torstai 12. lokakuuta 2017

Vauvan oma nurkka

Mä tossa yksi ilta hoksasin, etten ole blogissa julkaissut vauvan nukkumisnurkan kuvia lainkaan! Ylipäätään unijutuista on jäänyt kirjoittamatta ihan täysin. Jotkut ehkä muistaa, että tuplien ollessa vauvoja, he muuttivat omaan huoneeseensa nukkumaan kolmikuisina. Silloin mä en osannut heidän ääntelyssään nukkua yhtään vaan heräilin pienimpäänkin ääneen. Nyt mä en voisi kuvitella, että vauva nukkuisi yksin tai edes kolmisin isojen kanssa.

Justus nukkui aluksi moseksenkorissa meidän huoneen nurkassa. Pari kuisena siirrettiin hänet pinnasänkyyn, kun kori tuntui käyvän ahtaaksi. Vaikka Justus useimmiten nukkuukin sänkyssään, vetelee hän välillä myös unia mun kainalossa. Ei oikeastaan koskaan koko yötä, lukuunottamatta niitä muutamia ekoja öitä. Mutta joka yöstä hän tunnista viiteen tuntiin nukkuu mun vieressä. Vähän riippuen siitä, missä vaiheessa syö ja nukahdanko itse häntä syöttäessä.


Meillä on hyvin nukkuva vauva. Tai siis nyt tuntuisi mieli sanoa oli, sillä viime yöt on olleet ihan mahdotonta hulinointia, eikä hyvin nukkuvasta vauvasta ole tietoakaan. Mä kuitenkin toivon, että tämä on äkkiä ohi menävä vaihe, flunssaa, hampaita, hulinoita, sejasama, kunhan tää on vaan vaihe. Eli puhutaan siis hyvin nukkuvasta vauvasta!

Justuksen kanssa on pidetty tiukasti kiinni yön ja päivän eroista, jonka mä uskon auttaneen uniinkin. Öisin ei seurustella tai vaihdella vaippoja, vaan syödään jatketaan unia. Öisin Justus nukahtaa useimmiten tissille, tosin monesti vähän hätkähtää hereille kun häntä siirretään omaan sänkyyn. Useimmiten Justus syö 1-2 kertaa, joista toinen on myöhään aamuyöllä. Nyt tosiaan viime päivät onkin herännyt 4-8 kertaa, mutta ei siitä ainakaan vielä sen enempää. Hän käy yöunille kahdeksan ja yhdeksän välillä ja heräilee uuteen aamuun kuuden ja kahdeksan välillä. Jos kuudelta, aloittelee hän ekoja päiväunia jo kahdeksan jälkeen. 

Justuksen sänky on meidän sängyn päädyssä ja se on tuntunut nyt aika sopivalta etäisyydeltä. Enää en tosiaan häiriinny vauvan ääntelystä, tosin Justus onkin muutenkin rauhallisempi nukkuja kuin isot pojat. Nyt on tuntunut tärkeältä pitää hänet lähellä, sillä välillä yöllä tulee vaan tarve käydä kurkistamassa häntä ja kuuntelemassa hengitystään. Helpoin olisi pitää hänet sivuvaunussa mun vieressä, tuo lyhytkin matka omalta sängyn reunalta Justuksen sängylle tuntuu nimittäin hurjan pitkältä unen pöpperössä tallattuna. Meidän huoneessa vaan ei ole oikein mahdollista sijoittaa sänkyä mun viereen, joten ollaan tyydytty tähän.


Ekasta tukkoisuudestaan/nuhastaan alkaen Justus on nukkunut sängyn pääty nostettuna. Tämä on ollut mun mielestä hyvä ratkaisu myös siksi, että Justus puklaili alkuun paljon. Jotenkin helpotti omaa mielenrauhaa tietää, ettei hän ollut täysmakaavassa asennossa nukkuessaan. Nytkun taas on jokin pikkuflunssa menossa, on päätyä nostettu yhdellä palikalla lisää. Noita palikoita on siis kolme ja niitä voi pitää yhdessä tai erikseen. Ihan superloistava keksintö!

Justuksen sänky on sama, joka Rasmuksella oli vauvana, välissä siinä on nukkunut lasten serkku ja nyt se on tehnyt taas paluun meille. Taattua Ikea-laatua. Vähän reunoissa on serkku-tytön hampaanjälkiä, mutta eihän se menoa haittaa! Reunapehmusteena on Ikeaa myös, toi pehmuste onkin kätevä, sillä se on yhdistetty pohjakankaalla. Eli alla on kangas, joka yhdistää reunapehmusteen alareunat yhteen. Patjana on Lastentarvikkeesta ostettu Trold ja Emman kosteussuojan päällä vielä Ikean petari. Lakanoissa oon suosinut aina niitä Ikean kuminauhareunallisia lakanoita, ne on vaan niin mahdottoman toimivia ja helppoja! Käytetään niitä myös omassa sängyssä. Tutti. Jepjep, meillä syödään tuttia. Onneksi. Annoin tutin Justukselle ekaa kertaa jo synnärillä kun imemisen tarve oli niin mahdoton ja mun oli vaan saatava pari tuntia unta itsekin. Se ei onneksi häirinnyt imuotetta ja imetystä ja nyt tutti onkin aika ehdoton apulainen nukkumaankäydessä. Jossain vaiheessa se pullahtaa ulos suusta, mutta nukahtaessa Justus tykkää sitä lutkuttaa. Toinen tärkeä apulainen nukahtamisessa on rätti, mitä enemmän se haisee maidolta sen parempi. Monesti Justus nyhjää sen kanssa, hinkkaa naamaansa siihen ja vetää sen naamalleen. Se kai tuo hänelle turvaa 💕

8 kommenttia:

 1. Mistä noita palikoita saa? Vaikuttaa käteviltä verrattuna meidän kirjavirityksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo noi tosiaan on kätevät! Sängyn jalat pysyy noissa hyvin kun on pienet reunat. Merkki on spacebabies ja ite ostin noi neljä vuotta sitten tampereen BabyStylesta. Googlen mukaan ainakin ozbaby myy niitä nyt! ☺

   Poista
 2. Mistä noi pinnasängyn korotuspalikat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ne babystylesta jokunen vuosi sitten! Nyt näyttäisi ainakin ozbaby myyvän noita! :)

   Poista
 3. Hei kuulostaa tutulle, paitsi täällä on aina herätty noin yöllä ja päivällä myös. Päivällä ei oo kunnolla nukuttu koskaan ja yöllä vielä huonommin. Tyttö nyt 7.5kk ja äitillä metrinmittaiset silmäpussit ja univelka.

  VastaaPoista
 4. Huh! Kovasti tsemppiä sinne! Mä uskon että vielä jossain vaiheessa helpottaa. Toivottavasti! ♡

  VastaaPoista
 5. Kaunis huone! ^_^

  Ps. Blogistani löytyy vaatekysely ja Samsung-tablettiarvonta.

  VastaaPoista
 6. Kiva nurkkaus Justuksella. Meillä on samanlaiset palikat ja kätsyt on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!