maanantai 10. joulukuuta 2018

Joulu Lapissa

Vietettiin meidän ihan eka joulu Lapissa vuonna 2013. Se oli tuplien ensimmäinen joulu ikinä ja oli tosi mieleenpainuvaa nauttia siitä Lapin tunturissa. Oltiin silloin Sallassa ja mietittiin, että pakko olisi tulla joskus uusiksi. Nyt se uusiksi sitten tulee, kun lähdetään samaan paikkaan taas koko perheen voimin. Tällä kertaa vaan tuplat ovat aika monta vuotta isompia ja meidän perhe on kasvanut yhdellä pikkumiehellä lisää!

Tuplat on meidän reissusta vähän huolissaan, sillä heitä mietityttää kuinka joulupukki löytää meidät sieltä. Sovittiin, että laitetaan tonttujen mukaan kirje, jossa kerrotaan meidän joulusuunnitelmista. Että joulupukki sitten varmasti osaa etsiä meitä sieltä. He pohtivat sitäkin, kuinka saadaan joulukuusi mahtumaan autoon ja että miten lahjat saadaan kuljetettua loman jälkeen kotiin. Mä luulen, että nämä kaikki kyllä takuulla järjestyy! Joulukuusta me nyt ei luonnollisestikaan pakata autoon, mutta lahjat mahtuvat takaisin ihan varmasti.

On jotenkin tosi vähästressistä lähteä jouluksi muualle, ei nimittäin tarvitse lainkaan miettiä joulun laittamista. Toki sitä tehdään tässä kotonakin jonkin verran, mutta sellainen siivoaminen, kokkaaminen ja puunaaminen jää ihan kokonaan. Luulen, että Lapissa mennään jouluna valmiiseen pöytään tai sitten hankitaan tosi pitkälle ruuat valmiina. Keskitytään ihan koko loma vaan rentoon yhdessä oloon, liikkumiseen ja rauhoittumiseen. 

Ei ehkä voisi paremmin lopetella tätä vuotta. Lappiin toivon vaan kovasti lunta, tuntuisi jokseenkin hassulta lähteä sinne jouluksi, jos lunta ei olisikaan yhtään. Mutta eiköhän sitä tule, haluan ainakin uskoa niin!

Matka vähän jännittää, kuten kaikki pitkät matkat aina. Me mennään nimittäin autolla ja matkaa Lahdesta Sallaan on kuitenkin lähes 800km. Siinä saa kyllä jokusen hetken istuakin. Luotan kyllä aika isosti meidän lapsiin ja siihen, että he ovat tottuneita autossa matkaajia. Tarpeeksi tekemistä, riittävisti pysähdyksiä ja hyvää mieltä, niin ei varmaan voida epäonnistua. Ennakoitiin kyllä sen verran, että yövytään molempiin suuntiin Kajaanissa, joten kerralla ajettava matka ei ole kuin korkeintaan 500km. Viime vuonnahan ajettiin suoraan Vuokattiin Lahdesta ja se matka meni ainakin ihan sujuvasti.Mä odotan jo innolla niitä lumisia metsiä ja korkkaamattomia latuja. Pakataan niin murtsikka- kuin luistelusuksetkin mukaan ja mun tavoitteena on hiihtää ainakin se 100km viikon aikana. Katsotaan pääsenkö tavoitteeseen, se riippuu aikalailla keleistä ja motivaatiosta. 

7 kommenttia:

 1. Hei, menettekö vain ihan oman perheen kanssa vai tuleeko sukulaisia mukaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä lähtee isompi porukka. Mun sisko perheineen sekä isäni ja veljeni :)

   Poista
 2. Oi, kuulostaa ihanalta!! Toiveissa myöskin joskus lähi vuosina viettää Joulua jossain pohjoisessa oikeissa talvi maisemissa! Teethän sitten postauksia joulu reissustanne niin saa fiilistellä ja ottaa vinkkejä paikasta ja muistakin käytännön jutuista joulu-lappiin liittyen! :)

  VastaaPoista
 3. Himohiihtäjä täällä nillittää, että luisteluhiihtokin on murtomaahiihtoa, joten tarkoitit varmaan perinteisen suksia, sekä luistelusuksia. Mukavaa lomaa ja antoisia hiihtoretkiä!

  VastaaPoista
 4. Näin juuri :)
  Kiitos! Ihanaa joulunaikaa sinnekin!

  VastaaPoista
 5. Kyllä täältä lunta löytyy, joskin hieman vähemmän kuin vaikka viime vuonna. Kävin juuri viikonloppuna
  muksujen kanssa tsekkaamassa miten kotipitäjän naapuritunturissa (Suomulla) kausi on lähtenyt käyntiin ja ihan lumetonta ei onneksi ollut. Liukurilla lasku onnistui ja pari rinnettäkin oli auki jo. Metsässä on kyllä vielä aika vähän lunta latuja ajatellen. Pidetään peukkuja että saadaan lisää lunta. Tervetuloa vaan pohjoiseen, terkuin lukija Lapista.

  VastaaPoista
 6. Just tultiin Sallasta. Muutama jyrkkä rinne oli auki ja lisäksi perherinne. Jouduttiin laskettelemaan perherinteessä lasten kanssa, muut rinteet olivat liian jyrkkiä. Hiihtämään ei vielä pystynyt.

  Paljon oli turisteja Espanjasta tai jostain sieltä päin. Lisäksi nuoria alppihiihtäjiä oli harjoittelemassa reissun aikana.

  Mukavalta rauhalliselta paikalta Salla vaikutti, pitää mennä uudestaan kun on lunta kunnolla. Pääsee paremmin laskettelemaan ja hiihtämään. Hyvää palvelua aina saatiin laskettelukeskuksen alueella. Ainoa miinus on, että kylältä löytyy lähin ruokakauppa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!