torstai 5. huhtikuuta 2018

Yksivuotiaan ihanat Pandajuhlat

Meillä vietettiin pääsiäisenä myös yksivuotiaan ensimmäisiä syntymäpäiviä, kun pääpäivä sattui juuri sopivasti toiseksi pääsiäispäiväksi. Yhtä juhlaa meillä oli kylläkin koko pääsiäinen, kun vieraat kakautuivat kaikkiaan kolmelle päivälle. Mukavaa se tietysti oli niinkin, näin ehdin itsekin vähän jutella vieraiden kanssa pelkän keittiössä hyörimisen sijaan. Mutta toisaalta, asetti se vähän haastetta tarjoiluille. 

Olen tykännyt aina järkkäillä juhlia jonkin teeman ympärille, tietyn värisiä koristeita on hauska bongailla ja toisaalta on kiva kun värit toistuvat jutusta toiseen. Yhtään pakollistahan se ei toki ole, mutta itse tykkään tällaisesta tavasta. Ollaan kylläkin menty paristi myös ihan ilman sen kummempaa teemaa, mutta silloinkin jokin väri on ollut kantavana juttuna. Näiden juhlien teema oli jo pitkään tiedossa, kun joskus talvella bongasin panda-aiheiset juhlat somessa. Pandateema on siitäkin helppo, että mustavalkoista löytyy hienosti ihan joka kaupasta. Meidänkin koristeet on hankittu ihan vaan Prismasta, Kärkkäiseltä ja Paperikuusta. Pandat ovat lasten lelukorista ja joskus napattu mukaan Ikeasta. 


Tällä kertaa leivoin tarjottavat itse, sillä aiempina vuosina tilauskakut ovat olleet pienoisia pettymyksiä. Kallis kakku ei olekaan ollut sisältä herkkua, eikä aina päältäkään sitä mitä siihen hintaan olisi odottanut. Tämä päätös tietysti aiheutti hieman päänvaivaa, en nimittäin kovin montaa täytekakkua ole leiponut. Sokerimassa oli aika pakollinen, sillä halusin kakusta valkoisen. Kaikkiaan tämä oli mun toinen kertani sokerimassan kanssa ja siihen nähden kakusta tuli ihan täydellinen. 

Kakku olikin mun ylpeyden aihe, niin iloinen sen onnistumisesta olin. Sisällä oli suklaakakkupohja ja baileys-mascarponetäyte suklaa- ja oreorouheella. Päällä sitten kreemi ja sokerimassa. Melkoisen makeaa, mutta herkullista. 

Laitettiin kattoon viiri, joka ostettiin sillä ajatuksella, että voidaan käyttää sitä myös muissa juhlissa. Vierastan hieman sitä, että joka juhlaan hankittaisiin uudet paperikoristeet, joten valikoin nyt sellaisia koristeita joita voidaan hyödyntää myös tulevaisuudessa. Ilmapalloja ripustettiin siimalla kattoon leijumaan ja tehtiin ikkunaseinälle niistä yksi ilmapallo"viiri". Ripustettiin kattoon myös muutama paperikenno ja laitettiin vielä pöydän yläpuolelle iso folioykkönen. Pöydälle ostin vielä kukkakaupasta harsokukkaa ja eucalyptusta, tietysti koska pandateema. 


Tarjottavina meillä oli kakun lisäksi marjapavlovaa, kinkkupiirakkaa, lakuja ja vaahtokarkkeja, oreokeksejä, sekä pikkuvieraille naksuja ja spelttikeksejä. Juomana vissyä, kahvia ja teetä. Meinasin jälleen lähteä tarjottavien kanss arönsyilemään, kuten minulle hyvin usein käy. Pitäydyin kuitenkin näissä ja kaikki riitti oikein hienosti. Suolaiseksi mietittiin vielä jotain napostelujuttuja, rieskarullia tai dippitikkuja, mutta päädyttiin kuitenkin näihin.

Yksivuotiaskin sai maistaa kakkuaan ihan ekaa kertaa ja aikamoista maiskutteluahan se aiheutti. Ilmeetkin olivat aika kummastuneita, kun suuhun sattuikin suklaapala. 

6 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää ja hauskat noi roikkuvat pandat! Hienon kakun sait tehtyä ja kuulostaa herkulliselta. Onnea hurmaavalle yksivuotiaalle:)

  VastaaPoista
 2. Hauska teema ja hienot on koristelut! :)
  Onnea vielä Justukselle!

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköistä! Olet jaksanut vaivaa ja lopputulos on sen mukainen :)
  Mutta pienenä off topic -kommenttina: pandat syö bambua, ja koalat eukalyptusta ;)

  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, hupsista! No mutta niinhän se menikin! Ei nyt ollut ihan biologia hanskassa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!