keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Viikon parhaat

Viime aikoina ovat kuulumiset jääneet ihan kokonaan päivittämättä, joten tässä tulee kunnon paketti niitä ihan tavallisia kuulumisia. 

1. Ykköspallille nousee ehdottomasti kuluneen viikon parhain uutinen, nimittäin pienimmän päiväkotipaikan vahvistuminen. Aika paljon työtä ja selvittelyähän tuo lopulta vaati ja jouduin moneen kertaan soittelemaan niin päiväkodin johtajille kuin ihan varhaiskasvatustoimistoonkin. Mutta nyt kuopuksella on päikkypaikka ja kaikki paperit on melkein hoidettu ja kunnossa. 

Mä olen tosi onnellinen ja iloinen, että päiväkotipaikka vihdoin varmistui ja päästiin jo tutustumaankin paikkaan kertaalleen. On paljon helpompi siirtyä lomalle, kun noinkin iso juttu on kunnossa. Lopultahan turvauduttiin kuitenkin yksityiseen päiväkotiin, kun alkoi näyttä äsiltä, ettei kunnallinen pysty tarjoamaan meille hoitopaikkaa järkevän matkan päässä kotoa, eikä varsinkaan siitä ykköstoiveesta. Ensisijaisestihan toivottiin pienentä samaan päikkyyn tuplien kanssa, mutta saatiin kuulla ettei se tule onnistumaan.

Lahden päivähoitotilanne on tällä hetkellä niin kaoottinen, ettei tosiaan käy kateeksi perheitä, joilla paikka ei ole vielä vahvistunut. Kuulin juuri, että tammikuussa aloittavista on vielä lähes pari sataa lasta ilman päätöstä ja hoitopaikkaa. Ihan kauheita määriä!

Meidän pelastus oli nyt se, että tulin ottaneeksi yhteyttä isojen vanhaan päikkyyn, josta meillä oli niin hyvät kokemukset. Vaikka lapset ovatkin nyt eri päiväkodeissa, on mulla tosi hyvä fiilis aloituksesta. Paikka ja hoitajat ovat tutut ja ensivaikutelma tulevaan ryhmään oli niin hyvä kuin olla ja voi. Mulla on vahva usko, että pienimmäisen hoidon aloitus tulee sujumaan oikein mallikkaasti.Ja on ihanaa, että saatiin hänet niin ihanaan päiväkotiin. On itselläkin paljon varmempi olo hoidon aloituksesta, kun hän takuulla on hyvissä käsissä. 2. Toinen huippujuttu on se, ettei meidän Lapin reissuun ole enää montakaan yötä. Parin päivän päästä suunnataan ensin Kajaaniin ja sitten Sallaan, jossa lomaillaan reilu viikko. On vaan niin huippua päästä irti arjesta, rentoutumaan ja rauhoittumaan. Jouluinen Lappi on takuulla niin ihana ja upea, että mieli lepää jo pelkästä ajatuksesta. Tarkoituksena meillä on ihan vaan rentoutua, ja olla ottamatta paineita sen kummemmin. Ulkoillaan, hiihdetään ja syödään hyvin. Jätetään työt taka-alalle, sometetaan vähemmän ja nautitaan täysillä perheajasta. Kuulostaa ainakin mun korvaan just mahtavalta. 

3. Tän viikon parhaita lienee myös se, että olen pikkuhiljaa alkaneista aleista ostanut lapsille kaapin täytettä päiväkotiin ja lomalle. Moni kauppa on aloittanut jo alet ja olenkin tehnyt jo tosi hyviä löytöjä kevään vaatetustarpeita silmällä pitäen. Viimeisimpänä varmaankin Pomp De Luxin alet, joista tilasin lapsille useammat ribbipaidat. Mietin niitä jo kauden alussa, mutta onneksi lykkäsin tilausta sillä nyt sain ne puolet halvemmalla. Ale on aika tuntuva, kun ostettavaa on kuitenkin kolmelle lapselle. 

Pienimmän päiväkodin aloitus on vaatinut myös useampia hankintoja, joita tosi nolen yrittänyt hankkia jo pitkin syksyä sopivan alennuksen tullessa vastaan. Enää puuttuu oikeastaan vaan nimikointitarrat ja mahdollisesti toppapuku isommassa koossa. Meidän mini on nimittäin hujahtanut niin plajon pituutta, että jos sama meno jatkuu, jää hänen toppapukunsa ennen talven loppumista pieneksi. 
4. Neljänneksi nostan töiden alkamisen, sillä olen jo aika innoissani siitä, että pääsen ihan pian aloittamaan työt. Samalla tämä on tietysti myös haikeaa, sillä luultavasti en tule olemaan lasten kanssa kotona näin pitkää aikaa enää koskaan. Hoitovapaa on tälläkin kerta aollut ihana kokemus ja olen tosi kiitollinen, että se tälläkin kertaa onnistui näin pitkään. Mielelläni olisin kyllä jatkanut kotona vielä, mutta toisaalta kaipaan jo töihinkin. 80% työaika kuulostaa juuri täydelliseltä tähän saumaan ja sen turvin voidaan pitää lapsia vähemmän hoidossa. 

Nämä viimeiset viikot mä olen tietoisesti rauhoittunut ja rentoutunut vaan. Siinä, missä aiemmin siivosin ja tein töitä päiväuniajat, olen nyt joogannut ja katsellut lempparisarjoja. Tulen tuskin hetkeen saamaan noin paljon vapaa-aikaa ja aikaa vaan itselleni kuin pienimmän päiväuniajat nyt ovat tarjonneet, joten on syytä nauttia niistä täysillä. Meidän arki tulee kohta muuttumaan tosi paljon. Kyllähän se jännittää, ollaanhan vietetty ruuhkavuosia viimeksi kaksi vuotta sitten, mutta silti enemmän odotan sitä innolla. Kotihoidontuki ei tosiaan anna elellä kovin leveästi, vaikka blogitulot paljon enemmän onkin mahdollistaneet. Silti, ihan odotettu on myös jatkoss akuukausittain tilille tipahtava palkka, jonka turvin on paljon helpompi hengittää. Säästää ja käyttää rahaa vähän toisin kuin hoitovapaalla. Meillä on tuloss akevään ja kesän aikana niin paljon rahareikiä, ettei yhden aikuisen tulot tulisi riittämään millään. Isoimpana ehkä piha, jonka laittoa en kylläkään odota kovin innoissani. Onneksi tuli lunta ja kaikki keskeneräisyys häviää lumen alle :D


Mutta sellaista kuuluu meille. Isoilla alkoi tänään pitkä joululoma ja päikkyyn suunnataan seuraavan kerran vasta loppiaisen jälkeen. Isikin jää perjantaina melkein parin viikon mittaiselle talvilomalle, joten meillä on tiedossa perheaikaa oikein roppakaupalla. Tuleekin aika ihana lopetus tälle vuodelle ja aloitus uudelle, kun saadaan viettää niin paljon laatuaikaa yhdessä. 

Mä en päivittäisiä postauksia joulun ajalle lupaa, mutta jonkin verran kuulumisia kuitenkin, niin ennen reissua kuin sitten Lapistakin. Luultavasti tiedossa on ainakin jonkin verran ihanan lumista fiilistelyä, onhan Lappiin kuitenkin tullut viime viikkoina ihanasti lunta!  Instagram @nellikooblogi tulee ainakin olemaan aktiivisempi, eli siellä kannattaa seurailla tarkemmin :) 

4 kommenttia:

  1. Ihanaa joulunaikaa teidän perheelle :) ja kiitos kivasta blogista!! Tsemppiä myös töiden aloitukseen, sama tilanne täällä.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa reissua ja hyvää joulua koko teidän perheelle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!