tiistai 5. helmikuuta 2019

Kun arki vie mennessään

Niin siinä nimittäin todella tuntuu käyneen. Arki ja erilaiset rutiinit vie iin mennessään, ett on ollut vaike alöytää aikaa blogille. Pieni pala minusta jopa miettii, pitäisikö tehdä niin kuin moni muukin ja jättää koko blogi ja keskittää voimavarat kokonaan someen. Väitetään, ettei kukaan enää lue blogeja, mutta vilkaistuani kävijätietojani on tämä ainakin omalla kohdalla huuhaata. Ihanaa että olette edelleen siellä, vaikka minä olenkin näin kovin hiljaa.

Ei blogi jää. Ei ainakaan kokonaan, toki pientä luopumisen tuskaa tämän kanssa on tehtävä, sillä aika on nykyään todella rajallinen. Mutta silti, niin ihanalta tuntui nyt istahtaa näppäimistön ääreen ja alkaa vain naputella. Inspiraatio tuntuu olevan hukassa, ja vaikka aiheita olisi vaikka kuinka, en oikein sa atartuttua niihin. Ja tiedänkin syyn. Aika, tai oikeastaan ajan riittämättömyys. Toivon kovasti, että nyt helmikuun alkaessa tämä tulee muuttumaan ja viikossa alkaa taas löytyä aikaa niin kirjoittamiselle kuin kuvaamisellekin. Kameran muistikorttikin on ollut käyttämättä aivan liian pitkään. Syy on luultavasti juuri se, ettei valosalla ole kotona ja suhruiset pimeät kuvat eivät innosta yhtään.


Mä en lupaa muutosta, mutta mä kovasti toivon sellaisen tulevan. Kiireinen tammikuu on nimittäin nyt takana ja vaikka itseä vaivaakin yksi kovimmista flunssista ikinä, tuntuu arki vihdoin rullaavan kevyemmin. Kaikki lapset ovat päässeet kiinni uuteen päiväkotirytmiin ja varsinkin isot tuntuvat nauttivan siitä, että kavereita näkee melkein joka päivä. Heille vanha 2,5 päivää oli aivan liian vähän ja keskiviikosta seuraavaan maanantaihin oli ihan liian pitkä aika odottaa.

Me vanhemmat edelleen opetellaan delegointia ja arjen järjestämistä, mutat tuntuu kuin sekin olisi jo vähän alkanut sujumaan. On tosiaan haaste saada mahtumaan kalenteriin molempien työt ja työmatkat, päiväkotipäivät, hoitoon kuljettamiset, lasten harrastukset, aikuisten harrastukset, kauppareissut, parisuhdeaika, perheaika.. Tiedättehän te. En varmasti ole ensimmäinen tai viimeinen joka näiden kanssa pyörittelee, mutta uusi tuntuu aina vaan hankalalta. 

Töistä mä olen tosi innoissani. ON jotenkin tosi ihana olla siellä taas ja nyt kun perehdytyspätkän jälkeen töihin on päässyt uudelleen kiinni ja kaikki sujuu, on fiilis tosi hyvä. Työ ei ole enää vaan uuden oppimista vaan pystyn jo keskittämään voimavaroja muuhunkin. Mulla on jotenkin tosi tasapainoinen olo nyt. Viimeksi työ- ja päiväkotiarjessa rämpiessä tehtiin molemmat aikuiset 38 tuntista työviikkoa, pyöritettiin sitä yhdellä autolla ja yritettiin samalla handlata arki. Silloin ei jäänyt aikaa omasta hyvinvoinnista huolehtimiselle ja liikkuminen sekä omat treenit oli aina se viimeinen juttu joka hoidettiin jos ehdittiin. Nyt en siihen enää rupea ja tämä on ehkä juuri se syy, miksi blogi onkin jäänyt. Treenit menee nyt blogin edelle, kun se viimeksi oli toisinpäin. 

Mutta selittelyt sikseen. Aloitin helmikuun alusta viimein sen 80% työajan, joten mulla on kova usko että blogikin tästä heräilee. Jos sulla on jotain hyvää postausidistä, aihetta josta haluaisit lukea, laita ihmeessä tulemaan! Yritän niitä toetuttaa niin hyvin kuin pystyn. 

Ihanaa uutta viikkoa sinne kaikille ja huippua Runebergin päivää!

18 kommenttia:

 1. Hei, kyllä me täällä mielellään luetaan postauksia, joten älä pliis katoa :) Mitä teillä lapset harrastaa ja miksi? Kaikki kolme ovat kuitenkin vielä pieniä (nuo "isotkin"), joten arki helpottuisi kummasti, kun iltoja ei tarvitsisi viettää viiden hengen voimin harrastuskuljetuksissa. Mutta valintojahan nämä tietysti ovat. Monelle päiväkoti-ikäiselle se päivä siellä päiväkodissa käy "harrastuksesta" (=työstä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kuulla! Enkä mä oikeasti blogia voisi kokonaan lopettaa, on se jo niin tapakin!

   Tuplat käy kerran viikkoon jalkapallossa ja uimakoulussa. Toisella on vielä noiden lisäksi jumppa, taapero ei harrasta vielä mitään :)

   Viehän noi toki aikaa, mutta koska nuo on isoille niin tärkeitä harrastuksia, on haluttu mahdollistaa ne heille. Eikä nuo vie kuin 3h viikossa :)

   Poista
 2. Montako harrastusta teijän pojilla on? Aika pieniä ovat kuitenkin vielä ja pk päivät varmasti rankkoja vaikka siellä tykkäävätkin käydä ja hyvin menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasinkin tuossa yllä, että käyvät kerran viikossa jalkapallossa ja uinnissa :) on koettu tuo määrä sopivana.

   Poista
 3. Älä vaan jätä blogia! Odotan jokapäivä uutta postausta ja päivästä tulee heti parempi kun huomaan uuden postauksen saapuneen. :) Nyt on tosi paljon flunssaa ja vatsatautia liikkeellä. Paranemista!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en ainakaan kokonaan <3 ihana kuulla, huippua että olet siellä!

   Niin on! Kiitos!

   Poista
 4. Miten teillä on toiminut kauppakassi palvelu, kun jossain aikaisemmin kerroit että sellaisen olette ottaneet? Kuinka usein tämän lisäksi joudutte kaupassa käymään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin! Ei oteta kassia mitenkään säännöllisesti, kolme kertaa ollaan tilattu ja about kerran viikossa. Sen lisäksi ei juurikaan olla käyty kaupassa hakemassa kuin jotain unohtunutta tai heräteostosta. Voisin kirjoittaa tästä tarkemmin ihan postauksen. :)

   Poista
 5. Oi, älä ainakaan lopeta. Vaikka postaus kerran viikossakin olisi kiva.

  Eiköhän blogille löydy taas aikaa kun saa arjen muuten sujumaan, onhan se aina uuden opettelua kaikinpuolin kun menee taas työelämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon kans että löytyy kunhan saadaan kunnolla arki rullaamaan! <3 enkä mä kokonaan varmaan pystyisi jättää blogia :)

   Poista
 6. Joskus tulee seurattua tätä blogia. Nyt eka kerran tänä vuonna. Jokaisella lapsiperheellä on aivan samanlaista mutta eihän niitä kiireitä ja harrastuksia ole pakko järjestää, Ja päiväkotiaikahan on lapsille samaa kuin kävisi töissä,,,jaksavatko itse harrastaa vai vain vanhempien ns.toiveesta? Ja jos teet osa-aikatunteja niin luulisi ehkä olevan aikaa myös itselle ja perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, laitan tähän vaikka ihan suoran lainauksen tuolta tekstistä " On tosiaan haaste saada mahtumaan kalenteriin molempien työt ja työmatkat, päiväkotipäivät, hoitoon kuljettamiset, lasten harrastukset, aikuisten harrastukset, kauppareissut, parisuhdeaika, perheaika.. Tiedättehän te. En varmasti ole ensimmäinen tai viimeinen joka näiden kanssa pyörittelee, mutta uusi tuntuu aina vaan hankalalta. "

   Ei menoja ole pakko järjestää, mahdollisuus on aina jättää menemättä ja tekemättä. Mutta koska kaikki nuo menot ovat tärkeitä, halutaan saada meidän arki toimimaan niiden kanssa :)

   Lapset saa meillä itse päättää mitä harrastavat, mutta koetaan että on tärkeä olla edes yksi harrastus :)

   Varmasti jatkossa aikaa onkin paremmin ja onhan sitä tähänkin mennessä ollut itselle ja perheelle. Blogille ei vaan ole enää riittänyt, mutta jospa sekin ongelma ratkeaa helmikuun ja lyhentyvän työviikon aikan :)

   Poista
 7. Näin keittiö kuvasssa, että sulla on wilfan smoothiekone/ blenderi ja kiinnostaisi tietää + ja -, millaisella teholla sinulla on ja käytätkö vain smoothien valmistukseen vai myös esim. Kasvissosekeittoon? Itsellä hankinnassa tuo tai vastaava, jonka vuoksi kyselen:)

  VastaaPoista
 8. Joo! Meillä on tämä https://www.gigantti.fi/product/kodin-tuotteet/tehosekoittimet-ja-vatkaimet/15319/wilfa-fierce-tehosekoitin-bl-1800s ja valittiin se juuri sen takia että siinä pitäisi olla tehoja tarpeeksi muuhunkin kuin perus smoothien tekoon :) Ollaan kyllä oltu tyytyväisiä, vaikka aika kovaa ääntä tuo pitääkin! Mietittiin sitä hiljaisempaakin olikohan Braunin, mutta siinä ei taas tehoja ollut ollenkaan noin paljon :)

  VastaaPoista
 9. Luen kyllä blogia ja pidän siitä. Hieman kyllä, minäkin mietin, että aika paljon on harrastuksia lapsilla, kun se päiväkoti on lapsille työtä ja ehkä jopa se harrastuskin.
  Toki jos lapset jaksaa, mutta näitä voi huolella vähentää jos haluaa,ilman huonoa omaatuntoa. Meillä 5 vuotiaalla kerran viikossa ratsastus ja vaikka hän siitä tykkää ,näkee joskus sen väsymyksen. Okenkin miettinyt,että antaako harrastus silloin enään sitä nautintoa,mikä olisi sen tarkoitus jne.
  Aktiivisen päivän jälkeen ei ehkä enään kaipaa kuin rauhoittumista.
  Toki kaikki tekee kuten parhaakseen näkee ja jokainen tuntee omat lapsensa.😊👍.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä aivan totta. Harrastukset on hyvä juttu, mutta jos ne kuormittaa lasta liikaa niin häviääkö se hyöty siinä. Varmasti paljon riippuu myös lapsesta. Meillä on niin aktiivisia tenavia, että tykkäävät harrastuksistaan kovasti. Ei ole vielä tullut tunnetta, että ne olisi liikaa. Toki jos näin olisi, pitäisi miettiä tilanne uudelleen. :)

   Mä en koe 2-3h harrastuksia viikossa olevan liikaa, sillä päiväkotiakin on vähemmän kuin kokopäiväisellä lapsella. (meidän lapsilla 30h)

   Poista

Kiitos kommentistasi!