torstai 20. syyskuuta 2018

Lasten välikausi AW18


Sisältää mainoslinkkejä*

Syksy oli tullut ihan huomaamatta ja hetkessä meidän reissun aikana. Matkaa edeltävällä viikolla lapset leikki pihalla vielä shortseissa, mutta tällä viikolla saikin pukea jo softshelliä ulkoiluihin ja varsinkin aamulla ulkona oli jopa kylmä. Kaupassakin käydessä lööpit huusi, että ihan pian yöpakkasetkin on täällä.

Viilenevät kelit tarkoittaa syysvaatteiden kaivamista kaapista. Mä tykkään olla hankinnoissa ajoissa ja meillä olikin lapsille kaikki tarvittava hankittuna jo hyvissä ajoin. Valtaosan hankin jo kevääksi, ja silloinhan ne jäi melkein kokonaan käyttämättä kun kesä tuli niin yllättäin. Nyt syksyksi ostin vain lapaset Justukselle ja sormikkaat isoille pojille, kaikki muu on keväthankintoja tai peräisin jopa viime syksyltä. 


Kaikilla lapsilla on kaksi settiä syksyyn, toinen kuvissa näkyvä softshell ja toinen kuorisetti. Justuksen kuorivaatteet näkyvätkin yhdessä kollaaseista ja isojen kuorivaatteet ovat nämä Jollyroomilta keväällä saadut takki ja housut. Kuorivaatteita lapset käyttävät oikeastaan päiväkodissa ja softshellit ovat käytössä kotona ja kaupungilla. Kahden setin lisäksi on kuravaatteet ja kurahaalarit. Isoilla nämä Elloksen kurahaalarit* (joissa nyt -25% alet!) Ja Justuksella Jonathanin. Näiden lisäksi on vielä Windfleecetakit, joita pääasiassa käytetään kaupoilla ja takin lisänä. Wf-takit ovat olleet nyt alkusyksyn myös kovalla käytöllä päiväkodissa, ne on niin monikäyttöiset, että menee kaikenlaisella kelillä!

Kuvien takit hankin pojille jo vuosi sitten Name Itin kesäalennusmyynneistä, ne ovat kokoa 116 ja menevät hyvin vielä ainakin tämän syksyn, ehkä jopa seuraavan kevään. Vastaavat takit täällä*. Housut* ovat myöskin kokoa 116 ja hankittu viime kevääksi. Keväällä ne vaan ehti ehkä kolmasti jalkaan ja ovat kuin uudet. Pojilla pituutta on 115cm ja 110cm.  Justuksen haalarin taas ostin joulun jälkeen alennusmyynneistä ja se on kokoa 86. Haalarista vastaava malli, melkein sama väri täällä*. Malli on vaan jotenkin tosi erikoinen, sillä hihat ovat mahdottoman pitkät, vaikkei lahkeissa taas mittaa ole yhtälailla. Tai sitten meidän lapsi on vaan lyhytkätinen suhteessa selän ja jalkojen mittaan.  Justuksella on pituutta 8ocm ja muuten haalari on hyvän kokoinen. Reilu, muttei liian iso. 


Kengissä luotan isojen kohdalla jo neljättä syksyä Vikingin goretex lenkkareihin*. Nämä ovat jo neljäs pari meidän lapsilla ja olen tykännyt mallista ja laadusta ihan valtavasti. Veikkaan, että Justuksenkin kohdalla hankitaan seuraavan kerran nuo samat, sillä nyt käytössä olevat Reiman Patternit* ei ainakaan näin pienessä koossa vakuuta. Ne ovat tosi jäykät ja tönköt, ehkä tuon korkean varren takia. Vikingeistä ollaan tykätty kaikki tosi paljon, vaikka niissä matalammat varret onkin. Ei kuitenkaan koskaan olla koettu niitä ongelmaisiksi, kumilenksuilla lahkeet pysyy kuitenkin hyvin kenkien päällä.

Justuksen kuorivaatteet ovat nekin kokoa 86 ja ostettu käytettynä. Tuo oranssi takki oli niin herkullisen värinen, että se oli vaan saatava! Saa nähdä, meneekö tämä setti vielä keväälläkin, olen nimittäin kokenut päiväkodissa takki+housu yhdistelmän haalaria helpommaksi, varsinkin välikaudessa. Se antaa enemmän vaihtoehtoja pukemiseen, eikä kotoa lähtiessä tarvitse laittaa koko vaatekertaa päälle, vaan riittää pelkkä takki.

Pipoina isoilla on Name It puuvillapipot, olisin halunnut heille heijastimella varustetut, mutta he itse valitsivat nuo. Justuksen pipo on Gugguun puuvillainen nauhapipo, mikä on kyllä loistava malli, se kun pysyy niin hyvin päässä ja suojaa hyvin korvia. Toinen pipo on isojen vanha Name it pipo.

Hanskoissa vannon noihin Polarn o pyretin kuorihanskoihin, ne on olleet laadultaan ihan mahtavat. Justuksella on kuitenkin Reiman hanskat, jotka nekin on tosi hyvät, eivät vaan vedä vertoja popille. Niissä on kuitenkin tuo sivuvetoketju, joka helpottaa hanskojen pukemista pienelle niin paljon!




Joko teillä on välikausihankinnat tehty, vai vieläkö etsitään täydellistä settiä? 

17 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Mitenhän mä olenkin antanut itseni hurahtaa lastenvaatteisiin, mutta niin siinä vain kävi! On mahtavaa tehdä secondhand-löytöjä ja säilöä vaatteita joskus parinkin sesongin yli. Kuten te, mekin vannomme Vikingin mid-varrellisten välikausilenkkareiden nimeen. Sopii meidän kaksosille molemmille mainiosti ja lapset itsekin tykkäävät. Crocsin kumppareista malli bumb it on meidän valinta. Välikauden vaatevalinta on name itin softshell-haalarit ja popin kuorihousut henkseleillä, windfleecet ja kuoritakit. Kuorihaalarit on ticketin. Lisäksi lassien suprafill-haalarit löytyy. Nämä eivät näytä silmääni erityisen kivoilta, mutta toiminnallisuudelta (päikystä saadun palautteen) perusteellakuuluvat valikoimaamme. Lapsille kivan helppo ja nopea valinta! Sadevaatteet on erikseen reimaa. Muuten on varusteet kunnossa, mutta sormikkaita tarvitaan muutamat ja merinovillalapaset täytyy päivittää isompiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kyllä! Se tunne, kun tietää tehneensä huipun löydön, on kyllä parhain kaikista! Nuo kengät ovat kyllä niin hyvät, meillä siirtyy kengät siisteinä eteenpäinkin, mitä ei kyllä ihan joka kengästä voi sanoa!

      Nuo suprafillit kerää kyllä kehuja! Meillä on toinen mökkihaalareista lassien ja se on kyllä kätevä! Ei tarvi erikseen vetää kuriksia päälle :)

      Lapaset ja sormikkaat on kyllä sellaisia, että niitä saa olla aina ostamassa. Meillä ainakin katoaa aina se toinen pari. Ja merinolapaset tarvitaan täälläkin viimeistään kunhan pakkaset saapuu :)

      Poista
  2. Mietiskelen tässä itse jo pakkaskauden varusteita. Toi isompi oli nii lämminkätinen että hänen kohdallaan kintaat ku kintaat on menny. Tolla pienemmällä taas sormet on kylminä jo syksykeleissä pakkaskintailla. Teillä oli ne Paccasin nahkakintaat. Tuliko niitä käytettyä oikeasti talvella ja mitä lapset tykkäsivät? Oliko malli hyvä ja istuva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä ne pakkasetkin sieltä tulee!
      Ne Paccasin kintaat oli niin hyvät. Toki oli yhteityökamppis, mutta lämpimämpiä hanskoja ei meillä ole ollut. Pinta kärsi kyllä isojen hanskoissa hieman, eikä ne ole enää erityisen siistit, mutta menevät kuitenkin vielä tänäkin talvena. Justuksen hanskat ovat tietysti ihan uudenveroiset, kun eihän hän niit' käyttänyt kuin vaunuissa. Mutta suosittelen lämpimästi, ainahan nahka tietysti vähän kärsii kastuessa, joten ei voi odottaakaan, että pysyisi käytössä uudenveroisena :) Hankkisin ne itsekin lapsille, jos pitäisi ostaa uudet talvikauteen :)

      Ja käytettiin viime talvena tosi paljon. Täällä oli paljon pakkaspäiviä, joten hansikas oli toimiva valinta monena päivänä. Lapset tykkäsi niistä myös itse, koska sai helposti käteen lyhyenvarren takia. Varsi olisi kuitenkin mun mielestä saanut olla vähän pidempi, ranne nimittäin tuli aika helposti esiin hihan alta. Kovemmiss apakkasiss akäytettiin välissä merinolapasta, mutta peruspakkasissa tuo riitti tosi hyvin sellaisenaan :) Malli on mun mielestä leveä, mutta istuu kuitenkin hyvin. Ei ole sellainen liian iso.

      Poista
    2. Oikein iso kiitos vastauksesta :D

      Poista
  3. Jes vaatepostaukset on aina parhaita! Postaustoive: poikien sisavaatteet juuri nyt. Mitka ovat in?

    VastaaPoista
  4. Nuo Vikingin lenkkarit on ihan parhaat ja ainoat goret, jotka mahtuu rintavaan jalkaan. Plussana hyvä kestävyys, lähtevät aina hyväkuntoisina eteenpäin. Meillä on ollut niitä yli 10 paria ja nyt on 8-vuotiaalla isoin koko 35 käytössä. Saa nähdä, mitä sitten keksitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Meilläkin jemmattu Justukselle aina toinen pari :)

      Poista
  5. Näyttääpä tutulta. Meillä myös käytössä aina kaks setti, yleensä softshell haalari (name it) ja kuoritakki+housut. Nytkin meillä molemmilla lapsilla Name Itin softshell haalarit ja sitte Kaxs kuorihousut. Isommalla Molon ihana Waterfall kuosinen takki. Meidän lempparit on Reiman hanskat, sekä vk että talvella (Ote ja Askare). Tällä kertaa tilasin molemmille ompelijalla pipot ja huivit niin sain mieluisat värit molemmille ja pipo+huivi just samaa sävyä :) kylmemmillä keleille löytyy myös Metsolan puuvillapipot, niissä on korvien kohdalla tuulensuojat. Tuon denim kuosinen haalari on muuten ihana, meilläkin ollut monena vuonna. Tykkään kovasti näistä lastenvaatepostauksista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin reima ollut suosikki talvisin nahkahansikkaiden rinnalla. Nyt kävin juuri eilen katsomass avalikoimat, sillä kaikki lapset tarvitsisi uudet.. Meillä on tainnut tuota Askare-hanskaa olla myös!

      Kiva kuulla, voisin näitä jatkoss atehdä vähän enemmän :)

      Poista
  6. Meillä taas Reiman Wetterit ja Patterit on olleet ehdottomasti suosikit. Lapset on tykänneet itse, on helpot pukea ja kuulemma hyvät jalassa. Itse tykkään mimenomaan korkeammasta varresta syksykengässä, jotta nilkat on paremmin suojattu. Nämä menee hyvin myös vielä pikkupakkasilla kun lisää villasukan väliin.
    Vikingejäkin meillä on ollu kokeilussa, muuten kyllä ihan hyvät mutta juuri tuon loppusyksyn koen ongelmaksi kun matalavartiset on liian vähän ja taas ihan niitä superlämpimiä talvikenkiä en vielä haluaisi pukea.
    Tykkään myös olla ajoissa hankintojen kanssa, mukavampi kun ei paniikissa tarvitse alkaa haalia vaatetta lapsille ja toisaalta useammalle ostaessa on kiva hyödyntää aleja. Rukkasia ja hanskoja täytyy vielä hankkia lisää, pitääkin nuo Popin rukkaset käydä vilkaisemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi moni niitä kyllä kehuu! Olisi kiva joskus testata meidän isoillekin, ehkä ensi keväänä sitten? Ja tuo on kyllä hyvä, kun varsi on pidempi. Suojaa nilkkaa enemmän! Meillä ongelma varsinkin pienellä, ettei kenkä oikein taivu liikkuessa, sekai tekee siitä tönkköä. Mutta kokokin on kyllä 22, että voi johtua siitäkin. Ulkonäöllisesti tykkään kyllä Reimast Vikingin kenkiä enemmän! :)

      Popit on mun mielestä isoille just tosi hyvöt, kun lapsi saa itsekin vedettyä ne hyvin käteen. Tosin, kuminauha saisi olla vähän napakampi :)

      Poista
  7. Ihanat vaatteet jälleen pojilla! :) Olisi kiva lukea poikien sisävaatteista. Ja olis kiva kuulla millaisia vaatteita sinä käytät sisällä, ulkoillessa ja ihmisten ilmoilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ideasta! Laitan sen muistiin ja palaan sen pariin ihan pian! :) Omassa pukeutumisess amennään tosin aika epämukavuusalueelle, sillä en oikein viihdy kameran edessä. Mutta, lupaan ettö tuokin postaus tulee vielä lähiviikkoina!

      Poista
  8. Mua kiinnostaa millaiset määrät sulla on sisävaatatte Justukselle? Meillä tuppaa yks vee sotkemaan niin paljon ruokailun yhteydessä, että se on melkeen yks vaatekerta/ruikailu niin vaatteita on oltava reilusti 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kuulostaa tutulta! :D Mä otan Justukselta usein ainakin housut pois ruokailun ajaksi, jos ruoka on jotain tosi sotkuista. Mutta voisin tehdä postauksen Justuksen vaatteista parin viikon sisään, niin palataan tähän sitten!

      Poista

Kiitos kommentistasi!