maanantai 20. maaliskuuta 2017

Mun mielestä

Mulla on tässä sairaslomalla ja äitiyslomalla ollut hyvin aikaa olla somessa. Olen selaillut kaikki rästiin jääneet blogipostaukset niin suosikkiblogeista kuin ne muutamat tuntemattomammatkin Facebookin blogiryhmistä. Olen kuluttanut aikaa niin Vauva 2017, Äitylit kuin Maaliskuiset 2017 ryhmissäkin ja todennut sen saman ilmiön kaikista.

Mistään et saa olla mitään mieltä. Jos olet, se on aina väärä tai vähintäänkin sanot sen sitten väärällä tavalla, tuomitsevasta, ihaillen, vähätellen, halveksien.. Jossei muuta, niin saat ainakin ehkä mahdollisesti sanomisillasi jonkun kumminkaimanmummonsiskonpojanvaimon tuntemaan itsensä huonommaksi äidiksi. Joten äläpä kerro mielipidettäsi, ellei se ole juuri tässä keskustelussa hyväksi katsottu kanta. Etkä kyllä ainakaan ole eri mieltä, tai jos olet niin et kyllä sano sitä ääneen. Myöskään ei kannata ajatella mitään, sillä vaikka et sanoisi kuin jotain myötäilevää, tarkoitat kuitenkin muuta ja se se vasta on tuomitsevaa ja paheksuttavaa.Joo, mä olen aika kypsä niin someen kuin tuohon äiti-talk:iinkin siellä. Ei tosiaan ole väliä mikä se keskustelu on, aihe kuin aihe, jos oot erimieltä niin aikauhee oot tuomitseva.

Mun mielestä perhepeti on huono ratkaisu.
Mun mielestä vauva nukkuu omassa sängyssä.
Mun mielestä lapsille pitää tarjota itsetehtyjä soseita.
Mun mielestä imettämiseen pitää pyrkiä. 
Mun mielestä ei haittaa, vaikka vauva saakin korviketta.
Mun mielestä äidin ei tarvi olla symbioosissa vauvan kanssa.
Mun mielestä äiti ei voi jättää pientä vauvaa moneksi tunniksi.
Mun mielestä valmisruokasoseet ei oo ruokaa.
Mun mielestä valmiit hedelmäsoseet on huippuja.
Mun mielestä vauva tarvitsee aikataulutusta.
Mun mielestä pitää olla lapsentahtinen.
Mun mielestä ei saa olla liian lapsentahtinen.
Mun mielestä vauvat tarvii tuttia.
Mun mielestä lasten paikka on ensisijaisesti kotona.
Mun mielestä jos joku vanhempi koko lapselleen paremmaksi paikaksi päiväkodin kuin kodin, on se parempi paikka päiväkodissa.
Mun mielestä mä olen hyvä äiti.
Mun mielestä naapurin Ritva on hyvä äiti.
Mun mielestä äidit ottaa kaiken hirveän vakavasti.
Mun mielestä äidit ottaa paineita hirveän helposti.
Mun mielestä lapsia voi uhkailla, lahjoa ja kiristää.
Mun mielestä lapsille voi huutaa.
Mun mielestä some on ihan syvältä. 
Mun mielestä somessa on paljon hyvää. 
Mun mielestä kestovaipat on vaikeita.
Mun mielestä alle yksivuotias ei tarvi sokeria.
Mun mielestä tässä postauksessa ei ole päätä eikä häntää.
Mun mielestä mulla on liikaa mielipiteitä. 
Mun mielestä on tylsää joutua perustelemaan omia ratkaisujaan tuntemattomille. Eikö riitä et itse on sinut tekemistensä kanssa.
Mun mielestä äitinä on hirveen vaikeeta.
Mun mielestä mä voin ottaa rennommin.
Mun mielestä kaikkien äitien pitäisi ottaa rennommin.

Mun mielestä joo. Mun mielestä mä tarviin ehkä vähän enemmän unta, vähemmän supistuksia ja useamman palan suklaata.

Mä vähän ajattelin lopettavani suorittamisen. Pitäsköhän hakea illalla koko perheelle ruoka Mäkkäristä?

19 kommenttia:

 1. Hyvä teksti ja niin totta :D Itsekin tulee aika paljon nyt sattuneesta syystä pyörittyä mammapalstoilla ja saman ilmiön olen huomannut. Hirveästi pitää varoa mitä suustansa päästää ja useimmiten on vaan helpompi olla hiljaa, ja ehkä vähän pyöritellä silmiään muiden paasaukselle. Näissä fb-ryhmissä ja muissa pitäis olla joku hormonilukko niin kuin autoissa alkolukko...

  VastaaPoista
 2. Hauska postaus, mielipiteet kunniaan! :)

  VastaaPoista
 3. Mun mielestä on kummallista että nykyään äideillä on mukamas hirveä kiire ja sit kuitenkin on aikaa pohtia jotain ihan jonninjoutavia kysymyksiä tai edes miettiä mitä muut tekee. Missä vauva nukkuu? Onko sillä oikeesti mitään väliä, eiköhän se hengissä pysy nukkuu sit vaikka pahvilaatikossa. Välillä käy ärsyttää kun tehdään ongelmia asioista jotka ei sitä ole. Huomaa että meillä on täällä Suomessa aika hyvin asiat, kun aika käytetään pohtimalla miten vauvan sukat nyt sopii housujen väriin. Joskus itekin tulee stressattua asioista vaik töissä. Onneks oon asunu kehitysmaassa, se tuo vähän perspektiivii millasia on oikeet ongelmat. Ja se että niistä lapsista tulee ihan hyviä vaikka niitä kasvattais naapurin mummo omien töiden ohessa. Sit aina muistutan itteeni että hetkinen, mitä ihmettä mä nyt jaksan stressata jostain pesemättömistä pyykeistä. Pestää kun ehditään. Ota rennosti, sä oot varmasti tosi hyvä äiti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kaikki pitää tehdä neuvolan suositusten mukaan tai on aivan surkea äiti. Hohhoijaa...:D jää elämä elämättä kun mietitään liikaa mitä muut ajattelee. Ei täällä muita varten eletä, vaan itseä varten. Elämän pitää olla OMAN näköistä ja elämänmakuista.^^,

   Poista
 4. Samaa mieltä.
  Aamen.

  VastaaPoista
 5. Noinhan se taitaa monellakin palstalla. Siksi en edes selaile, enkä lue kun ei jaksa yksikseen tulistua miten pöllöjä kanssa eläjät sillontällön onkaan.
  Selailin joskus aiemmin niskakarvat pystyssä kaikenlaisia kirjoituksia ja juuri samoihin aikoihin vauvani menehtymisen myötä mietin että jos se pieni tuossa olisi tuhisemassa niin mulle maailman isoin kysymys ei olisi perhepeti tai onnistuuko imetys.
  Raaka esimerkki siitä asiat kannattaisi aina laittaa vähän järkevämpään järjestykseen!

  Tykkään kovasti sun blogista,
  Juuri sen mukavan ja järjellisen asian pohdinnan kannalta 🌺

  VastaaPoista
 6. 😂😂😂😂
  Täällä sama tilanne, tulee luettua ihan liikaa just fb-ryhmien juttuja. Ja arvaa vaan kun kerran uskalsin olla eri mieltä, siitä tuli hirveä paskamyrsky. Sen jälkeen en ole viitsinyt juuri kommentoida, koska olet maailman paskin tyyppi jos olet eri mieltä.
  Jännän äärellä ollaan molemmat, täällä nyt 35+5. Vielä vaan piti sairastua poskiontelotulehdukseen ja nyt antibioottikuurilla. No, jospa sitten pääsis terveenä synnyttämään. Mutta sun h-hetki on kyllä niin lähellä, että tsemppiä!!! -Minttu

  VastaaPoista
 7. Mun mielestä totta!! Hyvä postaus!😅

  VastaaPoista
 8. Mulle tuli oikeesti ihan shokkina esikoisen vauva-aikaan, millainen maailma mamma-maailma onkaan. Esim en todellakaan tiennyt, millaisen paskamyrskyn keskustelu imetyksestä ja korvikkeesta voi nostaa! En yhtään koe omana juttuna semmoista toisten arvostelua ja vertailua ja paskamyrskyilyä, että en enää kuopuksen vauva-aikaan edes jaksanut oikeastaan liittyä kuukausiryhmiin tai uusiin vauvaryhmiin. Ei mulla vaan ollut enää mitään intressejä edes seurata vierestä moisia keskusteluja.

  Muistan myös ikuisesti kun mun hyvä ystävä soitti mulle puhelun ehkä noin vuosi sitten ja järkyttyneenä purki tuntojaan siitä, kun oli googlettanut apuja taaperon nukkumisongelmiin ja vastaukset olivat olleet kaikkea syyllistämisestä haukkumiseen. Tää mun ystävä ei käytä ollenkaan mitään somekanavia, joten on aika hienosti säästynyt riiteleviltä mammoilta ja oli niiin järkyttynyt jo tästä yhdestä löytämästään keskustelusta. :D

  VastaaPoista
 9. Ihan huippu postaus! Todellakin saa olla mielipiteitä ja oikeesti niitä kaikilla onkin. Meillä nukkuu vauva vieressä nii vanhaksi kun yöllä syökin.. 3 v omassa sängyssä. Jos yöllä tulee viereen satunnaisesti, saa tulla.
  Mutta muuten jokaisen muun lauseen olisin voinut itsekin sanoa, ne asiat on minunkin mielestä just noin.
  Kiitos kun sanoit mielipiteet ääneen 😊👍🏻

  VastaaPoista
 10. Joo, Mäkkäri on hyvä vaihtoehto! Ihana postaus! <3

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä postaus. Mä kierrän tästä syystä kaikki äitiryhmät kaukaa ja juttelen mieluummin sisustamisesta. Niissä ryhmissä ollaan paljon suvaitsevampia. Ja mun mielestä mä tarvin myös suklaata. ;)

  VastaaPoista
 12. Tää oli kyllä ihan seko postaus =DDD!!
  Vaikkakin faktaa joka sana :D

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus!! mun mielestä kaikilla saa olla asoihin omat mielipiteensä, ja tervettä on ainoastaan se, että osaa elää omien mielipiteidensä varassa ja ottaa rakentavassa hengessä neuvoja ja oppeja vastaan muilta. kertoo lähinnä sivistymättömyydestä muiden ihmisten mollaaminen ja tapojen jyrääminen!äidit on kuitenkin äitejä, omille lapsilleen juuri parhaita ja tietää, mikä omalle lapselleen tai ITSELLEEN on parasta.
  Ennen kuin somen maailmaa oli keksittykään, ei kenelläkään ihmisellä olut mahdollisuutta eikä myöskään kiinnostusa, herranen aika RIIDELLÄ(!!!), täysin tuntemattomien ihmisten kanssa elämää koskevista asioista. Vois ihmiset ottaa järjen käteen, ja miettiä miten täällä somessa tulee asioista sanottua.loppupeleissä kuitenkin aina pahoitetaan vain oma mieli.arvostan Nelli sua, sillä otit aiheen esiin!<3 (ja anteeksi tämä kommentti:D, mutta osuit asian ytimeen)
  Kuvitelkaapa kaikki: olet kaupungilla lastesi kanssa, vastaan tulee toinen hieman väsyneen näköinen äiti vilkkaan mutta tavattoman suloisen lapsikatraansa kanssa. äiti yrittää kipeän jallkansa kanssa pitää lapsensa ojennuksessa, korotti hän ääntään tai ei. Mitä jos hän on juuri se, kenen imettämättömyyttä olit edellis iltana moittinut, kauhistellut heidän perhepetimalliaan ja koko perheen leffamaratooneja. Ai kauheeta!! ihmisiä me kaikki ollaan. miksi somessa kaikesta tehdään niin vakavaa?

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä tää oli hyvä postaus!

  VastaaPoista
 15. Voitko tehdä teidän kodista niitä postauksia? Olen odottanut niitä siitä asti kun olette muuttaneet, pohjaratkaisua, makuuhuoneita, kodaria, kylppäri, wc yms.😊
  -seuraaja

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!