lauantai 22. syyskuuta 2018

Tuplien huoneen uusi ilme

Täällä ollaan koko perheen voimin enemmän ja vähemmän kipeänä. Pienin ehkä pahiten, hänellä nimittäin kuumetta on ollut jo useampi päivä, tänä iltanakin se taas nousi ja korvistakin löytyi molemmista tulehdukset. Oma olo on myös nyt sellainen, että sohvannurkka peiton alla villasukissa kuulostaa tosi hyvältä ajatukselta. 

Lapset sairasti oikeastaan koko viime viikon, joten ulos ei olla juurikaan päästy. Se on tarkoittanut sitä, että sisällä on pitänyt keksiä ajanvietettä ja lasten ollessa vetopois, on mulla itsellä ollut hyvin aikaa siivota ja sisustaa. Syksyn tullen, iskee aina se sisustuskärpänen, jonka myötä olisi kiva laittaa huone jos toinenkin uuteen uskoon.

Tuplien huone on selvästi vähän sellaisessa murroksessa, he kun eivät ole oikein enää pieniä, mutteivat ihan koululaisiakaan. Kerättyäni viikolla taas yhden kassillisen leluja varastoon vietäväksi, käänsin samalla huoneen sisustuksen ympäri. Viimeksi sisustin sitä tammikuussa, kun pojat muuttivat leikkihuoneeseen ja sinne saapui kerrossänky. Silloin jo mietin, oliko sängyn silloinen paikka paras mahdollinen, vai toimisiko tämä nyt kokeiltu paremmin. 

kuvassa olevat reput saatu JOllyroomilta, alakulman penaalit saatu Kiddexiltä

Mitään uutta huoneeseen ei tullut, kaikki muu paitsi pöytä vaan vaihtoi paikkaa. Tällainen sisustaminen onkin ehkä parasta, sillä se ei käy lompakolle eikä vaadi kovin suurta suunnittelua. Tämäkin muutos tuli vähän hetken mielijohteesta, kun olin juuri edellisenä päivänä katsellut lasten leikkiä ja miettinyt, oliko sisustus kuitenkaan toimivin mahdollinen.

Kaksosten huone on ihanan iso, se on meidän talon suurin makuuhuone, joten on loogista että siihen majoittui tuplat. Tarjottiin heille mahdollisuutta omiinkin huoneisiin, mutta kumpikaan ei halunnut. Joten se jää vielä odottamaan. Voi olla, että kun isot haluavat omat huoneet siirtyy Justus tähän isoimpaan, sillä samalla kun huone toimii hyvin leikeissä, on se myös meidän talon jumppahuone. Muuttaessamme uuteen kotiin haluttiin lastenhuoneeseen ehdottomasti puolapuut (saatu kaupallisessa yhteistyössä Dinox:lta). Ei pelkästään lapsille, vaan myös aikuisille. Niissä saa nimittäin tosi monipuolisen jumpan tehtyä niin halutessaan. Lapsillakin puolapuut ovat kovalla käytöllä ja niiden kaverina voimistelurenkaat (saatu kaupallisessa yhteistyössä Dinox:lta) on meillä tosi tykätty. 

Yksi syy, miksi liikkumiseen kannustavat kalusteet huoneeseen haluttiin oli se, ettei lasten kanss atarvitsisi lähteä ulos, saadakseen heille liikuntaa. Aktiivisuuden tukeminen ja liikuntaan kannustaminen on meille tosi tärkeää ja mä uskon sen lähtevän isosti jo siitä, että tarvittavia liikuntavälineitä on koko ajan saatavilla. Tasapaino ja hienomotoriikka kehittyy tosi vauhdilla kun lapset päivittäin huomaamattaankin treenaavat niitä. Tuo Bobles esimerkiksi on usein meidän olkkarissa, jossa sen päällä on temppuilemassa melkein aina joku lapsista. Pieninkin osaa jo nousta sen päälle seisomaan ja varsinkin Rasmus on tosi taitava tasapainoilemaan sillä erilaisissa asennoissa. 

Huoneen isoin tarkoitus on toimia nukkuma- ja leikkihuoneena sekä säilöä ja varastoida lelut fiksusti. Huoneessa on näkyvien kalusteiden lisäksi yksi kaksiovinen kaappi ja yksi hyllykaappi, joissa säilötään niin leluja kuin askartelu ja piirustusvälineitäkin. Nuo kaapit mun pitäisi käydä tosissaan läpi, sillä siellä on varmasti järjestys kärsinyt siitä, kun sen viimeksi olen siivoillut. Näiden lisäksi meillä on aina jonkin verran leluja ulkovarastossa, sillä mun mielestä on kiva kerätä jotain leluja välillä pois, niin ne parin kuukauden päästä tuntuvat ihan uusilta. Vaihtuvuus toimii tosi hyvin, ja lelukassin tuominen heikkona hetkenä takaisin takaa itselle rauhallinen hetken "uusien" lelujen viihdyttäessä lapsia. 

Kuvassa olevat reput saatu Jollyroomilta

Lelusäilytyksestä huoneessa vastaa Stuva, joka ei tällä hetkellä oikeastaan ole optimaalisin kaluste huoneeseen. Siellä on pikkulegoja, isommat autot, rekat, lentokoneet.. Stuvan kaverina huoneessa on nyt pystyyn nostettu Expedit, jossa on tilaa kaikille lastenkirjoille, roolivaatteille, puujunaradan junille ja lisäosille sekä lelufiguureille. Yksi laatikko on aina melkein tyhjillään, se on se laatikko johon kerään lelut jos ne pitää äkkiä saada pois tieltä ja sieltä sitten lajittelen ne omille paikoilleen. Näiden lisäksi sängynaluslaatikoissa (saatu kaupallisessa yhteistyössä Veke.fi :ltä) toisessa on dublot ja toisessa puujunaradan raiteet. 

Meillä on aika tiukka järjestys leluilla, mutta se toimii. Kaikelle on oma paikkansa ja lapsetkin tietävät missä mikäkin lelu on. He myös hienosti laittavat lelut siivotessa omille paikoilleen, vaikka siivous onkin asia johon heitä saa kannustaa ja maanitella ihan joka kerta. Kaiholla odotan niitä hetkiä, kun he siivoavat täysin ilman apua ja vaan yhdestä kehoituksesta.

Mä koen huoneen jotenkin raikastuneen valtavasti, vaikkei se ihan kauheasti muuttunutkaan. Haluaisin huoneeseen uuden maton, sillä tuo harlekiinikuvio alkaa jo vähän käydä silmiini, mutta koska en tiedä mikä toimisi yhtä hyvin, saa matto odottaa inspistä. Myös lamppu kaipaisi vaihtoa, tai ainakin siihen pitäisi hankkia paremmat polttimot. Nykyiset ovat nimittäin aivan liian keltaista valoa tuovat ja liian heikosti valaisevat. Myös Stuvan tilalle haluaisin jonkin toimivamman kalusteen, mutten vaan oikein tiedä minkä. Luultavasti näillä mennään siihen saakka, että pojat aloittavat koulun ja huone muutetaan silloin enemmän koululaisen tarpeita vastaavaksi. 

7 kommenttia:

 1. Tosi viihtyisä ja kotoinen huone pojilla. :) Odotan aina innolla jokapäivä oletko tehnyt uuden postauksen, näitä on vaan niin ihana lukea, tästä on tullut ihan arkipäivää lukea ja nähdä miten teillä toimitaan ja millaista teidän elämä on! :) Olet paras äiti lapsillesi!! ❤️ Mukavaa syksyä koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla <3 Ihanaa syksyä myös sinne, mukavaa kun käyt lukemassa <3

   Poista
 2. Mistä tuo pöytä on? Mikä kerrossänky? ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöytä on ikeasta, se halvin mahdollinen johon voi valita eri jalkavaihtoehtoja, en nyt millään muista nimeä..
   Kerrossänky on Veken kalusteen Huxie 165cm :)

   Poista
 3. Onko suurin osa noista huonekaluista saatuja...ja reput yms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, suurinosa huonekaluista on Ikeasta ostettuja ja debit/credit-kortilla tai käteisellä maksettuja :) Postauksessa mainitut kerrossänky (-50% alennus), sängynaluslaatikot, puolapuut ja voimistelurenkaat on saatu vastineeksi bloginäkyvyydestä, kuten myös reput ja penaalit :)

   Poista
 4. Sulla on kyllä todella silmää sisustamiselle! Haen erityisesti inspiraatiota sun lastenhuonepostauksista omien lasten huoneisiin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!