perjantai 6. maaliskuuta 2015

Uusi koti!

Pikkuhiljaa alkaa onneksi asiat järjestyä, vaikka välillä meinaakin iskeä epätoivo ja kunnon stressipaniikki. On aika kamalaa tällaiselle kontrollifriikille kuin minä, etsiä asuntoa näkemättä sitä itse. Taas yksi syy siihen, miksei missään nimessä oma tulisi nyt kysymykseen! Nyt on ollut pakko luottaa mun isän ja siskon näkemyksiin hyvästä asunnosta, ja tänään postitettiinkin allekirjoitetut vuokrasopimukset uudella vuokranantajalle!

Muuttopäiväkin alkaa olla sovittuna ja asiat muutenkin pikkuhiljaa järjestyksessä. Kirpparipöytä pyörii varmastikin koko tämän maaliskuun ajan, joten joensuulaiset voivat käydä Mammuttitorilla shoppailemassa pöydästä 297, jos tarvetta on poikien 74-86 vaatteille, tai naisten 36-38 kokoisille. Myös sisustustavaraa sinne varmastikin ilmestyy! Meidän kirjahyllykokonaisuus on myös myynnissä, eli jos joku sellaista kaipailee niin täältä lähtee! Jotain laitan myös tänne blogin facebookkiin myyntiin ensi viikon aikana, joten klikkailkaahan itsenne sinne, jos tarve on PoPin trikoolle, crocsin kumppareille tai ticketin toppahaalareille! Myös paljon kaikkea muuta tulossa, kunhan saan kaappeja käytyä läpi!

Muutossa päätettiin turvautua paitsi läheisten apuun, myös ihan ammattilaisiin. Muutossa meitä tulee auttamaan pari muuttomiestä ja iso rekka, sekä liuta pinottavia muuttolaatikoita. Luulen, että näin muutto sujuu mahdollisimman kivuttomasti. Yli kolmensadan kilometrin mittainen muuttomatka kuulostaa hurjalta, mutta onneksi meillä on apua paitsi täällä Joensuussa, myös Lahden päässä. Hyvä tästä varmasti tulee!

Mutta sitten se asunto! Vaikka kyseessä onkin vuokra-asunto, eikä edes mikään uuden karhea tai pinnoiltaan tai pohjaltaan mun unelma-asunto, en silti voi mitään sille, että pieni sisustuskärpänen on jo puraissut mua paristi. Hirveästi tekisi mieli laittaa se koti toimivaksi uusilla kalusteilla ja säilytysratkaisuilla. Vuokraisäntä antoi myös luvan maalata tai tapetoida mielemme mukaan, mutta päätettiin malttaa. Onhan kyse väliaikaisasunnosta, joten varmasti järkevintä on säästää nekin pennoset siihen seuraavaan kotiin.. Ikeareissu(ja) on kuitenkin varmasti tulossa, sillä Henkka tarvitsee kalusteet työhuoneeseen ja pojat uudistusta uuteen leikki-/nukkumahuoneeseen. Shoppailua ja sisustusta siis!

Ideakollaasia työhuoneeseen. Kuvat Ikea Lasku- ja lehtilaatikot, matto ASKO Me ollaan oikein kunnon Ikea-sisustajia, valtaosa meidän kalusteista on siltä ja tulee varmasti jatkossakin olemaan! Hyvä hinta-laatu suhde ja ulkonäkö miellyttää meidän silmää! :)


Meidän uusi koti on kolmannen kerroksen saunallinen kerrostaloneliö, eli tilaa meillä onneksi tulee olemaan sama kuin nytkin! Pari neliötä jopa enemmän. Omasta pihasta joudutaan luopumaan, mutta tilalle saadaan onneksi iso parveke ja taloyhtiön leikkipuisto. Asunto sijaitsee ihan Lahden keskustan tuntumassa, joten kaikki palvelut on lähellä. Myös rautatieasema Henkan työmatkoja ajatellen on ihan lähellä, joten sekin helpottaa kummasti. Yksi huono puoli asunnossa on se, että koska Henkka tarvitsee työhuoneen, on poikien sängyt ja lelut sijoitettava yhteen makuuhuoneeseen. Hyvästi siis niin hyvin toiminut leikki- ja nukkumahuone jako! Onkohan hyvät yöunet ja helpot nukkumaankäymiset nyt enää muisto vaan? Ongelmaa ei ehkä tule niin kauan kuin pojat ovat pinnäsängyissä, mutta 2v-synttäreiden kunniaksi olisi tarkoitus hankkia heille taaperosängyt, joten näinköhän lelujen perässä juostaan koko päiväuniaika?

Moni on huolestuneena kysellyt, kuinka käy meidän hääjärjestelyjen, jos kerran kotikaupunki muuttuu. Ei kuinkaan! Hääsuunnitelmat pysyvät samoina edelleen, käytännönjärjestelyt vaan ehkä vaikeutuvat kun ei asutakaan hääpaikkakunnalla. Mutta nykyään kaikki hoituu niin hyvin sähköpostilla, että mulla ainakin on kova luottamus siihen, että hääpäivänä kaikki menee ihan nappiin!

6 kommenttia:

 1. Mä oikaisin (tuossakin), ja oltiin aina päikkäriaikaan liikkeellä. En jaksanut palautella sänkyyn aina :D mä sain luettua tms kirjastossakun, tai kahviteltua kavereiden kanssa, kun lapset nukkuu rattaissa samalla

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kivalta! Mä en tiennyt että vaihdatte asuinkaupunkia! Onko kyseessä ihan pysyvä muutto vai? Meki ollaan ikean suurkuluttajia, se vaan on niin paras lapsiperheille.ite en ainakaan raskii ostaa kalliimpia huonekaluja lasten ollessa pieniä :)

  VastaaPoista
 3. Onko sinulla kokemusta ikean nukkamatoista? Ovatko miten kestäviä, irtoaako niistä niitä lankoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut pojan huoneessa Ikean nukkamatto yli kaksi vuotta ja hyvin on kestänyt! :) Huonona puolena se, että ei ole kovin muhkea eikä pehmeä toisin kuin hinnakkaammat nukkamatot.

   Poista
 4. Onnea uuteen kotiin! :) kunpa mekin päästäis muuttamaan...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!