maanantai 17. syyskuuta 2018

Takaisin kotona!

Niin kului viikko. Ihan tosi äkkiä, varsinkin näin jälkikäteen mietittynä. Tuntuu, että ihan kuin vasta hetki sitten olisin julkaissut ne ennen-jälkeen kuvat ja kertonut, että meidän loma olisi edessä. Ja nyt se jo meni. 

Mutta mikä ihana loma meillä olikaan! Mä en oikein tiedä mistä aloittaisin, sillä kaikkea kivaa kerrottavaa olisi vaikka kuinka. Mutta kai se tärkein on se, että mieli ja kroppa on ihan totaalisen levännyt. Oli ihan mahtavaa viettää koko viikko omalla porukalla nauttien oikein kunnon perhelaatuajasta. Mulle itselleni parasta koko matkassa oli se helppous, kun ei tarvinnut siivota, kokata tai kantaa edes rahaa mukanaan. Ja tietysti kaikkein ihaninta oli se, että sai keskittyä ihan täysillä meidän perheeseen ja lapsiin. Oli aikaa kuunnella heidän juttuja, katsella ilmeitä ja seurata niitä oivalluksia. Välillä tähän perusarkeen urautuu niin kovin, että unohtuu nuo parhaat jutut.


Hotelli oli tosi ihana, näki siitä toki, ettei ollut ihan uutuudeen loistossaan ja ainakin meidän huone oli niin kostea, että tuntui kuin pyyhkeet ei ikinä kuivuisi. Alue oli kuitenkin tosi siisti ja puhdas, ei lainkaan liian täysi, vaikka porukkaa tosi paljon olikin. Tämä oli asia, joka meitä eniten mietitytti kun varattiin ko. hotelli. Monelta suunnalta nimittäin varoiteltiin, että allasalue oli aivan liian pieni hotellivieraiden määrään suhteutettuna. Mutta kyllä meille joka päivä aurinkotuoleja riitti, vaikkei niitä kukonlaulun aikaan varailtukaan. Se ikävä piirre nimittäin tässäkin hotellissa, tai lähinnä sen vieraissa oli, että aurinkotuolit käytiin varaamassa jo reilusti ennen kasia. Altaalle sitten valuttiin vasta puolenpäivän jälkeen. Muutamasti allasvalvojat keräili pyyhkeitä pois, mutta eiväthän hekään kunnolla pysy kartalla siitä, millä paikalla milloinkin ihmisiä käy ja mikä odottaa vaan varattuna.

Bamsekerho oli ihan hitti, niin lapsille kuin vanhemmillekin. Isot pojat rakasti sitä niin kovaa, että olisivat halunneet käydä siellä päivittäin niin aamu- kuin iltäpäivälläkin. Kaikkiaan he olivat kerhossa kuitenkin vaan neljänä päivänä, joko aamulla, iltapäivällä tai molempina. Paristi jopa niin, ettei ohjaajina ollut lainkaan suomenkielentaitoista opasta, mutta eipä se poikia haitannut. Bamsekerhot toivat meille vanhemmille myös hetken omaa rauhaa, varsinkin, jos ne sattuivat Justuksen päiväuniaikaan. Silloin rentouduttiin ihan täysillä, kun ketään lapsista ei tarvinnut vahtia. Kuunneltiin äänikirjoja, oltiin vaan tai siemailtiin Cavaa auringossa. 

Lapset uivat niin paljon, että saattoivat jopa kasvattaa evät. Isot pojat oppivat uimaan ilman kellukkeita, kun suolainen merivesi kellutti juuri sopivasti. Justuksen meno oli tietysti ihan päätöntä, hänellä kun ei itsesuojeluvaistoa ole yhtään, jalat vievät jo melkoisen kovaa vauhtia, eikä hänellä ole pienintäkään halua käyttää kellukkeita. Tuon pienimmän vuoksi loma olikin välillä varsin vauhdikas, kun vuorotellen juostiin hänen perässään ympäri allasaluetta. Vielä odotellaan sitä lomaa, kun kaikki kolme lasta ovat jo sen verran isoja, että heidän vahtimiseensa riittää silmällä pitäminen aurinkotuolista käsin. Ehkä parin vuoden päästä? Isot nimittäin olivat jo oikein helppoja matkaseuralaisia.

Aurinkolasit saatu KIDDEX

Ruoka ja juomat oli hyviä, varsinkin Cava ja punaviini yllättävän hyviä siihen nähden, että olivat kuitenkin sieltä halvimmasta päästä. Varsinkin illallisten sisältö vaihteli kiitettävästi ja päästiin maistelemaan niin japanilaisen, espanjalaisen kuin italialaisenkin keittiön herkkuja. Syötiin Tavernassa tapaksia ja Italialaisessa ravintolassa ihanan ohutpohjaista pizzaa. Lounas ja välipalat olivat enemmän sitä perinteistä buffetsettiä, tosin pääravintolalla ei käyty lounaalla kertaakaan, vaan napattiin syömistä allasbaarin vierestä. Tosi pizza- ja pastapainotteistahan se tietysti oli. Lapsien suosikkeja oli jätskibaari, josta jäätelöä sai hakea just niin paljon kuin halusi. Allasbaarista haettavat kaakaot kermavaahdolla ja jäiset slush-juomat oli hittejä nekin. Lapsista oli myös hauskaa, kun limpparia sai juoda monta lasillista päivässä, se kun on meillä kotona aika harvinaista herkkua. 

Aamupalan jälkeen suunnattiin yleensä aina altaalle tai rantaan, pidettiin lounaan jälkeen pieni päivälepo ja jatkettiin iltapäivällä altaalla. Suihkun jälkeen mentiin illalliselle ja siitä seuraamaan iltaohjelmaa päälavalle. Iltaohjelma kesti aina reilu pari tuntia, jonka lopuksi oli joka ilta vaihtuva esiintyjä. Ennen sitä lapsia liikutti Bamse ja Captain T sekä muu esitystiimi. Kaikkiaan hotellin valikoima ohjelman suhteen oli kattavampi kuin missään hotellissa missä aiemmin ollaan oltu. 

Lennotkin menivät ihmeen hyvin siihen nähden, että Justus istui sylissä, eikä ole koskaan ollut kovin hyvä pysymään paikallaan. Kovin paljon tuota pidemmälle lennolle en tosin pienten lasten kanssa lähtisi, tämä neljä tuntia oli aika sopiva!

Nyt matkakuume on vaan entistä kovempi ja haaveissa olisi seuraava reissu viimeistään ensi syksylle. Ehkä Rodos tällä kertaa, sillä Kreikka houkutti meitä jo nyt kovasti. Jospa vuoden päästä pieninkin olisi hivenen helpompi tapaus :D

Ajattelin seuraavaksi kirjoittaa hotellista tarkemmin, mehän majoituttiin TUI:n Family Life Alcudia Pinsissä, joka taita aolla yksi Mallorcan suosituimpia. Olisiko teillä jotain muuta toivetta aiheista? 

22 kommenttia:

 1. Missä on isojen lasten uv-asut,jotka Suomen kesässä piti kaiken aikaa olla päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät näköjään näissä kuvissa ole päällä :) Reissussa pojat käytti paitoja vain iltapäivällä, jolloin aurinko oli voimakkaammillaan. Ja housuja meillä ei heille ollutkaan mukana lainkaan :)

   Poista
 2. Mua kiinnostaa miten paluulento sujui kun oli yöaikaan. Meillä sama edessä marraskuussa kun tullaan kotiinpäin samanlaisella aikataululla. Aiemmin lennot osuneet hereillä olo aikaan niin tämä hieman mietityttää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisin lentämisestä kirjoittaa ihan oman postauksensa, mutta yölento oli jopa helpompi kuin menomatka, joka oli illalla. Kaikki lapset nukahtivat aika pian nousun jälkeen ja puuduttavaa oli oikeastaan vaan Justuksen sylissä pitäminen hänen nukkuessa. Hän onneksi nukkui niin syvää unta, ettei herännyt, vaikka välillä vaihdettiin sylissä pitäjää. Olihan ne lasten asennot aika hurjaa katsottavaa, kun milloin milläkin mutkalla nukkuivat.. Mutta silti, aika helposti meni!

   Poista
 3. Olitteko terveinä matkalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset oli, mun vatsa oli sekaisin yhtenä päivänä ja miehelläni lähtöpäivänä. Lapset tosin sairastui kotiin tullessa ja nyt he kaikki ovat enemmän ja vähemmän flunssassa :/

   Poista
 4. Kiva kuulla että reissu meni hyvin! :) odotin kovasti tekstiä koska tämä hotelli on toinen vahva vaihtoehto meille varata seuraavaan reissuun. Suosittelisitko tätä kuitenkin? Miksi huone oli kostea? Oliko teillä missä kerroksessa huone?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelisin! Ja jos joskus vielä Mallorcalle tai Alcudiaan mentäisiin, olisi tää hotelli tosi vahvoilla. Palvelut oli ihan huippuluokkaa, niin viihteen kuin asiakaspalvelunkin puolella :)
   Mä luulen, että huoneen teki kosteaksi paitsi keli, sää oli tosi hiostava, mutta myös se, ettei kylppärissä luultavasti ollut kunnon ilmanvaihtoa. Ilmastointi oli kyllä hyvä, mutta se oli vain makuuhuoneissa ja olohuoneessa. Ja voi olla ihan tottumiskysymyskin, kun suomessa kuitenkin tottunut siihen, että ilmanvaihto pelittää hyvin niin kylpyhuoneessa kuin muuallakin :) Meillä oli maatasossa, terassi altaille päin. Ja se oli tosi helppo lasten ja vaunujen kanssa, kun ei tarvinnut odotella hissejä ja huoneeseen pääsi nopeasti. Oltiin siis käytävän päässä, eka asunto ulko-oven vieressä :)

   Poista
  2. Kiitos tosi paljon vastauksesta! :) Vaikuttaa siltä että lähdetään samaan hotelliin. Yritän toivoa parvekkeellisen huoneen jos se vähentäisi kosteusongelmaa. Jostain palautteesta luin myös että maatason huoneessa oli ollut kosteaa. Kannattaako toivoa jotain tiettyä sijaintia? Kuuluuko iltaohjelman äänet huoneisiin? Kävittekö muuten retkillä? Me ollaan 2 viikkoa ja katsoin että merirosvoretki olisi ainakin kiva pojille.

   Poista
  3. Toivotaan! Ja ainakin meidän varatessa, tuoss ahotelliss aoli käynnissä kokeilu, että 35 euron lisämaksulla sai valita vapaista huoneista omansa, jonka hotelli sitten vahvisti ennen matkaa. :) Mekin tiedettiin jo etukäteen missä meidän huone sijaitsi. :) Siitä kartasta näkee aika kivasti mihin huoneen haluaa. Meidän huone oli pääaltaan reunalla, mikä oli aika hyvä kun oli lyhyt matka kaikkialle. Iltaohjelman melu ei kuulunut, mun mielestä sen ääni oli muutenkin totuttua hiljaisempi :) Musiikki kuului kyllä terdelle, muttei tosiaan kova atai häiritsevästi. eri juttu varmasti, jos huone olisi lähellä lavaa.

   Me ei käyty retkillä, mutta merirosvoretki olisi varmasti huippu! Me koettiin ettei Justuksen kanssa retkestä olisi saanut tarpeeksi irti :D

   Poista
 5. Saitteko alennusta matkasta bloginäkyvyyttä vastaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei :) mikäli olisi saatu, olisi se mainittu postauksen alussa kuten mainitsen aina kaupallisten postausten ollessa kyseessä :)

   Poista
 6. Oltiin kesällä Kroatiassa jota voin kyllä suositella lasten kanssa. Ja toinen huippupaikka on Sisilia aivan mahtava saari. Lapset 6 v ja 4 v .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Kroatia olisi kyllä niin ihana! Siellä on upeat maisemat! Ja sisilia varmasti myös, oon käynyt Sardiniass akerran, ja se ainakin oli niin kaunis paikka <3

   Poista
 7. Millaisen budjetin tälläinen reissu vaatii? Pystytkö erittelemään kuluja tarkemmin? Meillä reissu vasta suunnitteluvaiheessa ja olen alustavaa budjettia laatinut mutten tiedä liekö realistinen 😊 Ps. Mukava kuulla että matka oli onnistunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin oikeastaan tehdä siitä ihan oman postauksen, sen verran monta kyselyä aiheest aon tullut :D Tää meidän reissu oli aika keskihintainen, halvemmalla olisi myös päässyt, tosi ei ehkä all inclusiven kanssa. Me myös jätettiin varaus tosi viime tinkaan, lähtöön oli kk kun varattiin ja maksettiin matka. Silloin saatiin 30% alennusta matkan hinnasta, joten matkalle jäi hintaa 2000e + all inclusive 670e. Valittiin parempi huone/näköala, josta tuli lisähintaa 170e. Tän lisäksi bussimatkat hotelliin ja kentälle 100e ja kentällä syödyt ruuat + koneessa meillä olleet eväät about 100e. Muita menoja meillä ei oikeastaan mennytkään, koska ei otettu mitään retkiä, tai käyty hotellin ulkopuolella syömässä :) Näiden lisäksi maksettiin tervetuliaispaketista 30e, turistiveroa joku 40e, lentoparkista 40e, myöhäisestä huoneenluovutuksesta 50e.. Öö, muistinkohan nyt kaiken :D Eli pikaisesti laskettuna joku 3200e. :)

   Poista
 8. Kap Verde ja Sansibar myös huippupaikkoja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kap verde olisi niin ihana! <3 Vähän vaan jännittää se pitkä lento.. Tää neljä tuntia kun tuntui aika maksimilta..

   Poista
 9. Ihan vielä kyselen niin ettekö tosiaan käyneet syömässä kertaakaan hotellin ulkopuolella? Olitteko koko loman vaan hotellissa? Äkkilähtöön jos mahdollista niin säästää huimasti, Meillä laukut pakattuna kesällä otettiin äkkilähtö seuraavana päivänä Maltalle , jäi maksamaan viikko 329e aikuinen ja lapset -50% , mahtava hotelli aamupalalla. 4 henkeä alle 1000e viikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käyty syömässä hotellin ulkopuolella, paitsi lentokentällä toki. Liikuttiin kyllä paljon, tai se minkä lapset jaksoi. Alcudia-reissulla meillä oli hotellin valmistama picnickori, seku nsisältyi all inclusiveen myös ja muut reissut oli lyhyempiä, ja ostettiin niillä vain jäätelöä, limsaa tai hedelmiä.

   Äkkilähtöäjä saa kyllä tosi edullisesti, varsinkin jos hyvä tuuri käy! :) Teillä on kyllä löytynyt tosi edullinen matka!

   Poista
  2. Toi all inclusive on kyllä todella hyvä vaihtoehto niin ei tarvitse etsiä ruokapaikkoja nälkäisten lasten kanssa. Helppoa ja vaivatonta :)

   Poista
 10. Moi. Oliko hotellin uima-altaat lämmitettyjä? Katselin juuri ko hotellia ja jäin miettimään tuota lämmitysjuttua. Matkan ajankohta olisi syyskuussa, puolen välin jälkeen. Ihanan näköistä on ainakin, hirveästi tekisi mieli lähteä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!