tiistai 2. helmikuuta 2016

Miksi kaksi on parempi kuin yksi ?Ihanaa kaksosten päivää ihan jokaiselle! Erityisesti kaikille muillekin tuplapareille, tutuille ja tuntemattomille! <3

Kaksosten päivä on otettu meillä yhdeksi juhlapäiväksi, onhan kaksosuus kuitenkin ihan huikea juttu, ja on ihan mahtavaa saada seurata sitä näin läheltä! Kaksosten päivällä tuodaan myös pojille vähän spesiaalia siihen, että he joutuvat jakamaan kaiken synttäreistään lähtien veljen kanssa. 

Kaksosten päivän kunniaksi kirjoittelenkin nyt teille, 22 syytä miksi se vaan on parempi saada kaksi, kuin yksi lapsi kerralla! (ja muistattehan, että nyt kirjoittelen pilke silmäkulmassa ;) ihan yhtä tärkeitä ja ihania ovat myös ne yksöslapset! Ja ihan yhtä hyviä äitejä ollaan ihan kaikki! ;))1. Kaksi yhden hinnalla tarjoukset. Sama pätee niihin, osta kaksi samaa tuotetta saat toisen puoleen hintaan. Silkkaa säästöä monikkoperheissä! Myös ota kolme maksa kaksi on hyväksi havaittu!

2. Kaksosten kanssa selviää yhdellä vauvavuodella. Okei, tuplarankalla mutta silti.

3. Myös yksi vauvavuosi ja hoitovapaa näyttää heti paremmalta työnantajan silmissä, kuin se että olisit vietellyt kahden yksösen kanssa samaiset ajat peräjälkeen. Samaten työhaastattelussa kerrottu, mulla on kaksoset, nostaa mahiksiasi heti. Olettettavastihan kukaan ei tee niiden kaksosten jälkeen enää lapsia, joten työnantajan ei tarvitse maksaa kallista äitiyslomaa.

4. Sulta ei koskaan kysellä milloin ykkönen saa leikkikaverin. Tai milloin pikku kakkonen saapuu. Jos taas joku utelee sen kolmosen perään, voit vaan todeta sulla jo olevan kaksoset ja kysely loppuu siihen.

5. Lapsilla on aina tuki ja turva lähellään. Kukaan muu ei voi tuntea ketään toista niin hyvin kuin kaksossisarus toistaan. Onhan yhdessä jaettu elämä aina hedelmöittymisestä saakka.


6. Kumpikaan ei ikinä joudu olemaan se kaikesta vanhempien kanssa vääntävä esikoinen. Yhteisenä rintamana voidaan vääntää vanhempien kanssa kotiintuloajat mieleiseksi.

7. Naapurihuoneesta löytyy aina opiskelukaveri, jolta kysellä mitä se differentiaalilaskenta taas olikaan?

8. Äiti selviää yhdellä raskausajalla. Yhdellä avautumisvaiheella ja yhdellä maidonnousulla.

9. Eletään vain yksi uhmaikä ja teini-ikä.

10. Läheltä löytyy aina samassa kehitysvaiheessa oleva leikkikaveri, joka kaiken lisäksi tietää kertomattakin miten tää homma menee ja leikki kulkee.

11. Kaksosilla on se maaginen yhteys, jonka turvin kaksossisarus osaa lukea sisaruksensa ajatukset ja tietää ilmeesta tai eleestä mitä on tulossa. Samaa ei ole eri-ikäisillä.

12. Kaksoset ovat aina tiimi. Jos ryttyilet mulle niin mun isoveli tulee ja rökittää sut. Mitä sitten vaikka isoveli onkin vain 16 minuuttia vanhempi.

13. Kaksosilla on oma kieli, sellainen jota kukaan muu ei osaa.

14. Tuplaäitiys on supervoima. I have twins, what is your superpower?

15. Kahden vauvan hoitamisen jälkeen yksi vauva on piece of cake. Jos jossain tilanteessa toinen lapsista on muualla, on kaikki yllättäen superpaljon helpompaa. Arjen pieniä nautintoja!

16. Kahdesta kivasta vaatteesta ei tarvi valita vaan toista. Voit ottaa ne molemmat.

17. Mix & match -mallistot näyttävät kaksosilla niin paljon paremmilta.

18. Kun oma vaatekaappi kyllästyttää, voi aina kurkistaa kaksossisaruksensa kaappiin! Saman sukupuolen tuplilla vaatevalikoimaa on tuplasti enemmän kuin yksösillä.

19. Kaksosten äiti on aina oikeutettu valittamaan kuinka rankkaa arki kahden saman ikäisen kanssa on koska kukaanhan ei suunnittele tekevänsä kaksosia. Kahden eri-ikäisen äidit ovat itse tehneet valintansa, live with that! 

20. Äitinä (tai isänä) voit olla aina ylpeä siitä, mitä huikeaa sun kroppasi on saanut aikaan! Koko maailmasta löytyy yhtä huikeaan suoritukseen päässeitä vaan 3% ! Tutkimusten mukaan myös kaksosten äidit ovat keskivertoa älykkäämpiä! 

21. Kaksosten äidit ovat myös tutkitusti fyysisesti terveempiä kuin yksösten äidit ja synnyttämällä kaksoset he myös jakavat tuplasti niitä hyviä geenejä eteenpäin! 

22. Kaksoset oppivat jakamaan ihan pienestä saakka. Heidän ei tarvitse koskaan tipahtaa siltä esikoisen korokkeelta alas ja muut vertaissuhteet ovat helpompia kun jakamisesta ja sosiaalistumisesta on jo kokemusta sisaruksen kanssa.


Ihanaa kaksosten päivää vielä! <3

32 kommenttia:

 1. Mukavaa kaksostenpäivää myös meiltä! Olipa hauskoja pointteja, etenki toi keskivertoa älykkäämpi äiti imartelee! (nauroin itekseni :D)
  - A ja pojat 9,5 kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Vaikkei väsyneenä aina siltä tunnukaan! :D
   Ihanaa kaksostenpäivää teillekin A ! <3

   Poista
 2. Ihana <3 :D

  Mahtavaa kaksostenpäivää pojille ja äidille!

  VastaaPoista
 3. Tätä oli kiva lukea. Ihania poikia sulla. noi kuvat! 😍😙😌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kiitos, he ovat kyllä valtavan ihania! <3

   Poista
 4. Ihanat kaksoset!! Ihanaa kaksostenpäivää<3

  VastaaPoista
 5. Haha, tää oli hyvä, etenkin nuo ensimmäiset kohdat, kyllä uskon että kaksosten vanhemmuus on valttia työmarkkinoilla :)
  Mielenkiintoisia nuo viittaukset tutkimuksiin että kaksosten äidit ovat älykkäämpiä ja fyysisesti terveempiä ja jakavat näitä geenejä eteenpäin. Onko näissä tutkimuksissa otettu huomioon myös hedelmöityshoidoilla aikaansaadut kaksoset (joita tilastoissa on myös paljon)? Periytyykö hyvät ominaisuudet myös keinotekoisissa kaksosraskauksissa, entäs ne lisääntymisongelmat myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se varmasti on!
   Riippuu tietysti hoidon laadusta tuo geenien siirtyminen, eli vaikka meidän lapset jotka on vain hormoonein autettu alulle on mun geenejä 50% ja isänsä geenejä 50%, kuten luomustikin syntyneellä lapsella. Mutta luovutetusta munasolusta syntynyt lapsi taas ei omaa synnyttävän äidin geenejä lainkaan.

   Keinotekoisia raskauksia ei taida ollakaan ;) Kyllä ne ihan samanlaisia raskauksia on oli luomu tai hedelmöityshoidettu.

   Lisääntymisongelmat taas kuulostaa mun korvaan aika karmivalta. :D Mutta fyysinen terveys tuskin riippuu hedelmällisyyden tasosta? Ja luulempa että lapsettomuuden periytyminen riippuu hirveästi lapsettomuuden syystä. Ei oo ihan yksinkertaisia juttuja nuo, joten en lähde edes arvailemaan! :)

   Poista
  2. Keinotekoinen raskaus ja lisääntymisongelmat. APUA!
   Nyt paistaa vähän ekan anonyymin tekstista katkeruus tuplaäitejä kohtaan :D Fyysinen paremmuus ei tosiaan liity mitenkään hedemällisyyteen :D

   Poista
 6. Yks mikä tuli mieleen näin kolmen yksösen äitinä, että kaksoset saa paremmin samaan rytmiin. Nukkuu päikkäritkin varmaan samaan aikaan. Hyvää kaksosten päivää teidän pojille! Ps. Jännäilen täällä teidän taloasioita. :D
  -Susse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tai ainakin oletettavasti se samaan rytmiin laitto sujuu helpommin kun lasten tarpeetkin on aika samoissa!

   Ainakin meillä on nukuttu melko samaan aikaan päikkärit! :)

   Kiitos Susse! <3
   Niin mäkin! Jospa pian jo saisin kertoa hyviä uutisia! ;)

   Poista
 7. Hausta postaus :'D ihanaa kaksostenpäivää !!

  VastaaPoista
 8. Mukavaa kaksostenpäivää myös teille!
  M ja tytöt 15v.

  VastaaPoista
 9. 9. ei pidä paikkaansa täysin. Uhmaikä ei ole tietty ikä, mun lapsella ainakin on ollut uhmaa pitkin elämäänsä. Hyvin erilaisia vaiheita jotka tasaantuu kunnes tulee taas aikanaan uusi uhmakausi. :) en ainakaan usko että hän olisi ainoa jolla näitä tulee ja menee.

  VastaaPoista
 10. Kiitos samoin, hyvää kaksostenpäivää <3 :)
  Ihana kirjoitus, allekirjoitan jo nyt monta kohtaa..vaikka meillä tuplat vasta pian 1v.
  Ja pakko sanoa, että on tää tosiaan tuplarankkaa (koska riittämättömyys), vaikkei esikoinenkaan aivan helpolla päästänyt vauvavuotenaan. Nyt hetkittäin tuntuu jo että ehkä tästä selvitään vaikka vaiheita tulee ja menee. Mutta että hengissä ollaan vielä kaikki ja silleen ;)
  Ymmärrän silti pointin, mitä Kalle Palanderkin sanoi, ja jotkut hirveästi kritisoi, että kukaan ei varmaan toivo kaksosia noin niinkun etukäteen.

  VastaaPoista
 11. Hyviä pointteja ;) Hyvää kaksosten päivää minulta ja tuplataaperoilta :D

  VastaaPoista
 12. Ei voi sanoa muutan kuin AAMEN! Aivan mahtavasti kirjoitettu 😃 ihanaa kaksostenpäivää teillekin! T.V+ Aa ja Dee 1v6kk

  VastaaPoista
 13. Loistavia pointteja :D Hyvää eilistä kaksosten päivää täältäkin ja mukavia tulevia kevätpäiviä teille! :)

  VastaaPoista
 14. Huippu teksti! Niin asiaa!! ;D Hyvä Nelli ja ukkeliinit <3

  VastaaPoista
 15. Hyvää kaksostenpäivää teidän pojille! Itselläni on maailman ihanin kaksoissisko ja olen niin onnellinen kun olen saanut tällaisen "erityisominaisuuden". Välillä se harmittaa kun ihmiset eivät erota meitä, mutta muuten kaksosuudessa on pelkkää hyvää :) Parasta on ollut se, että aina on saman ikäinen leikkikaveri. Ja aikuisena juttukaveri.

  VastaaPoista
 16. Minä oisin niin halunnu kaksoset! Siis ensimmäisiksi (ehkä siten myös ainoiksi :D) lapsiksi, en nyt enää välttämättä tässä kun on jo kaksi pientä :D Kaksoset on ihania <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!