keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Syksyn kirppisostot

Hupsista, mä itse ajattelin julkaisseeni tän postauksen jo viikonloppuna, mutta se olikin jäänyt luonnokseksi. Eli nyt sitten viimein julkaisuun tämä postaus!

Viimeksi kirjoitin kesän ostoksista elokuun puolessa välissä, eli tämän postauksen ostokset on hankittu elokuun loppupuolella, syyskuussa ja lokakuun alussa. Nyt ollaan käyty lokakuussa tosi vähän kirpparilla, sillä lapsilla ei ole oikeastaan mitään mitä he tarvitsisivat. Isoilla on aika hyvällä mallilla nyt seuraavan koon (122/128) vaatteet, enkä sitä seuraavaa kokoa viitsi vielä alkaa hankkimaan, se kun tulee käyttöön luultavasti vasta vuoden päästä, jopa myöhemmin. Justuksella on vähän sama juttu, että 92 cm vaatetta on kaapissa tosi hyvin ja sitä seuraavaa kokoa onkin yksi äitiyspakkauslaatikollinen varastossa. Turhan vaatteen hamstraaminenkaan ei mielestäni ole ekologista, vaikka ostopaikka olisikin niin hyvä kuin kirppis on. Kun ostaa vaan tarpeeseen, pysyy vaatekaappikin sopivan kokoisena.

Viimeaikoina on ympäristöasiat pyörineet plajon omassakin mielessä ja olen luonnostellut postausta liittyen siihen, kuinka omalla toiminnallani aion helpottaa maapallon tavarataakkaa. Kirppistely on varmasti yksi omista isoimmista ekoteoista, johon haluan teitä muitakin haastaa! Kokeilkaa ihmeessä, kirppis on oikeasti oikea aarreaitta ja sieltä löytää tosi hyvin vaatetta lapsille, kun viitsii vaan kierrellä. On kertoja, jolloin ei löydä mitään ja sitten kertoja, jolloin sattuu löytämään juuri omia tarpeita vastaavan pöydän. Kirppis vaatii aikaa ja sitä että siellä oikeasti ajan kanssa pyörii. Mutta onhan se sen arvoistakin. Luonto ja kukkaro kiittää. 

Kesän jälkeen mä suuntasin kirppikselle etsimään päiväkotivaatetta varsinkin isommille pojille. He alkavat kasvaa ulos jo koon 110/116 paidoista ja keväiset kollarit on joko pieniä tai polvista puhki. Isompien lasten vaatteita on aina tosi vaikea löytää, varsinkin housuja, sillä monella muullakin taitaa olla sama ongelma. Housut menee puhki ennen kuin ne jää pieniksi. Nyt mua on kuitenkin onnistanut jo kahteen kertaan, sillä kahdesti olen päässyt sopivan kokoisten vaatteiden ääreen juuri silloin kun ne on vasta laitettu myyntiin. Toisen pöydän myyjänä oli kaksospoikien äiti, joka toi juuri lisää tavaraa mun kävellessä ohi. Toisen pöydän myyjää en nähnyt, mutta koska pöytä oli ihan siisti ja se oli täynnä siistiä 122/128 poikien vaatetta, ei pöytä ole kauaa voinut siinä olla. Isoille pojille löytyneet vaatteet ovat oikeastaan vaan noista kahdesta pöydästä.

Elokuussa ostin lapsille vielä yhteensä viidet shortsit, vaikkei heillä tällä kesälle oikeastaan enää tarvetta ollutkaan. Mutta nuo menevät hyvin myös ensi kesänä reilun koon vuoksi, joten uskalsin ne hankkia. Parasta tässä oli, että näitä oli tuplaparit ja shortsien hinta vain 1,50e/kpl. Mini Rodinin krokoshortsit jätin melkein kirpparille, mutta Rasmus ihastui niihin niin kovin, että ostettiin nekin. HIntaa niillä oli 8e. T-paidat ovat nekin seuraavassa koossa ja samasta pöydästä shortsien kanssa. Hinnat pyörivät euron molemmin puolin. 


Housuja tosiaan harvemmin isojen poikien koossa löytyy, joten olin aika innoissani kun bongasin samasta pöydästä kaikkiaan viidet siistit kollarit tai legginsit. Chinot ja farkut onkin sitten eri pöydästä ja hinnaltaan vähän mun kirppiskipurajoilla, mutta koska tiedän niiden maksavan hurjasti enemmän uutena kaupassa, ostin kuitenkin. Legginsit olivat kolme euroa, Kappahlin kollarit 3,50e, baggykollarit Kappahlilta 3,50e, MR koirapöksyt 3e, mustat Lindexin kollarit 2,50e, beiget Kappahl chinot 5e ja Lindexin farkut 6e.


Paidat täydensivät myöskin päiväkotivaatetarpeet ja näihin seitsemään Lindexin, Kappahlin ja Mangon paitoihin meni rahaa kaikkiaan 15e. 


Noshin ribbipaidat koossa 110/116 myin kaikki jo pois, sillä ne alkoivat olla vähän napakoita hihoistaan. Tuon keskimmäisen ostin FB-kirpulta 8e posteineen ja nuo reunoilla olevat Pomp de luxin ribbipaidat löytyivät juuri sopivasti kun olin päättänyt, että sellaiset pitäisi tilata lapsille uudesta Pompin mallistosta. Nytpäs ei tarvitsekaan. Hintaa niillä oli 5e/kpl.


Lindexin merinovilla alusasu löytyi yhteensä neljällä eurolla samasta pöydästä kuin kaikki trikoopaidat ja kollaritkin. Siitä pöydästä ostin muuten myös yhdeksät sukat isoille pojille koossa 31-33. Valtaosa sukista oli Popin, eli laadultaan vielä tosi hyviä. Niillä hintaa oli yhteensä kolme euroa. Yleensä en miehelleni kauheasti näistä kirppisostoista hehkuta, mutta tän reissun jälkeen oli pakko soittaa ja kertoamitä kaikkea lapsille sainkaan kolmella kympillä. Varsinkin, kun olin juuri päivitellyt kuinka kalliiksi isojen poikien housuostokset vielä tulisi!


Justuksen vaatekaappia täydensin myös muutamilla ostoksilla, lähinnä tulevaa päiväkotiuraa ajatellen. Gugguun legginsit vasemmassa reunassa ovat FB-kirpulta 15e posteineen, muut ovat livekirpulta. Mustat legginsit paksumpaa kangasta ja polvipaikoilla 1e, mintut Lindexin kollarit 1,50e ja harmaat Pomp de luxin baggyt 3e. Paidoista oikealla ensin Pompin ribbipaita kahdella eurolla, Pompin body 1,50e ja Lindexin tähtipaita 2 euroa. Reunassa vielä H&M trikoo 1e. 


Justuksella on viime talvinen villahaalari vielä oikein sopiva, mutta kun näin tuon Kivatin 100% villaa olevan haalarin koossa 100cm ostin sen varastoon. Mahdollisesti se tulee käyttöön jo tänä talvena, viimeistään sitten seuraavana. Mutta koska hinta oli 4e, piti se napata ehdottomasti mukaan. 

Pipoja Justuksella on aika sopivasti, mutta tuo Polarn o pyretin windfleece myssy lähti silti mukaan, sillä se tulee olemaan hyvä pipo ensi kevään päikkyleikkeihin ja nyt pihatouhuihin. Ja kun tarkemmin mietin, epuuttui Justukselta nauhallinen vk-pipo kokonaan. Tälle hintaa jäi 2e -50% alelapun jälkeen. Onhan se vähän haalistunut, mutta muuten oikein hyvä. 


Paksumman toppahaalarin ostin Justukselle viime talvena Pompin alesta, mutta kakkoshaalarin metsästys alkoi oikeastaan heti, kun huomasin ettei viime talvinen luultavasti menisi koko talvea. Tän Molon haalarin löysin paikalliselta fb-kirpulta 25e. Jos en tietäisi että tää puku on ollut käytössä yhdellä lapsella, olisi se mennyt mulle jopa uudesta. Mitään käytönjälkeä tuossa puvussa ei ole, vaikka myyjä kertoikin sen olleen kovalla käytöllä koko talven. Pesty sitä on kuitenkin ainakin kahdesti, joten kaikki ominaisuudet tuskin ovat tallella.


Sellaiset ostot tällä kertaa. Nyt ei ollakaan hetkeen kirpparilla käyty, ja luulen ettei ihan hirveästi käydäkään, ellei jotain isoja tarpeita nouse. Justus tarvitsee päiväkotiin vielä muutamia peruskollareita, joten niitä pidän silmällä aina kun kirppikselle lähdetään. 

Teittekö te löytöjä sitten viime postauksen? Se postaushan löytyy täältä. 

9 kommenttia:

 1. Oletpas hyviä löytöjä tehnyt :) meidän paikkakunnan kirppiksillä ei juuri koskaan satu olemaan sen kokoisia vaatteita kuin tarvitsisi... minkä nimisiltä kirppareilta oot löydöt tehnyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä tosiaan löytää! Nämä on kaikki Lanttilasta :)

   Poista
 2. Hyviä löytöjä olet tehnyt :) Meidän poika taitaa olla melko samankokoinen kuin teidän. Nyt alkaa 116 housuista lahkeet olla lyhyet. Kesän jälkeen ku alko kaiveleen vaatteita kaapista, niin melkeen kaikki pieniä :/. Meilläki etsinnässä nyt seuraavaa kokoa, mutta huonosti löytyy kirppikseltä Meillä on vielä hankala löytää housuja kun poika on niin hoikka, ettei esim H&M housut pysy jalassa :( gugguulla ja Metsolalla on hyvän mallisia meille, mutta melko kalliita kun polvet menee herkästi puhki. Kohta pidän Nosh kutsut, joten pitää varmaan sieltä tilata jotain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin hoikalla pojalla h&m housut tippuu jalasta. Olenkin ostanut name it:n kollareita joissa on vyötäröllä kiristys mahdollisuus. Ne peruskollarit on vielä suht edullisiakin.

   Poista
  2. Cittariss aon myös ollut kapeavyötäröisiä kollareita. Lassi&leevi muistaakseni ja sitten se mywear.

   Voi, Nosh on kyllä ihana <3

   Poista
  3. Joo, ja name itillä iso plussa täältäkin! Varsinkin se baggymalli on kapea, mutta hintakin on vajaa kolmekymppiä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!