maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kurkistus uuteen kotiin

Mun pitäisi tosiaan alkaa keksiä vähän synonyymejä tuolle kurkistukselle. .  Tuntuu, että blogissa kurkistetaan vähän sinne sun tänne aina! Mutta eipä ole tullut vastaan kuvaavampaa sanaakaan. Sillä sitähän tää nyt on. KURKISTUS.

Tänään käytiin taas katsomassa kotityömaa parin viikon tauon jälkeen. Mittailtiin vähän seiniä ja tarkisteltiin työn jälkeä. Muuttohalu olisi jo kova, mutta eihän siellä vaan millään ole vielä asumiskuntoista, vaikka vähän elättelinkin jo toiveita parin viikon päästä koittavasta muutosta.  Maltti taitaa olla valttia tässäkin, onhan kyse nyt kuitenkin vaan viikoista.

Meillä oli se checklist, jonka avulla vedettiin potentiaalisia kotivaihtoehtoja yli. Tästä ostoksestamme löytyykin nyt melkein kaikki sen listan jutut. Mulle tärkeimpänä tuo vaalea lattia, korkea katto ja iso keittiö, josta löytyy korkeakiiltovalkoiset kaapinovet. Tupakeittiö tuntui myös aika ehdottomalta, sen kuitenkin hylkäsin tämän ratkaisun nähtyäni. Keittiö ja ruokatila muodostavat oman alueensa ja olohuone on sitten niiden vieressä. Lähellä, mutta mahdolliset sotkut ei silti näy.

Lattia on tällä kertaa laminaattia, mikä tuntuu kyllä lapsiperheessä parkettia paremmalta vaihtoehdolta. Edellisessä oli parketti, ja no.. Sanotaanko, että eläminen näkyi kyllä seuraavalle ostajalle! Seinäpinnat on tosi neutraalit, pääasiassa valkoiset, yksillä tehosteseinillä tehostettuja. Olkkarista löytyy harmaa maalattu seinä, ruokatilaan tulee Econ white light tapetti, meidän makkarin seinä on maalattu harmaaksi sekin, tosi tapetti sinne on vielä mietinnässä. Leikkihuoneen tapetti tulee myös Econ mallistosta ja lasten nukkumahuoneeseen laitetaan half moonia. Muuten pinnat pysyvät valkoisena.


Lattiasta löytyy tuo vaalean laminaatin lisäksi isoa harmaata laattaa eteisestä, käytävältä ja keittiöstä ja ruokatilasta. PIenempänä saman sävyn laatta on sitten vessassa, kylppärissä ja kodarissa. Muita kaakeleita on sitten elävällä pinnalla oleva valkoinen iso matta laatta ja siinä tehosteena mosaiikkilaattaa. Keittiön välitilasta löytyy harmaa mosaiikkilaatta.

Olkkari on kyllä ehdottomasti tän kodin sydän. Lähes 40 neliön olkkari takaa, että mahdotaan oleilemaan koko perhe siinä varmasti. Ja se korkea katto. Eikai tarvitse sanoa, että rakastan sitä jo niin. Ja takka tietty kruunaa koko komeuden. Takka olikin ihan ehdoton, sillä haluttiin mahdollisimman ekologinen koti, jossa olisi tarpeen mukaan mahdollisuus avustaa lämmityksessä myös takalla.

Tän kodin erikoisuuksia on muuten meidän makuuhuoneen korkea katto, sekä siellä kattoon asti ylettyvät kaapit! Ei ehkä tarvitse miettiä, mahtuuko meidän tavarat. Ja saadaan muuten vihdoin kumpikin oma henkari ja hyllykaappi!


Lapset nukkuvat ainakin alkuun samassa huoneessa. Ratkaisu on ollut meillä niin toimiva tähänkin saakka, että muutetaan sitä vasta kun pojat osaavat pyytää omia huoneita. Voihan olla, etteivät halua sitä koskaan. Isoin makuuhuoneista pyhitetään leikkihuoneeksi, jonka suhteen mulla onkin jo suuria visioita. Se on ainoa huone, jonka sisustussuunnitelma on ollut valmiina ja vaikka kuinka kauan. Neljäs makuuhuone tuleekin olemaan sitten meidän työhuone. Tehdään molemmat välillä töitä etänä, joten työhuone on aika ehdoton. Oon ollut tiukkana siitä, ettei työpistettä tulisi makuuhuoneeseen, jossa se sitten häiritsee montaa muutakin juttua. Lisäksi on kiva saada erillinen huone pitkän matkan vieraille.

Talo itsessään on tiilivuorattu puutalo, johon ehkä vähän haaveilen valkoista rappausta päälle.. KAunishan se on noinkin, enkä kyllä edes tiedä mitä kaava rappauksesta sanoisi.. Mutta haaveilempa silti. Talo on rakennettu rinteeseen kulmatontille ja tilaa on reilun 1000 neliön verran. Pihasuunnitelmat on aika vaiheess avielä, mutta niiden pariin siirrytäänkin varmaan vasta ensi keväänä ja kesänä. Luulen, että sisäjuttuihin saadaan laitettua jo iso osa meidän energioista syksyn ja talven aikana!

13 kommenttia:

 1. Siis vau! Todella kaunista jo nyt. Postausta sit kuule valmiista kodista ja pihasta! *tähänkohtaanlovelovehymiö* !!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! Ja todennäköisesti vielä moneenkertaan ennen sitäkin! :)

   Poista
 2. Näyttääpä kivalta! Tulee omakotitalokuume itsellekin :D

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää! Meille vaan tuommonen "kaksitasoisuus" ei sopis kun mulla on välillä pyörätuoli käytössä. Mua kiinnostais pohjakuva, koska kuvista on vaikea hahmottaa huoneiden sijaintia suhteessa toisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Varmasti joissain perheissa tuottaa haasteita! Meillä taas tuo tuntui juuri oikealta ratkaisulta kun kaksikerroksisuus ei oikein viehättänyt!
   Pohjakuvaa laitan sitten vaikka seuraavaan!

   Poista
 4. Kivalta näyttää, innolla jo sisustuspostauksia odottelen... :) Olisipa kiva joskus itsekin saada muuttaa ihan upouuteen kämppään...

  VastaaPoista
 5. Mites se tärkein eli sijainti? Missä työpaikat ja päiväkoti, entä koulu? Miten niihin kuljetaan? Onnea uudesta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijainti ei meille oikeastaan ollut isossa osassa. Tosin kaikki sijainnit olivat enempi ja vähempi hyvillä paikoilla, ihan syrjästä ei edes katseltu. Molempien työpaikoille on 10km matkaa ja päiväkodille vajaa 2km. Koulukin löytyy kilometrin säteeltä.

   Kiitos! :)

   Poista
  2. Niin kuljetteko ja kuljetatteko autolla? Siis kun sijainti ei niin tärkeä.

   Poista
  3. Kivalta näyttää koti! Pääkaupunkiseudulta tuntuu mahdottomalta löytää kivaa kotia, vaikka katseltu on neljästä kunnasta ja monenlaista. Toisaalta sijainti- ja yhteyskriteerit rajaavatkin hirveästi pois. Kiva on tuo olohuone-rt-keittiö lay out! Mä en haluaiSi, että olisivat ihan samaa suoraa tilaa, mut jotenkin puoliksi :)

   Poista
  4. Yhdellä autolla kuljetaan ja kuljetetaan. Mies tarvii töissä kuitenkin autoa, niin liikkuu sillä ja mä menen kyydissä tai hyppään bussiin. :)

   Joo, siellä varmasti on vaikea löytää! Vaikkei se ihan helppoa täälläkään ollut, tääkin löytyi lopulta puolen vuoden etsimisen jälkeen! Tsemppiö sinne, vieä se vastaan tulee! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!