lauantai 17. joulukuuta 2016

Leikkihuoneen vetonaulat


Instagramin seuraajat ne onkin jo nähneet. Nimittäin lastenhuoneen uutuudet, joista on olleet innoissaan paitsi meidän pikkupojat myöskin isi. Haaveilin pitkään voimistelurenkaista ja puolapuista meille, kotiin mutta koskaan niille ei oikein ole ollut paikkaa. Nyt uudessa kodissa oli aika selvää, että jos vaan paikka löydetään, nämä meille myös tulee.

Ilokseni, paikallinen yritys Dinox lähti toteuttamaan meidän kanssa unelmien leikkihuonetta ja käytiinkin jo alkusyksystä tutustumassa heidän Showroominsa Hollolassa. Pikkumiehet olivat ihan onnessaan niistä kaikista puolapuista ja renkaista, joita studiolla oli. Paitsi lapsille, myös aikuisille Dinoxilla on tarjota monenlaisia treeni- ja harjoitusmahdollisuuksia.
Puolapuut pääsi meillä seinälle ihan ensimmäisenä, vaikka helposti se ei lopulta käynytkään. Kiitos hyvin epäloogisten seinäkoolausten, joiden takia isi taisi repiä jokusen hiuksen ja mä olin jo melkein luopua toivosta, että puolapuut vielä joskus seinällä olisivat. Mutta sielläpä ovat nyt, lopulta noilla pystypyypalkeilla saatiin koolaukset sopimaan oikeisiin kohtiin, jotta puolapuut varmasti pysyvät seinällä.

Puolapuiden itsensä kiinnitys oli helppoa, niihin oli jo valmiiksi rakennettuna nuo metalliset kiinnityspalat, jotka sitten mukana tulevilla pitkillä ruuveilla vaan porattiin tukipuihin kiinni. Ja TADAA, seinällä ovat!

Mä en itse ole tän mahani takia päässyt vielä kunnolla edes kokeilemaan, mutta pikkuapinat ja isi näissä ihan jatkuvasti touhuaa. Haavereitakaan ei ole vielä sattunut, ja lapsista on kehittynyt oikein taitavia kiipeilijöitä ja roikkujia. Tipahdusten varalta meillä on lattialla tuo Dinoxilta saatu paksu jumppapatja, joten ihan kauhean kovaa kopsahdusta ei tippuessa tulisikaan.

Matto toimii muuten myös ihan loistavasti kotijumpassa sekä venyttelyssä ja on tarvittaessa rullattavissa pieneenkin tilaan.

Voimistelurenkaiden kiinnitys kattoon olikin huomattavasti helpompaa kuin alkuun ajattelin. Katosta etsittiin vaan ne tukipuut ja sitten pienen reiän alun avulla ruuvattiin nuo saparokoukut kiinni. Hetkessä olivat remmit pujotettuna renkaisiin ja renkaat säädetty oikealle korkeudelle. Noissa renkaissa on kätevä kiristys mekanismi, jolla renkaat tarvittaessa saa nopeastikin nostettua ylös pois leikkien tieltä.

Lapset on olleet näistä ihan totaalisen innoissaan. He tykkäävät enemmän roikkua kumpainenkin omassa renkaassaan, ja ollaankin mietitty kolmatta koukkua vähän kauemmas toisesta, sillä nyt yhteen törmäyksiä sattuu aika paljon.. Renkaiden etäisyys on nimittäin se suositeltu 40cm, joka olisikin optimi jos yhdessä kädessä olisi aina yksi rengas..

Pelkkä roikkuminen ja pienimuotoinen keinuminen ei lapsille riitäkään, vaan he hakevat tuolit alleen ja hyppäävät sieltä liitoon keikkuen poikki koko huoneen. Myönnettäköön, mun tekisi välillä mieli kokeilla ihan samaa! Voi miksi meillä ei ollut lapsena tällaisia!!

Dinoxin valikoimaa kannattaa muutenkin tsekkailla, sillä renkaisiin ja puolapuihin on saatavilla vaikka mitä lisäosia!  Ja nyt, jos et jo Dinoxin Facebookista tykkää, kannattaa klikata itsensä seuraajaksi ja käydä osallistumassa jouluarvontaan, jossa joku onnekas voittaa itselleen joko voimistelurenkaat tai niiden väliin viritettävän keinulaudan! Facebook-sivulle pääsee suoraan tästä

Yhteistyössä: Dinox
tuotteet saatu
8 kommenttia:

 1. Ai vitsi miten kivat! Harmi kun meillä ei oikein ole tilaa. Pojat on selkeesti tosi innoissaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! Noissa saa kyllä hyvin energiat purettua! 😊

   Poista
 2. Leikitäänkö teillä renkailla vapaasti vai aikuisen valvovan silmän alla? Näyttää meinaan aika vaaralliselta touhulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekä että. Mä en oikein usko liialliseen varomiseen lasten kanssa. :) meillä saa kiivetä, keinua ja heilua, en usko että kiipeämistä vaikka voi oppia, jos mä seison ite kokoajan takana auttamassa.

   Poista
  2. En minäkään liikaa jaksa varoa tekemisiä, mutta molemmat yhtäaikaa täydessä vauhdissa niin saattaa sattua pahastikin. Mut kiva että luotat että mitään ei satu.

   Poista
  3. Toki meillä sääntöjä liittyy renkaiden käyttöön ja lapsilla ne on kyllä tiedossa. :)
   Mä uskon kuitenkin itse enemmän siihen, että lasten on annettava kokeilla, muuten he ei itse tiedä missä oma raja menee. Toimii hienosti meidän lapsilla! :)

   Poista
 3. Ihanat,meillä ei vaan oo tollasille tilaa :/ sen sijaa tilaa ois tollasille verhoille, mistä tuollaset ihanuudet löytäs? 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhot on Annon mallistoa, kettu repolainen taisi olla tuon kankaan nimi! Oli muistaakseni viime syksyn mallistossa! Tai ehkä siinä edllisessä.. En muista nyt yhtään! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!