sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Syksyn käytännöllisin haalari


Sisältää mainoslinkkejä *

Toivoitte edellisessä lastenvaatepostauksessa kovasti uusia vaatteisiin liittyviä tekstejä, joten tässäpä tulee jo heti seuraava. Moni toivoi myös sisävaatteisiin liittyviä juttuja, jotka nekin lupaan toteuttaa mahdollisimman pian. Lastenvaatteista olen kirjoittanut tosi vähän, olen jotenkin ajatellut, ettei tavalliset vaatteet juurikaan kiinnosta. Niitähän meillä nimittäin on, tosi perinteisiä lastenvaatteita, ei juurikaan merkki- tai muotivaatteita. 

Mutta, tulossa on, kunhan ehdin vaan toteuttaa! Sitä ennen, mennään näillä ulkovaatteilla. Muutama päivä sitten kirjoitin lasten softshell-vaatteista täällä, ja siellä sivulauseessa mainitsin nuo kurahaalarit*. Kurahaalarit meillä oli ekan kerran isoilla pojilla heidön ollessaan alle vuoden. Silloin ne oli luonnollisesti aika turhat, eiväthän vauvaikäiset tuplat juurikaan touhunneet maassa. Sitten haalari unohtui ja muistin sen uudelleen, kun niin moni äiti kehui haalareita monikkoryhmässä.


Poikien ollessa kolme, ostin taas kurahaalarit käyttöön. Mikä pelastus! Niin ihanan helppo haalari Suomen syksyisiin oloihin. Kurahaalariss aon ehkä parasta se, että sen puhdistaminen on niin helppoa. Likaantuuhan se ihan yhtälailla kuin kaikki muutkin haalarit, mutta sen saa helposti suihkulla suihkutettua puhtaaksi. Isojen haalareissa on fleecevuori ja nuo haalarit ovat niin lämpimät, että toimivat sellaisenaan loskakeleillä. Tämä varsinkin on helpottanut meidän vaate- ja pukeutumisrumbaa ihan kamalasti.

Justuksen haalarin ostin kesällä Jesper&Juniorin alesta, sillä kaipailin hänelle vuoretonta haalaria. Näin jälkikäteen ajatellen, olisi ehkä kuitenkin pitänyt hankkia vuorellinen, sillä se säästäisi yhdeltä vaatekerran pukemiselta. Varsinkin meidän pihassa nuo haalarit ovat huiput, sillä piha on vielä viimeistelemätön ja kulkuväylien hiekka menee ihan kuravelliksi sateiden tullessa. 

Isojen poikien haalarit* saatiin Ellokselta vuosi sitten ja nyt huomasin, että samaiset haalarit ovat jälleen alessa. Nyt niistä saa -25% ovh-hinnasta, mikä on jo tosi kiva alennus. Haalarin saa nimittäin itselleen alle viidelläkympillä. Kaikki kurahaalarit löytyy täältä*. Meidän pojilla haalarissa on koko 116 mikä menee heillä kyllä vielä ainakin tämän vuoden, mahdollisesti ensi keväänkin. Haalarin vyötäröllä on kiristysnauha, jonka avulla haalarit meni pojille hyvin reiluinakin. 


Muistelen, että olen kerran tai kaksi pessyt haalarit pesukoneessa, muuten on aina riittänyt pesuksi pelkkä huuhtelu. Tuo tumma väri antaa muutenkin aika paljon anteeksi, eikä kaikki pienin lika niin näy. Pojat itse tykkäävät tästä haalarista kovasti, kuuri siksi, ettei sinne tarvitse välikerroksia. Kuulemani mukaan myös päiväkodeiss afanitetaan näitä juurikin helppouden takia!

Me ollaan käytetty näitä paitsi nyt viileämmillä syyskeleillä märällä pihalla, kuin myös nollakeleillä loskassa. Ja haalari on ollut tarpeeksi lämmin sellaisenaan. Justukselle harkitsen kyllä tosissani tuota Elloksen haalaria myös, sillä vaikka ajattelinkin vuorettoman paremmaksi, tuli nyt todettua että vuori olisi sittenkin hyvä juttu.

Onko teillä koettu kurahaalarit hyväksi syksy-/kevätulkoiluvaatteeksi?

16 kommenttia:

  1. Täytyypä pitää mielessä nämä kurahaalarit. Saimme ensimmäisenä syntymäpäivänä viime kesänä päiväkotia varten kurahousut ja -takin. Voisin kuitenkin kuvitella, että tämä haalari voisi olla hieman käytännöllisempi ja helpompi pukiessa. Täytyypä muistaa tämä, kun poitsulle alkaa nykyiset kuravaatteet jäämään pieneksi.
    Blogisi sisältää laidasta laitaan juttuja ja sivut ovat kauniit. Teidän arkeanne on kiva seurata myös IG:n puolella. Teillä vaikutti olevan onnistunut loma. Siksi haluaisimme haastaa sinut vastaamaan Arjen sankarit - blogihaasteeseen. Haasteen löydät täältä: http://vainaitienjutut.blogspot.com/2018/09/arjen-sankarit-blogihaaste-vol-2.html
    Aurinkoista tulevaa viikkoa! -Laura/ Vain äitien jutut-blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on sitä erityisesti syksyllä, kun kelit on märkiä melkein joka ulkoilukertana! :) Mutta kyllä mun mielestä kuriksetkin toimii tosi hyvin, vaikkakin niiden pukeminen ja riisuminen on hivenen ärsyttävää.
      Hei kiitos, ihana kuulla <3 Ja kiitos haasteesta, mä käynkin lukemassa sen heti, jos vaikka innostuisin! :)

      Aurinkoista viikkoa myös sinne LAura! :)

      Poista
  2. Nää on niin parhaat haalarit! Vitsi ku kaikilla olis nää varsinkin tarhassa, päiväkodissa työskentelevänä näitä todellakin suositaan, helppouden mutta varsinkin lasten takia, niiden on helppo pukea itse ja liikkuminen helpompaa ei tarvii laittaa kuravaatteita erikseen ulkovaatteiden päälle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih, nää taita aolla sellaset päikkytädin unelmahaalarit, sen verran nimittäin olen itsekin hehkutusta lasten päikyn työntekijöiltä kuullut :D näissä yhdistyy kyllä winwin jutut niin aikuisten kuin lastenkin kannalta :)

      Poista
  3. Kiitos linkistä! Tilasin meidän kuopukselle kurapuvun. Vanhemmalla ollaan jo monta talvea suosittu Lassietecin suprafill-pukua. Sekin ollut tosi näppärä. Kurahousushow ei näin äitinä houkuta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tästä oli apua! :) Suprafill on huippupuku sekin! :)

      Poista
  4. Just vein edelliset kirpparille ja pitää hankkia uusi. Meillä on pojalla vuorellinen kurahaalari aina keväällä päiväkodissa, koska se rakastaa uida lätäköissä ja kevään loskakeleillä onkin helposti vaatteet ihan märkänä. Jonathanin haalareita meillä on ollut uemseampikin. Tuota Elloksen haalaria on pitänyt jo pitkään testata, jospa nyt hankittais sellainen. Minkä mittaisia teidän pojat on? Mietin nimittäin meillekin tuota 116 kokoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kuulostaa kovin tutulta! Tuossa haalarissa onkin parasta myös se, ettei tarvitse kieltää noita uintireissuja! Mä ihastuin tuohon JOnathanin haalarin kuosiin, niin kivan värikäs syksyyn!
      Meillä pojat oli kesäkuun mittauksessa 115cm ja 110cm. Otettiin nämä tosiaan viime syksynä käyttöön ja nyt menee ainakin tän syksyn. Sanoisin että aika hyvä koko 108-120cm lapselle! Meillä pojilla on aika pitkät selät, eikä tuossa niskahaaramitta jää liian lyhyeksi :)

      Poista
  5. Olisiko sulla vinkata hyvä ja lämmin talvihaalari? Meillä poika nyt 1,5vuotta ja pituutta n. 92cm. Tuota kurahaalaria pitää kyllä kevääksi harkita! -Riina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli Reiman haalarit isoilla viime vuonna ja ne oli mun mielestä parhaat mitä meillä on tähän saakka ollut. Siis ne ihan tavalliset Stravangerit! Myös Molon haalareista meillä on hyvät kokemukset, ne ei vaan mun mielestä kestä niin siisteinä vuotta, kun vaikka ruo reima kesti. Myös Ticketiä voin kehua, ne oli isoilla pojilla kun olivat vajaa 2v :) Yllättävän laadukas oli myös Kappahlin Kaxs haalari, se oli ehkä paksuin mitä meillä on koskaan ollut, ja viluiselle lapselle aivan loistava! Siinä ei ollut muuta huonoa kuin se, ettei hupussa ollut karvaa, josta mä tykkää itse kovasti! :)

      Moni on kehunut myös PDL-haalareita, siitä ei meillä vielä ole kokemusta kun vasta tulossa justukselle käyttöön

      Poista
  6. Nyt tilasin ensimmäistä kertaa vuorellisen kurahaalarin meidän 4-vuotiaalle. Kiva päästä testaamaan tätä pukua käytössä ja pian varmaan kelitkin on siihen tarkoitukseen kohdillaan. Mukavaa syksyä teidän perheelle ja kiitos kivasta blogista!

    VastaaPoista
  7. Aikuisten näkökulmasta tällaiset haalarit ovat varmasti kaikinpuolin käteviä, mutta mua mietityttää, miten mukava ne päällä on oikeasti touhuta. Kuravaatteet kun eivät käsittääkseni erityisemmin hengitä. Kuinka moni aikuinen olisi valmis touhuamaan pihalla kokovartalomuovipussi päällään? Me ollaan pärjätty meidän 3- ja 5-vuotiaiden kanssa ihan ilman kuravaatteita, vaikka varsinkin nuorempi on rymynnyt välillä pitkin lätäköitä sydämensä kyllyydestä. Laadukkaat tekniset välikausi- ja talvivaatteet pitävät niin hyvin vettä, että emme ole koenneet tarvetta peittää niitä vielä kura-asuilla. Monesti ihan ihmetyttää, miksi teknisiä ulkovaatteita ylipäänsä hankitaan, jos niiden ominaisuudet eivät sitten kuitenkaan pääse täydellä teholla käyttöön. Ymmärrän toki pointin pesemisen helppoudesta, mutta ainakaan me emme ole kokeneet sitä ongelmaksi näiden teknisten vaatteidenkaan kanssa. Yleensä nostamme märät/kosteat vaatteet kylpyhuoneeseen kuivumaan, joskus tarvittaessa suihkutamme ensin. Kuivuneista vaatteista on helppo tarvittaessa vaikka ravistella vielä hiekat pois ennen naulakkoon ripustamista. Pari kertaa kauden aikana saatamme vielä pestä vaatteet - varsinkin, jos ne ovat jostain syystä erityisen likaiset - mutta sen enemmille pesuille emme ole nähneet tarvetta. Ne ovat kuitenkin lasten vaatteita, eikä niiden tarvitse putipuhtaita ollakaan :) Kannustan muitakin kokeilemaan elämää ilman kuriksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäyksenä vielä, että tarkoitukseni ei ollut olla hyökkäävä eikä suoranaisesti arvostella toisten tapoja pukea lapsiaan. Halusin vain kyseenalaistaa suomalaisen kuravaatekulttuurin ja rohkaista muitakin kokeilemaan toisenlaista vaihtoehtoa. Kuravaatettoman elämän helppous saattaa lopulta yllättää positiivisella tavalla :) Kiitos ihanasta blogista! Palasia sinun ja perheesi arjesta on aina mukava lukea :) Oli ihana kuulla, että teillä oli niin onnistunut lomareissu! <3 Olisi kiinnostavaa vielä tietää, miten noutopöytäruokailut sujuivat pikkuväen kanssa..? Olivatko kellonajat teille sopivat, jaksoivatko lapset (erityisesti pienimmäinen) hyvin ne tilanteet ja tuntuiko all inclusive teille parhaalta valinnalta? Meillä lomareissu ilman aterioita häämöttää jo muutaman viikon päässä.. :)

      Poista
    2. Kiitos selvennyksestä, ja kommentista ylipäätään! Mun mielestä oli hyvä että nostit tän esille, sillä olen sun kanssa aikalailla sama amieltä. Eihän noi kurakankaat oikein hengitä, ja helposti olo onkin tosi topattu. Tuo kurahaalari on mun mielestä just siksi kätevä, että se riittää sellaisenaan, eikä lapsi ole niin topattu.

      Meillä käytetään kuriksia ehkä eniten siksi, että ne suojaa vaatteita pesulta. Vältän konepesua ihan viimeiseen saakka ja olen tosi laiska pesemään niitä myöskään käsin. Justuksen kanss aulkoillessa en aina jaksa kurahousuja tai -haalaria laittaakaan, yhden lapsen haalarin suihkutus on nopeaa, eikä sitä hiekkaa niin paljon sisään tule. Kolmen lapsen kanss aulkoillessa tykkään kuitenkin oikoa, ja tuon kurahaalarin pesu on huolettomampaa, kun ei tarvi miettiä ominaisuuksien menettämistä :) ja haluun myös tarkentaa, että meilläkin kuravaatetta käytetään ihan kurassa ja loskassa, muuten kyllä riittää perusvaatteet.

      Mutta kommenttisi oli tosi hyvä kannanotto, sillä valtaosa vaatteista on tosiaan niin laadukkaita, että pitää kosteuden ulkopuolella yhtälailla kuin kuravaatteetkin! Mua kovasti kiinnostaa, että onko teillä lapset päiväkodissa, ja ovatko sielläkin ilman kuriksia? Mitä päiväkodin tädit siihen sanoo?

      Ja tuo noutopöytä, se oli tosi kakspiippunen juttu. Oli kivan helppoa, kun lapset sai hakea ruokaa itse, mutta toisaalta he sitten söi aika yksipuolisesti. Yllätyttiin positiivisesti, että kahdesti ala cartessa syöty ruoka sujui jopa paremmin kuin noutopöytä illalliset.

      All inclusive oli tuolle reissulle kyllä paras valinta, oli kiva kun lapset sai hakea jäätelöä ja juomista itsekseen, mutta jatkoss auskalletaan kyllä valita kevyempiäkin ruokapaketteja. Olihan ne ruokailutilanteet nimittäin aika vauhdikkaita, kun ihmisiä oli niin paljon ja meteli kova. Kellonajat oli tosi hyviä, vaikka lounasta olisi toivottu vähän pidemmäksi, sillä lounaan ja illallisen väliin jäi monesti jopa seitsemän tuntia.. Ehkä jos ei olisi AI, olisi menty syömään lounasta vasta lähellä kahta, sitä oli hotellilla kuitenkin siihen aikaan tosi huonosti tarjolla.

      Veikkaan, että seuraavalla kerralla kokeillaan puolihoitoa tai pelkkää aamiaista! Ihanaa matkaa teille, käy ihmeessä sitten kertomass akuinka ruokailut sujui! :)

      Poista
  8. Kiitos vastauksesta! Tuo on varmasti ihan totta, että kurahaalari on siinä mielessä perinteisiä kuravaatteita mukavampi, ettei vaatekerroksia tosiaan ole niin montaa :) Meillä on tällä hetkellä lasten hoidon suhteen erilainen tilanne kuin monella muulla samanikäisten lasten kanssa, sillä toimin perhepäivähoitajana, eli omat lapset ovat vielä kotona ja voin itse (yhdessä puolison kanssa) päättää, minkälaisia ulkovaatteita lapsemme käyttävät. Olen sanonut hoitolasten perheillekin, että meille ei tarvitse tuoda kuravaatteita, jos ulkovaatteet pitävät vettä, mutta toki vanhemmat itse tekevät päätöksensä. Olen tosin jutellut parin sellaisenkin henkilön kanssa, joiden lapsi/lapset ulkoilivat myös päiväkodissa ilman kuravaatteita. Mahdollista sekin siis!

    Kiitos vastauksesta myös koskien reissuruokailuja! Ehkäpä tämä vahvisti meidän ajatusta siitä, että matka ilman etukäteen ostettuja aterioita on enempi meidän juttu (mm. tuo meteli ja väenpaljous mietityttäisi), vaikka toisaalta juurikin jäätelön ym. hakeminen vapaasti houkuttaisi :) Ollaan kuitenkin jo sovittu lasten kanssa, että voidaan ostaa jäätelöä joka päivä ;) Meillä painoi vaakakupissa paljon sellainenkin asia, että meidän jälkikasvu on hyvin aamuvirkkua sakkia, ja kun meillä on lähtö Kanarialle aikaisin aamulla (herätys vielä 1-1,5 h tavallista heräämisaikaakin aiemmin) ja perillä on kello kaksi tuntia Suomen aikaa jäljessä, niin en edes uskalla ajatella, mihin aikoihin meillä mennään nukkumaan ja herätään lomareissun aikana! Voi olla, että ollaan oltu hereillä jo monta tuntia ennen aamupalan alkua ja ollaan menossa nukkumaan, kun illallinen vasta alkaisi :D

    Kiitos toivotuksista! Minäpä koitan muistaa käydä kertomassa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!