tiistai 9. helmikuuta 2016

Vaipanvaihdossa

Ennen lapsia, sitä ei tule edes ajatelleeksi, kuinka monta hetkeä sitä vielä tuleekaan mietittyä vauvan vaipanvaihtojuttuja. Energiat käyttää niihin kaikkiin muihin suunnitelmiin ja valintoihin joita punnitaan puolenkymmenen vaihtoehdon välillä. Usein käy niin, että kaupasta kannetaan se eka vaippapaketti mikä käteen sattuu.

Vaippojenvertailu alkaa sitten aika samointein vauvan synnyttyä ja kotiin saavuttua. Jo saikulla huomasin, että siellä olleet vaipat ei sopineet meidän rimpulajaloille lainkaan. Erityisesti Rasmus, kotiutuessaan 2,3 kiloinen sintti, onnistui aina pissimään niin, että vaipat fuskasi. Ja entäs ne NIPAt sitten? 

Meille sopiva vaippa löytyi aika vähillä metsästyksillä ja onneksemme se kävi kummallekin lapselle yhtä hyvin. Vältyttiin ihottumilta ja myös myöhemmin siirryttäessä housuvaippoihin, oli tuo vaippa malliltaan parempi muita. Vaippahan oli Libero, sama merkki joka on kulkenut meidän matkassa koko lasten tähän astisen elämän. Välillä on kokeiltu muita, mutta aina sitten lopulta palattu tähän.


Liberosta lanseerattiin muutamia kuukausia sitten uutuusvaippa Touch, joka on niin ihanan pehmoinen, että ei ole vaikea kuvitella sen tuntuvan todella mielekkäältä myös pienen lapsen peppua vasten.

Vaippajutuissa mun mielestä yksi tärkein asia on helppous. Vaippaa tulee vaihdettua _ihan jokapaikassa_ . Lapsen hätä ei kysy sopivaa aikaa ja paikkaa, vaan se tulee kun on tullaakseen. Meillä on esimerkiksi vaihdettu useastikin vaipat auton takapenkillä, jossain keskellä korpea. Kaatosateessa vieläpä. Takakontti on toiminut vaipanvaihtopaikkana myös ja ompahan noita vaihdettu ostoskeskusten vessoissa ilman hoitopöytää, lentokoneessa ja rantahiekalla. Helppouden tuohon kaikkeen tuo oikeat välineet ja helposti puettava vaippa. 


Ihan pikkuisena tarravaipat vaan toimii parhaiten. Housujakaan ei tarvitse riisua kokonaan, ja vaippa vaihtuu silti. Sitten isompana kun vauva pyörii ja heiluu, tai ei halua pötkötellä lainkaan vaipanvaihdossa, on housuvaipat kaikkein kätevimpiä. Itse kehuisin myös liberon vaipanvaihtoalustoja, joita hyvin pystyi käyttämään monta kertaa putkeen. Samoin peppupyyhkeet ovat helpon vaipanvaihdon must-juttu, sekä tietysti liberon roskapussit! Roskis ei ole aina käden ulottuvilla, joten on aika näppärää kun nipa-vaipan (ja ne vaatteet) voi pyöräyttää pussiin ja heittää vaippapussin sitten ekaan vastaantulevaan roskiin. Vaatteet kulkeutuvat sitten pussissa helposti kotiin sotkematta muita tavaroita ja aiheuttamatta sen kummempia hajuja.

Mitkä on teidän parhaat vinkit helppoon vaipanvaihtoon ? Muita vaipanvaihtohetkiä voi katsella TÄÄLLÄ !

Meillä erityisesti Kasper on nyt kesällä syntyneen serkun myötä innostunut vauvan hoivaamisesta joten kuvituksena onkin Kasperin taidonnäyte vaipanvaihdosta! Tuntuisihan noi Liberon Touch vaipat menevän helposti vauvan jalkaan myös taaperon käsittelyssä! Hieman kovakouraista touhua vaihto välillä oli, mutta harjoitushan tekee vaan mestarin! ;) Lopuksi vauva vielä olkapäätä vasten ja omaan sänkyyn nukkumaan. :') Supersöpöjä nämä pienet äidit ja isit <3Yhteistyössä: 

ja


6 kommenttia:

 1. Libero on ollut täälläkin käytössä ja on vieläkin. :) Toucheja ei oo kokeiltu eikä kokeillakaan hintavuuden takia ja sen, että nuo "tavikset" on olleet tähänki asti parhaat eikä nekään mielestäni ole kovinkaan kovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavikset meilläkin enimmäkseen olleet käytössä! :)

   Poista
 2. moikka. milloin ajattelitte opettaa potalle? katselin että pojat tulee kesäluussa 3 ja ei oo tätä asiaa viel käsitelty. mukavissa vaipoissa on se ongelma että teil on enemmän töitä opettaa potalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollaan päiväkuivia oltu jo aika pitkään :)
   Vaipat on käytössä meillä öisin. En koe että pissa ja kakkajutuista tarvisi kauhean yksityiskohtaisesti kirjoittaakaan. Täällä tästä asiasta kirjoitin viimeksi! :)
   http://pienenhiirulaisenodotus.blogspot.fi/2015/08/pissa-ja-kakkajuttuja.html?m=1

   Poista
 3. Mä en löytänyt/jaksanut etsiä, mutta testasitteko kestoja sillon alussa? :) löysin postauksen missä oli ennen poikien syntymää kun olit ostellut muutamia, mutta ei silmään osunut kävikö ne käytössä miten :)

  LAPSEKKAANA.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paristi joo oli pojilla jalassa, mutta en oikein osannut ottaa niitä käyttöön kuitenkaan! Kovasti kyllä kiinnostaisi kokeilla jos kolmonen joskus tulee! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!