sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Britax Römer Kidfix leikki-ikäisellä


yhteistyössä JOLLYROOM

Nyt tulee kolmas osa lasten turvaistuimiin liittyen. Ensimmäinenhän löytyy täältä ja Justuksen turvaistuimesta kirjoitin vasta viime viikolla. Kaikki turvaistuimet on saatu Jollyroomilta ja tämäkin postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä heidän kanssaan. 

Isot pojat istuivat kumpainenkin Besafe izi combi isofix -istuimissa lähes nelivuotiaiksi. Kasperilla tuli istuimen painoraja vastaan viime talven lopulla, Rasmus mahtuisi painon perusteella vielä juuri ja juuri. Ahdasta alkoi kuitenkin tulla myös hänellä joten piti alkaa miettiä uusia istuimia. Myös pituusraja penkeissä täyttyi kesällä, kun kumpikin pojista oli jo yli 104cm. Nämä turvaistuinvalinnat on olleet mun mielestä vaikeimpia kaikissa lastentarvikehankinnoissa, ja näihin isojen istuimiinkin saatiin suttaantumaan tunteja vaikka kuinka paljon! 


Lopulta päädyttiin tähän Britax Römerin Kidfix II XP -istuimeen. Isoimmat vaikuttaneet syyt olivat isofix-kiinnitys, jalkojen välissä oleva turvavyönkiinnitin, jonka ansiosta istuin on nelipistevyökiinnitteinen, korkeat sivutömäyssuojat ja istuimen ympäri kulkeva muovituki. Kolme ensimmäistä syytä on varmastikin aika selviä, neljäs tarvinnee vähän selvennystä. Meillä oli keväällä isoilla pojilla toiset istuimet, joiden styroksisten reunasuojien ympärillä ei kulkenut muovisia tukia. Se mahdollistikin sen, että nojatessa istuimeen, styroksi osa otti herkästi osumaa. Toisesta istuimesta pään sivusuoja halkesikin jo, joten istuinhan on sitten käyttökelvoton. Tässä Kidfixissä tuota mahdollisuutta ei ole, sillä nuo valkoiset muoviosat menevät tosiaan styroksien ympärillä.


Nelipistevöiden ansiosta istuin tuntuu turvallisemmalta, kuin perus turvavyöistuin. Tuo haararemmi asettaa myös vyön juuri optimaaliselle korkeudelle, eikä lapsi pääse tahtomattaan tai tahallisesti valumaan vöiden ali. Penkin pehmusteet ovat mukavan pehmeät ja selkänoja hieman kalteva taaksepäin, joten nukahtaessakin lapsi saa niskalle hyvän tuen. Korkeussäätöä on ihan valtavasti, eikä pituusrajat ihan hetkessä tulekaan vastaan! Kankaat irtoavat helposti ja ne voi pestä, tämä ominaisuus on näillä kurakeleillä kyllä ihan huippu!

Tämä istuin on yksi turvallisimmista turvavyöistuimista markkinoilla. Syy on paitsi tuon haararemmin, myös tuon XP-PAD turvavyönohjaimen olkapäällä. Sen avulla turvavyö tulee juuri oikealle korkeudelle lapsen hartialle ja se ohjaa pois jopa 30% kaulan alueelle kohdistuvista voimista etutörmäyksessä (lähde BRITAX testit 2013). Istuin on asennettavissa joko isofixeillä tai turvavyöllä. Riippuen millainen kiinnitysjärjestelmä autosta löytyy.


Muotoilu sopii hyvin kasvavalle lapselle ja meillä ainakin lapset viihtyvät istuimissaan hyvin. Selkänoja on V-kirjaimen muotoinen, eli se levenee ylöspäin. Näin isompikin lapsi mahtuu penkkiin pitkään. Alkuun mietittiin kuinka nämä istuimet tulisi mahtumaan vierekkäin, meillähän Justus on yhdellä reunapaikalla ja pojat vierekkäin keski- ja toisella reunapaikalla. Vaikka autoss aonneksi olisi mahdollisuus laittaa toinen pojista vielä kolmanteen riviin, halusin että kaikki lapset mahtuisivat myös tähän keskimmäiselle riville. Istuimet ovat kiinni toisissaan, mutta ne mahtuvat! Toki tämä ei olisi mahdollista normaalileveässä autossa, vaan mahtuakseen penkit tarvitsevat kaksi täysleveää penkkiä vierekkäin, eli käytännössä tila-auton. (Meillä Volkswagen Touran 7-paikkaisena)

Me ollaan oltu kaikki tosi tyytyväisiä. Lapset toki ovat avainasemassa, hehän näissä istuvat, ja kumpainenkin on sanonut penkin tuntuvan mukavalta. Meille vanhemmille taas turvallisuuden lisäksi näkyy tuo toimivuus, joka tämän istuimen kohdalla näkyy eniten ehkä siinä, että vaikka penkki leveä onkin, saa turvavyöt helposti klikkailtua kiinni. Penkkien väliin jää kuitenkin se viisitoista senttiä. Eli vaikka istuin on ylhäältä tosi leveä, on se alhaalta riittävän kapea. 

12 kommenttia:

 1. Meillä 4 vuotiaalla käytössä KIDFIX II XP SICT ja oon tykänny kovasti. En oos uskaltanu laittaa poikaa viekä sellaseen ihan perus turvavyöistuimeen, koska on niin pienikokoinen. Tähänki istuimeen juuri ja juuri riitti paino. Tämä tosiaan vaikuttaa paljon turvallisemmalta kuin ihan basic mallit. Ei tule kyllä mieleen mitään negatiivista tästä. Paitsi, että oli ihan sika kallis verrattuna perus turvavyöistuimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Meillä oli edelliset paljon heiveröisemmät ja mulla oli tuo sama fiilis. Nyt tuntuu paljon turvallisemmalta! :)

   Poista
 2. Mielenkiinnosta kysyn, että olisiko teillä juuri nämä istuimet jos ei olisi yhteistyöjuttu ja olisitte näistä täydet hinnat maksaneet? Katselin vaan tuota Justuksenkin istuinta että miten kallis on. Toki turvallisuus ja mukavuus ennen kaikkea, mutta meidän perhe joutuu kyllä rahallisestikin asiaa miettimään. Meillä edessä nuorimmalle isomman istuimen osto ja jo olen ruvennut miettimään millainen olisi hyvä hinta-laatusuhteeltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isojen poikien kohdalla istuimet olisi juurikin nämä, Justukselle mietittiin myös Sironaa. Olen ihan samaa mieltä, että turvaistuimissa pitää myös miettiä rahapuolta. Siksi myös istuin valinta kannattaa tehdä huolella, ettei tule hankittua istuinta joka ei toimikaan omassa köytössä. Me maksettiin isojen besafe istuimista aikanaan mammonaa, melkein 900e yhteensä, mutta penkit olivat kyllä joka euron arvoiset. Justuksen istuimess aon ainakin Jollyroomiss aaika kiva ale, kannattaa tsekata se!

   Poista
 3. Otsikossa ja tekstissä puhut britaxinKIDFIX II XP SICT istuimista, mutta kuvissa pojat istuvat Britax Kidfix II XP Turvavyöistuimissa, joihin ei kuulu esim. mainitsemasi esiin kierrettävää sivutörmäyssuojaa. Se on vain uudessa sict mallissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiitos korjauksesta! Korjasinkin tekstiin istuimen nimen! :)

   Poista
 4. Joo ottaisin jos ilmaiseksi saisin, järkytävän kalliita ovat. Vaikkakin lapsen turvallisuus kyseessä niin löytyy muunkin merkkisiä hyviä istuimia. Olisitteko ostaneet nämä jos ette olisi ilmaiseksi saaneet? Kaikilla ei vara näin kalliisiin ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turvaistuimista saa kyllä tosiaan pulittaa aika pitkän pennin! Mutta ovat onneksi aika pitkäikäisiä hankintoja!
   Ja toki löytyy muitakin hyviä! Tässä vaan yhden perheen valitsemat tuolit ja niiden perustelut :) Kuten ylhäällä sanoinkin, jos ei olisi tehty tätä yhteistyötä Jollyroomin kanssa, isoille olisi luultavasti ostettu juurikin nämä penkit ja justukselle tämä tai sirona. Haluttiin ehdottomasti tuo kääntöominaisuus.

   Poista
  2. Tämä nyt on täysin mielipidekysymys, mutta mielestäni istuin ei todellakaan ole kallis jos on 200e.mieluummin 200e hyvä kuin 100e huono/keskinkertainen. Säästää sitten vaikka jossakin muussa. Turvallisuus ennenkaikkea!

   Poista
 5. Meilläkin on itseasiassa kalliimman pään turvaistuimet lapsilla, kriteereiksi ku laitettiin käyttömukavuus ja turvallisuus. Ollaan sit jouduttu tinkimään muussa, sekä lasten että vanhempien menoissa. Tämän kokoluokan käyttöikä on 6-8 vuotta, meidän tiitiäiset ku on jo taatusti hyvinkin pitkälti kouluikäisiä ennen kuin 35 kg tulee täyteen, ja turvallisuudesta emme aio tinkiä vaikka lapsilla tuleekin ikää. Jokainen arvottakoon itse mihin rahansa haluaa laittaa, loppupelissä muutaman lisäsatasen onnistuu säästää pitkällä aikavälillä kun menoerä on kuitenkin tiedossa ja jaettuna käyttövuosille hintakin jää kohtuulliseksi vuotta kohden. Ja jos onnettomuus tapahtuu ja ikävästi käy niin en halua miettiä että oisko siltä vältytty jos olisin valinnut toisin.

  VastaaPoista
 6. Miten näin jälkikäteen, suosittelitko istuimia edelleen? Plussat ja miinukset. :) Itsellä juuri ko. istuin kiikarissa. Kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!