torstai 24. toukokuuta 2018

Kuulumiset helteen keskeltä

Pitkästä aikaa ajattelin kirjoitella blogiin niitä ihan tavallisia kuulumisia, sillä ne ovat olleet kovasti paitsiossa viime aikoina. Aurinko hellii, eikä varmaan olla ainoita, jotka viettävät kaiken mahdollisen aikansa ulkona, ja se mitä ei olla ulkona hikoillaan sisällä, eikä silloin blogi ole ollut ensimmäisenä mielessä. Blogi on ollut kovasti sivuroolissa nyt viime viikot, kun muut kesäiset aktiviteetit ovat vieneet mennessään. Mutta josko taas vähän aktiivisemmin tulevina viikkoina!

Viime päivät ja viikot on tosiaan nautittu auringosta. Kirjoitinkin viime postauksessa auringolta suojautumisesta ja sitä on tehty tietysti nytkin. Kovasti kommenttiboksissa mietitytti, eikö taaperolla ole kuuma pitkissä vaatteissa, mutta ei hän ainakaan siltä vaikuta. Ja tietysti pitkää ei ole päällä koko ajan, mutta varsinkin kuumimpina hetkinä keskipäivällä auringolta suojaudutaan uv- ja trikoovaatteilla. Ja toki myös hatuilla ja aurinkolaseilla. 


Me ollaan käyty lasten kanssa jo moneen otteeseen Launeen perhepuistossa, joka on mun mielestä kesä-Lahden parhaimmistoa. Siellä tuli pyörittyä paljon omassakin lapsuudessa ja ilokseni paikka uudistuu tänäkin kesänä niin paljon, että leikkivälineet ovat hyvässä kunnossa myös tälle seuraavalle sukupolvelle. Meidän lasten harmiksi puiston linna poistui viime vuonna, mutta tänä vuonna samalle paikalle rakennetaan uusi ja vielä hinompi. Tästä pojat ovatkin aika innoissaan ,eivätkä millään malttaisi odottaa heinökuuhun, vaikka työkoneita niitäkin on kiva katsella. Suosittelen muuten perhepuistoa kesälomareissulle kauempaakin, varsinkin jos haluaa harrastaa budjettimatkailua! Ilmainen perhepuisto ja lähellä oleva kotieläinpiha ovat juuri omiaan tällaiseen. Ja perhepuistosta löytyy paljon tekemistä ihan kaikenikäiselle, vaikka kohderyhmää taitavatkin olla 2-10 vuotiaat. 

Omalla pihallakin ollaan oltu paljon, vaikkakin se ja terassi ovat viime päivinä olleet niin kuumia, ettei siinä pitkään viitsi istua. Jätskiä sen sijaan on syöty varmaan päivittäin, mutta se nyt toisaalta kuuluu kesään. Itse olen valinnut niitä mehujäätelöitä, jotka on sovittu mieheni kanssa luvallisiksi herkuiksi. Ja Pirkan amppari, murkku, koppis ja leppis olisivat aika varma valinta myös ilman dieettiä, mutta saapa ainakin syödä hyvillä mielin. 

Viimeinen kerhopäiväkin vietettiin tällä viikolla ja vähän haikeina heilutettiin heipat kerhotädeille ja kavereille. Kerho oli se parhain valinta meille tälle vuodelle ja nyt vietetään rauhassa parin kuukauden kesäloma, ennen kuin tuplat palaavat taas päiväkotiin. Kovalla innolla he ovatkin sinne menossa, päätökset nimittäin saapuivat sopivasti juuri viime viikolla ja ilokseni meille oli myönnetty paikat juurikin siitä meidän ykköstoiveesta. Logistisesti parhaalla sijainnilla varustetusta uudesta päiväkodista, joka on sen verran lähellä meidän kotia, että voidaan Justuksen kanssa viedä poikia sinne kävellenkin. Mua myös ilahduttaa kovasti se, että rakennus on vain pari vuotta vanha, joten sisäilmaongelmista tuskin kärsitään. Lisäksi talo on rakennettu vain päiväkotikäyttöön, mikä huomattiin hyväksi jutuksi edellisen päiväkodin kohdalla. Viskarivuosi alkaa siis elokuussa, mutta sitä ennen kotoillaan vielä oikein urakalla. Toki kotipäiviä tulee paljon syksylläkin, sillä pojat on ilmoitettu päikkyyn 20 tunnin sopimuksella.Mun oma arkeni pyörii tosi pitkälle projektini parissa, josta olenkin saanut hyviä tuloksia. Motivaatio on pysynyt vielä hyvänä, siitä ehkä kiitos näille helteille, jolloin muutenkin kaikki salaatit ja raikkaat hedelmät maistuu. Herkkuja on tehnyt ihmeen vähän mieli ja puhdas ruokavalio tuntuu tosi omalta jutulta. Mikään kuuri mulla tosin ei olekaan kyseessä, joten sinänsä ruoka on aika samaa kuin muutenkin. Enemmän kiinnitän huomiota kasvisten määrään ja annoskokoihin. Niin ja siihen mun ainaiseen ongelmaan, ateriarytmiin. Reilun viikon päästä koittaa taas se mittauspäivä, ja silloin kirjoittelen etenemisestä enemmän myös tänne. Jos herää jotain kysymyksiä niin pistäkää tulemaan, vasteilen niihin sitten samalla!

Kuten ehkä voi huomata, meno on tosi tavallista. Sellaista rentoa ja kivaa. Arkea. Heräsin tuossa pari päivää siihen, että mun hoitovapaani on ihan pian puolessavälissä, joten nyt otetaan kaikki ilo irti tästä vapaudesta. Onhan tää luultavasti viimeinen kesä koskaan, kun voin näin paljon olla lasten kanssa vapaalla. ellen sitten intoudu opiskelemaan tai heittäydy yrittäjäksi! Näillä näkymin olen kuitenkin palaamassa takaisin töihin tammikuussa, joten vielä on hetki aikaa nauttia näistä kiireettömistä aamuista ja rauhallisista päivistä kotona lasten kanssa. 

Nyt mä suuntaan nauttimaan iltaauringosta vielä terassille, toivottavasti teilläkin kaikilla on ollut tilaisuus nauttia auringosta ja lämmöstä! 

13 kommenttia:

 1. Osaatko kertoa mitä muuta lahdessa on missä kannattaa käydä. Ollaan tulossa lahteen kesällä ja en ole koskaan käynnyt siellä. Onko mitään hyviä kirpputoreja esim mitä suosittelet? Etenkin lastenvaate kirpputorit kiinnostavat.
  Ja mitä muuta lahdessa on? Olen kuullut että kärkkäinen kannattaa käydä katsomassa ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Lahteen! Lanttila on mun oma suosikkini, en oikeastaan muilla kirppareilla käykään. Keskustassa on sitten vielä Cetori, mutten oiekin tiedä onko siellä miten lapsille tavaraa. Kärkkäinen on tosiaan shoppailijalle tosi kiva ja siellä on aika hyvä lounasravintola + lasten leikkipaikka. Perhepuisto ja kotieläinpiha on lasten kanssa tosi kivoja, ja jos haluaa keskustaan lähteä, kannattaa hypätä Puksu-junan kyytiin ja ajella satamaan jätskille. Myös maauimala hyppyrimäkien alla on hellepäivänä ihana ja jos haluaa nähdä Lahden korkealta, kannattaa ajaa hissillä hyppyrimäkien päälle. Sisäänpääsy oli muutamia euroja, mutta maisemat on kyllä upeat!

   Satama-alue ja Kariranta on muutenkin tosi kivoja alueita jos keskustaan suunta! :)

   Poista
 2. Ei kannata vielä iloita susäilmaongelmattomasta päikystä. Meiän eskarilainen pääsi upouuteen eskarirakennukseen syksyllä, iloitsin samasta asiasta. Vaan niinpä vain eskarilaisten/samassa yhteydessä olevan koulun oppilaiden vanhemmilta alkoi kevään mittaan tulla valituksia sisäilmaongelmista ja muutamat oppilaat ja opettajat alkoivat oireilla. Koulun puolella ei ole ollut koskaan sisäilmaongelmia, vaan ne tuli tästä uudesta eskarirakennuksesta (ilmeisesti kiireessä rakennettuun oli isketty muovimatot märän betonin päälle...).

  Eli upouudetkaan rakennukset ei ole välttämättä vaarattomia näiltä osin, kun nykyään rakennetaan rahaa säästäen ja kovalla kiireellä. :(
  Tämä naapurikunnassa OLAssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on kyllä niin kurjia juttuja! Yhdessä Lahtelaisessa uudessa päikyssä oli samaa, tai siellä liima oli jäänyt märäksi ja se kärysi. Tai vastaavaa 🤔 mutta harmittaa kyllä miksi tollasta tapahtuu ja lapset sitten kärsii.

   Toi meidän päikky ei ole vastavalmistunut vaikka uudeksi mainitsinkin, niin uskoisin että ongelmat olisi tässä parissa vuodessa jo alkaneet jos niikseen olisi. Vaikka eikai sitä koskaan voi tietää :/

   Poista
 3. Kiitos hellevaatepostauksesta,sen takia muutin mieleni uv-vaatteen merkistä ja oon popin paidan kannalla tän lyhyen kokemuksen perusteella myös☺️
  Mukavaa kesää (sen jatkoa) ja nauti täysillä hoitovapaasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei huippua kuulla! Ihanaa kesää myös sinne! <3

   Poista
 4. Meijänkin tyttö meni uuteen päiväkotiin sillä seurauksella että alkoi oireilla niin että käytössä edelleen astmalääkkeet. Sairasteli kaiken aikaa. Eskarivuodeksi pk vaihtui ja sairastelukierre katkesi. Ja nyt kaikki vanhan pk:n lapset on evakossa, koska rakennus todettu pahoin homeiseksi. Että vanha rakennus voi monesti olla parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas teillä kurja kokemus! Toivotaan ettei meidän kohdalla käy sama ja päikky on ihan puhdas! :)

   Poista
 5. Hei, sama täällä, poika 4 v, aloitti keväällä uudessa päiväkodissa , alkusyksystä alkoi silmät vuotaa ja henki vinkua...epäily että allergiaa ja flunssan alkua...astma todettiin ja lääkitys. Sisäilmaongelma paljastui ja kaikki evakkoon päiväkodista että tälleen !

  VastaaPoista
 6. hei mitä sulla on tossa (banaani?)lettujen päällä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on oikeastaan proteiinipannukakkuja ja niiden päällä on appelsiinirahkaa, olikohan valion? Ja tavallista rahkaa!:)

   Poista
  2. ok, kiitos :) etsin myös jatkuvasti terveellisempiä vaihtoehtoja ja toi kuulostaa hyvältä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!