maanantai 24. syyskuuta 2018

Inspiraatiota syksyiseen olohuoneeseen

Olohuone on meidän talon sydän. Se on valtavan iso tila keskellä taloa, juuri sellainen ilmava ja valoisa kun ollaan aina haaveiltukin. Parasta siinä on varmasti isot ikkunat ja huonekorkeus, joiden ansiosta valoa tulvii sisään jopa vuoden pimeimpänä aikana. 

Tällä hetkellä meidän olohuoneessa on beige Belluksen divaanisohva, joka hankittiin lähes seitsemän vuotta sitten meidän ekaan yhteiseen omistusasuntoon Joensuuhun. Siinä kodissa oli paljon ruskeaa ja beigeä, joten tuo hiekan sävyinen sohva sopi sinne tosi hyvin. Nyt meidän olohuoneen värimaailma on paljon viileämpi ja harmaampi, eikä sohva ole oikein koskaan istunut sinne. Jo ihan muuttohetkistä alkaen haaveilin uudesta sohvasta, mutta koska uusi vauva oli juuri ilmoittanut tulostaan, ei haluttu panostaa vielä uuteen sohvaan. 


Nyt tilanne on kuitenkin taas se, ettei meillä ole enää puklailevaa vauvaa, imettävää äitiä, eikä meidän lapset sotke pintoja muutenkaan, joten sohvan päivitys olisi ajankohtainen. Mä tiedän ehdottomasti mitä haluan ja ilokseni ollaan mieheni kanssa samalla aaltopituudella. Muistatte ehkä, että maidonluovutusrahoilla hankin meille vuosi sitten Ikean Söderhamn-divaanin, silloin mieheni oli ehdottomasti mallin sohvaa vastaan, mutta katsellessaan nyt vuoden divaania, on mieli muuttunut. Sitä mä en tiedä, kuinka laadukas sohva on, divaani on ainakin ollut, tosi neihän se ihan niin kovalla käytöllä olekaan kuin sohva tulee olemaan. En usko, että sohva on se mun loppuelämäni sohva, mutta se on hyvä sohva meille taas seuraavaksi viideksi - seitsemäksi vuodeksi. 

Mattohan meillä on se THE somematto*, mikä löytyy tosi monesta kodista, eli Elloksen Tanger*. Se on väriltään ja kooltaan ollut meidän olohuoneeseen ihan mahtava, mutta nyt jos sohva menisi uusiksi, olisi mahdollista valita seuraavaksi matoksi harmaa. Olen halunnut sitäkin jo pitkään, mutta se ei vaan millään sovi beigeen sohvaan joka meillä nyt on. Toki Tangerkin on tosi ihana ja varmasti se jääkin varastoon odottelemaan taas sitä, kun kaipaan vaihtelua sävyihin. Näin syksyn tullen on kuitenkin niin kova tummempien sävyjen kaipuu, että harmaa matto olisi ihan täydellinen. Tuo kuvan matto olisi vieläpä villainen*, ja se jos mikä olisi ihanaa. Tosin, voi olla etten ihan vielä uskalla villaist ameidän lapsiperheeseen hankkia, vaan mennään niillä samoilla nukkamatoilla kuin tähänkin saakka. 


Justuksen huoneessa meillä on nyt vuoden verran ollut Elloksen Marrakesh-nukkamatto* ja se vaikuttaa tuota Tangeria laadukkaammalta. Se on myös kuvien harmaata villaista veljeään kolme kertaa edullisempi, joten uskon kovasti meidän päätyvän kuitenkin siihen. Koristetyynyissä meillä on nyt keväisen ja kesäisen vaaleanpunaista, joka saa varmasti pian väistyä syksyisempien sävyjen tieltä*. Beige, harmaa ja ruskea saapuu luultavasti meille kohta. Syksyllä muhun iskee aina jokin hyggeilyvimma ja haluan tehdä kodista sellaisen lämpöisen ja pörröisen kolon, jossa on ihana käpertyä sohvannurkkaan peiton alle teekuppi kädessä. 

Uudistusta kaipaan myös tuohon meidän ihanaan valokuvaseinään, suunnittelin nimittäin siirtäväni kuvat meidän makuuhuoneeseen ja laittavani tuohon vaan sisustustauluja. Desenio on mun suosikkini, niinkuin kai aika monen muunkin. Löytyyhän sieltä niin valtava valikoima kaikkea ihanaa, että saan varmasti olkkariin toivomani tunnelman. Myös Vittsjö-hyllyn lelukorit saavat varmasti lähteä, kunhan keksin niiden tilalle jotain muuta, ne eivät nimittäin enää aikoihin ole toimineet lelukoreina. Justuskin on siirtynyt jo kesän aikana leikkimään omaan huoneeseen, joten olohuone on taas ihan pian pelkkää oleilua varten, eikä siellä tarvitse otta ahuomioon lelusäilytystä.


Ja nyt kun pääsin vauhtiin, kaipaisivat verhotkin päivitystä. Tiedän, etten kykene siirtyä valkoisista verhoista pois, ne nimittäin raikastavat tilan niin ihanasti. Oikeanpituiset pitäisi kuitenkin hankkia, sillä nuo meidän ikkunat ovat standardimittaa korkeammat ja tarvittaisiin tankoihin vajaa kolmemetriä pitkät verhot. Vaihtoehdot ovat oikeastaan vaan teettäminen, sillä normimittaisia löytyy vaan 260cm saakka. 




12 kommenttia:

  1. Kaunis ja valoisa olohuone teillä. Ymmärrän tilanteesi, mieli sekä maku muuttuu ja haluaa uudistaa kotia. Ihana tuo matto ja sohva joita olet katsonut.
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinhän se on, ja jotenkin luonnon muuttuessa kodiltakin kaipaa erijuttuja :) Ehkä siksi tuo sisustusinto iskee aina syksyllä.

      Poista
  2. Kiitos kivasta blogista ja hyvistä postausaiheista. Edellisen postauksen kurahaalarit ellokselta ,on ollut nyt 13v. Ja 10v tyttöjeni luottohaalarit heidän ollessaan pieniä. Nyt 2v pojalleni on ollut jo 2 vastaavaa,meille käytettynä tulleita ja hyväkuntoisina eteenpäin lähteneitä. Täksi syksyksi ostin kirpparilta lassien kevyttoppakurahaalarin, kun kohdille osui. Sen kanssa joutuu tarvittaessa sadetakin laittamaan, mutta sillä mennään tämä syksy.

    On mukava lukea postauksia poikien vaatteista, teillä pukeudutaan hyvin samaan tapaan kuin meillä. Meillä vähän enempi värejä, me&i on oma suosikkini, ihana löytää unisex-kuoseja, joita jo aikoinaan tytöilläni ollut kun olivat pienempiä. Noshia meillä ollut aika vähän,pitäisi tutustua :)

    T. Sanniska

    Ps olen huomannut että blogiisi tulee hirmu ilkeitäkin kommentteja anonyymeiltä. Aina puhutaan kuinka lapsille tulee opettaa nettikäyttäytymistä,mutta ei ne aikuisetkaan aina osaa... Mielestäni toisten arvostelu ilkeästi ei ole hyvien tapojen mukaista. Ja pakkoko blogiasi on lukea jos ärsyttää...?

    Hyvää syksyn jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ole hyvä, kiitos ihanast akommentista! Nuo haalarit ovat kyllä loistava keksintö, kuten tuo lassien suprafil(?) myöskin.

      Meilläkin tykätään me&i:sta, varsinkin niitä vanhempien mallistojen housuja meillä on paljon. TUntuu, että ainakin meidän kohdalla vanhemmat ovat olleet laadukkaampia kuin ne ihan uudet. Noshia suosittelen lämpimästi myös, sitä löytyy kivasti myös käytettynä ja hyvälaatuisena :)

      Ja joo, noi ilkeilevät kommentit onkyllä ikäviä ja ne tuntuu tulevan vähän ryppäissä. Monesti siellä on sama henkilö takana, joka kai lukeekin juttujaan ärsyyntymislasit silmillä :D Taitaa olla sellainen vihalukija, jok atulee blogiin ärsyyntyäkseen.. Mutta minkäs teet, toisesta korvasta sisään toisesta ulos :) Ja tätä olen kyllä pohtinut itsekin. Miten lapsilta voi odottaa fiksua nettietikettiä, jos aikuisetkaan ei siihen pysty?

      Ihanaa syksyn jatkoa myös teidän perheelle! <3

      Poista
  3. Teillä on kyllä kaunis ja ihanan valoisa koti! Ja ei ne villamatot mikään mahdoton yhdistelmä lapsiperheessä ole, rohkeasti vaan kokeilemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla! <3 Eihän ne ole, meidän olohuone vaan tarvitsee niin isoa mattoa, ettei oikein rohkeus meinaa riittää :D Mutta hienosti huopapallomattokin on kyllä lapsiperheessä toiminut, että ehkä vielä jonain päivänä! :)

      Poista
  4. Toi divaani on kyllä kiva. Mut tota sohvaa mietin, että kuin kiva siinä on istua jos istuu enemmän kun kolme. Kun on nuo kolot missä ei ole selkätyynyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tosi hassua, sillä mietin ensin itse samaa! Mutta koeistuttuani huomasin, että tyynyt ovat enemmän lähekkäin kuin kuva antaa ymmärtää, eikä niiden väliin jää noin isoja koloja :)

      Poista
  5. Mulla on tuo sohva, olen tykännyt tosi paljon näin puolen vuoden käyttökokemuksella. 😊 Tosi hyvä istua, melkein poikkeuksetta vieraatkin kehuneet! Ja päälliset on helpohko pestä, siitä iso plussa. Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla! Kovasti olen kuullut kehuja muiltakin! ENiten ehkä mietityttää, että miten paljon istuintyynyt lötkistyy, ne on kuitenkin niin ohuet.. Onko sun sohvassasi pysyneet täytteet hyvin paikallaan ja muhkeina?

      Poista
  6. Me ollaan päätetty hankkia tuo samainen sohva sitten kun ilona vähän kasvaa!!! :) jostain syystö ihan vielä ei tee mieli panostaa uuteen,sohvaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Vaikkakin konepestävät päälliset on plussaa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!