sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Rentouttavan viikonlopun aakkoset

Taas on sunnuntai, miten viikonloppu menikään jälleen niin nopeasti? Viikonloput ovat nousseet entistä arvokkaammiksi nyt, kun arki on paljon kiireisempää kuin tähän saakka. Mennyt viikonloppu oli kaikin puolin ihana, vaikka eihän siellä vastoinkäymisiltäkään vältytty. Kerron meidän viikonlopusta nyt vaihteeksi näin aakkosten muodossa!


A - Aamukahvi. Siitä nautin taas ihan erilailla viikonloppuisin, kun arkiaamuisin se tulee hörpittyä joko vasta töissä tai sitten vauhdilla kotona.

B - niinkuin BABY! Viikonloppu alkoi niinkin ihanasti kuin vauvakuplassa! Siskoni synnytti ystävänpäivän kunniaksi pikkuisen ihanan tytön, joten viikonloppu kului vaaleanpunaisessa kuplassa uutta tätitettävää ihaillessa. Kuultiin viikonloppuna myös parit muutkin vauvauutiset, näitä tuntuisi taas tipahtelevan!

C - niinkuin celsius ja tällä kertaa plusasteet! Koko viikonlopun paistoi aurinko ja lämpöä riitti. Ihan täydellinen ulkoilusää. Ulkoilu tuntui entistäkin ihanammalta nyt, kun mennyt viikko meni enemmän ja vähemmän sisätiloissa sairastaen. 

D - no D-vitamiini tietty! Nautittiin auringosta ulkona todellakin ja yritin tosissani imeä kaikki D:t siitä varastoon. Sunnuntaina isojen poikien ollessa uimakoulussa, käytiin mieheni kanssa pitkästä aikaa yhdessä lenkillä. Juoksusta ei tullut jäisellä tiellä mitään, mutta olipahan aurinko.

E - Ensitapaaminen. Tapasin siskontyttöni ihan ensimmäistä kertaa perjantaina ja olihan se vaan ihanaa. Vauvantuoksu ja ne pienet sormet ja varpaat. Iiks iiks ihanaa. Se tuhina ja ähinä. OIvoi ❤

F - Feta. Testattiin lauantaina sitä hittipastanakin tunnettua uunifetapastaa ja olihan se hyvää! Lapset tosin ei oikein syttyneet sille ja miehenkin makuun se oli kenties liian juustoinen. Mun mielestä se oli just herkkua, mutta olenkin tällainen juustohiiri. Jää takuulla meidän ruokalistoille, ensi kerralla tuunataan sitä broilerilla! 

G - Gametime! Lauantaina taaperon nukkuessa päiväunia pelataan yleensä tuplien kanssa jotain. Se on sellaista isojen aikaa, kun pikkuveli ei ole sotkemassa ja viemässä huomiota. Nyt vuorossa oli afrikan tähti, pienesti sovelletuilla säännöillä! 

H - Herkuttelu. Se kuuluu aina viikonloppuihin jollain tasolla, vaikka pyritäänkin välttämään sellaista mättöherkuttelua. Tänä viikonloppuna avattiin viinipullo, syötiin laskiaispullaa ja nyt keittiössä kohoaa pitsataikina, josta pyöräytän meille vielä pienen pizzan sunnuntai-iltapalaksi!

I - Ikkunoiden pesu. Mieheni pesi osan meidän ikkunoista vähän ex tempore, häntä alkoi ärsyttää liiaksi auringon paljastamat liat. Olin itse vähän yllättänyt tästä inspiraatiosta, sillä yleensä se olen minä joka ikkunat pesee! 

J - Jooga. Sunnuntai on mun joogapäiväni ja kävin illalla rentouttamassa mieleni ihanassa lämpö YIN joogassa. Olen ihan täysin koukussa tuohon tuntiin ja käyn siinä ainakin kerran viikossa. 

K - Koti. Lauantaiaamupäivällä pidettiin kunnon siivouspäivä. Halusin puhdistaa pinnat vielä kertaalleen kloriitilla, ettei mitään oksupöpöjä vaan jäisi tänne pyörimään. Muuten nautittiin kotoilusta rauhassa, vaikka pyykinpesukone pyörikin alinomaan. 

L - Laskiaispulla. Lauantaina syötiin puu-uunissa paistettuja laskiaispullia mun äidin luona. Naminam miten hyvää!

M - Lauantai-iltapäivä vietettiin mökillä, siellä jos missä mieli lepää. Jarvenrannalla olevassa mökissä on vaan jotain taianomaista! 

N - Nukkuminen. Viikonloppu tarkoittaa aina parempia ja pidempiä unia. Meidän lapset onneksi nukkuvat arkenakin hyvin, mutta onhan se vaan viikonlopussa ihanaa, kun ei tarvitse itse herätä ajoissa. Lapset tietysti herää jo seitsemältä oli viikonloppu tai ei, mutta jo se kun voi itse torkkua kasiin, tuntuu aika luksukselta arjen kello kuuden herätyksiin verrattuna! 

O - Oumaigaad, oli mun reaktio kun näin mieheni läikyttäneen punaviiniä sohvalle. Vuorokauden pesin ja puhdistin sohvan kangasta ja nyt se onneksi on melkein puhdas. Suolaa, sappisaippuaa, vanishia ja aurinkoa. Siinäpä mun keinot. 

P - Parisuhde. Viikonloppu on myös aika parisuhteelle. Lapset käy meillä ajoissa nukkumaan oli arki tai viikonloppu, joten illat menee aikuisten kesken ihan vaan kaksistaan. Yleensä syödään jotain hyvää iltapalaa, herkutellaan vähän ja otetaan ehkä lasilliset viiniä. Yleensä katsotaan lempparisarjaa pari jaksoa, käydään saunassa ja ollaan vaan. 

Q - Kuu. Lauantaina kuu paistoi niin valoisana, että ihailtiin sitä pitkä tovi meidän makuuhuoneen ikkunasta. 

R - Ruuhkavuodet. Ne on todellakin täällä, se tuli todistettua viimeistäänkin viikkosuunnitelmaa tehdessä. Ensi viikko on meillä jotenkin tosi hektinen, sillä ollaan molemmat töissä 8-16, joten lasten päiväkotipäivät on aika minuuttipeliä. Meillä on lapsille varattuna 34 h viikossa päiväkotia, joten saadaan tosissaan suunnitella ettei hoitoaika ylitä tuota. 

S - Sauna. Meillä on vähän pinttynyt tapa käydä aina lauantaisin mieheni kanssa saunassa. Mennään aina vasta lasten käytyä jo nukkumaan, jotta rauhallinen ja rentouttava saunahetki on taattu <3

T - Telkka. Tv kuuluu meidän viikonloppuun aina aika isosti, ollaan nimittäin molemmat mieheni kanssa yhtä kovia sarjamaratonfaneja, joten viikonloppuisin katsotaan aina useampi jakso suosikkisarjaa. Nyt menossa on Criminal Mindsin viimeisin kausi!

U - Uimakoulu. Tuplat ovat nyt vuoden verran käyneet uimakoulussa kerran viikkoon, ja he ovat hienosti oppineet siellä uimaan. Uinti on molemmille rakas harrastus ja he lähtevät sinne aina innoissaan. Mun mielestä uimataito on myös valtavan tärkeä taito, joten uinnin pariin kannustetaan meillä siitäkin syystä. 

V - Viikkosuunnitelma. Sunnuntai tarkoittaa meillä aina viikkosuunnitelmaa, tänään väsäilin niitä taas kolme seuraavaa valmiiksi. Viikkosuunnitelmaan kirjataan aikuisten työajat, kumpi vie ja hakee lapset, lasten harrastukset, aikuisten treenit ja ruuat. Sen avulla pysytään molemmat kartalla mitä tapahtuu ja milloin.

W - Waffles, lasten toiveesta kokkailtiin herkullisia vohveleita lauantaina aamupalaksi. Teen vohvelit aina vähän terveellisempinä ja vähemmällä sokerilla, mutta ne ovat silti niin hyvää herkkua. Kaveriksi marjoja ja naustettua rahkaa. Nam!

X - XoXo, eli pusuja. Siinä missä arki tuntuu menevän vauhdilla ja läheisyys parisuhteessa helposti unohtuu, on viikonloppu sitä aikaa kun pystyy keskittyä toiseen enemmän. Herätä hitaasti, vaihtaa parit suukot pitkin päivää ja huomioida puolisoa paljon enemmän kuin arjessa yleensä. Toki arjessakin se on tärkeää, mutta silloin yleensä ollaan kiireisiä muuten ja illalla haluaa ajoissa nukkumaan. Viikonlopussa valvominenkaan ei haittaa. 

Y - Yrjö. Se meidän yrjötauti jäi onneksi aika vähäiseksi, nyt sen ehkä uskaltaa ihan kunnolla sanoa. Tai voihan se tietysti vielä iskeä, mutta nyt vaikuttaisi että ollaan kaikki ihan terveenä. Lopulta vaan kaksi lapsista sairasti ja heistäkin toinen tosi lievänä. Mä en itse onneksi saanut tautia, vaikea sanoa mistä se sitten johtui. Ainakin jynssäsin ja siivosin ihan kamalasti, josko siitä vähän edes oli apua. Vaikka, tuuristahan se enemmän taitaa olla kiinni. 

Z, Å , Ä , Ö - Nämä loput ääkköset jätän ihan suosiolla välistä, nyt ei nimittäin aivot enää millään taivu näihin! 😄

Kuinka teidän viikonloppu sujui? 

1 kommentti:

  1. Kiva oli lukea viikonlopusta tässä muodossa. Ja ihana vauva ...eihän vaan pöpöt tarttuneet kun vasta muutaman päivän ikäinen on.? Märkää on ja varmaan vielä märemmäksi muuttuu, mutta onneksi kohti kesää mennään vauhdilla, olisipa yhtä ihanan lämmin kesä kuin viime vuonnakin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!