keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Kolmevuotiaiden lahjatoivelistalla

Kovasti jo suunnittelin, ettei tälle vuodelle lasten toiveita tulisikaan blogiin. Mutta, koska niitä jo useampikin lukija on kysellyt, keräilin kollaasiin pari meidän poikien toivetta. Muutaman lisäsin kyllä itsekin, arvaattekin ehkä mitkä näistä ovat äidin toiveita, ja mitkä lasten?

Meillä on ollut näinä muutamina jouluina tapana, joina pojat meitä täällä on ilostuttaneet, pitäytyä pienessä lahjamäärässä. Lapset kun saa lahjoja muutenkin niin paljon ja heille kaikenlaista hankitaan ihan ympäri vuodenkin, en näe niin tarpeellisena hukuttaa heitä lahjavuoreen. Hienosti pojat tämän omaksuikin, he kun sitten kertoivat kumpikin yhden oman toiveen sitä kysyttäessä. Ja nuo yhdet toiveet me vanhemmat toteutetaankin. Niiden lisäksi lasten lahjapaketteihin päätyy perinteiset yöpuvut. Mun mielestä on ihana perinne, pukeutua jouluaaton iltana uunituoreeseen ja uuteen yöpukuun.

Materialahjojen lisäksi ollaan hankittu aina myös tekemistä koko perheelle. Viime vuonna oltiin kylpylässä ja tänä vuonna vietetään perheviikonloppua keilaamalla ja leffassa käymällä. Pojat eivät vielä koskaan ole päässeet elokuviin, joten sille pitää löytää viikonloppu vielä ennen vauvan syntymää!

Me aikuiset taidetaan tänä vuonna antaa toisillemme vain aikaa, ja suunnataankin sitä silmällä pitäen minilomalle ihan vain kahdestaan. Vaikka luulempa, että jotain pientä pitää kuitenkin toiselle pakettiin kääräistä. Mutta ei mitään suurta.. eihän? ;)

4 kommenttia:

 1. Mukavia joululahjavinkkejä, kiitos niistä. Itselläni vielä mietinnässä mitä hankkia omalle tytölleni.
  Linkitin blogisi Blogger Recognition Awardiin. Jos haluat jatkaa ketjua, blogistani löytyy lisätietoja.

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  Ihan mielenkiinnosta kysyn, että miten olette joulunlahjat nimenneet pojille vai onko lahjat olleet aina "Rasmukselle ja Kasperille"?
  Meillä 1,5 vuotiaat pojat, jotka ei nyt vielä lahjojen päälle ymmärrä mutta tuleville vuosille lähinnä mietin, että onko lahjat aina yhteisiä vai nimettynä jommalle kummalle? Mitä jos toinen saakin "hienomman" lahjan.. Menipä tämä sekavaksi, mutta toivottavasti ymmärsit pointin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Meillä on aika tarkasti ollut omat lahjat kummallekin. Isompia juttuja sitten yhteiseksikin, mutta enimmäkseen kumpikin on aina saanut omia paketteja. Johtunee siitäkin, että lapsilla on molemmilla omat kummit ja isovanhemmatkin muistavat heitä erikseen. Oon myös aina ollut aika tarkka, ettei heitä niputettaisiin sen enmpää kuin sisaruksia yleensäkään, joten siksikin itse ostettu heille aina omaa. Toisaalta, pojat on nykyisin itsekin tarkkoja siitä, että kummallakin on ne omat jutut. Ja jos toinen vaan saisi rekan, sotahan siitä syttyisi! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!