perjantai 17. maaliskuuta 2017

Sairaalakassi CHECK!

VIIMEIN on sairaalakassikin pakattu! Sen verran on nyt viime päivinä supistellut, että päädyin kasaamaan kassin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Poikien raskaudessahan tämäkin oli tehtynä varmaan jo kolkytviikolta eteenpäin, nyt olen vain ajatellut, että ehtiihän tuon! Vaikka sitten siinä lähtöä synnärille tehdessä.

Mutta ehkä se nyt vaan on kivempi, että kassi on jo odottelemassa. Varmaan siinä supistusten kanssa puhistessa on muutakin ajateltavaa kuin pakkaamiset.


Vauvan tavarat oli helppo kasata, hänet tullaan sairaalassa olo ajan pukemaan sairaalan vaatteisiin, joten matkaan tarvittiin vain ne kotiutumiskuteet, jotka isi ja isoveljet voi sitten tuoda sairaalaan, kun tulevat meitä hakemaan. Tämän kuvissa olevan setin lisäksi pakkasin varuiksi myös 56cm setin, jos vauva olisikin arvioitua isompi.

Body ja housut on lindexiltä, kuten sukatkin. Pipo ja lapastassut Polarn o Pyretiltä ja collegehaalari Kappahlista. Tuo haalari on muuten sama, jossa Kasperkin kotiutui sairaalasta! Villasukat on neulonut poikien päikkytäti, ja ne on kyllä mineimmät villasukat joita oon ikinä nähnyt! Tutin ja ketjun otan varuiksi mukaan, voi olla että jäävät sitten kuitenkin käyttämättä.

Vauva kotiutuu Baby's onlyn kaukalopussissa, joten toppista hänelle ei tarvitse pakata.

Mun omat tavarat olikin vähän vaikeampi pakata, en oikein muista mikä kaikki viime kerralla oli tarpeen. Se on ainakin jäänyt mieleen, että synnärillä Joensuussa oli ihan kamalan kylmä, joten nyt mun kassiin meni ihan ensiksi villasukat sekä paksu ja pitkä neuletakki. Puhelimen laturi on myöskin ihan ehdoton ja sen laitoinkin heti seuraavana. Lisäksi kassissa on mulle kotiutumisvaatteet, imetystoppi, alushousut, sukat, kollarit ja imetysliivit. Poikien sairaalassa olon käytin sairaalanvaatteita, nyt olen miettinyt josko vetäisin päälle jo heti omat vaatteet. Tässä meen kuitenkin fiiliksen ja jälkivuodon mukaan, joten Henkka voi tuoda mulle sitten lisävaatetta sen mukaan kuin tarvetta on.

Oman nännirasvan pakkasin myös, kuten liivinsuojuksiakin, vaikka muistelen, että näitä kyllä sai sairaalasta. SIteitä en ottanut ollenkaan, koska ne sairaalan "vaipat" vaan toimii alkuun paremmin.


Lisäksi kassissa on omat hygieniatarpeet, kasvojen puhdistusaine, kosteusvoide, shampoo ja hoito, hiusharja, deo, hammasharja ja -tahna sekä pari ponnaria ja pinniä. Meikeistä otin mukaan vain silmänalusvoiteen, viimeksi oli koko repertuaari, enkä kyllä jaksanut missään välissä meikkailla. Muutenkin käytän meikkiä niin harvoin, etten usko synnärin olevan nyt se paikka missä sitä tulisi käytettyä. Suoristusrauta ja fööni jäi myös tällä kertaa kotiin.

Omia tavaroita on sitten mukana vielä Camelbakin juomapullo. Siskoni tänään järkyttyi, kun kassissa ei ollut lainkaan herkkuja, joten voi olla että sinne pitää pari levyä suklaata vielä lisätä, vaikkakin uskon Henkan sitten voivan tuoda näitä mulle. Mutta ehkä voisi pelata varman päälle ja ottaa sitä suklaata :D

Henkan kassista löytyy sitten vielä hänelle vaihtopaitaa ja bokseria, suuvesi, purkkaa, deodorantti, pari energiapatukkaa, pähkinöitä, pullo vissyä ja kamera sekä laturi. Suuvesi siksi, että mä tiedän, että ärsyynnyn ihan kamalasti jos Henkan henki haisee :D Samaa koskee tuota vaihtopaitaa ja deodoranttia. En halua, että supistusten keskellä huomaan nojailevani mieheni hikiseen kainaloon! AHAHAH. :D

Oltaisiinkohan tässä jo valmiita synnyttämään?

9 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvälle sun pakkailut. Kokemuksesta oppii mitä kannattaa pakata ja mitä jättää kotiin. Mä ajattelin myös yksi päivä että pitäisi varmaan varata kassia valmiiksi mutta ehtiihän tuon vielä. :D Sain mä sentään pinnasängyn koottua tällä viikolla :D

  VastaaPoista
 2. Hei, sinuna jättäisin tutin ja tuttinauhan kokonaan pakkaamatta synnärille mukaan. Niin kuin varmaan tiesitkin, tuttia ei suositella annettavaksi ensimmäiseen kahteen viikkoon ettei imuote häiriinny, etenkin jos toivot imetyksen kovasti onnistuvan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä esimerkiksi tyttö joutui olemaan useamman päivän valosängyssä "sidottuna" , jolloin phks:ssa jo tuotiin tutti kätilöiden toimesta pienen oloa helpottamaan. Imetys lähti kyllä tutista ja valohoidosta huolimatta käyntiin ja seuraavan kerran tutti meni suuhun 2kk iässä. :)

   Poista
 3. Joo suklaata ehdottomasti :) meilläkin kassi viimein pakattu. Pikku poju syntyy (viimeistään) ensi viikolla suunnitellulla sektiolla! Tsemppiä sinne viimeisiin hetkiin.
  - Nyyti

  VastaaPoista
 4. Liivinsuojia ei ollut ollenkaan saatavilla Päijät-Hämeen keskussairaalassa tammikuussa, kun oman pienen kanssa siellä olin. :/ Tsemppiä synnytykseen! <3

  VastaaPoista
 5. Mä pakkailin omaa sairaalakassia samalla, kun soittelin lähipiirille, että nyt tuli lähtö. :D Ensi kerralla, kyllä pakkaan pääpiirteittään ainakin suurimman osan etukäteen. :D

  VastaaPoista
 6. Mulla oli proteiinipatukoita, pähkinöitä ja vissyä mukana ja ne oli pelastus kun kuopuksen kanssa puolen yön jälkeen siirryin salista osastolle ja vaikka salissa oli leipää ja jugurttia syönyt niin nälkä ja jano oli kun illan oli supistuksia kuunnellut ja synnytyksen kourissa niin ruokaväli oli venähtänyt. luonnollisesti uni ei tullut joten nälkä kasvoi ja vaatimattomana suomalaisena en viitsinyt yöhoitajaa häiritä nälkäongelmani kanssa. Omat eväät olivat siis loisto juttu kun muistin ne kassissa olevan.

  VastaaPoista
 7. Korvatulpat ja unimaski, kivempi yrittää nukkua, jos huonekaveri(e)n vauva(t) itkee ja joku pitää yöllä valoa huoneessa:D

  Kohtahan teillä on jo pieni nyytti!!

  VastaaPoista
 8. Sain lapseni ulkomailla ja mukaan piti pakata mm. vauvan vaatteet, vaipat, itselle siteet, omat synnytysvaatteet (!) ja omat sairaalavaatteet. Puhetta oli myös, että välttämättä ei ole ollenkaan tyynyjä, että sellainenkin kehotettiin tuomaan. Muistaakseni niitä kyllä oli ja koska jouduin leikkaussaliin, niin synnytin sitten kyllä sairaalakaavussa enkä omissa vaatteissa. Toisaalta sairaalassa olosta ja synnyttämisestä ei kyllä tarvinnut mitään maksaakaan, että ei se nyt niin haitannut viedä kaikkea itse. Vähän hassua vaan :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!