tiistai 20. joulukuuta 2016

Meidän piparkakkutalo

Tää joulu on ollut jotenkin tosi spesiaalia, johtuen varmaan siitä, että pojat alkaa ekaa kertaa olla sen ikäisiä, että ymmärtävät joulutohinan päälle. Tai sitten siitä, että nyt ollaan ekaa joulua täällä uudessa ihanassa kodissa, meillä on tilaa ympärillä ja mahdollisuuksia tehdä erilaisia joulujuttuja.

Tai sitten ne on vaan nää mun hormoni, jotka laittaa aloittamaan milloin mitäkin projekteja. Ja pesänrakennusvietti, jonka ansiosta kaapitkin on järkkäilty parin viikon sisään varmaan kolmesti. Jos kelloon vielä saisi jokusen tunnin lisään, olisin tosi onnellinen.

Mulla on ollut joka joulu ajatuksissa tehdä piparkakkutalo, viime vuonna edettiin jo siihen saakka että ostin muotit ja tein taikinan. Hermo vaan meni, kun taikina ei ihan riittänyt, se paloi ja muutenkin homma meni enemmän ja vähemmän pipariksi. Nyt olin viisaampi, ostin valmis piparkakkutalon osat ja kasailtiin ne poikien kanssa sulalla sokerille, joka varmasti pitää pari piparkakkua yhdessä. Vauhtiahan meiltä ei tälläkään kertaa puuttunut, mutta nykyisin pojat on kuitenkin jo niin isoja, että ymmärtävät kun heille sanoo, ettei nyt saa koskea.Kun talo oli kasassa, vain katto halkesi kertaalleen, saivat pojat koristella sen. Tehtiin koristelut kahdessa erässä, ensin katto, sitten seinät. Mä laitoin sokerikuorrutukset ja pojat sommitteli karkit. Meidän talosta tuli oikein kunnon Picassolta vaikutteita ottanut väriläikkä! Mutta voikun pojat olivat ylpeitä talostaan!

Pakettiakin tuomaan tullut lähettipoika sai kuulla, että meillä tehtiin piparkakkutalo, joka sitten syödään rakettipäivänä :D Ja voi pojat kun SITÄ päivää odotetaan, joka päivä moneen kertaan kysellään, joko nyt syödään. Mutta ei, vielä pitäisi odottaa. 


1 kommentti:

  1. Voi että on ihania pikkumiehiä niin tarkan työn äärellä!! <3
    Ps. Tää sun blogi on niin kiva että jokapäivä pitää käydä kurkkimassa postaukset, onko tullu uusia. Mutta aivan liian harvoin jätän kommenttia! Teillä niin ihana uus koti ja ihana teidän siellä vietellä joulua! meillä sitten ens jouluna uusi koti kun juuri rakennusprojektia käynnistellään!!
    -SaraKe-

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!