torstai 26. maaliskuuta 2015

Iltahepulit

Poikien rytmi menee tällä hetkellä niin, että sängyistä huudellaan aamulla pirteänä jo kukonlaulun aikaan kuudelta (viimeistään). Päiväunet koittavat puolilta päivin ja yöunille käydään ennen kahdeksaa. Usein ennen yöunia, koittaa kuitenkin iltahepuleiden hetki. Pojat ovat ihan hervottomia kikattavia ja käkättäviä tuulispäitä, jotka juoksevat ympäri pöytää, pyörivät ja tanssivat. Halailevat ja jakelevat märkiä pusuja.Mun omasta lapsuudesta muistan vielä Karhunukkuu -leikin, jossa nukkuvaa karhua (isää) kierrettiin ympäri ja laulettiin samalla. Hillitöntä oli, kun laulun päättyessa karhu ei enää nukukaan, vaan lähtee jahtaamaan piirissä pyörijöitä. Lapsilla taitaa olla luonnostaan jokin taipumus riehumiselle ja kiinniottoleikeille. Ainakin noista meidän nappuloista on niin huisin kivaa juosta äitiä ja isiä karkuun, ja syöksyä sitten hetken päästä syliin!Iltaisin ei ole tarkoitus riehata poikia lisää, mutten toisaalta viitsi heidän energiapiikkiään lannistaakaan. Riehutaan ja mölistään hetki, ennen kuin rauhoitutaan yöunille. Pitäähän ne viimeiset energiapaukut kuitenkin jonnekin tyhjentää ;)

Riehutaanko teillä?

6 kommenttia:

 1. No kyllä! Ja meillä itseasiassa se riehuminen on hyvä keino imeä viimeiset mehut noista jätkistä. Ei siis tietoakaan mistään rauhoittumisesta ennen yläkertaan kiipeämistä :D meillä on tällä hetkellä aika kova hitti ns. maali-leikki. Siinä äiti tai isi istuu keskellä olkkarin oviaukkoa ja on maalivahti. Pojat sitten joko juoksevat maaliin eli syliin tai tulee huti ja juoksu jatkuu keittiöön asti. niin ja toki painitaan, hypitään ja no, riehutaan :D

  VastaaPoista
 2. Täälläkin välillä iskee melkoinen iltavilli, vaikka lapset on jo isompia. Ihanaa, että jaksat riehua mukana, mulla meinaa aina hermo pettää, vaikka ihan hyvin tiedän, että ei sitä kestä kuin korkeintaan sen vartin, ja sitten ollaan jo rauhassa sängyissä.

  VastaaPoista
 3. Hihih ihana <3 :D. Meilläki Eetulla tulee monesti iltariekku :D.

  VastaaPoista
 4. Onkohan kaikilla lapsilla tuollainen iltavilli? :) Muistan omasta lapsuudesta, että iltaisin alkoi aina hirveä ralli ja riehuminen (viimeistään hammaspesun aikaan...), sama ilmiö näkyi serkun lapsilla ja vaikuttais olevan muillakin. :D

  VastaaPoista
 5. Kyllä riehutaan :D Iltapuuron + pottailujen jälkeen jahdataan yleensä vaippasilteen karkuun meneviä neitejä, Vilma juoksee ympäri kämppää ja Alina konttaa/kävelee seiniä pitkin karkuun :D Parasta on juurikin se, kun ensin juostaan karkuun ja pian jo juostaan hymyillen & äitiä hokien kädet levällään syliin <3 Pöyhkötysten jälkeen rauhoitutaan vielä hetken, ennen yöunia :)

  VastaaPoista
 6. Riehutaan!:) leikitään hippaa, hypitään, tanssitaan ja pojan kasvoilta näkee ilon ja tyytyväisyyden iltapalalla kun on saanut remuta meidän kanssa :) ei siinä oo mitään pahaa mun mielestä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!