lauantai 7. huhtikuuta 2018

Taaperon eka pyöräretki


Postaus on toteutettu yhteistyössä JOLLYROOMin kanssa.

Muistan itse omasta lapsuudesta, kuinka se kevään ensimmäinen pyörälenkki oli pitkään odotettu kokemus. Ekojen lumien sulaessa alkoi se kinuaminen, että joko pyörän voisi kaivaa varastosta ja lähteä ensimmäiselle retkelle. Sama into on myös meidän isoissa lapsissa, sillä ekan loskakelin sattuessa he jo tiedustelivat, joko pian voitaisiin lähteä koko perhe pyöräilemään. Pakata eväät reppuun ja pysähtyä tauolle sopivan paikan tullen. 

Pääsiäisenä tuo kauan odotettu hetki sitten koitti, kun tiet olivat sen verran sulat, että siellä voisi turvallisin mielin pyöräillä. Tänä vuonna meidän pieninkin pääsi mukaan pyöräretkelle, sillä saatiin Jollyroomilta North 13.5 Active pyöräilyvaunu, jossa taaperoisen oli turvallista ja mukavaa matkustaa. Päädyttiin valitsemaan vaunu kahdelle lapselle, vaikka valikoimista löytyy myös yhden istuttava malli. Näin meidän muutkin tavarat mahtuisi kätevästi kyytiin, kuten nyt mukana olleet reppu ja vaihtovaatteet, sillä kärryssä oli Justuksen vieressä ja takana hyvin tilaa tavaroille.

Pyöräkärryllä ajelu on meille tuttua jo isojen poikien taaperovuosilta ja olenkin itse kokenut kärryn aina istuinta kätevämmäksi. Nytkin tuossa uudessa North-kärryssä Justus voi vetäistä hyvin jopa päiväunet, sillä istuma-asento on sen verran lepäävä. Meidän onneksemme, kaikki lapsemme ovat aina viihtyneet kärryssä, ja matkanteko on näin ollut mukavaa ja jouhevaa. Ollaan aloitettu lyhyillä retkillä ja kasvatettu matkan kestoa aina lasten kasvamisen ja tottumisen myötä.

Nyt ekalla retkellä kierrettiin vain pikkuinen lenkki, jonka tarkoituksena oli juurikin totuttaa Justusta kärryn kyytiin ja päästä heittämään se lasten kauan toivoma eväsretki. Pidempikin reissu olisi kuitenkin voitu taittaa, sillä Justus oli ihastuksissaan kärrystään! Penkki vaikutti tosi mukavalta, siinä oli tuet ja pehmusteet niin niskan takana kuin pepunkin alla. Lapsi kiinnitettiin kyytiin viisipistevaljailla, joiden olkahihnan korkeutta ja vöiden pituutta sai säädettyä helposti. Me huomattiin myös tässä North-kärryssä ehdoton plussa edelliseen kärryyn verrattuna, että lapsen jalkojen asento oli nyt optimaalisempi. Jalkoja sai pidettyä suorassa ja ne lepäilivät jalkatuen päällä, kun edellisessä kärryssä jalkoja piti pitää koukussa. 

Kärryä vetävä isi kehui myös kärryn rullaamista perässä, sekä aisan joustavuutta. Aisa nimittäin kääntyy hyvin, estäen kärryä menemästä linkkuun. Myös kärryn kiinnittäminen pyörään oli helppoa ja aisan saisi myös nopeasti irti. Yksi iso plussa meille oli se, että kärry muuntuu lastenvaunuiksi tosi kätevästi. Aisa vaan irti ja eturenkaat alas. Mitään lisäirrotuksia tai kiinnityksiä ei tarvita, vaan muutamalla klikkauksella pyörän voi jättää parkkiin ja jatkaa matkantekoa vaunuillen. Vielä jos kärryä vähän kehittelisi niin, että aisan saisi käännettyä kärryn sisään ilman irrottamista, olisi kärry vieläkin parempi.

Meitä ilahdutti kärryn muunneltavuus, sillä vaikka kärry on tarkoitettu kahdelle lapselle, toimii se hienosti myös yhdellä. Vaunu oli tasapainossa ajon aikana, vaikkei kyydissä ollutkaan kuin yksi kymmenkiloinen. Tarpeen mukaan kyytiin voi ottaa vielä toisenkin lapsen, sillä painorajat kärryssä ovat tosi joustavat. Kärry on valmistettu kahdelle lapselle max 18kg/lapsi, eli Justuksen lisäksi myös toinen isoista pojista voisi matkata kyydissä. Syksyllä kärryyn on tulossa lisäosia juoksemista ja hiihtämistä helpottamaan ja varsinkin tuo hiihtolisäosa sai meidän isin innostumaan. Kärryn avulla voitaisiin lähteä koko perheen voimin hiihtoretkelle, vaikkei pienimmäisen taidot ja jaksaminen hiihtoon vielä riitäkään. Kärryn avulla myös hän olisi matkassa mukana. 

Kärry muuntuu tosiaan myös lastenvaunuksi, mutta työntötuntuma ei valitettavasti silloin ole parhain. Isot renkaat ovat kätevät tällaisella loskakelillä puistoon kärryillessä, mutta pidemmälle lenkille tai varsinkaan juoksuun, vaunu ei valitettavasti ole omiaan. Kärryn potentiaali on ehdottomasti pyöräilyssä, ja hyvillä mielin voinkin suositella tätä ihan kaikille. Kärry on saatavilla myös yhdelle lapselle, mutta näkisin tämän kaksipaikkaisen pitkäaikaisempana ja kätevämpänä. Toki leveyttäkin on näin enemmän, muttei se täällä meilläpäin ole ongelma, sillä kovin kapaisiin väleihin ei edes tarvitse mahtua. 


Tuohon vaunun työntötuntumaan liittyy myös nuo edessä olevat pienet pyörät, jotka takapyörien ilmakumin sijaan ovat jotain muovia. Ne eivät rullaa ollenkaan niin näppärästi kuin takarenkaat ja varsinkin jos renkaita ei lukitse kulkemaan vaan suoraan, ne ovat aika hankalat. Sanoisin, että vaunukäytössä North toimii vaan satunnaiskäytössä. Pyöräkärrynä sen sijaan, vaunu on ihan huippuhankinta! Varsinkin, kun kärryä on laajennettaviss amyös muohin lajeihin. Me jäädään ainakin innolla odottamaan millaisia lisäosia kärryyn onkaan tulossa.

Meidän kärry on väriltään ihana kirkas turkoosi, mutta harmaanakin tuon voisi valita. Istumapaikkoja tässä kärryssä on tosiaan kahdelle lapselle ja painoraja sen 18kg/lapsi. Molemmille on viisipistevaljaat ja lasten takana on vielä iso tavarankuljetuskori. Lisäksi lasten selkänojasta löytyy säilytyspussi pikkutavarroille. Työntöaisassa on käsijarru ja mukana tulee vielä huomioviiri. Vaunun luukun eteen kuuluu myös sadesuoja suojaamaan lapsen/lasten matkaa. Isot renkaat on helppo klikkailla irti ja vaunu taittuu kasaan jos se on tarvetta kuljettaa vaikka autolla jonnekin. Tämä jos joku toiminto on huippu, sillä itsekin mietittiin vaunun ottamista mukaan ensi talven hiihtoreissulle tai kesän kesälomalle. Tykkäsin paljon myös siitä, että eturenkaita ei tarvitse irrottaa pyöräilyn ajaksi, vaan ne nostetaan vaan ylös. Siitä ne saa sitten kätevästi alas, jos kärryllä pitää vaikka kärrytellä kauppaan tai uimarannalle.

Me ollaan hurjan tyytyväisiä ja ero siihen meidän edelliseen kärryyn on kyllä huima. Käyttöä tälle North 13.5 Active -kärryllä ei ole vielä viikon aikana ollut kuin kolmasti, mutta veikkaampa että se tulee muuttumaan tässä kevään ja kesän aikana ja kärry tulee käytettyä vielä paljon.


10 kommenttia:

 1. Miksi koet normaalin istuimen huonoksi vaihtoehdoksi? Miksi toinen isoista pojista polkee ja toinen edelleen potkii? Olisiko teillä kärry jos ette olisi saanut sitä yhteistyönä? Jos esim pyöräilet kauppaan otatko kärryn mukaan sisään vai miten sen lukitseminen onnistuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä istuin tuntuu jotenkin turvattomammalta. Lapsi on siinä aika korkealla ja kaatuu jos pyöräkin kaatuu. Kärryssä ollaan aika kivasti suojassa. Kärryyn myös mahtuu paljon muutakin, kuten kauppakassit ja reppu. Repun kuljettaminen tarakalla istuvan lapsen kanss aon mun mielestä vähän hankalaa.

   Toinen polkee ja toinen potkii, koska toinen halusi polkea ja toinen potkia :D Tää oli mun mielestä vähän hassu kysymys, vähän kuin olisi kysynyt miksi toinen kävelee ja toinen juoksee.. He ovat kaksi eri lasta, joilla on myös omat mieltymyksen ja tykkäyksen kohteet. Toinen halusi lähteä tälle lenkille polkien, kun toinen valitsi kulkupelikseen potkupyörän :)

   Vaikea sanoa, olisiko kärryä jos ei olisi sitä nyt saatu. Toisaalta, meillä oli kärry myös isojen ollessa pieniä, eikä sitä saatu yhteistyönä. eli voisin kuvitella meillä kärry olevan jossian vaiheessa, oli yhteistyötä tai ei :)

   Ei olla vielä käyty tän kärryn kanss akaupassa, mutta luulen, että jättäisin kärryn ulos kaupassakäynnin ajaksi. Lukitseminen onnistuu vaikka tavallisella vaijerilukolla. Jos mentäisiin kaupan lisäksi käymään samalla jossain muualla, vaihtaisin varmaan etupyörät aunun alle, sillä olisi helpompi asioida kun justus istuisi kyydissä :)

   Poista
  2. Hei! Mä jäin ihan pohtimaan ekan anonyymin kommenttia :) En tiedä olisiko kommentti tullut, jos pojat ei olisivat kaksosia? Olen itse päiväkodissa töissä ja usein särähtää omaan korvaan, kun kaksosia puhutaan kuin olisivat yksi ja sama lapsi. Lapsilla on omat kiinnostukset ja osaamiset jne riippuen siitä ovatko kaksosia vai ei :D

   Kivaa kevättä sinne :)

   Poista
  3. Ei ehkä, tai en osaa sanoa mitä kommentilla haettiin :)
   Ihanaa kevättä myös sinne! <3

   Poista
 2. Pyöräkärry on kyllä huippu ja on ollut meillä ympärivuotisessa käytössä päivittäin (autottoman perheen liikkumisväline). Me aikuiset tykätään ja niin lapsethi, vanhin 4,5 v. istuu vielä vallan mukavasti ja hänen oma pyöränsä voi kiinnittää kätsysti kärryyn taka-aisoihin kiinni voimien loputtua. Oli muuten kiva nähdä että Justuksellakin oli kypärä, minusta se on ehdoton mutta valitettavasti monien mielestä kärryssä ei semmoista tarvitse pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ! Vau, teillä on kyllä kovalla käytöllä sitten! Tuo olisi kyllä huippua, jos toisen auton voisi meilläkin korvata vaan pyörällä ja kärryllä. Olisihan se iso säästö! Me voitaisiin ottaa enemmän mallia teista ja liikkua auton sijaan enemmän pyöräillen. :)

   Joo, olen samaa mieltä! Mun mielestä kypärää ei tosiaan voi käyttää liikaa, olipa kyse sitten potkulaudasta, potkumoposta tai pyöräkärrystä! :)

   Poista
 3. Jos ostaisi kärryn kaupasta niin paljonko maksaisi? Olisitteko ostaneet itse ? Ja tarvitseeko lapsi todella aktiivisuusranneketta????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normaali- ja alennushinta näkyy Jollyroomin sivuilla ja tuohon itse ostamiseen vastasinkin jo ylempänä :)
   Ei lapsi varmaan _tarvitse_ montaa muutakaan juttua, mutta mielenkiintoinenhan ko. väline on :)

   Poista
 4. Oletteko testanneet kärryä isommilla lapsilla? Mietin että kuinka pitkä lapsi tuohon mahtuu istumaan kypärä päässä ilman että pää osui kattoon?

  VastaaPoista
 5. Alkoi kiinnostamaan tuo että kärryn avulla myös pienimmän saa hiihtolenkille mukaan: onko kärryyn olemassa sitten lisävarusteena sukset vai miten se lapsen saaminen mukaan ladulle käytännössä onnistuu? Mietin kärryn ostoa parhaillaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!