lauantai 23. heinäkuuta 2016

Vielä on kesää jäljellä

Tämä kesä on mennyt meidän perheellä enimmäkseen hengailemalla. Kiertämällä lähipuistoja ja uimarantoja, oleskelemalla vaan mökillä. Mitään kovin suunnitelmallista ei olla oikeastaan tehty, ja se onkin tuntunut ihan kivalta kiireisen kevään jälkeen. Mietittiin useampaakin kesälomareissua, mutta tehtiin sitten kuitenkin se ratkaisu, että pojat ei vielä sellaisesta ymmärrä mitään, joten varmaan helpoimmalla (ja halvimmalla) päästään, kun suunnataan reissuilla vaan lähikohteisiin.


Lapset tuntuvat nauttivan eniten juuri siitä, että koko perheen voimin suunnataan leikkipuistoon tai rannalle ja ollaan vaan. Itsekin päästään aika helpolla, kun pojat viihtyvät hyvin keskenään. Uhmakiukuista ei ole ulkona tietoakaan. Ilmatkin on nyt suosineet, joten mikäs ulkona ollessa!

Lomaa meillä on harmittavan vähän, vain kaksi viikkoa koko perheen voimin. Pojat lomailevat vielä ensi viikon ja isovanhempien ja tädin sekä enon avustuksella on saatu tarjottua heille vielä tää pari viikkoinen kesälomaa, vaikka itse töissä ollaankin. Olisihan varahoitopaikka päiväkodissakin toki ollut vaihtoehto, mutta oon ihan iloinen ettei siihen kuitenkaan jouduttu!

Muutamat arkivapaat ja viikonloput yritetään kuitenkin tarjota pojille elämyksiä ja yhteistä perheaikaa. Pikkujätkät kun tuntuu eniten nauttivan ihan vaan yhteisistä touhuista. Ihan sama missä niitä touhuillaan! 


Yksi ihan huippu ulkokohde lahdesta löytyy ja tänne kannattaa kyllä suunnata ihan ehdottomasti! . Me on kesän aikana on käyty monta kertaan Launeen perhepuistossa ja Yli-Marolan kotieläinpihalla. Kumpikin on ilmainen kohde, ja silti sieltä löytyy valtavasti tekemistä. Kotieläinpihalle on helppo mennä yksinkin lasten kanssa, sillä alue on sen verran pieni ettei vilkas taaperokaan ehdi kadota. Eläimiä bongailee helposti pienten aitausten takia. 


Myös mökkirantaa on kulutettu poikien kanssa ahkerasti! Nyt uskallan mennä kolmisinkin poikien kanssa rannalle, juttu mikä ei tullut kysymykseenkään viime kesänä! Nyt pojilla on jo hippunen järkeä, eikä syviin vesiin suunnata ihan päättömästi. Kummallakaan ei myöskään ole enää putkia korvissa, joten vedenmenoa korviinkaan ei tarvitse niin kovasti varoa!

Toivotaan että näistä kesäpäivistä saisi nauttia vielä hetken, on sitten talvella mitä muistella!

Haluisitteko ensi viikolla päästä jo kurkistamaan meidän uuteen kotiin? 

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä touhua :) Meilläkään ei mitään erikoista lomareissua ole ollut, Kemissä mummolassa tehty kaikenlaista kivaa. Maanantaina lähdetään pariksi päiväksi Helsinkiin ja sitten käväistään vielä mökillä. :) Muuten ollaankin kotosalla ja vietetään aikaa ulkona! Nyt ainakin säät hellii, joten siitä ei voi valittaa :) Toivottavasti jatkuu tälläisenä mahdollisimman pitkään :)

  -Iina (En tiedä tuliko tuo äskeinen viesti läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut aiempi! Suunnittelemattomuus on välillä tosi kivaa ja rentouttavaa!

   Ihanaa lomailua sinne!

   Poista
 2. Joo, tottakai kurkistusta uuteen kotiin! =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!