torstai 4. huhtikuuta 2019

Mun avaimet lumoavampaan arkeen

Advertisement

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä PANDA LUMOUS kanssa. 

Meidän arki on tällä hetkellä tosi kiireistä. Se täyttyy paitsi ihan siitä tavallisesta työ- ja päiväkotiarjesta, myös harrastuksista, kotitöistä, parisuhdeajasta ja perheajasta. Kiireen keskellä on helppo unohtaa oma aika ja rauhoittuminen. Työasiat saattaa painaa mielessä, taaperon uhma kiristää hermoja ja jossain taustalla kasaa ehkä vielä kauppalistaa mielessään. Arjen kiireissä mä kaipaan niitä pieniä irtiottoja, joiden aikana voin olla ihan vaan yksin, laittaa silmät kiinni ja keskittyä ajattelemaan ja tuntemaan vain onnellisia ja ihania juttuja. Vaipua siihen omaan mielenmaisemaan hakemaan zenfiilistä. Tässä postauksessa kerron tarkemmin niistä asioista, jotka sa amut rauhoittumaan ja millainen se mun mielenmaisemani oikein on. Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Panda Lumous kanssa.

Lapsiperhearjessa oman tilan ja ajan ottaminen ei ole aina ihan helppoa. Helposti jättää itsensä aina viimeiseksi ja pistää koko muun perheen tarpeet edelleen. Mä its eolen työstänyt tätä asiaa jo vuoden verran ja ihan opetellut siihen, että myös mulla on oikeus, jopa velvollisuus ottaa sitä omaa aikaa. Ei niiden hetkien tarvitse olla pitkiä, ihan lyhyilläkin saa kerättyä energiaa jo ihan valtavasti. Mutta myös ne pienet hetket on tosi tärkeitä. 

Mun omia hetkiä on yksin tehdyt juoksulenkit. Silloin en yleensä ota edes musiikkia mukaan vaan keskityn kuuntelemaan luonnonääniä ja yritän tyhjentää pään kaikista ajatuksista ja pohdinnoista. Parhaiten se onnistuu mun suosikkilenkkireitilläni, Vesijärven rantatiellä. Tänne tulen juoksemaan aina silloin, kun haluan nauttia upeista maisemista ja tankata mieleen oikein kunnolla rauhaa ja rentoutta. Järvituulessa on se jokin, ja tuntuu kuin siitä saisi imettyä happea ja voimaa paljon enemmän kuin ympäristöistä muualla. Nytkin, vaikka järven pinta on vielä jäässä, oli tunne sama.

Järvellä on ollut muhun aina rauhoittava vaikutus. Sama tunne tulee aina mökillekin mennessä, kun istahtaa laiturilla tai rantakiveykselle. Kuuntele elokkien kiljuntaa ja aaltojen kohinaa. Siinä oikeasti mieli rauhoittuu ja rentoutuu. Ei olekaan enää kiire minnekään, mielessä ei tarvitse puida työasioita, pyöritellä lasten vaatehankintoja tai rakentaa kauppalistaa. Voi vaan keskittyä hengittämään ja imemään itseensä sitä rauhan tunnetta. Sen avulla mä jaksan arkea paljon energisempänä ja innokkaampana. Kun saan välillä keskittyä vain ja ainoastaan siihen kaikkein oleellisimpään, hengittämiseen. 

Liikkuminen on toinen iso voimavara, jonka avulla arjen kiireet on helpompi jättää taakse. Sykkeen noustessa ja lenkkareiden rahistessa hiekkatiehen, on helppo keskittyä vain siihen tekemiseen. Jalkaa toisen eteen ajattelematta ja miettimättä sen kummempia. Välillä mieli vaeltaa päivän tapahtumiin, mutta yritän sitä säännöllisesti tyhjentää ja saada mieltä tyhjenemään. Iso apukeino tähän on ollut rentoutumisharjoitukset ja talven aikana käydyt Yin Jooga tunnit. Yin joogassa oikein paneudutaan siihen, että mieli tuhjennetään kaikesta huonosta ja kuormittavasta yang-energiasta ja täytetään vain mukavilla ja kauniilla jutuilla. Tätä tapaa teen myös siellä lenkeillä, ja olen kokenut sen isona apukeinona arjen kiireissä.

Arjen kiireissä ihana pieni juttu on myös ne rauhoittumiset illalla sohvalla lasten jo nukkuessa ja kodin ollessa siivottu seuraavaa päivää varten. Meillä on mieheni kanssa tapana ottaa pieni parisuhdehetki jokaisena iltana siinä sohvalla. Katsoa jotain sarjaa telkkarista, syödä iltapalaa ja jutella kuulumisia. Huolehtimalla parisuhteesta tuollaisella pienellä traditiolla taataan se, että meidän koko perheella on nyt ja jatkossa hyvä olla. Noihin yhteisiin hetkiin kuuluu toki usein myös pieni herkuttelu. Viime viikkoina herkuttelu on tosin ollut vähäisempää, sillä tavoitteissani on päästä vieläkin parempaan fyysiseen kuntoon ennen kesää. Kokonaan herkuttelua en silti ole jättämässä, sillä uskon vahvasti siihen, ettei itseltään pitäisi kieltää mitään. Ehdottomuus harvoin toimii ja olisi tärkeämpää harjoittaa kohtuutta kuin ehdottomuutta. 

Kuvien Panda Lumous -suklaat ovatkin olleet oiva herkku tähän, sillä ne ovat hieman vähäsyntisempiä herkkuja kuin perinteiset suklaat. Tuote on muutenkin ihan uusi, joten jos et ole vielä ehtinyt maistaa, suosittelen kokeilemaan. Makuja on kaksi, tummansuklaan ja vadelman yhdistelmä sekä maitosuklaan ja hasselpähkinän yhdistelmä. Varsinkin tummasuklaavadelma on mun mielestä ihan täydellisen ihanaa ja sisältää ihan aitoa vadelmaa. Pussit ovat aika sopivankokoisia, sillä yhdessä on 120g. Juuri sopiva määrä kahdelle aikuisille herkkuhetkeen. 

Suklaa onkin mun herkkuni numero yksi ja tykkään sen ja pähkinän yhdistelmästä valtavasti. Usein ostan niitä irtomyynnistä, mutta nyt oli kiva löytää juuri oikeanmakuinen myös suoraan pussista. Veikkaan kyllä, että tulen kevään aikana vielä taistelemaan itseni kanssa moneen kertaan, etten hakisi uutta pussia ja herkuttelisi sitä ihan yksin sohvalla. Olen nimittäin niin kovin perso makealle ja heti jos elämä yhtään potkii päähän, hakisin oikein mielelläni helpotusta herkuista. 

Tummasuklaavadelma Lumous kuuluu taas niihin mun luvallisiin herkkuhetkiin arjen keskellä. Kahvin kanssa muutama suklaa päiväuniaikaan tai viikonloppuisin sohvannurkassa iltapäiväkahvin kera. Suklaa ja kahvi on vaan niin ihana makupari ja kun niihin on nyt vielä yhdistetty vadelma, ei kovin metsään voi mennä. Tummasuklaavadelmassa on muuten selvästi vähemmän sokeria, joten se on siinä mielessä tosi paljon parempi vaihtoehto sallittuun herkkuhetkeen. 

Jos kiinnostus heräsi, kommentoi postausta ja voit voittaa tuotepaketin Panda Lumous -makeisia. Muista jättää sähköpostiosoitteesi ja kertoa, millainen on sun mielenmaisemasi, jossa mieli todenteolla rentoutuu. Kilpailu on käynnissa 11.4 saakka ja voittaja valitaan arpomalla. Arvonnan säännöt löytyvät täältä. 

29 kommenttia:

 1. Kotona sohvalla läppäri sylissä joku hömppä ohjelma. Ja lenkillä kun yksin saa käydä.

  -M-
  minnasie@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Mieleni rauhoittuu mökillä, jossa voi vaan istua laiturilla katselemassa, kun pikkukalat pyörivät varpaiden ympärillä! :) Siellä ei ole kiire mihinkään!

  xevex82(at)gmail.com

  VastaaPoista
 3. Puhelin jossain kaukana, lasten kanssa lukiessa ja leikkiessä. :)

  Villavalkea@yahoo.com

  VastaaPoista
 4. Sanon lapsuuteeni, kotiin.
  aiholapp (at) lailanet.fi

  VastaaPoista
 5. Lenkkipolulla mieli lepää. Oispa kiva maistella näitä uutuuksia. 😊
  sarakortesoja_90@hotmail.com

  VastaaPoista
 6. Kävely rauhallisella maalaistiellä peltojen keskellä.

  -A
  mari-w@jippii.fi

  VastaaPoista
 7. Mummon mökin laiturilla tyynenä kesäiltana.

  tikkuihminen@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Mun mieli rentoutuu parhaiten metsässä, kun voi kuunnella luonnon ääniä ja hengittää puhdasta ilmaa :) contact (at) taijan.fi

  VastaaPoista
 9. Kesäinen peltomaisema pienellä tuulen vireellä :)
  Poksinmatkamaailmaan(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Parhaiten mieli rentoutuu luonnossa :)

  VastaaPoista
 11. Mökki meren äärellä.
  minna.e.westman@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Kuntosalilla hyvän treenin parissa. Ja tietysti mielimusat korvilla.
  henna1989@luukku.com

  VastaaPoista
 13. Oon samaa mieltä, että nuo Lumous -suklaat on vähän vähäsyntisempiä herkkuja. Ja aivan mielettömän hyviä!

  Mun mielenmaisema on järvimaisema.

  VastaaPoista
 14. Lenkki metsäpolulla luonnon ääniä kuunnellen :)
  janetzki.s@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Mökki järven rannalla ja täällä kaupungissa lähden itsekseni kävelylenkille musat korvilla. mari.nortamo@netti.fi

  VastaaPoista
 16. Mökki järven rannalla ja täällä kaupungissa lähden lenkille musat korvilla.
  mari.nortamo@netti.fi

  VastaaPoista
 17. Nuo vadelmat oli näemmä vegaanisia, joten totta kai mukana! 😍 Mun mielenmaisema olisi varmaan joko tylsästi oman kodin oma huone, josta oon luonut itselleni turvapaikan, tai sitten meren ranta. Meressä on jotain huikean puhuttelevaa.

  leimu.neittamo@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Merenranta tai luontopolku metsässä
  jokinen.sara(at)gmail.com

  VastaaPoista
 19. Kyllä se on aurinkoinen ilma ja metsälenkit puolison & koirien kanssa 😍
  En ookaan noita Pandan tuotteita huomannut, vaikka asutaan ihan Pandan tehtaanmyymälän vieressä. Tulee aina silloin tällöin vierailtua.. 😁

  VastaaPoista
 20. Hiihtolenkki metsässä :)

  maiju06@suomi24.fi

  VastaaPoista
 21. En syö suklaata ollenkaan. Mutta ihana jos on tullut uusia mieleisiä makuja! Tässä naapurissani suklaat tehdään, Vaajakoskella.

  VastaaPoista
 22. Ranta, mieluiten meren mutta järvikin käy:)
  mannanpostiatluukkupistecom

  VastaaPoista
 23. Oman kodin rantasaunan kuistilla istuminen. Kesäilta. Saunan piipusta tupruava savu tuoksuu. Linnut sirkuttaa. Järven pinta on ihan tyyni.
  miikku@kotikone.fi

  VastaaPoista
 24. Eväsretkellä 2vuotiaan lapsenlapseni kanssa.

  VastaaPoista
 25. Mökillä veneessä on lempipaikkani tai riippukeinussa. Panda suklaa on parasta.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 26. Silmäni lepäävät katsellessani asuinmaani vuoristoisia maisemia ja vuonojen kirkasta vettä.
  nattsnakk@live.no

  VastaaPoista
 27. Lenkillä järvi- tai metsämaisemissa aurinkoisella kelillä.
  Susanna0902@gmail.com

  VastaaPoista
 28. Mieli rauhoittuu möklle veden äärellä.

  VastaaPoista
 29. Veden äärellä metsässä.

  Riina

  taaltasinne(2)gmail.com

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!