sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Parhaat vinkit ihaniin joululahjoihin


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä TOKMANNIn kanssa. 

Joulu on jo ihan nurkan takana ja ainakin itse henkilökohtaisesti tykkään hankkia lahjat hyvissä ajoin ja välttää näin ruuhkat ja hampaidenkiristelyn. On nimittäin tosi tylsää seistä toppatakissa kuumissaan siinä monen sadan metrin mittaisessa jonossa, viimeisenä viikonloppuna ennen joulua. Been there done that. Tänä vuonna meidän lahjaostokset on jo tehty, eikä paketoitavaakaan enää juurikaan ole. Pidettiin mieheni kanssa yksi ilta lapsivapaata ja tehtiin täsmäisku listan kanssa Tokmannille. Kotona keitettiin kuumaa glögiä ja paketoitiin lahjat ennen kuin lapset saapuivat. Löydettiin ihania saajansa näköisiä lahjoja, ja se onkin mun mielestä antamisen ilon lisäksi lahjomisessa parasta. Nämä vinkit on toteutettu yhteistyössä Tokmannin kanssa. 


Mä tykkään antaa hyödyllisiä ja tarpeellisia lahjoja, sellaisia, joilla lahjansaaja oikeastikin tekee jotain. Tämä on syy, miksi kuuntelen usein tarkkaakin toiveita, sillä en yhtään halua antaa hyödytöntä ja tarpeetonta tavaraa kaappeja täyttämään. Suositaan paljon aineettomia ja ruokalahjoja, sekä sellaisia tavaroita, jotka ovat varmasti käytössä tarpeellisia. Astiat, kirjat ja legot ovat mun mielestä juuri niitä, siksi ne meillä monesti kääräistäänkiin pakettiin.

Helpointa lahjojen ostaminen on mun mielestä lapsille, sillä heiltä tulee usein aika selvästi pyynnöt niistä isoimmista haaveista. Jos vinkkejä ei kuitenkaan ole tarjolla, on Lego-paketti yleensä  takuuvarma hitti. Legoissa näkyy kätevästi ikäsuositus, joten senkään suhteen ei yleensä mene metsään. Paketteja on myös monen hintaisia, joten voi itse miettiä oman hintahaarukkansa. 

Toinen takuuvarma hittilahja lapselle on kirja, palapeli tai piirustusvälineet. Itse tykätään tosi paljon noista pyyhittävistä tehtäväkirjoista, niitä voi nimittäin käyttää ihan miten monta kertaa vaan ja ne on tosi käteviä vaikka matkalla. Palapeleistä ja kirjoista nauttii myös yleensä ihan kaikki lapset, joten sellainenkin tekee varmasti saajansa iloiseksi.

Kummilapselle tykätään itse aina hankkia jotain vähän pitkäikäisempää ja omille lapsille ollaan monesti toivottu heidän kummeiltaan astioita. Tokmanni lahjojen ostopaikkana on juurikin siitä syystä niin kätevä, että sieltä saa tosi monipuolisesti kaikkea. On elektroniikkaa, leluja, astioita ja tekstiilejä. Astioista löytyy monia mun suosikkibrändejä, kuten vaikka Arabiaa. Muumiastiat on esimerkiksi tosi hyvä lahja monenikäiselle kummilapselle.


Moni aina valittelee, että naiselle, tyttöystävälle tai vaimolle, lahjojen ostaminen on tosi vaikeaa. Mä en yhtään allekirjoita tätä ja vinkkailinkin meidän ostoksilla ollessa miehelle monia pomminvarmoja lahjaidiksiä. Yöpuvut on mun oma suosikkini lahjapakettiin ja meillä onkin perinteenä, että ostetaan koko perheelle aina uudet yökkärit jouluksi. On jotenkin tosi hauska sitten pukea se uunituore yöpuku päälle ja fiilistellä se päällä jouluiltaa. Tokmannilla oli hauskoja samisteluyökkäreitä, joista mieheni vähän jopa intoutuikin. Hänestä olisi hauskaa jos kaikilla meidän perheen miehillä olisi samanlaiset yöpuvut. Sen sijaan, hän ei yhtään innostunut mun valitsemasta pitkähihaisesta ja -lahkeisesta flanelliyökkäristä vaan bongasi rekistä pitsin ja satiinin yhdistelmän, jossa mä takuulla jäätyisin pakkasöinä.

Yöpuvun lisäksi naisen pakettiin voisi helposti paketoida jotain kodintekstiilejä hänen suosikkimerkiltään, Tokmannilla kun on esimerkiksi Vallilalta vaikka mitä kivaa. Mä itse tykkäisin myös astialahjoista ja näinkin Arabialta ihanan muumitarjoilukulhon, joka olisi tosi kiva lisä omaan asiakaappiini. Tokmannilta löytyy myös kattava valikoima muilta brändeiltä, Fiskarsia, Iittalaa ja muita suosikkeja. Tämä on yksi syy, miksi mä aina säännöllisesti kiertelen Tokmannilla, välillä siellä tekee ihan huikeita alelöytöjä merkkituotteista, sillä jo lähtöhinta on usein tavallista edullisempi. 


Mä itse koen, että miehille, ei niinkään omalle miehelle mutta muille, lahjat on aina haastavampia. Se liittyy varmaan siihen, etten halua antaa mitään turhaa ja miehille on paljon suppeammat valikoimat kuin naisille. Tuo aiemmin mainittu yöpuku on hyvä, mutta myös kosmetiikkapaketti on aina takuuvarma hitti. Jouluisin eri merkit tuovat aina kivoja paketteja, joissa on valittuna muutama tuote ko. merkiltä. Nytkin valitsin mieheni pakettiin kosmetiikkapakkauksen Nivealta. 

Kirjat ja karkit ovat myös aina tosi hyvä valinta, sillä joulu on parasta aikaa käpertyä sohvan nurkkaan glögimukin ja karkkilaatikon kanssa hyvän kirjan pariin. Nyt napattiin ostoskoriin tuo Sorjonen -kirja, jonka luettuaan voikin jatkaa joulua Sorjonen maratonin parissa telkan kautta. Itse katsottiin Sorjoset juuri tässä syksyllä ja ahmittiin kaikki jaksot parissa viikossa. Niin koukuttava sarja!

Yksi hauska idea miehen pakettiin on myös saunatuotteet, jotka toimii hienosti myös vaikka appivanhemmille. Saunaan tulee harvemmin itse ostettua mitään uutta kivaa sisustustuotetta, joten se on kätevää kääräistä paperiin. Nyt valittiin Emendolta ihana musta laudeliina, jouluntuoksuinen eteerinen öljy ja saunahierontaöljy, jolla voi hieroa vaikka hiihdon jumiuttamat hartiat. 


Vaikeita lahjaostoksia ovat myös lasten varhaiskasvattajien pikkupaketit, sillä jotain pientä muistamista olisi kiva antaa, mutta liian överiksi ei halua vetää. Me on monesti todettu, että ruokalahja on se kaikkein paras ja tänä vuonna tehdäänkin päikkyyn yhteiseksi herkkukori, josta he voivat jakaa keskenään, napaten sieltä itselleen mieleisimmän tuotteen, tai sitten he voivat herkutella niillä töissä. Kahvi, suklaa, lakut ja erikoisteet tai -kaakaot on tosi kivoja lahjoja, eikä varmasti mene hukkaan kenelläkään.

Pienten lahjojen lisäksi on aina kiva tehdä lasten kanssa kortit, sillä veikkaan niiden korttien olevan kuitenkin se parhain muistaminen. Paketoitiin tänä vuonna lahjat tavalliseen pakkauspaperin näköiseen joulupaperiin ja koristeltiin ne erilaisin nauhoin ja koristein. Paketointi on mun mielestä ihanaa, mutten sitten kuitenkaan jaksa kauheasti panostaa siihen. En oikein ole paketoinnissa sellainen sipistelijä tyyppi, vaan suosin selkeää ja yksinkertaista paketointia.

Onko teillä joululahjahankinnat tehtynä jo kokonaan, vai vieläkö pitää suunnata ostoksille ensi viikonloppuna? 

17 kommenttia:

 1. Kiva jos on varaa ostaa (vai saitteko) noin paljon lahjoja, meillä jokainen lapsi saa yhden lahjan vanhemmiltaan ja yhden kummeiltaan. Isovanhemmat antavat hoitoapua tarvittaessa ei lahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksessa näkyvät lahjat ovat tulleet pääasiassa meille kaupallisen yhteistyön myötä. Mekin ostetaan omille lapsille vain yksi lahja ja yhden saavat myös kummeiltaan ja isovanhemmiltaan. Suositaan paljon myös aineettomia lahjoja :)

   Näistä lahjoista osa annetaan läheisille, osa menee kummilapsille ja osa kuten mainittua päiväkodin tädeille.

   Poista
 2. Mä oon hiljakseen ostanut ja tehnyt itse lahjoja, kovin montaa lahjaa en tosin tänä vuonna edes aio hankkia. Sisaruksille, vanhemmille ja ihan muutamalle läheisimmälle ystävälle jotakin. Isälle on jotenkin aina vaikein keksiä mitään, mutta nyt hän vahingossa itse kertoi mulle oikein hyvän vinkin kun päivitteli että varavirtalähde olisi tosi kätevä puhelimen lataamiseen. Teknologia on sellainen asia jota on vaikea ostaa jos ei täsmälleen tiedä mitä toinen haluaa, ettei sitten mene ihan metsään. Olin tosi iloinen isän antamasta (vahingollisesta) vinkistä siis. :D

  Tämä nyt voi ehkä kuulostaa vähän tyhmältä nillittämiseltä, mutta mun korvaan jotenkin särähtää se kun päiväkodin työntekijöitä kutsutaan päiväkotitädeiksi. Toki suuri osa päiväkodissa työskentelevistä aikuisista itsekin tituleeraa itseään päiväkotitädeiksi, mutta musta se jotenkin painaa alas koko ammattialaa. Palkat on muutenkin huonot, ja kun itseä täditellään tyyliin että me täällä nyt vähän lasten kanssa touhuillaan, ei tää mitään vaikeaa työtä oo (vaikka siis oikeastihan varhaiskasvatustyö on tosi rankkaa, vastuu on supersuuri ja ala on pahasti alipalkattu, niin kuin varmaan kaikki tietää). En siis tietenkään ajattele että sä jotenkin aliarvioisit päiväkodissa työskentelevien työn tarpeellisuutta, en missään nimessä, mutta jotenkin pidän vaan itse sanavalintoja ja käytettyä kieltä viestinä siitä miten asioihin suhtaudutaan, ja toisaalta sitä mahdollisuutena myös asennemuutoksiin. Ja toisaalta kaikki päiväkodissa työskentelevät tätioletetut eivät edes ole naisia/tätejä. Sori tästä nyt tuli tällainen avautuminen, en halua kritisoida tai aiheuttaa huonoa mieltä, haluan vaan tuoda tänkin asian pohdittavaksi. Ja kuten sanottua, kaikkia tuo tädittely ei ollenkaan häiritse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta! Mä tykkään myös ostaa lahjoja hyvissä ajoin, ja ekan ostin ehkä syyskuussa. Itsetehdyt on myös kivoja ja monesti suositaan varsinkin lasten isovanhemmille sellaisia lahjakortteja, joiss aluvataan jotain. Nyt juuri isänpäiväksi mun isä sai pitsa- ja saunaillan meillä. Ne on parhaita juuri sen yhdessäolon vuoksi :) Ja ihan ykkäsiä just noi lahjat, joihin lahjansaaja vinkkaa ihan epähuomiossa, eikä välttämättä osaa kuitenkaan odottaa saavansa juuri sitä lahjaa!

   Ja hei, hyvä että nostit tämän esiin! Missään nimessä en ajattelekaan, että päikkytädit/varhaiskasvattajat olisi jotenkin alemmass aasemassa, tai etten arvostaisi heidän työtään. Todellakin arvostan ja olen ehdottomasti samaa mieltä, että ala on aivan liian alipalkattu ja että ryhmäkoot tekevät työstä _todella_ haastavaa.

   Päikkytäti nimitys tulee oikeastaan siitä, että puhutaan lasten kanssa kaikista vieraammista naisista tätinä ja miehistä setänä. Varmaankin juurtunut tapa, josta voisi yhtälailla luopua. Itseasiassa, meidän lasten päiväkodissa on myös päikkysetä, mutta tässä postauksessa yleisnimitys tuntui jotenkin helpommalta. Lasten kanssa käytetään päiväkodin työntekijöistä (tämäkään nimitys ei oikein sovi mun suuhun, koska koen heidän olevan lapsille paljon enemmän) heidän etunimiään, mutta niitä en luonnollisesti blogiin viitsi tuoda. Mutta yhtä hyvin postauksessa voisi lukea, että lahjat varhaiskasvattajille :)

   Eikä tarvitse yhtään pahoitella, mun mielestä näitä on hyvä nostaa aika-ajoin esiin, sillä tässäkin kuten monessa muussakin yhteydessä, kyse on tavasta. Mä en itse näe pahana jos mua kutsutaan bloggaajatädiksi, mutta se on vaan mun fiilis. Eli hienoa että sanoit tästä, niin osaan itsekin ottaa asian huomioon! :)

   Poista
  2. Yritin jo kaks kertaa vastata tähän, mutta molemmilla kerroilla mun kirjoittama teksti vaan hävisi johonkin. Tokalla kerralla sentään tajusin kopioida sen itselleni talteen. :D Toivottavasti ei nyt tule kolmea kertaa sama viesti, mutta vielä yksi yritys:

   Apua, kirjotin pitkän kommentin ja se hävisi kuin tuhka tuuleen. Toivottavasti ei nyt tule kahteen kertaan. Mutta siis sitä kirjoittelin, että ihanaa kun suhtaudut noin positiivisesti kaikkiin kommentteihin, ja kun tietää, että sun blogiin voi kommentoida (tietysti asiallisesti) juuri niin kuin ajattelee, eikä silti joudu minkään hyökkäyksen kohteeksi itse.

   Mä ehkä omassa kielenkäytössäni kiinnitän korostetunkin paljon huomiota siihen että en sukupuolittaisi ketään vaan sen perusteella mitä itse oletan, kun välillä se todellisuus voi olla niin toinen mitä omassa päässään kuvittelee. Tuun itse valmistuttuani työskentelemään mitä luultavimmin lastentarhanopettajana, ja mulla on myös useamman vuoden työhistoria päiväkodista. Lisäksi oon transsukupuolinen, näytän monen mielestä ehkä tätioletetulta, mutta en kuitenkaan sitä ole, enkä silti (vielä) näytä sedältäkään. Ja kaikki ei tietenkään ole kumpaakaan, ja sitä on ehkä vielä vaikeampi arvioida. Ehkä jotenkin aattelen tän just mun oman kokemuksen kautta; olisi tosi vaikea sanoa lapsen vanhemmalle että en mä itse asiassa ole täti selittämättä kuitenkaan auki omaa sukupuoli-identiteettiä ja sukupuolenkorjausprosessia, se vois olla vähän liikaa, varsinkin jos ryhmässä on vaikka 20 lasta ja tädittelyä/sedittelyä kuulisi kovin usein. :D Mut nojoo, meillä usein lapset kutsui meitä vain aikuisiksi, se oli musta kiva, ja sitten tietysti meidän nimillä niinkun teilläkin. :)

   Jotenkin nämä aiheet on sellaisia jotka koskettaa osaa ihmisistä kipeän läheisesti, ja helposti ainakin mulle tulee sellainen olo, että enhän mä nyt valita turhasta, vaikka samalla toki yritän ajaa omaa (ja monen muun) hyvinvointia muuttamalla maailmaa sanavalinta kerrallaan, sitä kautta tietoisuus ja tiedostuneisuus leviää myös.

   Poista
  3. No en oo kyllä ajatellu tietoisesti ennen noita nimityksiä, mutta meillä puhutaan päiväkodin aikuisista kun puhutaan yleisesti. Tämä nimitys tuli ehkä siksi käyttöön kun päuväkodissa on sekä naisia että miehiä.

   Poista
 3. Jes tälläistä postausta kaipasinki :) mistä sun housut ja paita on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Mun housut on Cittarista ja paita Cubukselta :)

   Poista
 4. Onhan se kiva esitellä mitä on "ostanut" lahjaksi. Oot tainnut saada ainakin osaan näistä rahat yhteistyön merkeissä?! Ei mulla ainakaan näin hoitovapaalla ole varaa ostaa kummilapsilleni tosta vaan arabian muumeja tai legopaketteja. Hyvin tarkkaan mietitään miten saadaan edes joku paketti jokaiselle ostettua kelle halutaan. Ja valitettavasti oma lapsi menee tänä jouluna muiden edelle koska haluan hänet onnelliseksi kun uskoo niin täysillä joulupukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset tekevät hoitovapaalla myös vähän töitä, jolloin voi olla paremmim rahaa hankkia ne joululahjat.
   Ja toisaalta, siitä huolimatta että meillä molemmat käy töissä ja rahaa olisi ostaa kaikki lahjat vaikka päivää ennen joulua, emme niin tee.

   Ensimmäiset joululahjat on ostettu jo kesäkuussa ja siitä hiljalleen hankittu ne sitä mukaa, kun on tullut vastaan mm. hyviä tarjouksia.

   Miksi en hyödyntäisi kesän alennusmyyntejä, kauppojen syksyn alennuksia, black fridayta jne. Ja toisaalta, lahjat eivät sitten myöskään rasita niin pahasti kukkaroa juuri ennen joulua, kun ne ostettu jo vaikka syyskuussa.

   Toisaalta, ostin molemmille kummilapsilleni noin 15€ lahjat,joiden oikea arvo on noin 50€. Tuli hyvä alennus vastaan.

   Ja toisaalta, kaikilla ei ole varaa kaikkeen,eikä kuulukaan olla. Ei minullakaan ole porchea, vaikka serkullani on :D

   Poista
  2. Ano1: Tämä on tosiaan kaupallinen postaus, eli myös lahjat kuuluvat siihen kaupallisuuteen :) Jokainen tottakai ostaa lahjat oman varallisuuden mukaan, missään nimessä ei pidäkään hankkia sellais amihin ei ole varaa. Monesti aineettomat ja itsetehdyt lahjat ovat ihan yhtä kivoja, ellei jopa parempia kuin materia.

   Ano2: Ennakointi ehdottomasti kannattaa! Joulun alla harvoin on enää hyviä alennuksia, vaan ne ajoittuu usein kuun alkuun tai syksylle. Silloin saattaa tehdä tosi hyviä löytöjä :)

   Poista
  3. Ja ensimmäinen kommentoija ei varmaan siellä hoitovapaalla tarttuisi tilaisuuteen, jos Tokmanni laittaisi sähköpostia, että saat valita summalla x tuotteita meiltä? ;)
   Kaikki postauksen tuotteet ovat vieläpä ihan maltillisen hintaisia yksittäisinä tuotteina.
   Ja eiköhän siihen hoitovapaan varallisuuteen vaikuta myös aika oleellisesti puolison tulot..

   Poista
 5. Kannattaa ostaa pitkin vuotta niitä lahjoja. Oon kokenut tuon hyväksi, esim kesällä alesta joululahjoja.
  Sitten ei tule jouluna niin isoa menoa rahan kanssa.
  Jää vaikkapa kinkkuun ja muihin herkkuihin rahaa enemmän :) itse olen töissä mutta en silti ostele montaa lahjaa.
  Lapsille joita on kolme niin jotain mitä ovat toivoneet ja yhden vähän kalliimman lahjan. Tänä vuonna se oli Bluetooth kuulokkeet kummallekin tytölle.
  Kummilapsille lahjakortit tai rahaa suklaa rasian kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Varsinkin jos tietää, että joku juttu on tosi tykätty! :)
   Meilläkin on kaksi työssäkäyvää aikuista, eikä mekään osteta montaa lahjaa. Toisillemme yhdet, lapsille yhdet tai kahdet ja kummilapsille yhdet. Omille vanhemmillekin vaan jotain pientä muistamista. Onhan joulussa kyse paljon muustakin kuin vaan lahjoista, eikä lahjojenkaan aina tarvitse olla suurta ja mahtavaa :)

   Poista
 6. Mistä olet ostanut kuvassa olevan "kuusen" nauhan? Haluaisin omaan kuusen saman väristä. 😊

  VastaaPoista
 7. Itse tykkää kans käydä tokmannilla Siellä on laaja valikoima kaikkea (tänäänkin ostin sieltä tutteja ja tuulilasinpyyhkijät autoon :P) ja on myös todella lähellä meidän kotia. Hyödynsinkin juuri Tokmannin - 40% lelualen ja ostin suurimman osan lasten lahjoista, oli todella hyvä säästö, etenkin näin hoitovapaalla kun tulot on niin pienet. Täydennettiin myös meidän Teema astioiden kokoelmaa - 30% alesta, joka myös ihan huippu hyvä ale. Tokmannin mainoslehden luen myös aina, jotta bongaisin parhaat alet :)

  VastaaPoista
 8. Itse olen myös "päiväkodin täti" eikä mua haittaa kyseinen nimitys yleisesti, mutta itse kutsun oman lapsen hoitajia etunimellä. Jos en puhu kenestäkään yksittäisestä henkilöstä niin sitten lasten kuullen saatan puhua päiväkodintädeistä tai hoitajista. Ja musta kuulostaa oudolta jos vanhempi jonka lasta hoidan joka päivä kutsuisi mua tädiksi, yleensä kyllä kutsuvat ihan nimellä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!