sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Kesä saapui terassille

Ihanan aurinkoiset kevätpäivät ovat saapuneet ja ainakin täällä etelässä ollaan saatu nauttia jo useaan otteeseen ihanasta lämmöstä. Meidän terassi sattuu olemaan vielä etelään päin ja tuulen suojassa, joten voitte ehkä kuvitella miten helposti siinä on lämmin. Terassi on hakenut vähän tarkoitustaan pari viimeistä kesää ja nyt tuntuu, että se on juuri sellainen kuin haluttiinkin! Tänä keväänä päästiin somistamaan terassia kaupallisessa yhteistyössä Elloksen kanssa. 

Meidän terassi on tehty betonista, joten sellaisenaan se on tosi kylmä jalalle ihan kesähelteilläkin. Me on ratkaistu ongelma tuollaisilla säänkestävillä terassimatoilla ja ne ovatkin toimineet tosi hyvin. Nyt ne ovat terassilla jo kolmatta kesää, eikä käytönjälkeä juurikaan näy. Terassia reunustaa puinen säleikkö ja kattona on kattoparrujen päälle asennettu karkaistu lasi. Tämä on aika huippu ratkaisu, sillä näin terassilla ollaan suojassa uv-säteiltä mutta saadaan silti nauttia valosta ja lämmöstä joka lasin läpi tulee. Vielä ihanampi kesäolohuone terassistamme tulisi, jos laitettaisiin siihen terassilasitus, mutta ainakin vielä toistaiseksi se pysyy tällaisenaan.

Kalusteet meillä on nekin olleet käytössä jo vuosia, nämä ovat samaiset kalusteet jotka meillä oli jo Joensuussa. Olin vaan jo ihan totaalikyllästynyt näihin kalusteisiin ja kaipailin uutta, joten tämä kamppis tuli kyllä mahtavaan saumaan. Nyt kun terassia on somistettu uusiksi uusilla ihanilla ja enemmän minua olevilla sävyillä, en koe enää tarpeelliseksi lähteä muuttamaan kalusteita. Niin se vaan pieni muutoskin freesaa kivasti tilannetta. Tänä vuonna käännettiin myös järjestys ympäri, joka sekin omalta osaltaan auttoi tekemään terassista entistä kivemman koko perheen hengailupaikan.

Olen kaipaillut terassille sellaista superisoa ruukkua ja Ellokselta se vihdoin löytyikin. Kokoa ruukulla on ihan valtavasti, se on jopa 40cm halkaisijaltaan. Vähän pelkäsin olisiko se kauhean painava. Mutta pelko oli turha, sillä reunat ovat sen verran ohutta metallia, että ruukku on koostaan huolimatta kevyt ja helposti siirreltävissä. En ole mikään kovin suuri kesäkukkien ystävä, vaan rakastan kukissa enemmän vihreyttä ja vehreyttä. Siksi kasvivalinta ruukkuunkin oli tavallinen viherkasvi. Kasvi on lähtöisin meidän olkkarista mutta vähän olen harkinnut josko terassille hankkisi samanmoisen tekokasvin. Se olisi niin kivan helppohoitoinen, mutta kuitenkin aina yhtä näyttävä. Eikä vaihtelevat sääolot tai mun kasteluinnokkuus vaikuttaisi sen menestymiseen.

Ruukku sopii ihanasti meidän terassikalusteisiin, jotka nekin ovat mustaa polyrottinkia. Metalli taas materiaalina sopii ihan loistavasti vieressä komeilevan aurinkotuolin käsinojiin, jotka nekin ovat metalliset. Vaikka kalusteet ovat näin mustavalkoisia, tulee pellavansävyisistä tyynyistä kivasti pehmeyttä ja maanläheisyyttä. Pellavansävyiset tyynyt ovat materiaaliltaankin pellavaa ja kävisivät kyllä terassin lisäksi ihan yhtälailla meidän olkkariin. Laitoin sisään vielä aiemmin Ellokselta hankitut höyhentyynyt ja tuo aurinkotuoli onkin nyt ihan mahdottoman houkutteleva ja pehmeä! Tuon etummaisen monivärisen tyynyn pojat muuten nimesivät inkkarityynyksi ja ihan oikeassa ovatkin! Tuleehan siitä vähän sellaisia inkkarikuviointiviboja. Tuo tyyny on muuten juuri nyt alessa, eli hyödynnä ihmeessä tilaisuus!

Pikkupöydälle valitsin pienen keraamisen maljakon kukille, se on juuri sopivankokoinen muutamalle tarkoinvalitulle kukkaselle, mutta silti aika painava ja raskastekoinen, ettei se ihan helposti kaadu. Ja tuo ihana öljylampun näköinen tuikkulyhty on kyllä ihan täydellinen. Näen jo mielessäni, kuinka pimenevässä kesäillassa löhöillään terassilla ihan kaksin mieheni kanssa tuon tuikkulyhdyn valossa. 

Lisävaloa saadaan tarvittaessa sitten tuosta messinkisestä lyhdystä, jonka sisään menisi kyllä helposti vielä enemmänkin kynttilöitä. Vaikka aluksi meinasinkin valita mustan, oli tuo messinkiharmaa kuitenkin oikeampi valinta. Se pehmentää kivasti muuten niin kovin mustavalkoista linjaa. Olenkin alkanut nyt muutenkin sisustuksessa haastaa itseäni valitsemaan myös niitä beigen ja greigen sävyjä ainaisen mustavalkoisen sijaan, ja melkein joka tilanteessa valinnat ovatkin osuneet ihan nappiin! 

Kodikkuutta tuovat nuo terassikaiteen yllä roikkuvat amppelit, joihin suunnittelin laittavani yrttejä. Vähän houkuttaisi kokeilla myös tomaatteja sillä tämä meidän terassi on tosiaan niin lämmin aina, että luulen niidenkin menestyvän aika hyvin. Huippua olisikin käydä nappaamassa omista taimista tomaatit lounassalaattiin! 

Ruokaryhmän tuolit olivat nekin kaipailleet jotain pehmusteita ja nuo superpaksut istuintyynyt olivatkin ihanat niille! Jonkin verran kapeammat kuin tuolit itsessään, mutta silti juuri niin passelit kuin olla voi. Jokin säilytyslaatikko tyynyille kylläkin tarvittaisiin, sillä jonkin verran sateella terassille vettä tulee. Testailtiin terassia tosiaan viime viikonloppuna ekan kerran ja Rasmus kehuikin näitä istuintyynyjä ihanan pehmeiksi ja hän voisi hyvin nukkua niiden kanssa. Nukkumaan ei poika kuitenkaan päässyt, mutta tuntuivathan ne aika pehmeiltä myös meidän muiden mielestä!

Kannattaa katsoa Elloksen valikoima puutarhasisustukseen, nyt on nimittäin parhain hetki laittaa terassit ja parvekkeet kesäkuntoon. Noista istuintyynyistä saa muuten yhden kaupanpäälle kun ostaa neljä. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää alennus. Me harkitaan vielä jotain rottinkista meidän terassille, se toisi sinne vielä vähän lisää kaivattua lämpöä. Katsotaan, päädytäänkö mihin! Ellokselta löytyisi myös rottinkikalusteita, mutta mun pitäisi vaan vielä saada tuo miehenikin innostumaan. Hän ei ole vielä ostanut ajatusta rottinkikalusteista tai varsinkaan niiden olkisista sävyistä. Muuten hänkin kyllä tykkää mun tapaani verkkokaupoista, sillä niistä on vaan niin helppo shoppailla tarvittava. Ja kun ostokset saa sitten helposti lähimpään toimipisteeseen toimitettuna, ei ostoksilla käynti voisi olla kovin paljon helpompaa. Meillä on muutenkin ollut aina tosi hyvät kokemukset Elloksesta ja heidän toimituksistaan, olen ollut Elloksen asiakkaani niin kauan kuin muistan ja varsinkin Elloksen sisustuspuoli on mun mielestä loistava. Olen myös tosi ilahtunut kaikista merkkituotteista joita valikoimista löytyy, sillä alekoodeilla ostoksista saa aika huimia alennuksia.

Mä lähden nauttimaan vielä illasta pihalle ja terassille. Toivottavasti teilläkin on ollut huippu sunnuntai! Ihanaa ja inspiroivaa illanjatkoa 💕

7 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen! Mistä olet ostanut tuon ison vihreän tekokasvin? Näyttäis just passelilta meidän olkkariin:)

  Miten tuon maton käytettävyys. Kastuuko se sateella märäksi? Jos kastuu, kuinka nopeaa se yleensä kuivaa? Olen kovasti miettinyt terassik mattoja (jo oikeestaan 3vuotta) ja aina jöttänyt ne hankkimatta, ku koen niiden kastumisen ja kuivamisen ongelmalliseksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itseasiassa aito ja majailee tällä hetkellä meidän olkkarissa! Kasvi on ostettu Plantagenista ja ajattelin sinne suunnata myös sen tekokasvin etsintään. Toinen paikka miestä uskon löytyvän hyviä on Kärkkäinen!

   Matto kastuu kyllä, sen pinta on sellaista huopaa, mutta kuivuu kyllä äkkiä. Pohjass aon sellaiset muovinystyrät joiden ansiosta matto ei ole betonia vasten, joten sitä voisi käyttää ympäri vuoden. Me on tosin rullattu aina talveksi pois. Meillä tuohon terassille sataa ylipäätään tosi vähän, se on niin suojaisa. Mutta kastuessaan matto tosiaan kuivuukin äkkiä, eikä itse nostella niitä kesän aikana pois tuosta.

   Poista
  2. Okei, kiitos! Pitääpä käydä tsekKaan nuo paikat kasvik suhteen! Aivan, eli ainakin teillä toimiva ratkaisu maton suhteen. Ehkä alan katselemaan mattoa myös meille, jos vaikka saisin tänä kesänä sen jo hommattua :)

   Poista
 2. Meidän terassi oli myös betonia mut mies laittoi laudat päälle, tuli ihan erilainen, niin kylmyyden kun näönkin puolesta :)
  Kyllä voi kävellä ilman mattoja kesäisin nyt :)
  Suosittelen jos on vähäänkään nikkarointi taitoja niin itse asentaa esim laudat päälle. Eipä tullut niin kalliiksi kun itse teki.
  Itse kanssa kaipaan jonkunlaisen tuolin missä voisi löhötä.
  Nyt meillä on pieni pöytä ja sohva, sekä parit tuolit mutta ne ei ole löhöily tuolit.
  Pihalla on yksi löhötuoli mut sekin on jo parhaat päivänsä nähnyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä ratkaisu! Mietittiin samaa, mutta koettiin sitten nämä matot kuitenkin meille helpommiksi ja paremmiksi. Käsittelettekö puuta jollain, tai millä lautojen väliin menneet roskat saa pois? Laudat olisi kyllä tosi kauniit tuossa terassilla!

   Löhötuoli on kyllä ihana, siinä kesä maistuu entistä mukavammalta!

   Poista
  2. joka kevät mies öljyää kyllä teranssin laudat,pysyy taas hyvänä :)
   Meillä on vielä tuo sellainen että siitä kuljetaan myös sisälle eli meidän talon pääovi on tuossa samassa eli kulkua on,etenkin kun lapset menee ja tulee ulos :)
   No roskia ei saa pois,mutta eipä ne oikeastaan näy tuolta kun on tuo laidoitus niin tiivistä että ei kyllä haittaa yhtään roskatkaan :) Ja eipä niitä paljon tulekkaan,joskus lehtiä tai hiekkaa.
   Keväisin oon aina hurauttanut imurilla teranssin ja pessyt,sitten vaan öljyä pintaan ja kun on kuiva,pihakalusteet paikoilleen :)

   Poista
 3. Oi, miten kaunis terassi. Täällä ei vielä ole päästy kunnolla terassille, grilli on kaivettu esille mutta varsinaista oleskelua terassilla vielä odotellaan. Pikkuhiljaa kevät etenee ja päivät lämpenee, eiköhän ne terassikelitkin sieltä vielä tule!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!