perjantai 12. helmikuuta 2016

Seuraavat turvaistuimet 3 vuotiaille ?

Sain edellisen turvaistuinpostauksen perään toiveen miettiä niitä meidän lasten seuraavia turvaistuimia. Nythän käytössä on Besafe Izi combi isofixit, jotka on palvelleet meitä loistavasti jo lähes kahden vuoden ajan. 

Meille on ollut tärkeää, että se kaukalosta seuraava istuin on selkä menosuuntaan, ihan turvallisuussyistä. Nythän tilanne on siinä mielessä jo vähän eri, että pojat täyttävät kesäkuussa kolme vuotta, joka on siis myös se selkä menosuuntaan matkustamisen suositusikä.

Luulen, että muuten jatkettaisiin vielä ainakin vuoden verran näillä nykyisillä istuimilla, mutta koska meille taitaa tulla kakkosauton hankinta eteen vielä tämän kevään aikana, on mietittävä vähän myös sen auton turvaistuinjuttuja.

Itse ajattelin niin, että pääistuimina jatkaisi edelleen nuo besafet, mutta kakkosautoon hankittaisiin sitten tuolit, jotka menisi sitten paitsi nyt päikkymatkoilla, myös tulevaisuudessa siihen saakka kun istuimia tarvittaisiin.

Tärkein kriteeri valinnassa edelleen on toki turvallisuus, ja isofix-kiinnitys sitämyöten. Toisena tulevat sitten muunneltavuus ja pitkäikäisyys. Rajoituksia valintaan tekee toki myös se, että kakkosauto tuskin tulee olemaan kovin suuri, viisiovisuudesta en kuitenkaan suostu luopumaan! Eli tila takapenkillä ei ehkä ole niin valtava kuin mitä se nyt VW passatissamme on. Plussaa toki olisi, jos takapenkki tarvittaessa vetäisi jopa kolme istuinta. Tosin pikkuautoissa ei taida tällaisia ylellisyyksiä olla?

Vähän ollaan jo silmäilty istuimia ja luulen että seuraavan tuolin kohdalla joudutaan jo luopumaan selkä menosuuntaan istumisesta. Seuraavan vaiheen istuimissa kun tuntuu vaihtoehtoja olevan kovin vähän! Toisaalta en sitten ehkä näe järkevänä hankkia istuinta kakkoskäyttöön, joka palvelee vain vuoden verran, ennen kuin edessä on jälleen istuinhankinta. Varsinkin kun kyse on niistä kakkostuoleista, jotka eivät ehkä ole edes viikottaisessa käytössä.

Istuinten kuvat Lastentarvike Pikku Hurmuri


Nyt mua kovasti kiinnostaisi, mitä kolmosvaiheen istuimia teiltä löytyy? Mihin penkkiin olette 9-18kg istuinten jälkeen päätyneet? Entä löytyykö teiltä millaisia istuimia kakkosautoista? Ehkä kokemuksia noista kollaasissa mainituista tuoleista?


32 kommenttia:

 1. Eikös ton 18kg jälkeen tuu pelkkä koroke? Meillä on Cybex Sirona, joka nyt menee vuoden ainakin vielä selkämenosuuntaan eli 3-vuotiaaseen ellei pidempäänkin, jonka jälkeen sitten kääntyy istuin palkki-istuimeksi kasvot menosuuntaan ja sen jälkeen meille tulee koroke.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taitaa se pelkkä koroke riittää 18kg eteenpäin! Meillä vaan on vasta 15kg nyt taulussa ja siksi just mietittiin jotain istuinta joka menisi vähän suojaisempana ennen pelkkää korokevaihetta. Noi kaksi alintahan on pelkkiä korokkeita. Haluisin vaan että se korokekin olisi isofix, ettei luisuisi sitten lapsen alta pois!

   Tuo sirona taitaa olla aika näppärä kun kääntyy palkiksi!

   Poista
  2. Eikö isofixin painoraja ole 18kg? Saatan muistaa väärin, mutta jotenkin muistelisin näin kuulleeni eli, että yli 18kg lasta ei saa laittaa isofix-istuimeen?

   Poista
  3. Tai siis onhan noi selkeesti isofixiin kiinnitettäviä, kun lueskelin, mutta en tiiä mistä olin saanut päähäni että isofixiin ei saa laittaa isompaa lasta...mikä lie ajatusvirhe..? :D

   Poista
  4. Ai! En mä ole tollasta kuullut! Mut voihan se olla. Vaikka mikshän sitten noissa joissain pelkissä korokkeissa on isofix? ohooo, pitääkin ehkä nyt tuota selvitellä! :D

   Poista
  5. 18kg eteenpäin on käytettävä auton turvavyötä, eli PELKKÄ Isofix ei enää riitä. Eli noissa alimmissa penkki on kiinni autossa Isofixeillä ja lapsi auton turvavyöllä. Esim. Sironassa sekä penkki että lapsi on isofixien "varassa".

   Meillä on Sirona ja just 3v täyttävä painaa nyt 17 kg nakuna, joten meillä myös turvaistuin pohdinnat päällä. Menee kasvot menosuuntaan jo nyt. Vaihtoehdoksi rajautunut Cybex Q2 fix, Britax ja Kiddy, kaikki tosi saman hintaisia ja hyviä, meinaan tilata Saksasta, mutta en osaa päättää :D Suomessa noi on n. 300€, mutta Saksasta saa 200€;llä.

   Poista
 2. Meillä on cybex x2-fix ja on ollut ihan loistava! Tästä on tullut jo uudempikin malli, kannattaa kurkkia lisää netistä. Ollut käytössä juurikin 3v eteenpäin ja eskarilainen mahtuu penkkiin vielä hyvin selkänojan kera. Seuraavaksi voisi käyttää myös pelkkänä korokkeena, sillä selkänojan saa irti. Ja kun tilaa Saksasta, niin hinnassa säästää kivasti! ;) Meille tilattu jo kaksi penkkiä kidsroomin kautta ja tulivat tosi nopeasti.

  VastaaPoista
 3. Meidän kolmevuotiaalla pojalla on Britax Adventure-turvavyöistuin. Se on tarkoitettu 15kg:sta eteenpäin. Se on tosi helppo vaihtaa autosta toiseen ja näyttää siinä unetkin hyvin maistuvan! Vie myös aika vähän tilaa sillä sen lisäksi takapenkillemme mahtuu myös tuplapoitsujen Klippanit.

  VastaaPoista
 4. joo, toi m-fix taisi olla se uusin malli! Se oli vähän paranneltu versio edeltäjästään, vaikken kyllä selkeää eroa huomannut missään!
  Toi saksasta tilaus pitääkin laittaa sitten korvan taakse! :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ero oli myyjän mukaan ainakin penkin muotoilu ja pyörimistestin läpäisy!

   Itse suosittelen cybexin palkkia ehdottomasti.

   Meillä tyttö 3v 8kk ja istuu edelleen palkin kanssa. Ehkä kesällä kun tulee 4v saa palkki väistyä ja jalusta lähteä, tämän jälkeen lapsi kiinnitetään auton vöillä. Tuoli kasvaa älyttömästi ja menee helposti vielä koululaisella :)

   Poista
 5. Meillä esikoinen siirtyi Besafe Izi Up isofix -istuimeen (kasvot menosuuntaan, 15-36kg). Tää oli meillä pääistuin ja muistaakseni Kakkosautoon (ja siihen alle kilsan päiväkotimatkaan) ostettiin Britax Adventure (turvavyöistuin). Sitten syntyi kaksoset ja takapenkki kävi ahtaaksi kahden kaukalon ja yhden isomman istuimen kanssa. Silloin otettiin päivittäiseen käyttöön tuo Britax, kun se on yksi kapeimpia malleja. 6v käyttää edelleen Britaxia ja kaksoset (2v 3kk) istuvat Klippan Triofixeissä.

  VastaaPoista
 6. Laitoinkin jo aiempaan ketjuun viestiä, että meillä päädyttiin Britaxin Advasafixiin, koska halusin pojan edelleen viisipistevöihin, vaikka kasvot ovatkin menosuuntaan. Jos oltaisiin siirrytty turvavyöistuimeen, niin valinta olisi ollut luultavasti Cybex Solution X2. Isofixin hyödyt tulevat minun käsittääkseni paremmin juuri selville isoimmissa turvaistuimissa, eli kun lapsella on jo painoa, niin auton rakenteissa kiinni oleva turvaistuin olisi parempi. Britaxissa on isofixin lisäksi myös Top tether-kiinnitysvyö takana, joka tuo ilmeisesti vakautta törmäystilanteissa.

  VastaaPoista
 7. Recaro Monza Nova IS... Menee 9-36kg, eli tosi pitkä käyttöikä. Hyvä arvosana autoliiton testeissä.

  VastaaPoista
 8. Moikka, meillä on britaxin multi tech tai joku ton tyylinen :D ollaan tykätty tosi paljon, penkin alla on pieni kallistuspalkki jolloin lapsen pää ei "roiku" nukkuessa. Istuimesta saa myös viispiste vyöt veks sitte kun haluaa laittaa ihan turvavyökiinnityksellä lapsen istuimeen kiinni. Tuo istuin itessään kiinnitetääm auton omilla turvavöillä mutta mielestäni niitä oli myös isofixillä 😊 se on vaan hullunkurista ku tää istuin on niin matala verrattuna nuihin korokkeellisiin istuimiin. Tuntu että eihä sitä muksua nää millää sieltä takapenkiltä😂

  VastaaPoista
 9. Me asutaan ulkomailla jossa istuinpakko on siihen asti että lapsi on joko 14v tai 140cm eli pelkkää koroketta ei luojankiitos saa ottaa kuin vasta silloin käyttöön. Nyt just ~3,5v (myös aika luiru 13kg) sai Cybex Pallasfixin, oli musta testien perusteella turvallisin ja paras vaihtoehto (mulle tärkeä myös esim. se että päällys lähtee nopeasti irti ja kuivuu pian, lapsi pahoinvoi helposti :D) kaikista Cybexeistä ja menee sitten joskus ilman palkkia lopputurvaistuiniän.

  Saksasta tosiaan kannattaa ihan ehdottomasti tilata, mitä katsoin hintoja niin melkein 200e halvemmalla oli tuo meidän istuin täällä kuin jossain suomalaisessa nettikaupassa. Eli kyse ei tosiaan ole vain parista kympistä, yksi tuttu on myös tilaillut muistaakseni www.my-toys.de ja kuljetuksenkin kanssa saanut tosi paljon halvemmalla kuin sieltä :) Äityleihin kyselyä missä parhaat apajat ;)

  VastaaPoista
 10. Pelkkä koroke ei ole hyvä jos lapsi vielä pystyy olemaan korokkeella jossa on myös selkänoja.
  https://youtu.be/N8hlFdEH0Cc
  Tuosta klipistä näette millainen ero korokkeella ja selkänojallisella korokkeella on törmäyksessä.
  Klippanin istuinta ei saa käyttää telakalla 25kg-> muistaakseni ja silloin ei enään ole isofix kiinnitteinen.

  -Ronja

  VastaaPoista
 11. Meillä on nyt 2 v:llä käytössä tuo klippanin triofix,jouduttiin kääntämään kasvot menosuuntaan pahoinvoinnin takia. Mutta tuon jälkeen aiomme hankkia saman merkin korokeistuimen,varmaankin vuoden päästä kun pienempi sitten tarvitsee istuinta. Triofixiin kun ei iso kokoinen 3 vuotias varmaankaan tule mahtumaan.

  VastaaPoista
 12. Cybex pallas 2-fix (käyttäjänä 3v) ja klippan triofix recline (käyttäjänä 1v). Molempiin ollaan oltu tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
 13. Meillä nyt 1,4v kaksosilla Sironat eli vielä ei kokemusta tai tarvetta muuta kuin selkä menosuuntaan. Vinkkinä kuitenkin muillekin lukijoille joilla mahdollisesti kaksoset ja muita takapenkkiläisiä niin ehdoton plussa noissa on tuo käännettävyys, eli isompi lapsi pääsee helpommin keskipenkille kun istuimen saa käännettyä sivuun! Meillä ei ole tilaihmeautoa mutta tuo oli lähes pakollinen ominaisuus että takapenkin kolmas matkustaja pääsee kyytiin suht kivuttomasti. Ja samoin jos sattuu keskipaikalla olemaan isofix niin lapsen saa tuon kääntöominaisuuden vuoksi helpommin paikoilleen. Sorry, tuli hieman aiheen vierestä mutta nämä kaikki tiedot ja vinkit monikkoperheille / useamman pienen lapsen perheelle ovat olleet kultaakin kalliimpia :) kakkosautoon, lähinnä hoitomatkat ja siirrettävyys mummujen tms autoon, päädymme sitten johonkin ihan muuhun ja silläkin jään seuraamaan tätä "kolmos"-vaihetta 😊

  VastaaPoista
 14. Klippanin triofix on meillä todettu hyväksi istuimeksi. Vie myös vähän tilaa takapenkillä, kun on niin kaponen :)
  -Tiina

  VastaaPoista
 15. Toi kuvassa näkyvä britax kidfix xd on totella helppokäyttöinen ja poika (todella pitkä) istuu tyytyväisesti ja nukkuminenkin onnistuu! Sama istuin käy sitten ihan kouluikään kunnes istuinta ei enää käytetä! Tuossahan on ihan uusi turvallisuus havaintokin tuo "turvatyyny" ja testejen mukaan on pärjännyt mainiosti! Tämä istuin mahtuu varmasti myös pienempiin autoihin hyvän mallinsa puolesta. En voi kun suositella!

  VastaaPoista
 16. Meillä kohta 4-vuotiaalla (16kg) on tuo Britax Kidfix. Tilattiin kun saatiin edullisesti Stockan hulluilta päiviltä. Oon tykännyt, lapsen pää ei retkahtele siinä eteenpäin vaikka nukahtaiskin autoon.

  VastaaPoista
 17. Meillä Besafe izi combin jälkeen siirryttiin esikoisen kohdalla luontevasti saman merkin Izi Up isofixiin! Esikoinen oli silloin vajaa 3v, kun siirtyi jo seuraavaan istuimeen, koska kuopus tarvitsi Izi Combin. Ollaan tykätty Besafen istuimista paljon ja tuo juniori-istuin on myös aivan loistava! Vaikka tuotetiedoissa on, että Izi Up isofix olisi 4v. ylöspäin, niin lastentarvikeliikkeessä meille painotettiin enemmän lapsen pituutta kuin ikää. Tuossa istuimessa plussaa on myös istuinasennon säätö, jos lapsi käy nukkumaan. Ei mitään huonoa sanottavaa!

  VastaaPoista
 18. Kun olet(te) moneen kertaan tehokasta selvitystyötä turvaistuinten suhteen tehneet, miksette päätyneet valmiiksi pitkäikäiseen vaihtoehtoon? Tästä hyvä esimerkki tuo Klippanin Triofix Recline. Meillä istuu pienempi Klippanissa selkä menosuuntaan ja isommalla BeSafe Izi Comfort kasvot menosuuntaan.

  VastaaPoista
 19. Meillä klippanin triofix ollut turvakaukalon jälkeen köytössä, ensin selkä menosuuntaan ja nyt kasvot menosuuntaan (lapsi 2,5v). Ei olla tykätty sitten yhtään. Vyöt vaikea kiristää ja lapsi pääsee helposti kiemurtelemaan niistä kesken matkan. Penkki on myös kapea, eli meidän +2 käyrällä kasvava nuorimies ei siinä mukavasti enää matkustaisi kovinkaan pitkään. Uudeksi istuimeksi tuli graco, ja siinä taas on hienosti tilaa ja helppo ja hyvä vöidenkiristys. Menee varmasti pitkään.

  VastaaPoista
 20. Klippan triofix myös meillä! Olemme tyytyväisiä. Samassa penkissä turvaistuin ja turvavyöistuin. Isofixillä saa kiinni molemmin päin, selkä- tai kasvot menosuuntaan 😊

  VastaaPoista
 21. Meilläkin matkustetaan selkämenosuuntaan niin pitkään kuin mahdollista, sen jälkeen pitäisi sitten taas nuorimmaiselle harkita uutta istuinta. Meidän 9-vuotias poika (128cm pitkä) matkustaa edelleen cybex solution istuimessa, hyvin mahtuu edelleen istumaan ja tosi tyytyväisiä ollaan oltu, vaihtoi istuimeen 4-vuotiaana joten on pitkäikäinen istuin !

  VastaaPoista
 22. Täällä Norjassa suositellaan selkä menosuuntaan istuinta vähintään neljään ikävuoteen asti. Turvaistuin pitää olla kunnes lapsi on 35 kg tai 135 cm. Eli seuraavaa istuinta mietittäessä pitää miettiä sitä että kouluikäinenkin viihtyy vielä siinä. Turvallisuus on tärkeää, mutta sekin on määrittelykysymys, kuten ero näkyy Suomen ja Norjan suosituksissa ja säännöissä. Liettualainen kaverimme on ihan kauhuissaan näistä suosituksista ja säännöistä, siellä turvallisuuden mitaksi on laitettu että alle 9 kg pitää olla selkä menosuuntaan, sen jälkeen on turvallista kääntää lapsi toisinpäin, tosin tietenkin istuttava yhä tuolissa.

  VastaaPoista
 23. Meillähän on ollut koko ajan ykkösautossa besafe combi ja kakkosautossa palkki-istuin. Palkki-istuin on ok lyhyillä matkoilla, mut pidemmällä ehdoton ei, huonon matkustusmukavuuden takia. Seuraava istuin on varmaankin britaxin top tether istuinta 9-36kg, advansafix sick II (?) ykkösautoon.

  VastaaPoista
 24. Törmäsin sun blogiis ja halusin tuoda tähän uutta näkökulmaa. Itse katselisin britax advansafix 2 sict nimistä penkkiä (en ole 100 varma tuosta nimestä). Itse en hintaluokkaa tiedä (oli se vissiin suhteellisen tyyris) tai siitä miten se sopii autoihin, mutta vaikuttaa huipulta. Siinä lapsen voi pitää naama menosuuntaan 5-pistevaljaissa jopa 25kg, kun yleensähän se on 18kg. Penkissä on myös isofix kiinnikkeet ja v-kiinnityslenkki. V-kiinnityslenkki on aika yleinen esim amerikassa mutta teoriassa se siis pitää penkin paremmin kiinni autossa (en sitten tiedä kuinka moneen autoon se sopii tai onko sitä pakko käyttää jos ei sovi). Penkkiä voi käyttää myöhemmin turvavyöistuimena ja siinä on lantiopala jonka avulla turvavyö asettuu vielä paremmin lapselle. Siinä on myös helposti säädettävät valjaat sekä irrotettavat sivusuojat. Ja tietenkin ihanat värit. Penkistä ei muistaakseni ole suomalaisia testituloksia missään mutta tätä on ilmeisimmin paranneltu ensimmäisestä versiosta paljon.

  VastaaPoista
 25. Autoliiton sivuille oli päivitetty lisää turvaistuimien testituloksia, 2016. Britaxin advansafix oli menestynyt huonosti. M-fix on saanut aiemmin hyvät testitulokset.

  VastaaPoista
 26. Mihin istuimiin päädyitte?? Meillä esikoinen Klippaninissa (2v 9kk) ja nuorimmainen kaukalossa. Isofix oli meille ehtona ykkösautossa...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!