sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Hemmo ja Hilppa Play-Doh Höpöhöpömaassa


yhteistyössä HASBRO

Muovailuvahalla taiteilu oli mun omia suosikkiaskartelujuttuja lapsena. Muistan edelleen, kuinka innoissani olin jouluna saamastani muovailuvaha-asemasta, johon kuului laite, jolla muovailuvaha puristettiin erilaisten muottien läpi. Asemalla sai tehtyä barbeille spaghettia ja lihapullia ja sen muoteilla taiteiltiin siskoni kanssa myös kaikki barbitalon astiat, osa kalusteista ja jokunen lelukin barbilapsille. Muovailuvahat otin myös meidän lasten leikkeihin heti, kun he niistä jotain ymmärsivät. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Hasbro Play-Doh Touchin kanssa.


Muovailuvahat on kai jo aika monelle tuttu juttu, vaikka omat lapset olisikin vielä liian pieniä leikkimään niillä. Mä ainakin itse olen muovaillut niin kerhossa kuin koulussakin ja omista kerhoajoista on jo reippaasti yli kaksikymmentä vuotta. Vaikka muovailuvahan toimintaperiaate onkin hyvin simppeli, saa leikkihetkiin uusia vivahteita vaihtelemalla muotteja, työkaluja ja muovailuvahapurkkeja tarpeen mukaan. Nyt Play-Dohilta on tullut ihan huikea uutuus tekemään muovailuista vieläkin hauskempia! Oletko koskaan toivonut, että taiteilemasi muovailuvahaukkeli lähtisikin liikkeelle, sille voisi syöttää valitsemaasi ruokaa ja se tekisi temppuja omien toiveidesi mukaan? Omilta lapsiltani kun kysäisin tätä, mua pidettiin ihan höpsönä, koska äiti hei, eihän muovailuvaha elä! Ei se osaa liikkua! Mutta, nytpäs elääkin! Nimittäin uuden sovelluksen avulla muovailuvahat saavat ihan uuden ja entistä hauskemman elämän!

Sovellus löytyy Google Play-kaupasta ja Applen Storesta ja se on täysin ilmainen. Sen käyttöön tarvitsee vain Play-Doh muovailuvahoja ja muotteja sekä Touch-setin mukana tulevan kuvausalustan. Ladattuaan sovelluksen voi päästää mielikuvituksensa valloilleen ja taiteilla omat suosikkityypit tabletin ruudulle seikkailemaan!


Meidän leikkihetki alkoi sillä, että kaikki Play-Doh Touch muovailuvahapaketin mukana tulleet muotit ja työvälineet leviteltiin pöydälle. Sakset olivat tietysti kummankin pojan suosikkijuttu, mutta innostuivat he onneksi myös muista muoteista ja välineistä. Molemmilla pojilla oli jo tiedossa, minkä nimiset kaverit he oikein Höpöhöpömaahansa valmistaisivat. Rasmus halusi mustekalan, jonka nimesi Hemmoksi ja Kasper kummituksen, jonka nimi oli Hilppa. Kumpikin sai muovailun jälkeen kuvata oman tyyppinsa tabletilla ja hetken päästä se hypähtikin sovellukseen luotuun maailmaan! Siellä mustekala ja kummitus sitten hyppivät ja juoksivat. Heille sai askarrella ruokaa muovailuvahasta, kuvata ne taas tabletilla ja hetkessä ne olivatkin sovelluksen maailmassa ukkeleiden syötävissä. 

Sovellus oli poikien mielestä ihan huikea. Omat taideteokset olisi pitänyt saada kuvata asap ja kumpikin olisi mielellään ominut tabletin itselleen. Erityisesti sovelluksesta löytynyt trampoliini aiheutti naurunremakan, kun mustekala sen avulla hypähteli kukkulalta toiselle. Tää on ihan huippu joululahjaidea ihan jokaiselle muovailusta innostuneelle lapselle. Ilman tablettiakin näillä erilaisilla muoteilla saa ihan valtavasti aikaan ja sovelluksella tää kaikki nousee ihan uusiin sfääreihin!


Olen aina ollut aika tarkka poikien tabletin käytöstä, mutta tän pelin monipuolisuus oli mielestäni tosi hyvä. Se ei ole pelkkää pelaamista ja näytön tuijottamista vaan muovailun avulla lapsi oppii myös hienomotoriikkaa, värejä ja hahmottamista. Hän osallistuu itse pelin tekemiseen ja rakentelee siitä omalla mielikuvituksellaan ihan oman näköisensä. Kaiken huvin lisäksi, kyseessä on siis myös opettavainen peli, mikä lienee kaikkien vanhempien mieleen. Testasin sovellusta ensin itse, ennenkuin lapset pääsivät sitä kokeilemaan. Käytettävyys oli helppo ja ainakin meidän nelivuotiaat, jotka jo jonkin verran tablettia osaavat käyttää omaksuivat pelin tosi äkkiä. Lapsilla tuntuu olevan jokin luontainen kyky oivaltaa pelin sisältö hetkessä, pojat nimittäin lopulta opettivat sitten mulle, kuinka mustekalan sai kopioitua ja kuinka se lähti lentoon. Sovelluksesta löytyy myös hauska video youtubesta, josta ihan käytännössä näkee kuinka sovellus toimii. Myös meidän video kannattaa käydä instagramissa kurkistamassa.

Perusmuovailu ei tietenkään ole enää mitään, kun kaikki muovaillut ötökät pitäisi saada vaan laitettua sovellukseen höpöhöpömaailmaan ja liikkeelle. Me suunnataan seuraavaksi ostamaan enemmän muovailuvahoja, poikien mielestä kun jo tehtyjä ukkeleita ei tietenkään saa rikkoa. Paketin mukana tuli aika vähän muovailuvahoja, joten lisäsatsi on aika pian paikallaan, onneksi Play-Doh vahoja löytyy jopa meidän lähiruokakaupasta, eli ihan kauhean pitkää reissua ei tarvitse tehdä. 

yhteistyössä HASBRO PLAY-DOH TOUCH

4 kommenttia:

 1. Tää vaikutta tosi kivalta jutulta! Pitääpä ostaa meillekin testiin! Kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 2. Hei ihanan kirkkaita ja raikkaita kuvia! Pakko kysyä millä kameralla+objektiivilla oikein kuvailet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos! Mulla on Nikon D3100 ja siinä 50mm objektiivi. Välillä kuvaan myös sillä ihan perusobjektiivilla, silloin tosin kuvia pitää käsitellä aika ronskilla kädellä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!