myös paleltumilta poskissa ollaan säästytty tänä talvena. Suosittelen!

  -jules

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuubihuivista on tykätty kans! Pojat antaa vaan tosi huonosti sen olla kasvoja vasten!
   Villa on kyllä kallista! Onneksi se kuitenkin kestää aika kivasti pesuja ja käyttöä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!