sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kevään Nordbjørn -uutuudet


Kuvissa näkyvät vaatteet on saatu bloginäkyvyyttä vastaan JOLLYROOMilta.

Vihdoin saapunut kevät tarkoittaa monissa kodeissa myös lasten ulkovaatekaapin päivittämistä kevyempään ja vedenkestävämpään suuntaan. Meillä lapset ovat ottaneet oikein kunnon kasvuspurtit talven aikana, eikä viime vuotiset kuorivaatteet enää mahdu päälle. Toppa on näillä keleillä jo ihan liikaa, vaikka varsinkin aamuisin mittari saattaakin näyttää vielä pakkasasteita.

Me saatiin lapsille testiin Nordbjørnin kevätuutuuksia, joita tarkkasilmäisimmät ovat varmaan jo somestani bonganneet. Muistatte ehkä, että meillä oli testissä samaisen merkin talvivaatetta myös lapsilla ja tykkäsin niistä materiaalin ja laadun puolesta kovasti. Viikolla pesin topat ja varastoin vaatehuoneeseen. Josko vaatteet menisi lapsilla vielä ensitalvena? Takit sopivat mallinsa puolesta meidän isoille pojille tosi hyvin, joten tälläkin kertaa olin helpon valinnan edessä. Valitsin isoille pojille Nordbjørnin kuoritakit keväisen keltaisena ja onkin nyt tullut todettua, että värivalinta osui nappiin! Keltainen on juuri sellainen ihana keväinen sävy, joka ei muiltakaan tiellä liikkujilta jää huomaamatta. Keltaisessa pyöräilevä lapsi huomataan autoista varmasti helposti. Iso peukku tälle takille tuli ominaisuuksista, takista löytyy nimittäin 10 000 mm vesipilaria ja hengittävyyskin on 3000 g/m²/24h. Pelkäsin vähän vaaleaa väriä, mutta kuraleikeissä ja hiekkalaatikolla on tullut huomattua, että takki hylkii likaa ja pysyy näin siistinä helpommin. Takissa on valittavissa myös aina yhtä toimiva musta, sekä kaunis navyn sävy. Malliltaan takki on unisex, joten toimii sekä tytöillä että pojilla!

Meillä takit on olleet käytössä nyt reilun viikon ja voin hyvillä mielein suositella muillekin. Näissä on maattu märässä hiekkamaassa mahallaan, mulahdettu ojaan ja ryömitty mudassa. Pesuss atakki ei ole kertaakaan vielä käynyt vaan on puhdistunut suihkuttamalla ja pyyhkimällä.

Takin kaverina valitsin isoille pojille kuorihousut mustana. Olenkin tainnut blogissa mainita kokeneeni mustan oikeastaan ainoaksi oikeaksi housujen väriksi. Tai tuntuu, että meillä musta vaan toimii parhaiten. Housujen ominaisuudet ovat samat kuin takissa, sen vyötäröllä on kuminauhakiristys napeilla ja lahkeissa kumilenksut pitämässä lahkeet alhaalla. Jalkalenkeissä on niissäkin napit, joten lenkit on kuluessaan helppo vaihtaa uusiin. Meidän lapsilla tuo vyötärökiristys on ihan ehdoton, sillä hoikilla lapsilla ei standardilevyiset housut pysyisi muuten millään jalassa. Housut ovat nekin toimineet moitteetta. Hauska huomio oli, että Rasmuksen mulahtaess alenkin päätteeksi ojaan, jossa vettä oli napaan asti, pysyivät sisähousut kuivina. Kertonee jotain kuorihousujen vedenpitävyydestä!

Takin alla pojilla on Nordbjørn-fleecetakki, jonka avulla ulkoilu on astetta helpompaa. Aamuisin tosiaan asteet ovat aika kylmät, joten takki ja fleece ei ole yhtään liikaa. Auringon alkaessa lämmittää, voi takin riisua ja ulkoilla vaan fleecessä. Toisaalta lämpimämmällä fleecen voi jättää pois välistä ja ulkoilla vaan takilla. 

Tämän kevään kumpparit ovat myöskin sävysävyyn takin kanssa, kun kummaltakin lapselta löytyy Nordbjørn -saappaat kirkkaan keltaisina. Tänä vuonna käsittelin saappaat suoja-aineella ja tuntuu että ne hylkivät likaa entistä paremmin. Kun aiemmin olen joutunut jynssäilemään saappaitakin sienellä puhtaaksi, riittää niillekin nyt pelkkä suihkutus. 

Justukselle valittiin samaiset saappaat, mutta navyn sävyisenä. Malli on kiva pienelle, saapas on nimittäin todella kevyt, mutta napakan varren ansiosta pysyy kuitenkin hyvin jalassa. Villasukkaa ei tosin meidän paksunilkkaiselle vauvalle voi saappaaseen laittaa, silloin kenkä ei nimittäin asetu kunnolla. Justus ei oikein vielä ole ihan sinut kenkien kanssa ja kiukkuaa niitä aina alkuun, ennen kuin unohtaa niiden olemassa olon. 

Justukselle otin Nordbjørnin valikoimista testiin kurahaalarin. Kurahaalareitahan olen isojen poikien kohdalla kehunut useinkin ja ajattelin sellaisen olevan toimiva myöskin taaperolla. Ja onhan se. Haalarissa on lämmin fleecevuori, joten näille keleille haalarin voi hyvin pukea sellaisenaan. Vyötärön kiristysnyörillä haalarin saa säädetty lapselle sopivaksi ja tuo meidän valitsema mustard-sävy on niin kovin herkullisen keväinen! Kovin hengittäviä kurahaalarit ei toki ole, mutta kyllä ne vaan ovat niin joka äidin hermojen pelastajia, kun eivät kaipaa useita vaatekerroksia. Pikkutaaperonkin on helpompi liikkua, kun päällä ei ole liian montaa kerrosta. 


Haalarin kaverina saatiin vielä valloittava sadehattu samassa mustard-sävyssä kuin haalari. Hatussa on vielä kivana yksityiskohtana navyt raidat. Leuan alle kiinnitettävä hattu pysyy hyvin päässä, vaikka meidän vauva sitä kovasti yrittääkin kiskoa pois. Hatusta valitsisin isomman koon, meidän vauvalle tuo koko 50 on nimittäin aika nafti, vaikka muuten pojan pää onkin ympärysmitaltaan 47. Hatun kaverina tulee kurarukkaset, joiden sisällä on sama lämmittävä vuori kuin haalarissa. Kiristyskuminauhat ovat kivan napakat, joten hanska pysyy hyvin konttaavankin lapsen matkassa!

Justuksen haalari on kokoa 80 ja on aika sopiva 77 senttiselle pojalle. Reilumpaa mitoitusta nämä haalarit kuitenkin mielestäni ovat, eli valitsisin koon aika lähellä lapsen pituutta. Isoilla pojilla housut ja takit ovat kokoa 120, kun pituutta heillä on 107 ja 110cm. Pienempi koko olisi sekin varmasti oikein hyvä, mutta haluttiin valita pojille vaatteet kasvunvaralla, jotta ne menevät myös syksyllä. Liian iso tuo 120 kokokaan ei ole, sillä vyötärökiristyksen vuoksi housukin pysyy oikein hyvin ylhäällä. Saappaisiin löytyy mittataulukko Jollyroomin sivuilta, mutta mielestäni vastaavat aika hyvin kokoa!


13 kommenttia:

  1. Millaiset vaatteet pojilla olisi, jos joutuisit itse kaikki vaatteet ostamaan ja paljonko olisit valmis laittamaan rahaa aina yhden pojan vaatteisiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko tälle keväälle vai ylipäätään? Aiempia lasten ulkovaatteita pääsee kurkistamaan kun klikkaa tuonne lastenvaatteet tägiin, mutta esimerkiksi tällaisia vaatteita on nyt http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2018/03/lasten-kevat.html ja näitä on ollut viime syksynä http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2017/07/lasten-uudet-softshell-takit.html ja keväänä http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2016/09/poikien-syksyn-ulkovaatteet.html. Talven topat ovat täällä http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2017/11/tuplien-talven-toppahaalarit.html

      Nuo kaikki linkitetyt vaatteet on itse ostettuja, eli luultavasti samankaltaisia olisin ostanut. Kuorisettejä meillä on ollut Polarn o Pyretiltä, Kaxsilta ja Reimalta, Nordbjørn oli varteenotettava kisaaja niiille :)

      Tosi vaikea sanoa tiettyä summaa, ulkovaatteet on monesti sellaisia että panostan niihin mielellään. Toisaalta, etsin mielelläni aina ensin käytettyä ja alesta, kuin täydellä hinnalla uutta. Yhden kauden maksimia on vaikea sanoa, sillä jonain kautena pitää hankkia kaikki, toisena ei mitään. Jos kuorivaatteet ostaisin, olisi 120 e aika maksimi mulle. Mutta toivoisin kyllä selviäväni halvemmalla, esimerkiksi Justuksen Popin kuoritakki ja -housut ovat kustantaneet 27e :)

      Poista
    2. Tarkoitin ihan vaan että ylipäätään, enkä mitenkään pahalla 😄itsellä kaksi lasta ja tuntuu että koko aika joku on pientä ja jommalta kummalta puuttuu jotain. Uutena ei vaan olis mitenkään varaa ostaa kaikkia. Meillä siis suositaan aleja ja kirppareita. Onneksi noille pienille saa helposti hyviä kirpparilta, mutta kun isomman vaate koko on 134, niin eipä tahdo enää löytyä.

      Poista
    3. jees :) Tuo on kyllä ihan totta, että aina jotain uupuu ja jotain on jäänyt pieneksi. Suomen neljä vuoden aikaa pitävät huolen myös siitä, että aina saa olla päivittämässä vaatteita toisenlaiseen säähän!

      Alet ja kirpparit ovat meilläkin isolla käytöllä, ja juurikin vaikka tuo Justuksen vk-setti on ostettu kirpparilta :) Onneksi on kirpparit, sillä eipä olisi täälläkään mahdollista ostaa kaikkea uutena. Eikä toisaalta haluakaan ,sillä käytettyä saa niin hyväkuntoista.

      Poista
  2. Luulin että olet itse ostanut nuo kauniit vaatteet.Eipä noiden hinta niin iso ollut mitä kävin nettikaupasta katselemassa.
    Välillä mietityttää nämä yhteistyöjutut, kun kuitenkin monella bloggarilla on sitä rahaa,on hienot autot ja asunnot niin miksi he juuri saavat vaatteita ilmaiseksi ja miten ne jotka eivät ole niin hyvässä asemassa eli vaikka työttömiä ( esim toisethan on vaikka kovasti etsivät töitä) ja ei olisi varaa ostaa vaatteita lapsilleen,ainakaan kovin kalliita niin miksi he eivät voisi saada myös kerran esim vuodessa vaatesetin ulos lapselleen ilmaisena,he varmasti tarvitsevat sellaista enemmän kun ne joilla sitä lisätuloa tulee juurikin blogin pitämisestä.
    En tiedä miksi näin on,että mietin usein tuota juttua kun luen blogeista että tämä on saatu ja tuo on saatu.
    Enkä kirjoita tätä mitenkään loukkaavana tekstinä,tykkään lueskella kyllä näitä yhteistyö kirjoituksia myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, kuten postauksen aluss alukeekin, ne on saatu Jollyroomilta. Hinta ei tosiaan onneksi kovin korkea ole, ainakaan siihen nähden kuinka laadukkaista vaatteista on kyse. :)

      Kaunis ajatus, mutta varmaan aika hankala toteuttaa. Blogin kirjoittaminen ja sisällön tuottaminen on kuitenkin bloggaajan työtä. Lienee, selvää että tehdystä työstä pitää saada korvauskin. :) Työttömyys on varmasti ikävää, eikä sitä toki kenellekään toivoisi. Mutta toisaalta blogin voi aloittaa kuitenkin kuka vaan, jos niitä lisätuloja kaipailee. Ehkä tämän voisi kääntää niinkin päin, että onko sekään reilua että kaupankassalla istuva kassa saa palkkaa, kun kotiäiti ei saa. Siinä kun on se ero, että toinen käy töissä, toinen ei.

      En halua olla ilkeä, ymmärrän kyllä kommenttisi pointin. Mutta muistutan myös siihen, ettei blogin kirjoittaminen ole vaan ilmaisia tavaroita ja helppoa rahaa. Se on työ siinä missä moni muukin. :)

      Poista
    2. Hyvä vastaus, ei se ole minulta pois että sinulla on rahaa. Vuodenn vanha postaus joo, etsin vain nordbjörnin kokemuksia ja tämä tuli eteen. Hassua, miten ihmiset eivät ymmärrä blogin kirjoituksen olevan työtä. Ja onko työ vasta sitten työtä kun se on rankkaa ja sitä vihaa? Mun mielestä on iloinen asia että joku saa "harrastuksesta" rahaa, sehän on ihanne!

      Poista
  3. Onpa näppärän kuulonen materiaali kun on noin helppo pitää puhtaana :) Keltainen on kyllä pirtsakka värivalinta. Pitää muistaa tää merkki kun seuraavan kerran on tarve hankkia vaatetta lapsille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorikangas tuntuu kyllä tosi laadukkaalta! Ja väri on mitä parhain! :)

      Poista
  4. Kiitos vinkistä ja suosituksesta! Täytyykin käydä tsekkaamassa, jospa löytyisi meidän kuopukselle kevätvaatteet tai ainakin housut. Isoilta kun ei ehjiä housuja olen jäänyt! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, housut tuntuu tosiaan olevan aika kulutustavaraa! Mä toivon, että näistä jää Justukselle vielä hyvät housut! :)

      Poista
  5. Edullinen hinta näillä. Tuntuu melkein uskomattomalta että kestäisivät niin kuin esim po.p. Kerro sitten kokemuksesi kestävyydestä ja hintalaatu suhteesta? :) osaisitko sanoa miltä materiaali tuntuu jos vertaa po.piin ja kappahalin protexiin vai mikä se olikaan. Po.p pitää veden ja materiaali ei ihan korppuraa. Siksi sitä suosin. Kappahalin toppapukua kävin syksyllä katsomassa ja nyt keväällä housuja. Kamalan jähmeää ja koppuraa. Varsinkin se toppapuku oli kuin muovia. Mihin väliin nämä nordbjornit asettuvat? Ihanaa kevättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, löytyy kyllä tosi edukkaasti laadukkaita ulkovaatteita nyt! Palailen ehdottomasti käyttökokemuksen kanssa sitten myöhemmin keväällä. Nyt ainakin parin viikon käytöllä toimivat oikein lupaavasti. Materiaali on mun mielestä hyvin lähellä Kaxsin kuorivaatteita, joista niistäkin meillä kyllä tosi hyvät kokemukset :) Näissä materiaali ei mun mielestä ole niin huokoinen kuin vaikka Popilla, vaan kangas on hieman kovempaa.

      Toppapuvusta pakko sanoa, että ihmettelin samaa tänä keväänä noiden kappahl pukujen kanssa ja jäi meilläkin kauppaan. Edellisen kauden (olisiko ollut 2015?) haalarit oli paljon pehmoisempaa ja ohuempaa. Kappahlin kuorivaatteissa en tosin tätä ongelmaa ole huomannut ja ainakin meille sattunut laadukkaita versioita. Mutta Nordbjørnit ovat mun mielestä lähempänä kaxsia kuin Poppia :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!