sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Ihanan viikonlopun avaimet


Ihanaa sunnuntai-iltaa! Taas se viikonloppu hujahti vaan aivan liian nopeasti ohi, toivottavasti saitte viettää ihanan ja rauhaisan, joulukuun ekan viikonlopun! Pimeä ja tylsä marraskuu on nyt onneksi taputeltu ja voi kaikessa rauhassa alkaa fiilistellä joulua, hörppiä glögiä ja paistella pipareita. Soittaa joululauluja ja lasten käytyä nukkumaan kääriä lahjoja pakettiin. Meillä tosin on tänä vuonna niin vähän lahjoja käärittävänä, ettei siinä luultavasti montaakaan iltaa mene!

Meillä tämä viikonloppu oli taas mitä ihanin. Siis oikeastikin, hetkeen ei olekaan ollut näin monipuolista ja mukavaa viikonloppua. Perjantaihin heräsin vähän ehkä pienellä kauhulla, sillä mulla oli tiedossa yli vuorokausi yksin lasten kanssa miehen suunnatessa toiselle paikkakunnalle pikkujouluihin. Hän jäi sinne yöksi ja oli tulossa takaisin kotiin vasta seuraavana aamuna. Harvoin olen lasten kanssa pitkiä aikoja yksin, mun onnekseni mieheni työ vie häntä harvoin iltaisin minnekään. Silloin kun kuitenkin olen, mä yleensä keksin meillä paljon tekemistä, ettei seinät vahingossakaan pääse kaatumaan niskaan. Nytkin me aloitettiin päiväleikkitreffeillä ja jatkettiin leikkejä vielä illalla Leos Leikkimaassa. Ruuankin illalle ulkoistin ja vein lapset McDonaldsiin. Siellä  tosin ei kaikki mennytkään niinkun elokuvissa, ja voin vannoa, etten hetkeen näytäkään naamaani siellä. Mutta eipä siitä sen enempää. Riittää, jos kerron että koko ravintolasali takuulla näki ja kuuli meidät ja että lopulta nappasin aiemmista suunnitelmista huolimatta lasten safkat mukaan ja he söivät ne autossa. 

Meidän perjantai menikin mäkkäriepisodia lukuunottamatta pääasiassa tosi kivasti, oltiin Leos:ssa varmaan pari tuntia ja lapset väsytti itsensä siellä. He olivat kotiin tullessa aika valmiita nukkumaan ja vaikka meidän nukutukset pienimmän kanssa ovatkin uuden sängyn myötä olleet "vähän" hankalia, meni se onneksi tällä kertaa ilman ongelmia. Hän oli varmaan niin rättipoikki, että sammui alta aikayksikön. Isojen kanssa ei juurikaan ongelmia ole muutenkaan ja kahdeksalta mun kaikki skidit oli untenmailla ja sai nalkaa viettää aikaa ihan itsekseni. 

Olin suunnitellut, että käyttäisin illan blogijuttuihin, mutta päädyin kuitenkin ottamaan rennosti. Siivosin pikaisesti jäljet, kävin suihkussa ja tein itselleni iltapalaa. Loppuilta kuluikin Viaplayn ja Netflixin pariss aja vaikka kovasti suunnittelinkin meneväni ajoissa nukkumaan, ei siitä tullut mitään. Olen ihan koukussa pariinkin sarjaan ja niitä piti katsoa vielä se "yksi". 

Lauantaiaamu alkoikin aikaisin. Lapset tietysti muisti heti herätessään, että joulukuu ja ekan luukun saisi avata kalenterista! Suurta ihastusta aiheutti myöskin tuttuun paikkaan takan viereen ilmestynyt tonttuovi. Se oli taas ehdottomasti hitti, kuten viimekin vuonna. Kovasti lapset sitä jo kyselikin, mutta mun mielestä se on kiva sijoittaa juuri joulukuun ekan päivän aamuksi lasten löydettäväksi. JOtenkin konkretisoituu se, että ihan kohta on joulu! 

Lauantaina isi tulikin jo odotettua aiemmin ja nappasi lapset kanssaan pihalle lumileikkeihin. Mä sain hetken hengähtää, kävin yksin kaupassa ja siivosin kotona. Leivoin pitsaa syöden kaupasta ostettuja suklaalakupalloja. Apua miten taivaallisia ne olikaan, nousi ihan suosikiksi enkä tiedä miten voin odottaa seuraavan pussin kanss ajouluun, jolloin seuraava herkkupäivä on.  Voihan se olla, että ensi viikonlopulla pidän jonkin pinen herkkuhetken myöskin. 

Pienimmän päiväunien jälkeen mun ja mieheni oli tarkoitus lähteä mun sisarusten kanssa pikkujouluilemaan, mun äidin vaimoineen tullessa hoitamaan poikia meille. Pieni jännitys oli tuon nuorimmaisen kohdalla, että kuinka hän pärjää. Hän ei nimittäin ole juurikaan ollut hoidossa. Toisaalta kyllä tiesin, että alun itkut haihtuu varmasti äkkiä ja niin kävikin. Lapsilla oli ollut lopulta tosi kivaa!

Me suunnattiin neljäksi pakohuoneelle ja mentiin porukalla yrittämään, että päästäänkö ulos. Ei päästy, ei ainakaan annetussa ajassa vaikka monta ongelmaa ratkaistiinkin. Tää olikin vaikein huone missä oon itse koskaan ollut ja idea oli tosi erilainen kuin yleensä! Mutta superhauskaa oli silti. Ja no, vähän pelottavaakin!

Iltaa mentiin viettämään koko porukalla mun siskolle, tehtiin ruokaa, syötiin, pelattiin ja saunottiin. Vietettiin vaan aikaa porukalla, ilman lapsia. Naurua riitti ja oli vaan tosi ihana olla aikuisten kesken. Vaikka lastenkin kanssa on kivaa, niin kyllähän ne vähän sen shown varastaa. Nyt saatiin kaikki syödä rauhassa, istua sohvalla rauhassa ja keskittyä vaan rentoutumaan ystävien seurassa. On muuten kaikkein parasta, että multa löytyy kaksi siskoa ja veli, jotka ovat puolisoineen yhtiä mun parhaista ystävistä ❤

Ajettiin kotiin jo puolen yön aikaan vapauttamaan lapsenvahdit. Ei olisi kyllä jaksettu yhtään pidempään, valvominen ei vaan ole yhtään mun juttu! Mietittiin mieheni kanss akotiin ajaessa, että miten sitä opiskeluaikoina oikein pystyi siihen juhlimiseen. puolilta öin suunnattiin yleensä vasta baariin ja kotiin tultiin pilkun jälkeen. Ei muuten onnistuisi enää!

Lapset oli onneksi huomaavaisia ja vaikka kömpivätkin meidän sänkyyn jatkamaan unia jo ennen kuutta, nukkuivat hekin puoli kahdeksaan, mikä on kyllä tosi myöhään meidän lasten mittapuulla! Torkuttiin vielä lähelle ysiä, ennenkuin syötiin aamupalat. Sunnuntai menikin tosi rennoissa merkeissä, mä kävin kaupassa ostelemassa parit puuttuvat joululahjat ja täydensin meidän joulukoristeita muutamalla pakollisella jutulla. Syötiin hyvin, katseltiin leffaa ja lojuttiin perhekasana sohvalla. Illalla käytiin vielä pitkä pulkkalenkki, oon aika varma että huomenna hartiat on jumissa. Sen verran matkaa nimittäin kertyi, eikä nuo kolme lastakaan olleet ihan kaikkein kevyin paino. Mutta joulukuun treenihaaste on nyt startattu, eilinen treeni oli kyllä tosi olematon, mutta tänään laitoin sitten paremmaksi! Lähtikö joku muu joulukuuss atoteuttamaan treenihaastetta? Jos ei niin vielä ehtii!

Nyt mun tätä kirjoittaessa mieheni nukuttaa pienintä ja mä juuri luin isoille sadun ja laitoin heidät nukkumaan. Tiedossa olisi vielä parisuhdeaikaa kynttilöiden ja Viaplayn parissa, ellei tuo mies nukahda nukutushommiin! Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa viikonloppu :)
  Onko sun vanhemmat eronnut? Jäin miettimään, kun puhuit "äiti vaimoineen?"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun vanhemmat on eronneet about kuusi vuotta sitten :)

   Poista
 2. Onko äitisi yhdessä naisen kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mun äidin vaimo on nainen :)

   Poista
  2. Harmi kun ei voi tykätä kommentista! Tuli tahaton naurun pyrskähdys tuohon ihanaan toteamukseen 😁

   Poista
  3. Se olisi tosiaan kiva toiminto! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!