torstai 1. joulukuuta 2016

Lasten topat talvelle 2017

Pari päivää sitten satoi maahan taas ihana puuterinen pakkaslumi ja sen myötä ainakin täällä Lahdessa ollaan saatu nauttia valkoisesta maasta ja vähän valoisammista päivistä. Itseeni kyllä valon puute vaikuttaa ihan selkeästi ja näin kirkkaammalla kelillä, mielikin on paaljon valoisampi!

Tiistaina herättiin paitsi valkoiseen myös kylmään aamuun! Pakkasen innoittamana laitettiin lasten kanssa petivaatteet tuulettumaan ja suunnattiin ulos. Meidän vesirokkopotilaskin oli onneksi kuumeeton, joten ulkoilut onnistui. Vähänhän se sisällä kyhjöttäminen alkoikin käydä hermoon itse kullakin.

Huomasin lasten kanssa ulkoillessa senkin, että pakko on kyllä suunnata toppahousukauppaan. Omat toppikset nimittäin ei meinaa enää millään mennä päälle. Sen verran alkaa maha venyttää vyötärönympärystä.

Tälle talvelle lasten haalarit on Kappahlin Kaxs-merkkiä. Merkistä itsessään ei ole juurikaan kokemusta, paristi meillä on ollut vaan ko. merkin kuorihousuja, joista oon kyllä tykännyt kovasti. Nää haalarit oli ihan puhdas heräteostos, bongattiin ne viime talven loppualeista 70% hinnalla ja sattuipa samassa koossa olemaan vieläpä kaksi haalaria! Harmittavasti kylläkin samanvärisiä, mutta näillä nyt mennään. 


Ensikokemus haalareista on ainakin hyvä, lahkeista ja hihoista löytyy lumilukot ja materiaali on tosi jämäkkää, joten tuskin ihan pienestä saa nirhaumaa, kuten kävi viime vuotisille Molo Kidsin haalareille. Vähän jäin kyllä ikävöimään tuplavetskareita, joita näissä haalareissa ei valitettavasti ole. Nekun olivat niin loistavat meidän lyhytkaulaisille äijille! 

Aika reiluun kokoon viime keväänä päädyttiin ja vähän niillä rajoilla on, onko nää haalarit liian isot. Toisaalta on kiva että tilaa on ja mun mottoni lastenvaatteissa vähän muutenkin on, että kaikki hankitaan aina reiluna ja otetaan myös käyttöön ennemmin isona kuin sopivana. Lahjemittaa näissä on ehkä vähän liikaa, mutta eipä se vaikuttanut menoa hidastavan!

Viimevuotiset haalarit on olleet tän alkutalven, jos sitä nyt sellaiseksi voi jo sanoa, käytössä, mutta varmaan ne nyt joutavat jo myyntiin ja jemmaan odottelemaan pikkuveljeä. Tää onkin nyt eka kerta, kun voin jemmata jotain odottamaan tätä tulevaa pientä! Hauska nähdä, vieläkö haalari kolmen vuodenkin päästä miellyttää! :D Mikä kokemus teillä muilla on, tuleeko isompien sisarusten vaatteita käytettyä nuoremmille, jos ne pari vuotta ovat olleet varastossa? Vai haluaako sitä vaan hankkia sitten uusista mallistoista uutta kivaa?

Pipotkin meidän lapsilla on muuten viime vuoden jäljiltä, noi merinovillaiset on olleet tosi tykätyt paitsi lasten mielestä, myös äidin! Ne tosin vaativat liehuvien korvaläppien vuoksi alleen kypärähatut. Ne meillä on ollut vuodesta toiseen merinovillaa nekin, se kun pitää niin hyvin lämpimänä ja kuivana!

Kengät ovat Vikingin Gore Texit ja nyt ekaa kautta lapsilla käytössä! Välikaudessa näitä on käytetty enempikin joten nyt hauska nähdä kuinka toimivat. Toimiva kikka muuten lämpöisiin varpaisiin gore-kengissä, on käyttää merinovillasukkia alla. Pitävät pikkuvarpaat lämpiminä varmasti! 

Rukkaset on tälle talvelle jälleen Reiman, kakkoshanskoina meillä on Jonathanit. Reimat taitaa olla vähän paksummat, joten jonathanit on olleet käytössä vähän lämpimämmällä kelillä. 

Tulevan vauvankin talvivarusteisiin oli pakko vähän varautua ja häntäkin odottelee pikkuinen toppahaalari, jos hän päätyykin syntymään odotetusti maaliskuun puolella. Huhtivauvalla toppis saattaa jäädä ihan olemattomalle käytölle!

16 kommenttia:

 1. Moikka! Kävitkö poikien kanssa lääkärissä saamassa vesirokkodiagnoosin vai päättelitkö itse että on just vesirokko? Mietin tässä vaan, että onkohan meidön tytöllä vesirokko vai enterorokko, joita molempi on päiväkodissa liikkeellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin lääkärissäkin, mutta näpyt oli kyllä niin selkeästi vesirokkoa ja erilaisia kuin entero, ettei siitä ollut epäilystä. Entero tuli meillä ainakin enemmän käsiin ja jalkoihin ja suun ympärille + nieluun, kun vesirokko taas vatsaan, selkään, kasvoihin ja päähän. Vesirokossa myös selvästi sellasia vesikellomaisia. Mutta toi sijainti on mun mielestä selkein erottava tekijä! :)

   Poista
 2. Meiän lapsi käyttää miun sisarusten vanhoja vaatteita ja oon todennu et siinä säästää paljon. Ja ei ne pari kolme vuotta vanhat oo vielä "vanhanaikasia" joten välttää hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mun mielestä on nyt myös ihanaa, kun jotain edes voi kierrättää! :)

   Poista
 3. Noihin hattuihin ei muuten oo vaikee laittaa vaikka nauhoja ni menee varmaa ilman kypärähattujakin!:)

  VastaaPoista
 4. Mistä ostat merinovillavaatteita, mitkä olet todennut hyviksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika paljon popilta ja name itiltä ja jokunen lindexiltä. Myös pierre rpbertilta on muutamat sukat sekä kaulurit! Lindexit on olleet ehkä hinta-laatusuhteeltaan parhaat!

   Poista
 5. Heippa! Kirjoittelin juuri kanssa aiheesta omaan blogiin tekstiä. Meillä käytetään pikkuveljellä siskon vanhaa haalaria ja muitankin vaatteita yleensä jossei ne nyt aivan kokonaan pinkkiä satu olemaan ;)

  http://paakkun.blogspot.fi/2016/12/lasten-toppavaatteet-talle-talvea.html

  VastaaPoista
 6. Meillä nuorimmainen käyttää niin 2 vuotta vanhemman veljensä vanhoja kuin 4 vuotta vanhemman siskonsa vanhoja vaatteita. Eipä oo kertaakaan harmittanut, että olen lähes kaiken säästänyt. Mieletön säästö. Osa esikoisen vaatteista on ollu käytössä kaikilla kolmella :) Nyt kolmannen jälkeen on ollu pakko alkaa laittaa jo eteenpäin vaatteet, kun neljättä ei kuulu ja kaapit alkaa olla täynnä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti! Onhan se todella iso säästö kuitenkin!
   Toivotaan että nelonenkin vielä ilmoittaa tulostaan ja saat aloittaa kaappien täytön uudelleen <3

   Poista
 7. Meillä 2 vuotta vanhemman siskon kaikki vaatteet on kyllä säästetty pienemmälle ja ainakaan nyt 10 kuukauden aikana ei ole yhtään kaduttanut. Vauvan vaatteet ovat niin vähän aikaa käytössä, että olisi kyllä harmittanut turha rahanmeno. Kun neiti on isompi ja isosiskon vaatteetkin alkavat olla jo käytetyn näköisiä, niin saa nähdä, että tuleeko silloin houkutus alkaa shoppailemaan myös pienemmälle. Tällä hetkellä kuitenkin ostan isosiskolle laadukasta ja ajatonta vaatetta, kun tiedän, että kaikki menee vielä ainakin toiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niin totta, että ihan pienet vaatteet on vaan tosi pienen hetken käytössä! Nää 98/104 mikä meilläkin vielä osittain käytössä, onkin sitten paljon pidempiaikaisia!

   Ja toi on kyllä hyvä, että voi ihan rauhassa ostaa laadukasta, kun tietää seuraavankin käyttäjän käyttävän niitä! :)

   Poista
 8. Meillä kaksi lasta ja juuri kolmen vuoden ikäerolla. Kun kuopus ilmoitti tulostaan, aloin jemmaamaan esikoispojan vaatteita hänelle. Ostaessani esim. toppapukuja ja muita kalliimpia vaatteita, pyrin valitsemaan esikoiselle yksivärisen ja muutenkin mahdollisimman neutraalin vaatteen. Kuopus on tyttö ja hyvin on saatu esikoisen ulkoilukamat käyttöön. Ostettavaa on muutenkin niin paljon, että pienikin säästö jossain on ihan jees (6 v. poika kuluttaa varsinkin kesävaatteita ja -kenkiä aika tavalla). Piristän neidin vaatetusta sitten asusteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla! Eiköhän tuo haalari meilläkin sitten käyttöön päädy! Meillä ei tarvitse edes miettiä tuleeko riittävän neutraalia. Ja säästö nyt on aina kyllä tosi tervetullutta lastenvaatteissa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!