torstai 28. tammikuuta 2016

Uuden kodin pintasuunnitelmia !

Aika moni onkin jo kysellyt malttamattomana sisustuspostausten perään (enkä kyllä itsekään kauhean epämiellyttävänä näitä suunnittelujuttuja pidä). Nyt siis vähän esimakua siitä, mitä uusi koti tulee pitämään sisällään!

Hyvin pitkälle mennään samalla linjalla kun edellisessäkin omistusasunnossa. Nykyisen vuokra-asunnon tummempi lattia on vain vahvistanut ajatusta siitä, että se vaalea lattia on vaan se meidän juttu. Vähän kahden vaiheilla ollaan vielä, onko se ihan viilean vaalea, vai löytyisikö siitä kenties vähän lämpimämpää sävyä kuten Joensuun kodin lattiassa oli.Edellisen kodin tapetit oli myös kovasti meidän mieleen. Leikkihuoneestahan löytyi silloin Färg & Formin molnia, ja se on aika vahvoilla leikkihuoneeseen nytkin! Selkeän simppeli tyyli tapetissa käy kivasti leikkihuoneeseen, jossa kuitenkin muuten on niin paljon väriä! Muutkin vaihtoehdot leikkihuoneen tapeteiksi ovat sävyltään harmaata, siihen kun on niin helppoa yhdistää muitakin sävyjä! Tuo salmiakkiruutu on kovasti mieleeni niin tuossa Ferm livingin tapetissa kuin Askon Harlequin-matossakin! Myös tuo Elloksen pallotapetti näyttää kuvissa aika kivalta! Nythän leikkihuoneessa meillä on Askon mustavalkoinen Block-matto, jonka vaihtamista valkoharmaaseen tai ihan kokovalkoiseen suunnittelen.. Varmaan testailu lattia- ja tapettisävyjen rinnalla vasta vahvistaa sen, millainen matto huoneeseen lopulta tulee. Karvamatto olisi itsestä kiva, mutta se ei taida olla vaan mikään käytännöllisin vaihtoehto. Erityisesti kun poikien lelut varmaan vaan tulevat pienenemään tästä!
1. Pallotapetti Ellos 2. Salmiakkiruututapetti Ferm Living Finnish Design Shop 3. Harmaa tasaraita Ellos


1. Block matto ASKO 2. Paris matto ASKO 3. Harlequin matto ASKO 4. Koodi Duetto Hobby Hall

Uuteen kotiin tullaan erottamaan lapsille huone nukkumista varten, sekä toinen huone leikkejä varten. Tämä ratkaisu toimi loistavasti JOensuussa, ja olen tässä vuokralla ollessa ikävöinyt ko. ratkaisua valtavasti! Makuuhuone tuleekin olemaan sävyiltään hyvin rauhallinen ja pelkistetty eikä huoneessa tule olemaan laisinkaan leluja. Iltasatukirjoja ja unileluja lukuunottamatta.

Nukkumahuoneen pinnat on aika selvillä. Matto tulee olemaan ehdottomasti pyöreä karvamatto ja yhdelle seinälle vedetään tapetiksi jotain mintun sävyä. Ihastuin tuohon halfmooniin Karkkipurkki-blogissa ja olen aika varma että se on se meidänkin valinta. Vähän kyllä kiinnostaisi myös tuo salmiakkiruutukin.. 

1. Salmiakkiruutu ja half moon Ferm Living 2. Pystyraita Ellos


Nukkumahuoneen verhokin on aika selvä, tuo Annon kettu repolainen -kuosi on aika suloinen! Tuollaiset pilvityynythän pojilta jo löytyykin, ei vaan nuo Annon versiot vaan niistä mukaillut itseompelemani! Uuteen kotiin siirryttäessä lapset siirtyvät isompiin peittoihin, joten nuo söpöt muumilakanat olisi aika jees! Muutenhan minttuisia somisteita meiltä jo löytyy ennestään, eli kauheasti uutta tuohon huoneeseen ei tullakaan hankkimaan!

Muiden huoneiden tapetit pysyvät myöskin vieläkin hillitympinä kun nuo lastenhuoneet. En ole oikein tehosteseinien ystävä, enkä osaisi kuvitella meillä tummia seiniä, joten jatkossakin pysytellään korkeintaan sellaisissa himmeän kuvion seinissä. Muuten selvittäisiin varmaan ihan vaan sävytetyillä maaleilla, mutta makuuhuoneisiin kaipaan kuitenkin yhdelle seinälle tapettia maalin rinnalle. Samantyyliset tapetit kuin Joensuun kodissakin ovat tähän hyvä ratkaisu. Valon osuessa tapettiin pinta tulee kivasti esiin, muttei ole kuitenkaan liian hallitsevaa. Nuo tapetit meillä oli viimeksi K-raudan Eco-sarjaa, joten sinne suunnataan varmaan nytkin! 

 Oivoi, tämä sisustuskuume ei ainakaan yhtään vähene tällaisilla suunnitelmilla! Aika malttamattomina täällä jo odotellaan suunnitelmien vahvistumista!

7 kommenttia:

 1. Mukava sisustuspostaus:) voi kun itselläkin rakennuskuume vain kasvaa.. oma koti myytiin ja nyt vuokralla väliaikaisesti. Vaalea lattia meillä oli ja tykkäsin kovasti☺ nyt asunnossa tumma laminaatti ni en ikinä valitsisi omaan vastaavaa!! Tsemppiä teille!
  -SaraKe-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että! Oottekin taas askeleen lähempänä unelmia sitten! ♡
   Vaalea tuo kyllä niin kivasti valoa, et ei olisi tumma tai sellainen oranssi omakaan valinta! :)

   Kiitos! Samoin teille! ♡

   Poista
 2. Sieviä juttuja, tuosta pilvitapetista tykkään erityisesti. Tuo vaalea lattia on kyllä yksi fiksuimmista jutuista, mitä mekin on rempattu tähän nykyiseen (edellinen oli oranssi muovilattia!). Pieneen ja pimeään olohuoneeseen tuo hyvin valoisuutta. Muuten tykkään enemmän väreistä etenkin lastenhuoneessa, mutta ymmärrän hyvin tuon yhdisteltävyyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin!
   Vaalea lattia on kyllä paras! Antaa ihan eri ilmeen!

   Mun mielestä lastenhuoneesta pitää löytyä väriä, mut onneksi sitä tulee leluista aika hyvin! Tollai yksinkertainen pinta on sitte ehkä pitkäikäisempikin! :)

   Poista
 3. Tuttavillamme on ensimmäisen kuvan vasemmalla olevaa laminaattia ja nuo "rajat" laminaatin ympärillä on todella alkanut pistää silmään, joten tämän tyyliseen asiaan kannattaa kiinnittää huomiota ennenkuin laminaatti on ostettu ja asennettu omaan lattiaan. Näytepaloja kannattaa myös kysellä valmiiksi ja katsella kuvioita, väriä jne eri valoissa sekä miettiä minkä maalliseen ja kokoiseen tilaan kyseinen tuote olisi tulossa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Toi yksisauvaisuus vs kolmisauvaisuus onkin yksi mitä on mietitty!
   Hyviä pointteja, pitääkin ottaa huomioon! :) mun ystävältä löytyy myös tollainen, mutta heillä noi saumat on tosi paljon vaaleemmat, eikä sitte silmäänkään käy. Niitäkin on varmaan eridävyisenä? Kai? :D

   Poista
 4. Löytyykö täältä blogista Joensuun asuntonne kuvia? :) jtn asuntopostausta siitä?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!