lauantai 8. syyskuuta 2018

Keittiön uudet säilytysrasiat


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä ORTHEXin kanssa.

Yksi mun suurista intohimoista on siistit kaapit ja laatikot. Rakastan konmarittamista ja sitä, että kaappien ja laatikoiden sisukset ovat järjestyksessä ja tavarat siellä minne ne kuuluvat. Valtaosasta meidän kaapeista löytyy jotkut sisäjärjestelmät, joiden avulla tavarat pysyvät järjestyksessä. Viime kuussa kerroinkin meidän makuuhuoneen ja eteisen kaapeista, jonne saatiin uudet säilytyslaatikot Orthexilta. Nyt olisi vuorossa keittiön laatikot, joihin niihinkin saatiin uudet siistit säilytysrasiat.


Aiemmin meidän keittiön laatikoissa oli lasiset astiat, jotka olivat aivan liian suuret ja vääränkokoiset sinne. Mua ärsytti epäjärjestys valtavasti, paitsi sotkun, mutta myös sen vuoksi, ettei laatikoihin mahtunut meidän kuiva-aineet kunnolla. Meillä on oikeastaan kolme kaappia, joissa säilytetään kaikki kuiva-aineet. Se on ihan tarpeeksi, jos tila on käytetty fiksusti. Meidän tapauksessa isoin ja tilavin laatikko oli täynnä noita vääränkokoisia astioita, eikä sinne siksi mahtunut kuin muutama. Ne olivat kulmikkaita ja matalia, tilaa meni ihan hukkaan ja korkeussuunnassa sitä ei käytetty juurikaan. 

Ongelma ratkesi kertaheitolla Orthexin GastroMax -sarjalla, jonka suorakulmaisuuden vuoksi saatiin kaikki neliöt käyttöön. Mittailin meidän laatikot tarkasti, ja suunnittelin sopivan kokonaisuuden rasioista. Olin aiemmin vierastanut ajatusta muovisäilytysrasioista, mutta Orthexilla on ilokseni huomioitu hienosti kierrätysnäkökulma. Orthex uusiokäyttää vanhaa muovia ja valmistaa jätemuovista uusia tuotteita. Yritys on panostanut ympäristöystävällisuuteen ja kestävään kehitykseen. Tuotteet on tehty kestämään käyttöä ja aikaa ja näissäkin keit
tiötuotteissa kanness aon silikonikiinnikkeet, joita saa huoletta avata ja sulkea lukemattomia kertoja, ilman että kannelle tapahtuu mitään. Orthex panostaa myös siihen, että kokoajan löytyisi uusia tapoja kehittää ja valmistaa tuotteita entistä ekologisemmin. Tuotteet ovat BPA-vapaita ja niistä suurin osa on valmistettu Suomessa tai Ruotsissa.


Säilytysrasioita kuiva-aineille on neljää eri kokoa, lisäksi kaksi eri kokoa jääkaappisäilytykseen ja esimerkiksi eväsrasioiksi. Korkein koko toimii hyvin spaghetille, ja siihen mahtuu hyvin yksi iso paketti spaghettia. Tilavuudeltaan se on 2,25l. Lisäksi on isoja säilytyslaatikoita 3,5l koossa, johon mahtuu hienosti paketti Talkmuruja, lähes kaksi kaksi pussia vehnäjauhoja, iso pussi kaurahiutaleita.. Pienempi 1,6l rasia on kuin tehty pastapusseille ja pienemmille jauhoille ja hiutaleille. Pienin rasia on 0,8l ja niihin meillä säilötään chiasiemeni, kookoshiutaleita, couscousia, kvinoaa.. Kaikkia niitä kuiva-aineita, joista kaupass amydään pienissä pakateissa. 

Tuotteet ovat konepestäviä ja kestävät lämpötilan vaihteluita -40-+90 asteen välillä. Ne ovat konepestäviä, mutta mikroon niitä ei suositella laitettavaksi, kuten ei mitään muutakaan muovista. 
Orthexilta löytyy laaja valikoima kaikkea muutakin ihanaa, yksi omista suosikeistani on tuo kuvissakin näkyvä kolmen rasian Eden yrttiruukkusetti, joka on tehty juuri kaupassa myytäviä irtoyrttejä varten. Siihen ei tarvitse istuttaa yrttejä mullan kanssa, vaan riittää kun ne nostaa rasiaan, asettaa altakastelumaton oikeaan kohtaan ja kaataa pohjalle vettä. Altakastelumatto säännöstelee vettä yrtille juuri sopivasti, jolloin yrtti ei pääse kuivumaan. 

7 kommenttia:

 1. Sun insta storyssä vilahti joku aika sitten teidän keittiön laatikko ja mä tulin kateudesta vihreäksi. Mä rakastan keittiön laatikoita kun ne on tuolleen järjestetty ja se saa mun sisäisen konmarittajan hymähtelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin, siistit laatikot on ihaninta mitä tiedän!

   Poista
 2. Juuri tuollaisesta keittiöstä minä tykkään! Kun kaikella on oma paikkansa niin nopeasti näkee jos jokin tuote on käymässä vähiin ja niinpä ei tule yllätyksiä kun jotai puuttuu.
  Meillä oli työpaikalla 5S-järjestelmän (sortteeraus, systematisointi, siivous, standartointi, seuranta) koulutus viitisen vuotta sitten ja 5S-järjestelmä siirtyi heti meidän käyttöön myös kotona. Miten helppoo nykyisin onkaan ku kaikki löytyy helposti omilta paikoiltaan ja sekasotkua ei pääse edes kehittymään. Ja hankinnat ja täydennyksetkin sujuvat helposti ku kaikki on systematisoitua. Vaati toki vaivaa että koti saatiin järjestykseen mutta on se kyllä säästänyt vaivaa ja hermoja sen jälkeen, useamman lapsen perheessä ku ei ole aikaa hukkuneitten lapasten ettimiseen. Ku tutuistuin ja toteutin 5S:n kotona ni konmaritukseen en ole edes tutustunut sen jälkeen, 5S ku pitää sisällään myös järjestyksen jatkuvan ylläpidon jotten konmaritukseen ei ole tullut tarvetta sen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toi kuulostaakin tosi mielenkiintoiselta! Pitääkin tutustua aiheeseen tarkemmin!

   Poista
 3. Minua on mietityttänyt kuinka näiden rasioiden kanssa muistaa parasta ennen päiväykset tai kuinka tyhjennät uuden pussin rasiaan jos siellä on vielä vanhaa pohjalla? Onko tuosta laatikosta vaikea nostaa rasia keskeltä kun ne ovat niin tiiviisti? Kaunis järjestys kyllä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi isot laatikot on sellaisia, että siellä vaihtuvuus on meillä niin nopea, pastat, riisit ja jauhot, ettei päiväyksiä mun mielestä tarvi. Nämä tulee kuitenkin syötyä viimeistään puolessa vuodess aja kun päiväykset on kuitenkin reilu vuoden niin.. Pikkulaatikoiden pohjassa mulla on tarraslaput, joissa on niiden päiväys.

   Laatikossa on joku viitisen senttiä ylimääräistä tilaa, joten rasiat saa kyllä helposti ylös. Taapero tosin ei saa, mikä on ihan hyvä vaan :)

   Ostan oikeastaan uutta vaan silloin kun tuote on loppumassa, ja silloinkin vanha pois ennenkuin uusi tilalle.

   Poista
 4. Millä oot tehnyt noi tekstit noihin purkkeihin?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!