tiistai 9. lokakuuta 2018

Kokemuksia meillä olleista toppavaatteista

Sisältää mainoslinkin *

Netin keskustelupalstojen suosikkiaiheita aina näin talven korvalla on, että mikä on se paras/laadukkain/kestävin/kapein/paksuin haalari sen ja tän kokoiselle lapselle. Haasteita tähän keskusteluun tulee tietysti siitä, että kaikkien lapset ovat vähän eri mallisia, tarpeet erilaisia ja haalareidenkin välillä on kovasti eroa mitoituksessa ja malleissa.

Nyt on alkamassa tuplien viides talvi, jonka he aloittelevat viime vuotisella kaikkiaan neljännellä toppahaalarilla. Tässä postauksessa listaan vähän kokemuksia ja fiiliksiä noista haalareista, joita meillä tuplille on ollut.

Ensimmäisen talvensa pojat menivät pääasiassa äitiyspakkauksen haalarilla ja toppapussilla, mikä oli mielestäni paras vaihtoehto siihen talveen kun vauvat olivat 5kk-9kk. Eiväthän he maassa olleet, joten mitään teknisiä ominaisuuksia ei tarvittu. Myös Justus meni viime talven enimmäkseen äp-haalarissa, lopputalven hän käytti Jollyroomilta saatua Nordbjornin toppahaalaria. 

1. Reimatec Stavanger 116cm


Tämän haalarin tilasin pojille viime talveksi (4v). Hyödynsin Elloksen alekoodeja, jolloin hinnasta onneksi sai -20% pois. Elloksen Reimatec-haalarit täällä*. Ilokseni tuo 116 koko joka viime vuonna oli jo paljon parempi kuin 110, menee vielä tänäkin vuonna. Reiman laatua kiittelen kyllä kovasti, sillä juurikaan jälkiä viime talvi ei lasten haalareiden polviin jättänyt. Tämä on kyllä suoranainen ihme, sillä meillä todellakin on kontattu hiekoitetussa maassa.

Malli on meidän lapsille tosi hyvä, haalarihan on aika kapeaa mitoitusta. Paksuuden puolest ahaalari oli myös oikein riittävä myös niihin viime talven paukkupakkasiin, eikä lapset olleet kertaakaan kylmissään kuin vain sormista ja varpaista. Huppuhan haalarissa on tosi ihana ja tykkään myös lahkeiden neppareista, joiden avulla lahkeet saa tarvittaessa leveiksi, jotta vaikka laskettelumonot mahtuu. Ja onhan haalari voittanut Ruotsissa tänä vuonna parhaan haalarin tittelin! Ainoa huonopuoli haalarissa on, ettei lahkeissa ole lumilukkoja. 

2. Kaxs Proxtec 110cm


Kenties hinta-laatusuhteeltaan parhain haalari mikä meillä on ollut on tämä Kappahlin Proxtec, joka pojilla oli heidän ollessaan 3v. Laadukkuudeltaan ihan samalla viivalla Reiman kanssa, kenties paksuuden ja hankauksen keston puolelta jopa sitä laadukkaampi. Heijastimet ainoastaan kärsivät käytöstä ja ne kuluivat yllättävän paljon siihen nähden, etten pessyt haalareita kuin kerran.

Tämä on luultavasti paksuin haalari mitä meillä on ollut ja ehkä jopa vähän liian kuuma meidän kuumaveriköille, jotka pärjäävät ohuemmallakin. Tätä suosittelisin niille lapsille, jotka ovat kylmissään helposti. Ainoa huono puoli on, ettei tässä haalarissa ole karvahuppua, jonka itse haluaisin oikeastaan joka haalariin. Jalkalenksut ovat sellaiset tavalliset kuminauhat, joten niitä sai olla vaihtelemassa moneen kertaan talven aikana. 

3. Molo kids Pyxis 98cm


Tämä taas heittämällä huonoin haalari mitä meillä on ollut, mutta ei suinkaan mikään huono valinta. Muut kaksi yllä olevaa vaan nyt sattuvat olemaan niin hyviä, ettei tämä Molo missään nimessä huonoille hävinnyt. Ja sen verran hyvä Pyxis haalarikin on, että meillä on Justukselle tämä kakkoshaalarina (käytettynä ostettu). Pojilla nämä oli käytössä heidän ollessaan 2v, sekä alkutalven kolmevuotiaina. 

Miinusta haalarille tulee kuitenkin siitä, ettei haalari saavuttanut mielestäni sellaista laatua, jonka hintaisellaan puvulla pitäisi olla. Tämä johtuu ehkä kankaasta, sillä kangas on sellaista karheaa mattaa, joka menee aika helposti karheumalle polvista. Se tuskin isosti ainakaan vaikuttaa teknisiin ominaisuuksiin, mutta onhan se ulkonäöllisesti vähän tylsää. 

Mä en enää ostaisi tätä haalaria uutena täydellä hinnalla, mutta käytettynä siistinä kyllä. Niin ja se hupun karvareuna, siitä tietysti tulee vähän miinusta, vaikkei se nyt niin vakavaa ole että karva Molosta puuttuu, eiku. Anteeksi, en vaan ole näiden vuosienkaan varrella tottunut tuohon nimeen :D

Muovisista jalkalenkeistä plussaa, hyvistä heijastimista plussaa ja lahkeiden lumilukoista plussaa. 

4. Ticket to heaven snow baby baggie 86cm


Tuplien ollessa vuoden, oli heidän toppiksenaan Ticketin turkoosi toppahaalari. Tämä haalari oli niin ihanan mallinen juuri kävelemään oppineille taaperoille, jotka piti pakkasiin topata tosi paksusti. Haalarin alle mahtui vaikka mitä. Sisällä paksu ja lämmin fleecevuori ja hupussa ihana karvareunus. 

Haalarin kangas oli sellaista liukasta ja kiiltävää, joten lika tähän haalariin ei tarttunut millään ja sain myydä haalarit eteenpäin uudenveroisina, sen verran paksusta kankaasta oli kyse. Nythän Ticket on muuttanut vähän haalareiden mallia ja materiaaleja, eikä ainakaan mun hypistelemät ole olleet niin paksuja kuin nuo meidän oli. 

Nämä haalarit olivat ihan täydelliset taaperohaalarit.

Mainittujen haalareiden lisäksi meillä on ollut Polarn o pyretin fleecevuorellisia kuorihaalareita, jotka menevät paksuutensa vuoksi hyvin pikkupakkasilla ja ovat olleet laadultaan ihan priimaa. Toppahaalareista ei meillä kokemusta ole, vaikkakin mietin josko aleista ostaisin Popin haalarin Justukselle ensi vuodeksi. Tälle talvelle Justuksella on Pomp de luxin haalari, jota mielenkiinnolla lähdetään testailemaan. Siitäkään kun ei meillä mitään kokemusta ole. 
2 kommenttia:

 1. Meillä on 6v ja 4v pojilla ollut käytössä kolme kakxin toppahaalaria ja olen myös tosi tyytyväinen niiden laatuun. Kahden pojan eli kahden talven käytön jälkeen ovat tosi siistejä, kuluneita toki mutta rikki ei ole pinta mennyt.

  Tämän vuoksi olin todella pettynyt kun Kakxin välikausihousut menivät rikki parin kuukauden käytön jälkeen. kangas hankautui rikki saumateippien rekasta. Lisäksi polvet kuluivat tosi karheaksi vain yhden välikauden aikana, kun esim reiman haalari on kestänyt vastaavaa käyttöä ilman polvien karhentumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mulla oli jäänyt tää kommentti huomaamatta. Mutta joo, toppahaalarit oli tosi hyvät, kuorihousuihin petyin minäkin. Muistelin, että tuplilla oli kaksivuotiaina tosi hyvät, mutta nelivuotiailla ne ei kestäneetkään. Olisiko laatu muuttunut, tai sitten kestää kaksivuotiaan touhut muttei enää nelivuotiasta..

   Poista

Kiitos kommentistasi!