keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Suunnitelmissa aurinkoloma

Suomessa kesä ei ole vielä edes alkanut, mutta mieli halajaa silti takuuvarmaan lämpöön ja aurinkoon. Vinkkejä tälle meidän reissulle kyselinkin jo instan puolella, iso kiitos niistä! Me ei olla vielä kohdetta päätetty, mielipide kun tuntuu vaihtelevan vähän päivästä riippuen. Selvää on oikeastaan vaan se, että me lähdetään syys- tai lokakuussa, varataan reissu TUIn kautta ja aiotaan ottaa lomalla niin rennosti kuin mahdollista.


Loman ajankohta tietysti määrittää aika pitkälle, että mihin lopulta suunnataan. Jos matkaan lähdetään syyskuussa, ovat kohteet Mallorca, Kreeta tai Rodos jos taas lokakuussa, on kohteet aika varmasti Lanzarote tai Gran Canaria. Mahdollisesti Mallorcakin. TUI:hin matkanjärjestäjänä päädyttiin oikeastaan siksi, että sieltä oli saatavilla parhain lastenkerho. Bamseklubiin kun isommat lapset voisi jättää muutamana aamupäivänä leikkimään ja touhuamaan kavereiden kanssa, jolloin myös meidän vanhempien rentoutuminen on taattu. Myös illoiksi on lastenhoitoa tarjolla, joten päästään edes yhtenä iltana syömään kahdestaan ihan kaikessa rauhassa. Vaikka tarkoitus onkin lähteä lomalle lasten ehdoilla, valehtelisin jos väittäisin, etten välillä kaipaisi hetkiä myös ilman lapsia. Loman pitää olla rentouttava meille kaikille ja näillä eväillä se on sitä myös vanhemmille. 

Polte reissuun on kova, olen haaveillut etelänmatkasta nimittäin jo jokusen peräkkäisen vuoden, mutta lähteminen ei ole onnistunut. Nyt ollessani hoitovapaalla päästään vielä helposti reissuun. Kun ajatus on palata töihin tammikuussa, menee taas hetki ennen kuin meillä vanhemmilla on lomia samaan aikaan tiedossa. Ja onhan reissussa tarkoitus kilistellä yhden merkkipaalun kunniaksi. Täytän nimittäin kesällä kolmekymmentä, joten aihetta juhlaan tosiaan on! Tokihan matka on myös palkinto. Vauvavuosi selätetty, kuntoremontti tehtynä (toivottavasti) ja perheemme voi tasapainoisemmin kuin koskaan. Tän enempää aihetta koko perheen palkitsemiseen yhteisellä hemmottelulomalla ei ehkä ole. 

Kohteen suhteen me ei olla kauhean vaativia. Mennään ihan mielellämme isoon perhehotelliin, jonka moni mieltää turistirysäksi. Meitä ei haittaa, tykätään siitä että ihmisiä on ympärillä. Me aikuiset halutaan kaikkein eniten sitä helppoutta, isoa huoneistoa all inclusivea ja isoja uima-altaita. Merenrantaa ja sitä, ettei hotellista ole edes pakko poistua jos ei halua. Kulttuuri- ja kaupunkilomia ehtii niitäkin vielä tehdä, nyt kaivataan rentoutumista ja aurinkoa. Niin ja sanoinko jo helppoutta?


Lapset haluavat vesiliukumäkiä ja isoja uima-altaita. Hienohiekkaista merenrantaa ja aaltoja. Sekä Bamseklubia, siitä isot ovat tosi innoissaan. Taapero ei tietysti osaa kaivata mitään, mutta vauvojen allas helpottaisi hänen uimistaan. Erilaiset hoito- ja leikkitilat olisi toivottuja nekin ja toki TUIn Family Life -konseptin hotellien lastenhoitopalvelu houkuttaa sekin. Omat toiveet ovat se helppous ja sujuvuus. Se, että on mahdollisuus mennä jumpille tai maata vain altaalla. Leikkiä lasten kanssa hiekassa ja laittaa heidät erilliseen huoneeseen yöksi nukkumaan. Syödä hyvin, olla kokkailematta yhtään mitään ja rentoutua vaan kympillä.

Tällä hetkellä meidän vaihtoehdot ovat 

1. Family Life Alcudia Pins, Alcudia Mallorca
2. Family Life Creta Paradise by Atlantica, Kreeta Gerani
3. Family Life Playa Feliz, Gran Canaria Bahia Feliz
4. Family Life Flamingo Beach Resort, Lanzarote Playa Blanca
5. Family Life Aegean Blue by Atlantica, Rodos Kolymbia

Mun on tosi vaikea tehdä päätöstä, mutta ehkä se tässä kevään aikana selkiytyy. Tällä hetkellä ajatus syyskuisesta reissusta Mallorcalle houkuttaa enemmän, mutta toisaalta lokakuinen Lanzarote toimii sekin. Kiva olisi kuulla teidän kokemuksia yllä mainituista hotelleista, matkanjärjestäjän sivuilta kun ei kokonaiskuvaa saa koskaan. Ja pienenä takapiruna huutelee vielä marraskuinen Dubaikin, joten kohtuuhintaisia hotelleja myös sieltä saa vinkkailla!

Ja tiedän toki, että muitakin paikkoja ja kohteita on, mutta meille TUI:n Family Life hotellit tuntuvat kaikista sopivimmilta juuri nyt. 


 Postauksen kuvat © TUI group

34 kommenttia:

 1. Meitä odottaa Thaimaan loma tammikuulle ja en malttais yhtään odottaa!
  Kaksi viikkoa ilman tiskiä, pyykkiä, siivousta, kokkausta.
  Asuksi riittää melkein pelkät uikkarit kaikille.
  Isoille vaan snorkkelit matkaan.
  . meillä lähtee anoppi ja mun sisko myös joukkoon, toivottavasti päästäisiin edes kerran sitten miehen kanssa kahdestaan syömään 10v hääpäivän kunniaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo! Kuulostaapa ihanalta! Varsinkin tuo että anoppi ja sisko on mukana, niin toivottavasti pääsette kaksin juhlimaan hääpäivää! <3

   Poista
 2. Kamalaa. Perhelomalle ja lapset sysätään heti tilaisuuden tullen lastenhoitajalle. Mitä perhe aikaa lasten ehdoilla se muka on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah tää oli hauska! ”Sysätään” ja
   ”Heti tilaisuuden tullen”... miten sä edes viitsit kommentoida tämmösiä?
   Kivempi onkin kyllä elämässä aina olla joka hetki ja joka paikassa lasten kanssa, koska mitähän niistä lapsistakin tulee, jos on yhden illan hoidossa??
   Meillä on kesälomalla tulossa reissu miehen kotimaahan ja rehellisesti odotan jo eniten sitä, kun päästään kahdestaan yhden yön lomalle kavereita moikkamaan ja hotelliin yöpymään!

   Poista
  2. Samaa mietin minäkin.

   Poista
  3. Onhan se kamalaa. Että lapset pääsee leikkimään merirosvoja, etsimään aarretta, touhuamaan ja leikkimään muiden lasten kanssa. Pidän kyllä itsekin aika järkyttävänä sitä, että lapset päästetään Bamseklubiin :D Mä en tiedä luitko tuota postausta lainkaan, vai menikö se kohta, että lapset odottavat innoissaan bamseklubia ihan ohi, mutta lapsistahan tuo on lähtöisin. Ei heitä sinne väkisin laiteta, veikkaan ettei kukaan vanhempi nauti omasta ajasta jos tietää lasten itkevän ikävää. Tai että ei meillä ainakaan niin toimita.

   Mä näen tän niin, että matkan on tarkoitus olla rentouttava ja ikimuistoinen kaikille, miksei vanhemmatkin saisi nauttia ajasta kahdestaan, jos se hotellin puolelta on mahdollistettu? Pitäisikö lasten kanssa olla 24/7?

   Tää on luultavasti yksi niistä asioista, että kukin tekee tyylillään. Joku ottaa isovanhemman mukaan, että ulos päästään kahdestaan, me käytetään apuna Bamseklubia. :)

   Ja mun on nyt vaan pakko sanoa, etten ole olemassa vain lapsia varten. Lapset ovat tottakai kaikkikaikessa ja tärkeintä mitä meillä on. Mutta arvostan myös parisuhdettamme paljon, ja jotta se voi hyvin vaatii se myös aikaa ja panostusta. Hyvässä parisuhteessa on lastenkin hyvä elää arkeaan :) tai lomaa.

   Poista
  4. Nää on taas näitä kateellisten juttuja. Itse vietin jokavuotisilla ulkomaan matkoilla aina aamupäivät lastenklubissa ja muistan miten hauskoja ne oli. Ja kun kysehän on kahdesta tunnista, jää siinä aikamonta muuta tuntia vuorokaudessa viettää aikaa sitten vanhempien kanssa.

   Myös omien lasten kanssa hyödynnetään lastenklubeja, silloin voi itse käydä juoksemassa, lukea kirjaa altaalla tai olla muuten huolehtimatta lapsista, tietäen että heillä on kivaa tekemistä. On kyllä ihan oman sädekehän kiillottelua tuo ensimmäinen kommentti ja haluaisin tavata sen vanhemman joka aina on lapsensa seurassa eikä koskaan vietä aikaa yksin.

   Poista
  5. Muistan myös viihtyneeni noissa, varsinkin kun siellä oltiin siskon kanssa kaksin :) Meillä pojat ovat sen verran sosiaalisia tapauksia ja saavat juuri turvaa toisistaan, etten usko heidän kärsivän kerhosta. Päinvastoin :)

   Poista
 3. Hei! Me olemme myös miettineet perheellä etelän matkaa jonnekin. Oletteko ottaneet kaikille lapsille hepatiitti rokotukset? Entä miten justuksen kanssa sujuu kuumassa olo? Itse näitä asioita olen pohtinut matkamme suhteen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aikuisilla hepatiitit on kunnossa, mutta lapsille ei otettu kun viimeksi oltiin Turkissa. Silloin lastenlääkäri ei sitä suositellut niin jätettiin ottamatta. Nyt lähtiessä pitääkin miettiä tuo asia uusiksi ja kysellä onko suositukset muuttuneet tässä pariss avuodessa :)

   Tuossa kuumassa olosta en oikein osaa sanoa, ainakin viimeksi kun tuplien kanssa oltiin, ei kuumuus menoa hidastanut. Toki kuumin aika oltiin huoneessa päiväunilla ja muutenkin välillä varjossa. Syksyllä onneksi välimerellä vähän lämpötilat laskee noista kesän huippulukemista! :)

   Poista
  2. Okei hassua miten erilaisia käytäntöjä. Meillä suositteli rokotuksia terkka ja lääkäri. Päädyimme ottamaan A&B vaikka kurja rokottaa monesti mutta on sitten suoja olemassa kun ulkomailla hepatiittia yleisesti.

   Poista
  3. Joo, mä ihmettelin sitä itsekin, kun olin jotenkin siinä uskossa että se olisi otettava. Mutta lääkärin ajatus oli ilmeisesti se, että b-hepatiitin vaaraa lapsilla ei ole sen enempää kuin Suomessakaan ja a aiheuttaa sitten lapsille tullessaan yleensä vaan tavallisen flunssan. Ja kun meidän lapset oli tosiaan sen kaksi vuotta silloin, niin hänen mielipide oli että olisi turha. Ja me päädyttiin sitten siihen.

   Mutta nytkun isot on isompia, niin en tiedä vielä kuinka tehdään. Saahan siinä kuitenkin suojan vuosiksi eteenpäin, niin sinänsä ei turha ole suinkaan! :)

   Poista
  4. Aivan, meillä taas lääkäri pohti toki tulevaisuuden suojan kannattavuutta, mutta myös jos esim sairastuisi ja joutuisi sairaalaan niin sieltäkin voi B-hepatiitin saada esim pistosvälineiden kautta. Eihän sitä toki koskaan tiedä mitä matkalla voi tulla vastaan. Ja A hepatiitin vaaraa piilee vielä useammassa paikassa ja toki yleisempi kun B hepatiitti. Itse ajattelin etten halua lomaa pilata sairasteluun niin varmempi rokottaa :) ja toki kamalaa olisi jos jäisikin kantajaksi B hepan suhteen.
   Toki kaikista yleisin on matkaripuli johon ei rokotukset auta ;)
   Rokotus sivustolla lukee hyvin tietoa eri maiden rokotus suosituksista.

   Poista
  5. http://hepatiitti.fi/b-hepatiitti-tarttuu-kehon-nesteiden-kautta/

   Tämä oli muuten hyvä linkki, tuolla lapset kohdassa lähinnä..

   Poista
  6. Kyllä :) tosin a-hepatiitin itämisaika on pari viikkoa niin siitä ei sinällään lomalle ole vaaraa. Mutta loppupeleissähän jokainen punnitsee näiden käytön omalla kohdallaan itse, niin sitä oikeaa vastausta rokotuksen ottamiseen tai ottamatta jättämiseen ei taida olla :)

   Poista
  7. Totta, omia päätöksiähän nämä ovat. :)

   Poista
 4. Ehdottomasti suhde vaatii että saa viettää kahden keskistä aikaa myös puolisonsa kanssa! Se on koko perheen etu! Ja lapsilla varmasti hauskaa välillä mummon tai muun hoitajan kanssa saaden erilaista huomiota. Vanhemmatkin jaksavat olla paremmin läsnä kun silloin tällöin saa hetken yhteistä aikaa aikuisten kesken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen kanssasi ihan samaa mieltä :) Parisuhde on kuitenkin lasten koti, joten sitä on syytäkin vaalia.

   Poista
 5. Hei, voiko kysyä miten paljon noin tulisi reissu maksamaan ? Itsellä 4 lasta vanhin 10 v ja nuorin 1 v ... ei vaan ole vielä ollut mahdollisuutta lähteä kun ei ole ollut varaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän matkustaminen toki maksaa. Budjettimatkailu on kyllä taitolaji, eikä sitä voi oikein hyödyntää tässä meidän reissussa kun halutaan tuollainen Family life -hotelli. Säästöä onneksi tulee Justuksesta joka matkustaa oikeastaan ilmaiseksi. Mutta toki budjettiin saa silti varata sen vajaan 1000e /hlö.

   Tarkemminhan noita hintoja voi katsella matkanjärjestäjien sivuilta :)

   Poista
  2. Voit itsekin katsoa matkayhtiöiden sivulta paljonko matka maksaa kun menet varaa matka kohtaan ;)

   Poista
 6. Minne pienin menee hoitoon, kun lähdette iltaa viettämään kaksin? Vai pääseekö siis hänkin kerhoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hotellilla on tarjolla lastenhoitoa 0-36kk ikäisille, isothan pääsevät Bamseklubin iltakerhoon syömään ja discoilemaan. Justuksen kohdalla pitää vaan lähempänä katsoa, että miten hän jää hoitoon, tällä hetkellä hoitoon jääminen tutuillekin on ollut aika rankka paikka. Jos hoito ei onnistu, pitää hänet ottaa mukaan ja yrittää nukuttaa vaikka vaunuihin :)

   Poista
 7. Katoitko tuin Sardinian hotellin? Se oli ihan huippupaikka, suosittelen :) ihanaa että pääsette reissuun koko perhe!! Kyllä se lomailu tavallaan maksaa itsensä takaisin hyvänä olona ja kokemuksina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin! Ja ihana on kylä sekin! Olen itse vaan käynyt jo kertaalleen Sardiniassa, niin jätettiin se nyt siksi pois laskuista! :)

   Ja olen sama amieltä, onhan lomailu hintavaa, mutta kokemuskia ja yhteistä aikaa ei aina voi mitata rahassa :)

   Poista
 8. Hei Nelli ! Ihania haaveiluja! <3 Mä olen ollut häämatkalla tuolla 2. Creta Atlantica Paradisessa 2012, ja voin todella suositella sitä paikkaa, vaikkei meillä vielä sillon lapsia ollutkaan, niin nyt lapsellisena ajatellen tuo paikkahan olisi ihan täydellinen perhelomakohde jos kaipaa paikallaan oloa ja löhöämistä herkullisella allinclusivella. Minäkin haaveilen sinne uudelleen pääsystä koko perheellä, nyt kun lapset ovat 2v ja 4v voisi varmaan olla jo aika iisiä, ehkä ? Noh kaikesta selviää kun ottaa oikean asenteen... :D Ihanaa kevättä ja tulevaa kesää teile!
  -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä Jenni! Hotelli näyttää tosiaan ihanalta ja pari muutakin on sitä kehunut! Kuvista en vaan huomannut, että olikohan siellä vesiliukumäkiä.. Ne ovat nimittäin tuplien vaatimuksissa aika korkealla! :D

   Hih, ja mitähän tähän sanoisi, ei se ehkä ihan iisiä ole koskaan lasten kanssa, mutta mulla on ainakin vahva luotto että kiva reissu tulee, kun jättää stressaamisen suomeen ja menee kaikesta lasten ehdoilla! :D Ihanaa kevättä ja tulevaa kesää myös teidän perheelle! <3

   Poista
 9. Suosittelen myös tutustumaan Tjäreborgin perjehotelleihin. Me ollaan nyt 2x oltu semmoisessa hotellissa lasten kanssa; Turkissa ja Thaimassa ja molemmat olleet huippuja.

  Henk koht mielipide myös on että Tjäreborg on parempi kun TUI ;)

  Rokotukset kuntoon ennen reissua! Meillä 6v ja 3v rokotettu yhdistelmä hepatiitti rokotuksilla! 1v jää vielä odottamaan omaansa.
  Rokotussarjan 2 rokotusta pitäisi ehtiä ottamaan ennen reissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katsottiin Tjäreborg toki myös läpi, heidän kautta ollaankin reissattu useampaan kertaan kaksin. Siellä vaan ei ole tuollaista samanlaista lasten kerhoa (ainakaan esittelyn mukaan) johon lapset voisi jäädä pariksi tunniksi hoitoon. Ja se on meille vaatimuslistalla aika korkealla.

   Muistelen kyllä että eikö yksi rokotus riittänyt jo suojaan ja toinen on sitten tehoste? Mutta rokotusjutut on ehkä niitä jokaisen punnittavia juttuja. Vielä ei olla päätetty otetaanko kaikille vai vaan isoille.

   Poista
  2. Joo totta, tuota hoitomahdollisuutta ei varmaan olekkaan! Meillä se ei ole ollutkaan vaatimuksena niin ei olla sen suhteen valittu hotellia.
   Meillä hotellihuoneessa oli oma terassi altaalle ja siihenkin sai haettua ruokaa jos halusi. Hotellin ravintolassa oli myös leikkitila joten välillä syöminen edes vähän rauhassa onnistui sen turvin, varsinkin jos lavalla oli Tjäreborgin maskotit esiintymässä.

   Kolmas rokote on vasta ilm tehoste, ainakin meillä 2 piti olla otettu ennen reissua.

   Ihanaa lomaa mihin sitten päädyttekään. Meillä lapset (6v, 3v ja kohta 1v) muistelee edelleen maaliskuun pari viikkoista lomaa ja miettivät koska uusiksi.

   Poista
 10. Hei, me oltiin viime lokakuussa nro 5. Rodoksen hotellissa. Täytyy sanoa että sieltä löytyi kaikki. Ruoka ihan mieletöntä, lasten kerhot erinomaisia, siistiä ym. Minulla on vaativa maku ja haluan asioiden olevan vimpan päälle, kohde täytti kaikki odotukset. Mieletön paikka lapsiperheille! Suosittelen! Suunnittelemme myös lomaa ensi syksylle, tuntuu että vaikea löytää kohdetta kun rima nostettu niin korkealle kyseisen hotellin johdosta. Moni perhe kertoi että oli kolmatta kertaa samassa paikassa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista! Kreikka olisi kyllä ihana kohde ihan jo ruuan vuoksi!
   Tuohon varmasti hankalaa, että kun rima on korkealla niin pettymyksiä tulee helpommin. Me ei olla TUI:lla matkustettu koskaan, mutta kovasti on kuultu kehuja. Ei kuitenkaan osata odottaa oikein mitään vielä :D

   Poista
 11. Moi! Me oltiin Lanzarotella mainitsemassasi hotellissa toissa jouluna. Ruoka erinomaista, all inclusive toimii hyvin. Vesi oli tuolloin kylmää niin meressä kuin altailla, mutta syksyllä sitä ongelmaa ei vielä ole. Ranta on toimiva pientenkin kanssa; meidän lapsi oli tuolloin viisivuotias. Käytiin yhdellä retkellä katsomassa tulivuoria ja mukana oli kameliratsastusta. Yhtään pienempien kanssa en lähtisi retkelle, koska oli aika pitkä ja kahvion ruoka surkeaa. Hotelli on siisti ja turvallinen. Meillä lapsi oli bamsessa kerran. Kerho oli ruotsiksi pääosin (on lapsemme äidinkieli), mutta mukana oli ollut jonkin verran myös suomenkielisiä lapsia. Lapsi muistelee kerhoa hyvillä mielin mutta ei tosiaan halunnut olla siellä enempää, ettei iskä ja äiti päässeet syömään esim. jäätelöä sillä aikaa enempää:)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentista! Ja kiva kuulla tuosta retkestä, veikkaan ettei joka tapauksess alasten kanss alähdettäisi millekään retkelle, isojen kanss avoisi joo, mutta Justus ei varmasti viihtyisi ja bussiss aistuminen ilman turvaistuinta olisi aika hurjaa..

  Voihan se olla ettei meilläkään lapset sitten haluakaan mennä, mutta ainakin nyt odottavat aktiviteettejä innoissana. Heillä on hyvä kun on seura ja turva toisistaan :) mutta joo, toi jätskin syönti on toki vaara sekin! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!