sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Cozy Sunday

Ompa ihana olla taas kotona! Matkailu ja reissaaminen on ihanaa, ja mummon lihapatojen äärellä on aina kivaa, mutta kyllä kotona on silti vaan ihana olla! Me lähdettiin kotiin tällä kertaa jo aamupäivästä, jotta saatiin nauttia rauhallisesta matkanteosta Justuksen nukkuessa, joten oltiin kotona jo kolmen jälkeen. Tämä oli ehdottomasti paras ratkaisu, sillä nyt meillä oli vielä hyvin aikaa rauhoittua ja rentoutua kotona, ennen kuin huomenna taas alkaa arki.

Sunnuntait on ihan pyhittää rauhoittumiselle ja rentoutumiselle. Meille se tarkoittaa hidasta aamua ja brunssityyppistä aamiaista. Ulkoillaan ja rauhoitutaan kotona. Yleensä käydään lenkillä koko perheen voimin, tai retkellä jossain ulkoilualueella. Paistetaan makkaraa, tai mennään ihan vain ilman eväitä. Joskus ulkoillaan vaan omassa pihassa tai sitten lähdetään mökille viettämään päivää. 


Syödään myöhäinen lounas / aikainen päivällinen. Yleensä keittoa tai jotain ihanaa pataruokaa. Tänään tein mausteista jauhelihakeittoa ja ai että kuin se olikin ihanaa! Yleensä sunnuntaisin ei juurikaan siivota, sillä haluataan vaan keskittyä rentoutumiseen. Katsotaan ehkä joku leffa, juodaan kahvit olkkarissa, ehkä leivotaan ja laitetaan takkaan tulet. Takkatulen ääressä on ihana olla vaan ja nauttia lämmöstä.

Sunnuntaisin käydään yleensä myös seuraava viikko läpi ja kerrataan millaisia päiviä olikaan tulossa. Kumpi vie isot pojat jalkapallotreeneihin, mitä syödään ja kuka käy kaupassa. Milloin treenataan, onko ilta menoja ja minkä verran mun pitää käyttää iltaisin blogijuttuihin aikaa. 

Sunnuntai on meille rentoa yhdessä oloa, rauhoittumista ja seuraavan viikon suunnittelua. Ihana sunnuntai, voikun menit nopeasti ohi!

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa rentouttavalta :)

  Meillä taas juostaan mummulat läpi sunnuntaina , kun ei arkisin ehdi kummankin ollessa töissä ja sen jälkeen vielä lapsen haku tarhasta, usein isompien tanssi harkkoja, urheilukerhoja yms niin niihin menee loppuaika päivästä.
  Ruokakauppaan pitää myös ehtii jossain vaiheessa ja illalla on ihan naatti :D
  Suoraan nukkumaan ja sama alkaa kuudelta joka aamu.
  Tai neljältä jos on aikainen aamuvuoro miehellä.
  Lauantaina siivoilen jos ei ole mitään sovittua menoa. Pesen pyykkiä ja touhuilen kotijuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä niin totta, että moni juttu pitää hoitaa viikonloppuna jos arki menee töissä. Vähän kauhulla odotan jo talvea, kun meilläkin alkaa vähän hektisempi arki, silloin luultavasti sunnuntait ei ole ihan näin rauhallisia.

   Poista
 2. Teillä on ollut mukava reissu. Totta, kotiin on aina niin mukava tulla. Ja, rennot viikonloput on niitä parhaita, niitä täälläkin yritetään viettää.
  Mukavaa ja rentoa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Ihanaa alkanutta viikkoa myös sinne Kaisa! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!