maanantai 9. maaliskuuta 2015

Keväistä kukkaloistoa kotiin krookuksilla !

Itse en oikein ole kukkaihminen, tai tykkään kyllä kovasti kukista sisustuksessa, mutta päädyn yleensä aina niihin tuttuihin ja turvallisiin, vehkoihin, neilikoihin ja tulppaaneihin. Nyt sain Blogiringin ja Kauppapuutarhaliiton kamppiksen myötä tutustua minulle vähän vieraampiin ruukkukukkiin, krookuksiin, ja pakko myöntää että näitä tulee meille jatkossakin! Omat kukkavalinnat teen helppouden ja ulkonäön perusteella ja krookuksissa yhdistyy molemmat! Isokukkainen ja pienilehtinen krookus on aivan ihana väripilkku sisustuksessa, mutta hennon ulkonäkönsä vuoksi ei hyppää liikaa silmille. Kukka ei myöskään pahemmin vaadi hoitoa, niukalla kastelulla se ei kasva liian pitkäksi, mutta kukkii silti jopa yli viikon!Krookusten myötä meidän kotiin saapui oikein kunnolla kevät! Kaiken tämän muuttohärdellin seassa oli ihana tuoda kukilla ja uusilla pöytätableteilla vähän freesimpää ilmettä kotiin. Vaikka ulkona onkin kunnon märkä loskakeli, sisällä krookukset ja naistenpäivän kunniaksi saamani tulppaanit luovat ihanasti keväistä tunnelmaa.


Oletteko muuten huomanneet, että nyt myös lähikaupoista saa helposti ja halvalla kauniita suomalaisia kukkia? Enää ei tarvitse kukkia lähteä hakemaan erikseen kaukaa puutarhoilta, vaan oman kimppunsa tai ruukkunsa voi ostaa lähikaupan hyllyltä. Sirkkalehtimerkki kertoo kotimaisuudesta, ja ainakin itse tykkään suosia sirkkalehtimerkittyjä kukkia. Silloin voi olla varma, että kukka on täysin kotimainen, eikä sitä ole rahdattu kaukaa ulkomailta. 

 Krookusten hoito on onneksi helppoa. Meille nämä saapuivat tiistaina pieninä ruukussa nököttävinä varsina. Poistin silloin kukista ruukut, ja laitoin ne kaikki samaan lasimaljaan. Annoin ihan vähän vettä ja vein yöksi kylpyhuoneen lattialämmityksen päälle kasvamaan. Seuraavana päivänä sain hakea kukat jo pöydälle. Muutama nuppu oli jo kasvanut korkeammaksi, ja kukinto oli lähtenyt avautumaan suloisesti! Vettä annoin ihan himpun verran seuraavan kerran vasta torstaina, ja silti kukat kukkivat nyt värikkäinä ja elinvoimaisina! Liialla kastelulla voi siis helposti pilata kukan, se kun tuppaa kasvattamaan varttaan vettä saatuaan. Itse tykkään näistä istutettuina maljaan, mutta miksei näitä voisi leikata vähän kasvettuaan myös maljakkoon! Ainakin krookusta saa silloin ihailla pidempään.

Tiesitkö että,
"Sirkkalehtimerkki on ainoa merkki, joka takaa tuotteen sataprosenttisen kotimaisuuden. Kun haluat ostaa Suomessa viljeltyjä puutarhatuotteita, sirkkalehtimerkki on luotettavin tunnus. Myös tuotteiden laatu on korkea: sirkkalehtimerkkiä saa käyttää vain ekstra- tai ykkösluokan tuotteissa." (Lähde: Kauniisti Kotimainen )

 Tarkemmin ihastuttaviin kevään- ja tulevan pääsiäisen kukkasiin voi tutustua Kauniisti Kotimaisen Facebook-sivulla sekä Kauniisti Kotimaisen verkkosivuilla.

Tuleeko teidän ostettua keväisin kukkia kotiin piristämään sisustusta?


Blogirinki


yhteistyössä

4 kommenttia:

 1. Ihania krookuksia, olin ihan unohtanut krookukset, ne on kauniita! Me ollaan laitettu jo tetenarsisseja pihalle ruukkuihin, tykkään siitä että kevättä voi "aikaistaa" raikkailla kevätkukilla. Lumet sulaa kyllä vauhdilla täällä etelässä nyt, joten jospa kohta alkaisi syksyllä istutetut sipulikukatkin nousta mullasta. Hyvä pointti tuo kotimaisuus, eipä tule katsottua aina että mistä ne kukat on kotoisin...

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia! Sulla on silmää valokuvaukselle!

  VastaaPoista
 3. Oi miten nättejä! Meillä on tällä hetkellä lähes koko ajan tulppaaneja maljakossa, mutta kiitos kun muistutit krookuksista! Näitä hankinkin seuraavaksi, on niin kauniin näköisiä :)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
 4. ihanan piristäviä ! :) mä haluun kukkia joka paikkaan, mut menee hermo ku tulppaanit kuolee nii nopeesti

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!