torstai 21. heinäkuuta 2016

Yks arkiruokaviikko

Olen tainnut tätä postausta lupailla taas pienen ikuisuuden, nyt vihdoin sain ruuat paperillekin siirrettyä! Me ollaan arkena pikaruuan ystäviä, tai siis pikaisen ruuan. Pikaruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä, ei meidän lautasilla tavata muutamia harvoja perjantaipoikkeuksia lukuunottamatta.

Arjen kokkailut sijoittuvat hyvin usein viikonloppuun ja iltoihin, ja töiden jälkeen meillä tosi harvoin tehdään ruokaa ihan alusta. Pääasiassa lämmitetään edellispäiväistä tai kaivetaan ruuat pakastimesta. Arki on tällä hetkellä sen verran hektistä, ettei aikaa ruuanlaittoon tahdo löytyä ja siksikin meillä suositaan nopeita ruokia.

Käytän paljon arkiruuassa pakastevihanneksia, erityisesti talvella, sillä hintalaatusuhde ja helppous vievät vaan maulta pidemmän korren. Nyt tosin on ihanaa, kun vihannesosastot täyttyvät taas tuoreista ja halvoista vihanneksista, joten voidaan mekin pitää taukoa pakastekasviksista.

Blogissakin kerroin, että on yritetty tuoda kevään aikana myös kasvisruokia meidän lautasille ja se onkin onnistunut aika kivasti. Ei se ihan viikottaista ole ollut mutta jokunen kasvisruoka meidänkin kuukausiin on nyt mahtunut!

Mä teen pääasiassa meidän arkiruuat ja Henkka kokkailee sitten viikonloppuna. Pieni pakastin rajoittaa ihan valtavasti ruuan pakastamista, ja nyt ei oikein pystykään kovin montaa ruokaa etukäteen keittelemään. Mä haaveilen sellaisesta pakastimesta, jossa tarvittaessa olisi ruoka viikon jokaiselle arkipäivälle muutaman viikon ajan! Niin paljon kun kokkailusta tykkäänkin, on työpäivän jälkeen silti kivempi napata ruoka jääkaapista ja tuikata se mikroon.

No mitäs meillä sitten yhtenä arkiruokaviikkona syötiin? 


Soijatomaattilasagnea
Broileripyöryköitä
Makkarakeittoa
Makaroonilaatikkoa

Puuroa
Banaanilettuja
Jogurttia ja talkmuruja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!