torstai 14. helmikuuta 2019

Kun olohuone pyörähti ympäri


Postaus sisältää mainoslinkkejä Elloksen verkkokauppaan. (Merkitty *)

Täällä ollaan elävien kirjoissa jälleen! En oo ihan varma uskaltaisiko tämän sanoa ääneen, mutta  sanonpa nyt kuitenkin. Lasten ensimmäinen oksennustauti kaatoikin vain 2/3 pikkuherrasta ja näyttäisi nyt olevan menossa ohi. Meihin aikuisiin se ei edes tullut ja olisin varmaan veikannut aiheuttajaksi ruokaa, ellei oltaisi viime aikoina syöty kaikki samaa. Ja lapsetkin ovat eri päiväkodeiss asyöneet eri paikasta tullutta ruokaa. Sekään ei siis selitä sitä, että vain kaksi meistä sairastui oksennustautiin, joka kuitenkin tarttuu aika tehokkaasti! Olisiko pelastus ollut vastustuskyvyssä tai syödyissä valkopippureissa. Mene ja tiedä.

Pakko sanoa, että odotin pahempaa ja tiedän meidän päässeen helpolla. Mutta riittihän tuota pyykättävää ja pestävää kahdenkin lapsen kanssa. Ja siitä pesemisestä se olohuoneen järjestyksen muuttaminen sitten lähtikin. Lasten sairastaminen ei ole koskaan kivaa, mutta on siinä se hyvä puoli, että kerrankin he ovat rauhallisia. Yksi tervekään poika ei jaksanut yksikseen tapella, joten siellä oksuryöppyjen keskellä meillä oli aika leppoisaa jopa. Laitoin heti taudin alkaessa kaikki matot pois, peitin sohvan lakanoilla ja fleecepeitoilla ja raahasin vieraspatjan olkkarin lattialle. Siinä patjalla lapsilla menikin pari päivää ja mulla alkoi kyteä idea olohuoneen uudesta järjestyksestä.


Kaipasin piristystä siihen kloriitin ja oksennuksen hajun keskelle, joten sen kummempia miettimättä , heti kun pienin kävi päiväunille, aloin pyöritellä olkkaria uuteen uskoon. Tämä järjestys johon lopulta päädyin, oli muuten sellainen, mistä ystäväni kanssa joskus juteltiin. Sanoin silloin, etten usko sen toimivan ja etten jaksa tai uskalla kokeilla. Mutta kokeilin ja kannatti, sillä tästähän tuli mahtava. Meidän olkkari on niin iso, että erilaisia vaihtoehtoja on paljon, mutten keksi miksi tätä ei koskaan kunnolla harkittu. Aina kun järjestys on muuttunut, ollaan vaan vaihdettu tv-tason ja sohvan paikkaa ikkunan edestä kaiteen eteen.

Yksi isoin syy tälle vaihdolle oli luultavasti myös se, että olen ihan kyllästynyt meidän vanhaan Tanger-mattoon*. Matto taittaa kevyesti lämpimään, eikä oikein toimi tämän uuden sohvan kanssa. Vanhan beigen sohvan kanssa ongelmaa ei huomannut, kun sävyt kohtasivat paremmin. Mä tiedän jo minkä maton haluaisin, mutta koska sovittiin mieheni kanssa, että nyt säästetään puskurirahastoa kevään ajan, ei uusia mattoja ole tulossa. Ainakaan ennen syksyä. Kesällä mattoja ei juuri tarvitsekaan, joten eiköhän me selvitä. Vähän liian pieni tuo lattialla nyt oleva Raleigh-matto* on, se kun ostettiin tähän taloon muuttaessa meidän työhuoneeseen. Sinne 170x240 kokoinen matto on juuri sopiva, mutta iso olkkari kaipaisi vähän suurempaa, luultavasti sitä 300x200 kokoista mattoa. 


Myös lepakkotuolin tilalle olen pohtinut muita tuoleja, lepakko kun oli pitkään lastenhuoneessa ja he kovasti harmittelevat ettei se ole siellä enää. En vaan tiedä olisiko siinä Söderhamn nojatuolin paikka vai laitettaisiko joku ihan muu tuoli siihen. Aika näyttää!

Harmaa valokuvaseinä pitäisi vielä paremmalla ajalla uudistaa, sen taulut odottelee jo asentajaansa, mutta koska ajatuksena on kollaasi ilman tauluhyllyjä, pitää tässä vähän odotella. Se homma kun vaatii aikaa, hermoja ja pitkäjänteisyyttä, joten lasten kanssa sitä on vähän turha tehdä. 

Mutta mä tykkään tästä järjestyksestä nyt kovasti. Harmittelin vanhassa sitä, ettei sohvalta nähnyt takkatulta, mutta nyt sekin harmi on turha. Tuli näkyy just ihanasti! Ja mikä parasta, sain siunaksen tälle myös mieheltä, joka hänkin kommentoi tän toimivan meillä oikein mahtavasti. 

Kannatti siis pyöritellä. Nyt voitaisiin kyllä hetki pysyä näin, sillä tuntuu kuin olkkarin järjestys olisi muuttunut parin kuukauden aikana moneen kertaan. 


5 kommenttia:

 1. Tää järjestys on just kiva näin! Tosi freesi, kompakti ja tyylikäs! Mietin vain, että miten hoitaisit 200x300 mattoa kun itsellä meinaa mennä hermo jo 160x230 mattoon sen painavuuden vuoksi 😄

  VastaaPoista
 2. Elä vielä tuuleta, nyt on kuulemma sellasta oksennustautii liikkeellä, jonka itämisaika on 3-5vrk 😑

  VastaaPoista
 3. Tohon kävis teille valkoinen imola-tuoli ihanasti. Se on huippu lukea kirjoja ja ihan vaan istuskella 😊 pallotuoli on myös aivan bueno.

  VastaaPoista
 4. Ei kannata liikaa hehkuttaa..vatsatauti voi itää useammankin päivän.

  VastaaPoista
 5. Meillä 400x300 lankamatto ja en ole kokenut sitä hankalaksi.itse saan rullalle hyvin ja siirreltyä.mies vie ulos jos tarve vaatii.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!