keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Pinaattinen broileri-paprikarisotto

Pitkästä aikaa taas arkiruokaresepti!
Välillä kotona ollessa tuntuu, että arkiruoka koostuu aina niistä samoista helpoista eväistä. Makaronilaatikko, jauhelihakastike, kanapasta, lihapullat, siskonmakkarakeitto, lasagne ja broilerivuoka ovat ainakin meillä niitä useimmiten ruokapöydässä nähtäviä ruokia. Välillä kaipaa jotain piristystä ja vaihtelua, ja silloin mun mielestä parhaita lähteitä uusien ruokasuosikkien etsintään ovat toiset blogit. Paitsi että ruoka- ja leivontablogeja on lukemattomia, kiitettävän monista perheblogeistakin löytää herkullisia reseptejä! Oletteko muuten kurkkineet Blogiringin saitilta sitä ruokablogipuolta? Sieltä mä bongailen aina uusia vinkkejä meidän ruokiin!

Tällä viikolla tein pitkästä aikaa meille risottoa päivälliseksi. Usein risoton teko jää, tuntuu että siihen nesteen imeyttämiseen saa kulumaan niin tolkuttomasti aikaa, että mielummin kokkaa sen perus kanakastikkeen vaan. Vaiva on kuitenkin sen arvoinen, eikä siihen loppupelissä nyt niin hirveästi kulu aikaa.

Risotto on myös siitä hyvä ruoka, että sitä voi hyvin tarjota hampaattomillekin syöjille, kunhan riisi vaan turvotetaan kunnolla pehmeäksi.

Pinaattinen broileri-paprikarisotto
9dl vettä
1 kanaliemikuutio
Kiehauta vesi ja liota kanaliemikuutio siihen. Supermutsi tekee kanaliemen itse, mutta mä käytän näitä valmiskuutioita. Helppoa ja nopeaa, ja ihan tarpeeksi hyvää! :)
2 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 sipuli
Kaada valmis kanaliemi toiseen astiaan ja sulata voi kattilassa. Lisää riisi sulaneeseen voihin ja kuullota sitä hetki. Lisää joukkoon pilkottu sipuli ja kuullota. Kaada riisi-sipuliseokseen kanalientä vähitellen. Lisää neste pari desiä kerrallaan, ja anna sen aina kunnolla imeytyä riisiin ennen uuden satsin lisäämistä. (vielä maistuvampaa risotosta tulee, kun pari desiä korvaa kuivalla valkoviinillä)

400 g broilerin suikaletta
2 suippopaprikaa
1 prk säilykepersikkaa
1 tl chilijauhetta
suolaa ja pippuria
1 rkl soijaa
1 rkl oliiviöljyä
1/2 pussia pinaattia
Paista broileri ja viipaloi paprikat ja persikat. Kuullota niitä kevyesti pannulla ja mausta oman maun mukaan. Lisää lopuksi pinaatti. Me käytettiin pakastepinaattia, mutta tuoreella saa vielä maistuvampaa!

Kun risottoon on lisätty kaikki vesi, sekoita broileri-vihannesseos sen joukkoon ja hauduta hetki. 
Tarjoile ja nauti! :)
Risottoahan voi varioida mielensä mukaan. Tämä versio on meidän poikien suosikki, mutta myös herkkusieni-vuohenjuusto-kesäkurpitsarisotto kelpaa hienosti! Oma suosikkini taas on broileri-parsa-vuohenjuustorisotto, mutta parsan pitää olla sitä kevätparsaa! <3 

11 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla, näyttää hyvältä! :)

    VastaaPoista
  2. Tää näyttää oikeesti hyvältä!! Pitäisikin enemmän käyttää pinaattia, miks se aina jää? Mulla on kans blogissa silloin tällöin ruokavinkkeja, mut parhaimmat kyllä löytää juuri ruokablogeista! Kinuskikissa on vakio, pitäisi vähän laajentaa repertuaaria!

    http://ruusuillatanssimistasittenkin.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pinaatti unohtuu monesti meilläkin! Pakastepinaatti on siitä helppoa, ettei se mene miksikään vaikka unohtuisikin kaapin perälle!

      Perheblogeissa on mun mielestä sellasia helppoja arkiruokia aina, joita voi tehdä vaikka välillä juoksisi lasten perässä! :D

      Ja kinuskikissa on kyllä leivonnassa munkin ykkössaitti!

      Poista
  3. Oi tätä pitää kokeilla! Meillä on aina samoja ruokia, kiitti uudesta vinkistä! :)

    VastaaPoista
  4. Moi!

    Näin teidät maanantaina ite asemalla.
    Oliko pojilla mikä vaivana?
    -Äiti rattaiden kanssa.

    VastaaPoista
  5. Kiitos ruokavinkistä! Tuli juuri sopivasti kun mietin mitä tekisin pinaatista (vaihtelua pinaattilettuihin ja -keittoon). Hyvin maistui yksivuotiaalle ja äidille myös :)
    -Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla JOhanna! :)

      Mun pitäisi myös kokeilla joskus tehdä itse noita pinaattilettuja. Aina nappaan ne valmisletut kaupasta mukaan!

      Poista
  6. Tätä testasinkin heti pojalle ja hyvin upposi, oli myös sopivan tahmeaa jotta pysyi lusikassa vasta syömistä itse harjoittelevalle pikkuiselle. Nämä ruokavinkit ovat hyviä kun kasvissyöjä äitinä on välillä pulassa mikähän olisi hyvänmakuinen liharuoka lapselle t. Viivi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!