maanantai 2. helmikuuta 2015

Meidän päivä: Lauantai

Jokin aika sitten tuli toive Meidän päivä -postauksesta, ja vielä niin, että oltaisiin koko porukalla kotona. Viime viikon lauantai (24.1) olikin juuri sopiva päivä tälle, sillä meillä ei ollut siihen mitään erityistä ohjelmaa sovittuna. Tällainen on meidän perheen peruslauantai!

7.00 Mun sisäinen kello herättää. Käyn juomassa ja vessassa. Pojat ei onneksi herää siihen, vaan heidän huoneestaan kuuluu edelleen tuhinaa. Kömmin takaisin Henkan kainaloon.

8.00 Rasmus herää ja huutelee sängystään Kasperia hereille. Pojat huutelevat ja juttelevat toisilleen. Ei jakseta kumpikaan Henkan kanssa vielä nousta, vaan annetaan poikien höpistä toisilleen.

 8.20 Rasmus alkaa kyllästyä sängyssä oloon, joten nousen ja käyn nostamassa pojat sängyistään. Käydään potalla ja vaihdetaan kuivat vaipat. Laitan pojille Muumit telkkarista pyörimään, keitän kahvit ja laitan puuron kiehumaan. Henkkakin nousee ja suuntaa vessaan aamutoimilleen. Katan aamupalan pöytään ja teen vielä smoothien blenderiin.

8.40 Istutaan kaikki aamupalalla.

8.50 Pojat ovat syöneet ja lähtevät leikkimään. Henkan kanssa istutaan vielä ja hörpitään rauhassa kahveja.

9.15 Teen omat aamupesut. Olen lähdössä pumppiin, joten päälle urheiluvaatetta ja tukka ponnarille. Henkka vaihtaa sillä aikaa pojille päivävaatteet päälle, pesee heiltä hampaat ja kasvot. Siivoan vielä aamupalat pois pyödästä ja laitan astianpesukoneen pyörimään.

 9.45 Rentoillaan sohvalla. Pojat leikkivät keskenään leikkihuoneessa ja me käydään Henkan kanssa läpi häiden vieraslistaa.

10.15 Otan pojille lounasta pakastimesta sulamaan. Henkka alkaa pukea pojille ulkovaatetta päälle. Puen toisen pojan ja laitan heidät ulos. Henkka ja pojat lähtevät pulkalla lähipuistoon leikkimään.

10.30 Kasaan oman salikassin ja lähden Foreverille jumpalle.

11.30 Ulkoilut on hoidettu ja pojille alkaa tulla nälkä. Sisään ja suoraan ruokapöytään. Henkka lämmittää jauhelihakeittoa pojille lounaaksi. (mä hikoilen vielä pumpissa. Alkamassa on juuri viimeiset liikkeet, olkapäät ja vatsat.)

12.00 Pojat leikkivät ja Henkka tekee meille lounaaksi valmispitsaa. (Pumppi on juuri loppunut, ja käyn salilla vielä suihkussa ja selailemassa lehtiä Infrapunasaunassa.)

12.30 Henkka alkaa laittaa poikia päiväunille. Saavun juuri parahiksi sisään, kun pojat ovat sängyissään ja satu alkanut.

12.45 Laitan pitsan uuniin ja teen palautusjuoman shakeriin. Rullailua ja häälehden lukua lounasta odotellessa. Henkka selailee sähköposteja ja facebookkia tabilla ja viestittelee illan salista salikaverilleen.

13.15 Pojat ovat unessa ja me syödään sohvalla pitsaa ja katsellaan salkkariuusintoja.



14.30 Laitan pojille välipalan valmiiksi. Rasmus herää aina päiväunilta kiukkuisena, joten jo herättyä ei onnistu minkään välipalan kokkailut.

14.45 Rasmus herää ja herättää samalla Kasperin. Kuskaan molemmat pojat olohuoneen sohvalle ja sylitellään siellä hetki.

15.00 Pojat syövät välipalaa.



15.15 Leikitään koko porukalla olohuoneessa duploilla. Henkka keittää meille iltapäiväkahvit ja hörpitään niitä samalla.

16.00 Henkka alkaa valmistella päivällistä. Mä siivoilen kaaoksessa olevaa kodinhoitohuonetta. Pojat tulevat auttamaan ja yhdessä laitetaan pyykinpesukone päälle. Jatketaan vielä hetki legoleikkejä.

16.45 Päivällinen on valmis. Lohkoperunoita ja uunilohta.


17.15 Henkka siivoaa keittiötä. Me kokeillaan poikien kanssa mahtuuko keväällä hankitut uikkarit vielä päälle. Tulossa on kylpyläloma, joten uikkarit pitäisi löytyä! Uikkareissa on poikien mielestä huisin kiva juosta ja painia. :D Kasper intoutuu poseeraamaan kameralle.

17.45 Keksin tehdä iltaherkuksi marianne-marjajäädykettä, joten vatkaan sen vielä ennen kuin Henkan pitää lähteä salille. Henkka ja pojat rakentavat vielä junaradan leikkihuoneeseen.



18.15 Henkka siivoaa leikkihuoneen ja poikien kanssa laitetaan ohrapuuro kiehumaan. Tyhjennetään yhdessä astianpesukonetta puuron valmistumista odotellessa.

18.45 Henkka pakkaa salikassin ja lähtee salille poikien istuutuessa iltapuuropöytään. Pojat vetäisevät ohrapuurot raejuustoineen ja marjasoseineen vauhdilla ja syövät vielä jälkkäriksi banaanit. Isot mukilliset maitoa päälle ja iltapesulle!



19.00 Poikien ollessa suihkussa, mä laitan hammasharjoihin tahnat valmiiksi ja kaivan esiin yöpuvut ja rasvat. Pyykinpesukoneesta siirrän pyykit kuivausrumpuun ja laitan sen vielä pyörimään. Napsautan saunan päälle ja pesen pojilta kasvot ja hiukset.

19.15 Yöpuvut päälle, hampaiden pesu ja rasvaukset. Aletaan rauhoittua nukkumaan käymistä varten ja himmennän olkkarin valoja. Muistuttelen iltahepulin kourissa olevia poikia rauhoittumisesta ja kaivetaan palapelit vielä hetkeksi esiin.



19.30 Lähdetään iltasadun lukuun. Rasmus hieroo jo väsyneenä silmiä ja kyselee "Titin" (tutti) perään. Tutit suuhun, nunnut kainaloon ja pojat sänkyihin. Luen pojille muumikirjan iltasaduksi ja peittelen heidät sitten sänkyihin ja toivotan hyvät yöt.



19.40 Siivoan keittiön ja laitan likaiset astiat koneeseen. Pojat nukahtavat samantien, eikä huoneesta kuulu edes sitä tavallista unenottojuttelua. Teen itselleni iltapalaksi valkosipulituorejuusto riisikakkuja ja otan aamulta ylijääneen smoothien vielä kaveriksi. Sitten sohvalle blogien pariin. Viimeisteöen maanantaina julkaisuvuorossa olevan kamppispostauksen ja selailen muiden blogeja.

20.30 Henkka tulee salilta kotiin. Tuo tullessaan saunakokista ja iltapalaksi dippejä. Saunaan ->



21.15 Kokista janoon ja kookosrasvaa iholle. Henkka valmistelee iltapalaksi dippilautasen ja mä etsin Netflixistä (tai Viaplaysta, en nyt muista kumman kautta) meille leffan.

22.00 Jälkkäriksi vielä illalla tehdyt jäädykkeet. Katselleen leffaa ja herkutellaan.



23.00 Sänkyyn. Monta halausta ja suukkoa ja nukkumaan <3

..... Zzz .....

6.30 Rasmus heräilee ajoissa sunnuntaiaamuun, mutta nukahtaa vielä hetkeksi isin kainaloon.

7.30 Kasper herää, eikä häntä väsytä enää yhtään. Pojat suuntaavat leikkihuoneeseen, kun me Henkan kanssa jäädään vielä torkkumaan. Nälkäiset pikkumiehet vaativat kuitenkin jo pian meidän huomiota, eikä se auta kuin nousta aamupalalle.


Siinä oli meille hyvin tyypillinen lauantaipäivä! Usein lauantaisin käydään kaupungilla ostoksilla tai ystävien/mummon ja ukin luona kylässä, mutta silloin kun mitään ohjelmaa ei ole, on meidän lauantait tällaisia rentoilupäiviä! Kuuluu niihin toki monta vessareissua, pottakäyntiä, kiukkuja ja itkuja, mutta niitä en nyt tähän postaukseen millään jaksanut alkaa laittamaan! :D Niin ja onhan lauantai usein meillä herkkupäivä, ja sohvalla herkutellaan paljon useammin irtokarkeilla ja suklailla kuin tollaisilla kevyillä herkuilla joita meillä nyt oli!

Pahoittelut vielä tästä kovin myöhäisestä julkaisusta. Tarkoitushan oli laittaa tämä tulemaan jo viikko sitten tiistaina, mutta meidän perheellä meni koko viime viikko sairastaessa, eikä aika enää riittänytkään koneella oloon. Rasmuksen tauti äityi jopa keuhkoputkentulehdukseksi, mutta antibiootit onneksi rauhoittivat tilanteen, jotta päästiin lähtemään viikonlopuksi varatulle reissulle! Voikun nämä meidän sairastelut olisi jo tässä, puolet tammikuusta on koko meidän perhe ollut kipeä! Ärsytys.


15 kommenttia:

  1. voi että mä tykkään näistä sun päiväpostauksista <3 ootko koskaan tehny videoita? en muista nähneeni.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! En oo, jotenkin se tuntuu vähän liian henkilökohtaiselta! :D Ehkä vielä joskus..

      Poista
  2. Aina näistä Meidän päivä -postauksista tulee fiilis että muut kerkee tehdä paljon enemmän kaikkee, mitähän ihmettä me vätystellään :D Tosi kiva postaus, näitä on aina kiva lukee! Teidän perhe-elämä vaikuttaa niin tasapainoiselta ja arki rullaavalta, ja pojat on tietty aina niin söpöt <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Se vaan tuntuu! KOitapa joskus kirjoittaa kaikki päivän jutut ylös, niin kummasti niitä juttuja löytyy! :D

      Poista
  3. Jee tälläset on kivoja :)! Illan piristys toi Kasperin illistyskuva <3 :D

    VastaaPoista
  4. Mukavan kuuloinen päivä! :) Onneksi sairaudet on selätetty! Täälläkin oli poika kuumeessa viime viikolla 3 päivää, varmaan vauvarokkoa sairastettiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Hirveästi on kaikkea tautia nyt liikkeellä! Joko teilläkin helpottaa?

      Poista
  5. Toivotaan et sairastelunne tosiaan loppuvat, ei kiva! Hei sellainen kysymys tuli mieleen, et onko pojilla kuiva/atooppinen iho? Kun rasvaa laittelet, vaiko muuten vain.. Onko suositella jotain hyvää rasvaa? Toiselle miun kaksosista nyt sanoivat neuvolassa, et pitäisi ahkerammin rasvailla. Eikä ole mitään mieluisaa voidetta vielä löytynyt, tietty jokaiselle sopii erilainen.. t. Katriina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie oon saannu meijän poijan atooppisen ihon jotakuinkin kuntoon ihan pelkällä kookosrasvalla. Se on toiminu parhaiten meijän koittelemista rasvoista. Ja kookoksen tuoksu haihtuu pian vaikka tuntuukin voimakkaalta rasvatessa! Mie sulatan rasvan öljyksi vesihauteessa, miusta on öljynä helpompi levittää.

      Poista
    2. Joo, Rasmuksella on lievästi atooppinen iho, joka onneksi pysyy hallinnassa hyvillä pesuilla ja rasvauksilla! Rasvapesuja silloin tällöin ihan perusvoiteella ja sitten suihkun perään aina dermalogin voiteella rasvaus. Kun iho on hyvänä, riittää toi sophie giraffekin! :)

      Tota kookosöljyä pitääkin kokeilla! Kiitti vinkistä!

      Poista
  6. Näitä on niin kiva lukea :-)! On mielenkiintoista seurata poikien kehitysvaiheita ja teidän arkea.

    Täydellisen kuuloinen lauantai - molemmille vanhemmille omaa aikaa, rentoa yhdessä oloa koko perheen kesken ja kahden keskeistä parisuhdeaikaa.

    Ihanaa viikkoa teidän koko perheelle :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Kiva kuulla että tykkäät näistä!

      Ihanaa viikkoa sinnekin! <3

      Poista
  7. Touhukas päivä, suloiset kuvat! Kiva lukea näitä postauksia että miten muiden päivät oikein menee :) Kurjia nuo sairastelut, toivottavasti pysytte nyt terveinä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!