torstai 30. maaliskuuta 2017

Meidän Koti - Keittiö ja ruokatila


Sain tuossa viikko sitten viimeinkin aikaiseksi kuvailla meidän keittiön ja ruokatilan. Kovasti näitä sisustusjuttuja uudesta kodista onkin jo toivottu, ja myönnettäköön, että oon ollut näiden suhteen tosi laiska! Ollaanhan kuitenkin asuttu tässä jo muutaman kuukauden päästä vuosi!

Taloa etsiessä mulla oli yksi ehdoton vaatimus, että keittiö olisi saarekkeellinen tupakeittiö. Heti kun näin tämän meidän keittiön mallin, ihastuin kuitenkin siihen, ettei olohuoneesta näe keittiöön. Keittiö on kuitenkin ihan olohuoneen vieressä, ja helposti saan sieltä kurkistettua lapsia. Mahdolliset sotkut pysyy kuitenkin piilossa väliseinän takana, mikä tuntui tähän elämäntilanteeseen oikein sopivalta jutulta!

Keittiössä ja ruokatilassa on ihana korkea katto, toinen juttu joka mun vaatimuslistalla taloa etsiessä oli aika ehdoton. Tästä en olisi suostunut luopumaan, ja hyvä etten luopunut, onhan tuo korkea katto vaan niin IHANA! Laatta keittiössä oli myös meille aika selviö, parissakin kodissa on ollut laminaatti tai parketti, eikä se vaan oikein toimi lapsiperheessä.

Ruokatilan tapettina on Econ white light sarjan tapettia, samaista jota meillä oli Joensuussa makuuhuoneessa. Rakastan vaan tuota niin kovasti, kivan eläväinen mutta silti tosi selkeä linjainen. Ihan meidän näköinen. Seinälle on ripustettuna kaksi String Pocket hyllyä, joilta löytyy muutamat somisteet, koriste-esineet ja viherkasvit.


Keittiöstä löytyy sopivasti säilytystilaa astioille ja ruokatarvikkeille, mutta kierrätykselle siellä ei oikein ole muuta tilaa kuin yksi roskiskaappi. Se ei oikein kokonsa puolesta riitä kuin perusjätteelle, joten lisätilaa tehtiin hankkimalla olohuoneen tvtason kanssa samaa sarjaa oleva Ikean Bestå-lipasto ikkunan eteen. Vielä vähän harkinnassa on, pitäisikö vielä ostaa yksi neliö jonon jatkoksi, mutta toistaiseksi on selvitty kahdella. Tuolla kaappien kätköissä onkin sitten meidän kierrätyskeskus, metalli, lasi, ongelmajäte, kartonki ja kierrätyspullot. Kolmanteen kaappiin menisi sitten sanomalehdet.

Keittiössä on ihan perus korkeakiiltovalkoiset kaapinovet metallisilla vetimillä. Välitilasta löytyy harmaa mosaiikki, jossa muutama kivi on ihanaa blingbling laattaa. Tasot ovat mustaa laminaattia ja kodinkoneina AEG:tä. Induktioliesi on ollut ihan superkätevä, vaikkakin tavallisellakin olisi ehkä pärjätty. Tosin, eipä pärjättäisi enää, on tuohon vaan niin päässyt jo tottumaan!

Ruokatilan matto on herättänyt kovasti kysymyksiä, miten se toimii lapsiperheessä ja eikö se ole aina likainen. Mutta ei, tuo matto on Askon Grace ja soveltuisi ulkokäyttöönkin. Pinta on siis tosi huokoinen, eikä se ime likaa itseensä lainkaan. Oikeastaan kaikki tahrat saa pestyä pois kostealla ja vaikka tuo matto on meillä ollut pöydän alla nyt yli puoli vuotta, ei siinä ole yhtään tahraa. Roskat ja liat imuroin pari kertaa viikkoon ja tahrat pyyhin pois heti. Tuosta on muuten pyyhitty niin bolognese- kuin mustikkarahkatkin pois ihan vaan märällä rätillä!


Toinen jonka toimivuutta säännöllisesti kysellään, on tuo korkeakiilto valkoinen pöytä. Meillä lapsilla on omalla paikallaan pöydän suojana KG designin silokoniset pilvitabletit, jotka on toimineet tosi kivasti! Lautanen ja lasi ei luista alta ja ruokatahrat saa helposti huuhdeltua tiskialtaassa. Pöydän pinta meillä ei ole kulunut sen enempää kuin voisi olettaa kuluvan ihan aikuistenkaan perheessä. Toki naarmuja tulee, mutta parin vuoden käytöstä huolimatta lommoja tai isompia vikoja ei pöydässä ole. Rakastan itse tuota meidän pöytää, enkä kyllä vaihtaisi sitä pois. Meillä on lasten kanssa sovittuna, ettei leluja tuoda pöytään, joten se ehkä osaltaan auttaa pintaa säilymään hyvänä. Pöydässä ihanaa on myös tuo tavallista isompi leveys, jonka ansiosta kattauksen saa mahtumaan siihen hyvin!

Pöytä ja tuolit on Askosta, tuolit Marvin ja pöytä Twist. Lasten jakkarat on Ikeasta ja olleet kiva jatkumo aina jouluun saakka käytössä olleille tripp trapeille.

Keittiön tasot pyritään pitämään aikalailla tyhjinä, silloin koko keittiönkin siivoaminen on helpompaa. Ja ei, meillä ei tosiaan keittiö ole aina näin siisti ja puhdas vaan tasoilla on melkein aina tiskejä. Pyritään kuitenkin joka ilta siivoamaan keittiö, jotta aamulla päivän saa aloittaa siistissä keittiössä. Tällä hetkellä meillä muuten Henkka on aktiivisempi keittiön siivoaja, aika hienoa eikö! ;)


Mihin huoneeseen haluaisitte kurkistaa seuraavaksi? 

3 kommenttia:

 1. Aivan ihana keittiö - niin valoisa, raikas ja siisti! -Minttu

  VastaaPoista
 2. Ihanan kodikas keittiö ja ajaton! Kymmenen vuoden päästä nyt rakennetut vitivalkoiset keittiöt saarekkeineen ja aamiaiskaappaineen jne ovat menneen talven lumia, toisin kuin teidän perinteisempi keittiö pysyy muodissa aina!
  Seuraavaksi kodinhoitohuone ja kylppäri, sekä pohjapiirustus!

  VastaaPoista
 3. Ihana keittiö! Juuri minunkin värimaailmaa. Haluaisin kurkistaa seuraavaksi makuuhuoneeseen ja eteiseen. Eteisessä kiinnostaa myös kaappien järjestys. Siis kuinka olet ratkaissut pipojen ja hanskojen säilytyksen ja muut vaatteet.
  Jenni

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!